Aileler arası kültür farklılıkları

Yardım dediğiniz şey insanların takıp sonrasında kavga ettiği kız tarafında mı dursun erkek tarafında mı diye rezillik çıkardığı altınlarsa içiniz rahat olsun öyle bir şey almadım. Sade bir nikahla evlendim. Evimizi de iğneden ipliğe kendi imkanlarımızla dizdik. Tavsiye ederim özgürlük güzel şey. Ayrıca benim de bir köyüm, kökenim var tabiki. Ama insan gelişime açık bir varlık, doğru bir şey görüp onu hayatına adapte edemiyorsa biraz vizyonsuz ve köylü oluyor.

Tabiki saygı sevgi çerçevesinde herkes mutlu olsun. Kimse doğurdum büyüttüm diye bunu bir ömür çocuğuna karşı kullanmamalı. Eğer vicdanlı bir bireyse sırf anne babasını değil insan herkesi gözetir. Bu dünyaya gelmeyi kimse seçmedi. Öncelikle anne babanın evladına karşı sorumluluğu var, bunu da hatırlarsak iyi olur.

Öyle bir baskı da yokmuş ki,babana sor kahve içer mi demiş sadece.X amcana sor demesi gerekiyormuş galiba

Benim içim neden rahat olsun, sizi tanımıyorum ne artı sağlayacak ki bana alıp almamanız ? Siz konudan bayağı uzaksıniz , insanların iki getirdiğine varosluk köylülük damgasını vuran sizsiniz , cümlelerinizden ne kadar vizyon sahibi olduğunuz anlaşılıyor.

Babam büyükelçi değil ama evimize büyükelçiler gelip gider merak ettiğiniz buysa. Heralde bir tane apartman dairesinde yaşayıp böyle bir çevre edinmedim kendime.
Sosyeteye kabul töreniniz ne zaman yapıldı diye merak etmiştim ama kaçtığınız için cevap veremeyeceksiniz

Konu sahibinin bahsettiği aile neyi görüp hayatına adapte edememiş mesela ?

Yeniliklere adapte olamayan daha çok konu sahibi gibi görünüyor.

Heh bir kraliyet mensubu daha gelmiş. Halkın arasında ne işiniz var haşmetlim?

Konu sahibinin bahsettiği aile neyi görüp hayatına adapte edememiş mesela ?

Yeniliklere adapte olamayan daha çok konu sahibi gibi görünüyor.
Demiş ya imkanları olduğu halde sadece patik getiriyorlar, herkes benim kullanmayacağımı bilir. Görgülü bir aile olsa kızım neye ihtiyacın var eksiklerini alalım diyebilir veya farkedip alabilir. Yapmasa bile nezaketen sorabilir. Bunlar önemli şeyler.

Adeta birol güven dizisi
Aynen ,vizyonlular şöleni . Benim köyüm bile yok ama köylülere nolmus , baştacı. Keşke benimde bir köyüm olsaydı , tertemiz suyundan,ekmeğinden ,yesiliyle doğasıyla havasıyla iç içe girmiş olsaydım arada sırada sehrin bunaltıcı trafiği,pis havasından kurtulurdum ama burada zurnanın zırt deliğinden konuyu anlayanlar var .

Hediye edilen patikten, kahve yaparken söylenen babana sor lafından mi insanların gelişime kapalı, vizyonsuz olduğuna karar verdiniz?
Kadınlarda bu kadar aşağı görecekleri ailenin oğullarıyla evlenmesinler bir zahmet. Sanki eşler kraliyet ailesinden geliyorda onu ayrı tutup aileleri yerden yere vuruluyor.

Aşağı yukarı aynı tarzda aile yapımız var. Ben evleneli on yıl oldu hala anne baba demiyorum ilk zamanlar çok büyük tepki verdiler baktılar ki geri adım yok oğullarıda tepki vermiyor arkamda susmak zorunda kaldılar. Duruşla alakalı bir durum. Benim ailem için gereksiz olan herşeyi, onlar için çok önemliydi bizde fark ailem hep sustu saygı duydu. Biz değil sen evleneceksin biz mesafe koyar az görüşürüz ama sen ne yapıcaksın dendi o yüzden kafam rahattı çünkü eşime güvendim hiç yüz göz olmadık. Hala yaşam biçimim, tarzım, duruşum onlara farklı geliyor ben mesafeli ve az görüşüyorum bir araya gelindiğinde ortak nokta yok. Ailem hiç görüşmüyor çünkü ortak sohbet edicek hiç nokta kalmadı hepsini bile isteye yıktılar eşimde hep aileme muhattabınız benim dediği için babam,annem saygı duydu yorum dahi yapmıyor. İkiside modern tarzda aile ama hayata bakış açıları çok farklı, kültür farkları var mesela biri geleneklere çok bağlı diğeri gezelim tozalım mantığında şimdi böyle bir sonuç çıkacağı belliydi benim bile bile lades demem eşime güvenmem ve ne önemlisi kendimi biliyordum ne istediğimi o yüzden problem çıksa bile kendime güvendiğim içinde önüme bakarım dedim. Çoçuk olduğunda problem oluyor biz iki aileyi bir araya getirmeden atlattık o yoluda sonra kendimiz idare ederiz dedik, ortalık durulduğunda ben kendi ailemle önüme baktım burada eş desteği çok önemli yoksa kültür farkı çok önemli etken.

Ayy ne romantik hiç köy görmediğiniz belli oluyor. Açın biraz gündüz kuşağı kadın programı, Müge anlı izleyin. Kim kime kaçmış, kim kimi vurmuş haberiniz olur. Bunları yazdım diye köylülerin hepsi böyle demiyorum şimdi linçlemeye hazır bekleyenler yazar, köylü şehirli farketmeksizin toplum bozulmuş zaten. Git bak bakalım köylü çalışmaktan, yiyeceğini ekeceğini düşünmekten bu güzelliklerin farkına varabiliyor mu?

Ben size hak verdim görgü dediğiniz şey çok önemli :)

Birde evlenecekleri kişi için ailelerini gömen kötüleyen insanlar çok midemi bulandırıyor benim. Bir kötülükleri olur ayrı ama sırf gelenek görenekleri için anne babamı eşim dahil kimsenin ağzına sakiz etmem. Beğenmeyen, uygun görmeyene güle güle yani.

Hep kadınların aileleri kültürlü, görgülü, bir erkek aileleri cahil. Hiç sasmıyor bu.

Konuyu farklı yerlere çektiğinizin farkındasınız . Evet romantik buluyorum , sizin gibi insanları alt üst diye ayirmiyorum ,toplumdan kendini soyut kafada tutan sizlersiniz konu sahibi ve siz burjuva sınıfı olduğunuz açık ,gel görün ki kadınlar kulübünde sizin gibi insanların burada ne işi var ,neden gündüz kuşağı programlariyla bu kadar alakalisiniz,bayağı tezatliklar yaşıyorsunuz . Konu sahibinin bir patik gelmiş diye feryat figan yakınması + ona destek verenlerin olması aşırı komik .

Yahu gelinin de durumu çok çok iyimiş zaten deminden beri şöyle zenginiz böyle üst duzeyiz bahsedip duruyor,ne eksiğini alsın kayinvalide ilahi Ayrıca hayır kurumumu kadın,herkes kendi eksiğini kendi alsın bir zahmet.

Patik,yelek,bohça vs. kültürümüzün bir parçasıdir,insanlarin ihtiyacı var giysinler üşümesinler yazık diye verilmiyor zaten

Sizin derdiniz farklıymiş ama anladım.Şöyle gelinin altına araba çekseler nasıl birden sınıf atlayıp,kendini geliştirmiş ultra kültürlü kayınvalide olurdu halbusa

Köylü ekip biçmezse biz şehirliler aç kalırız ve nitekim de o yöne doğru gidiyoruz.Marketlerde yağ yok,şeker yok.Ne demiş Ulu Önder Atatürk;"Köylü milletin efendisidir."Keşke Cumhuriyetin ilk kurulduğu zamanlardaki gibi olsa herşey,o zamanlardaki köy enstitüleri bile bugün ki üniversiteler ile yarışır düzeyde eğitim veriyormuş.Bir toplumun dibine nasıl dinamit yerleştirilir?İşte böyle ayrıştırarak ve cahil bırakarak.Çok yazık.

Burjuva diyen sizsiniz. Etrafımda her çeşit evlilik, hayat var. Yasamasak da başkalarının hayatından dersler çıkarabiliyoruz. TV açınca başka bir şey görmek mümkün olmadığından maruz kalıyor olabilir miyim veya girmek zorunda olduğum ortamlarda. Konu sahibi imkanları olup da sürekli kullanmayacağı şeyler getirilmesinden yakınmış, herkesin derdi kendine. Küçümseyen kendi hayatıyla kıyaslayan sizlersiniz. Ben haklı buldum bu da benim görüşüm.

Baştan aşağıya sacmalamissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…