Aileler arası kültür farklılıkları

ağzın bal yesin vallahi gel öpeceğim alnından :)

Dizlerde olmuyor muydu böyle şeyler. Kayınvalideye anne demeler falan. Ben var sizi anlamamak.

Evlilik güllük gülistanlık bir şey değil.
Eşinizle de , görünen o ki ailesiyle bir çok konuda ayrı düşeceksiniz, anlattığınız üzere bayağı farklısınız, bu gördüklerinizi idare edemeyecekseniz hiç evlenmeyin bence.
Size istemediğiniz hediyeler gelmesi, anne baba demeli diye de bir diretme olmamış, bunları müdahale olarak algılamanız komik olmuş.

Siz ne kadar agırbaslı ve olgunsunuz, bahsedilen bu kültür farkını bırakın göze sokmayı tam tersine büyütmeyip uyum saglamayı secmişsiniz. ancak konu sahibinde o sagduyu ve sogukkanlılıgı göremiyorum, ailesinin doldurusuna gelip ilişkisindeki mutlulugu da bozabilecek kapasiteye sahip. kültür dediğimiz kavram herkeste aynı sekilde özümsenmiyor yani kültürlü olmak kendi gibi olmayanları küçük görmek demek degildir.

Biliyorsunuzdur muhakkak o şekilde ağır battaniyeler çıktı özellikle ağır ..İnsan kendini daha iyi hissediyorum yani onun bile bir mantığı çıktı sarıp sarmaliyor.

Valla hiçbir erkek ailesinden ayrı degerlendirilemez.Onu yetistiren büyüten ailesi.
Aslinda onların ailesindense sizin aileniz bence burda daha sıkıntılı ve daha zorlayıcı olacak taraf bence.
Sevgilimle aram çok iyi diye bunlara göz yumarsaniz bu is daha kötü olur.Siz de ailenizden fazla etkileniyorsunuz.Bir lif icin, bir patik icin ,bir baba kelimesine bu kadar dertleniyorsaniz bu is zor.Bence karşı tarafı da daha fazla üzmeden bu isi bitirin.Yarin bir gün cocugunuz olacak ,ona babaanne olarak bir yelek örecek kadın, ohoooo izle filmi .Hicbir türlü olmaz bu iş ,asla uygun değilsiniz

öteden beri fake konuyum diye bağıran bir konuya bir sürü arkadaş cevap vermiş. şikayet ettim hesabı.

ciddi bir konu gibi cevap vercem ama,

iki okumuş eğitim alan insan kendini bir şey sanıp bir şey beğenmiyor. sanki yalı dairesi olan paşa torunu, sanki büyükelçi kızı.

ha ben de nişanlıyım bohça yapmadım. böyle gelenekleri de çok demode bulurum. ama insanlar emek verip yapmışlar. teşekkür edilir geçilir. ki patik ve yelek aşırı güzel şeyler ben de çeyizime arıyorum bunlardan. adresimi özelden versem bana yollar mısın acaba? :))

evet özellikle nickten dolayı ben de fake oldugunu düşündüm, bu kadar insanla eğleniyorsa dilerim kendisiyle de fazla fazla eglenirler

Türkiye’de yaşadığının Farkındamısın ve biz Türklerin kendine özgü örf adet değerleri var Senin gibi çakma bi prensesin böyle köylü bir ailenin evladıyla ne işi olur sen kendin Gibi birini bulsaydın yazık ya onlarda seni beğenmedi sanırım bence düşünceleriniz ezikliğinizin göstergesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…