- 10 Haziran 2020
- 506
- 342
- 33
- 36
- Konu Sahibi askokuskogelin
-
ağzın bal yesin vallahi gel öpeceğim alnından :)2 aile aynı semtte oturuyorsunuz. Coğrafya sözü sosyal medyadan yapıştı herhalde ağzınıza.
Hangi semtte oturuyorsunuz ? Ev Türkiye de değil herhalde. Çevrenizdeki insanlar : kayınvalide , kayınpederlerine isimleriyle seslendiklerine göre ; hangi eyalette yaşıyorsunuz acaba.
Adet , gelenek bilmeyen birisi için, üye isminiz de manidar olmuş.
MümkünTıjen teyze konu sahibinin annesi olabilir mi
Mümkün
Kaynanalar dizisi geldi aklıma, yaşım ortaya çıkacak
Dizlerde olmuyor muydu böyle şeyler. Kayınvalideye anne demeler falan. Ben var sizi anlamamak.Ya bu arada kayınvalideme X Hanım desem de get oradan derdi herhalde
Övünmek gibi olmasın köyde yaşıyorlar has köylüler. Sayesinde en organiğinden tavuk yumurta kaz kırmızı et meyve sebze pekmez bal süt salça turşu kışlık ve bilimum şey tüketiyoruz.
1974 dizi tarihiyse siz 1968 ?Mümkün
Kaynanalar dizisi geldi aklıma, yaşım ortaya çıkacak
Hay eline sağlık yaaa sabah sabah neşem yerine geldi
Ahahaha yok o kaa değil. Doksanlarda çocukken tekrarlarını izledim heralde.1974 dizi tarihiyse siz 1968 ?
Tam gözünüzde canlanan dünürler bunlar değil mi amaHay eline sağlık yaaa sabah sabah neşem yerine geldi
Niiiiiiiiiii
Ya annem bana demişti ki kızım anne demesi zor o yüzden baştan dedin dedin sonra çıkmıyor tek seferde söyleyiver kurtulDizlerde olmuyor muydu böyle şeyler. Kayınvalideye anne demeler falan. Ben var sizi anlamamak.
Kesinlikle cuk oturmuşTam gözünüzde canlanan dünürler bunlar değil mi ama
Çok pis oyuna geldimAhahaha yok o kaa değil. Doksanlarda çocukken tekrarlarını izledim heralde.
Siz ne kadar agırbaslı ve olgunsunuz, bahsedilen bu kültür farkını bırakın göze sokmayı tam tersine büyütmeyip uyum saglamayı secmişsiniz. ancak konu sahibinde o sagduyu ve sogukkanlılıgı göremiyorum, ailesinin doldurusuna gelip ilişkisindeki mutlulugu da bozabilecek kapasiteye sahip. kültür dediğimiz kavram herkeste aynı sekilde özümsenmiyor yani kültürlü olmak kendi gibi olmayanları küçük görmek demek degildir.İşin özü saygı.. Benimde ailem ve eşimin ailesi arasında kültür farkı var. Yaşam farkı, eğitim farkı vs. ama ben eşimle anlaştığım sürece ki öyle bunu dert etmiyorum. Mesela bana da çeyiz olarak bir bavul lif, patik getirdiler. Belki 50 tane lifim varteşekkür ettim geçtim. Her sene koliyle bulgur, salça vs. gönderirler teşekkür eder geçerim. Onlara gittiğimde anne baba da derim ya da telefonda konuştukça benim o konuda keskin çizgilerim yok. Mesela çok süslü ya da yırtık kotla vs. onlara gitmem. Çünkü onların mahallesi de kendi düşünceleri de bunu yadırgayabilir biliyorum. Kısaca uyum sağlamak lazım. Ha onlar beni biliyor mu evet nasıl giyindiğimi de biliyorlar. Sadece bu farkı gözlerine sokmuyorum. Evlendiğimizden beri de toplasan 3-4 kez aileler telefonla konuşmuştur. Birbirleriyle sürekli muhatap olmak zorunda da değiller. Önemli olan sizin anlaşmanız bugünler geçip gider.
Biliyorsunuzdur muhakkak o şekilde ağır battaniyeler çıktı özellikle ağır ..İnsan kendini daha iyi hissediyorum yani onun bile bir mantığı çıktı sarıp sarmaliyor.Ahahab yok kayınvalide yorganı istemem ben, onlar 15 kilo kalıp gibi oluyor. Tahtanın altına girmiş de yatıyor gibi.
Geçen şey gördüm ya, baya yatak firması, yaylı yataklar gibi yatakları var ama yün ve pamukmuş. 12 bin liraydı yün yataklar.
evet özellikle nickten dolayı ben de fake oldugunu düşündüm, bu kadar insanla eğleniyorsa dilerim kendisiyle de fazla fazla eglenirleröteden beri fake konuyum diye bağıran bir konuya bir sürü arkadaş cevap vermiş. şikayet ettim hesabı.
ciddi bir konu gibi cevap vercem ama,
iki okumuş eğitim alan insan kendini bir şey sanıp bir şey beğenmiyor. sanki yalı dairesi olan paşa torunu, sanki büyükelçi kızı.
ha ben de nişanlıyım bohça yapmadım. böyle gelenekleri de çok demode bulurum. ama insanlar emek verip yapmışlar. teşekkür edilir geçilir. ki patik ve yelek aşırı güzel şeyler ben de çeyizime arıyorum bunlardan. adresimi özelden versem bana yollar mısın acaba? :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?