- 20 Temmuz 2017
- 76
- 39
- 38
- Konu Sahibi askokuskogelin
-
Yardım dediğiniz şey insanların takıp sonrasında kavga ettiği kız tarafında mı dursun erkek tarafında mı diye rezillik çıkardığı altınlarsa içiniz rahat olsun öyle bir şey almadım. Sade bir nikahla evlendim. Evimizi de iğneden ipliğe kendi imkanlarımızla dizdik. Tavsiye ederim özgürlük güzel şey. Ayrıca benim de bir köyüm, kökenim var tabiki. Ama insan gelişime açık bir varlık, doğru bir şey görüp onu hayatına adapte edemiyorsa biraz vizyonsuz ve köylü oluyor.Bunu siz bu şekilde mi anlıyorsunuz , insanların patiğine, salına kimse zaten kalmamış ama bu bir adet bu kadar basit ne kadar büyütüyorsunuz ,bende kullanmıyorum ama bana da geldi teşekkür ettim duruyor o kadar . Ama yok varoş yok köylü yok bilmem ne , sizde standart Türkiye'nin bir ilinde ve ailesinden gelmesiniz değil mi ? Buarada o zaman düğünde gelen altın ve para yardımını da umarım almazsınız veya almamissinizdır ,sonuçta o da bir adet
Tabiki saygı sevgi çerçevesinde herkes mutlu olsun. Kimse doğurdum büyüttüm diye bunu bir ömür çocuğuna karşı kullanmamalı. Eğer vicdanlı bir bireyse sırf anne babasını değil insan herkesi gözetir. Bu dünyaya gelmeyi kimse seçmedi. Öncelikle anne babanın evladına karşı sorumluluğu var, bunu da hatırlarsak iyi olur.yani ben de şu anne baba muhabbetinin neden bu kadar büyüdüğünü anlamıyorum, annesine anne, babasına baba diyemeyeceğin adamla neden evlenirsin? bunlar sevgiden gelen şeylerdir. ben seviyorsam onu doğuran, büyüten, eğiten aileye teşekkür etmeliyim güzel bir evlat yetiştirdikleri için. sonuçta karşımdaki insan olmasına bu ailenin katkısı çok büyük. ha şerefsiz bir ailenin kaliteli evladı da olabilir o başka bir konu ama ailede bariz problem yoksa onun da ailesine en azından anne baba demek bu kadar zor olmamalı. sevdiğim insanı dünyaya getirmiş insanlar karşımdakiler. bana bi kötülükleri yoksa ben de en temiz hislerimle yaklaşırım. artniyet görürsem de mesafe koyarım mesela beni istemezlerse. ama beni isteyen bir aile ve evleneceğim (hani seviyorum ki evleniyorum sonuçta) insanı bugüne getirmiş anne babaya anne baba demenin nesi kötü? ben çok görüyorum vay efenim anasına anne demek içimden gelmiyor ama eşimi çok seviyorum diyorlar. de yani incilerin mi dökülür?
Öyle bir baskı da yokmuş ki,babana sor kahve içer mi demiş sadece.X amcana sor demesi gerekiyormuş galibayani ben de şu anne baba muhabbetinin neden bu kadar büyüdüğünü anlamıyorum, annesine anne, babasına baba diyemeyeceğin adamla neden evlenirsin? bunlar sevgiden gelen şeylerdir. ben seviyorsam onu doğuran, büyüten, eğiten aileye teşekkür etmeliyim güzel bir evlat yetiştirdikleri için. sonuçta karşımdaki insan olmasına bu ailenin katkısı çok büyük. ha şerefsiz bir ailenin kaliteli evladı da olabilir o başka bir konu ama ailede bariz problem yoksa onun da ailesine en azından anne baba demek bu kadar zor olmamalı. sevdiğim insanı dünyaya getirmiş insanlar karşımdakiler. bana bi kötülükleri yoksa ben de en temiz hislerimle yaklaşırım. artniyet görürsem de mesafe koyarım mesela beni istemezlerse. ama beni isteyen bir aile ve evleneceğim (hani seviyorum ki evleniyorum sonuçta) insanı bugüne getirmiş anne babaya anne baba demenin nesi kötü? ben çok görüyorum vay efenim anasına anne demek içimden gelmiyor ama eşimi çok seviyorum diyorlar. de yani incilerin mi dökülür?
Benim içim neden rahat olsun, sizi tanımıyorum ne artı sağlayacak ki bana alıp almamanız ? Siz konudan bayağı uzaksıniz , insanların iki getirdiğine varosluk köylülük damgasını vuran sizsiniz , cümlelerinizden ne kadar vizyon sahibi olduğunuz anlaşılıyor.Yardım dediğiniz şey insanların takıp sonrasında kavga ettiği kız tarafında mı dursun erkek tarafında mı diye rezillik çıkardığı altınlarsa içiniz rahat olsun öyle bir şey almadım. Sade bir nikahla evlendim. Evimizi de iğneden ipliğe kendi imkanlarımızla dizdik. Tavsiye ederim özgürlük güzel şey. Ayrıca benim de bir köyüm, kökenim var tabiki. Ama insan gelişime açık bir varlık, doğru bir şey görüp onu hayatına adapte edemiyorsa biraz vizyonsuz ve köylü oluyor.
Sosyeteye kabul töreniniz ne zaman yapıldı diye merak etmiştim ama kaçtığınız için cevap veremeyeceksinizBabam büyükelçi değil ama evimize büyükelçiler gelip gider merak ettiğiniz buysa. Heralde bir tane apartman dairesinde yaşayıp böyle bir çevre edinmedim kendime.
Konu sahibinin bahsettiği aile neyi görüp hayatına adapte edememiş mesela ?Yardım dediğiniz şey insanların takıp sonrasında kavga ettiği kız tarafında mı dursun erkek tarafında mı diye rezillik çıkardığı altınlarsa içiniz rahat olsun öyle bir şey almadım. Sade bir nikahla evlendim. Evimizi de iğneden ipliğe kendi imkanlarımızla dizdik. Tavsiye ederim özgürlük güzel şey. Ayrıca benim de bir köyüm, kökenim var tabiki. Ama insan gelişime açık bir varlık, doğru bir şey görüp onu hayatına adapte edemiyorsa biraz vizyonsuz ve köylü oluyor.
Heh bir kraliyet mensubu daha gelmiş. Halkın arasında ne işiniz var haşmetlim?Konu gerçek mi fake mi bilemem ama bu kadar linçlenecek bir durum göremiyorum. Evet imkanı olupta kendine bir şey katamamış doğduğu gibi mezara giden insanlar köylüdür, varoştur bunu kabul edelim artık. Ve birçoğu maddiyata dayanan saçma sapan görgüsüz geleneklere de bir son verelim artık. Kimse sizin patiğinize kalmadı. Ve herkes bir anne babaya sahip olarak dünyaya geliyor.
Demiş ya imkanları olduğu halde sadece patik getiriyorlar, herkes benim kullanmayacağımı bilir. Görgülü bir aile olsa kızım neye ihtiyacın var eksiklerini alalım diyebilir veya farkedip alabilir. Yapmasa bile nezaketen sorabilir. Bunlar önemli şeyler.Konu sahibinin bahsettiği aile neyi görüp hayatına adapte edememiş mesela ?
Yeniliklere adapte olamayan daha çok konu sahibi gibi görünüyor.
Aynen ,vizyonlular şöleni . Benim köyüm bile yok ama köylülere nolmus , baştacı. Keşke benimde bir köyüm olsaydı , tertemiz suyundan,ekmeğinden ,yesiliyle doğasıyla havasıyla iç içe girmiş olsaydım arada sırada sehrin bunaltıcı trafiği,pis havasından kurtulurdum ama burada zurnanın zırt deliğinden konuyu anlayanlar var .Adeta birol güven dizisi
Hediye edilen patikten, kahve yaparken söylenen babana sor lafından mi insanların gelişime kapalı, vizyonsuz olduğuna karar verdiniz?Konu gerçek mi fake mi bilemem ama bu kadar linçlenecek bir durum göremiyorum. Evet imkanı olupta kendine bir şey katamamış doğduğu gibi mezara giden insanlar köylüdür, varoştur bunu kabul edelim artık. Ve birçoğu maddiyata dayanan saçma sapan görgüsüz geleneklere de bir son verelim artık. Kimse sizin patiğinize kalmadı. Ve herkes bir anne babaya sahip olarak dünyaya geliyor.
Ayy ne romantik hiç köy görmediğiniz belli oluyor. Açın biraz gündüz kuşağı kadın programı, Müge anlı izleyin. Kim kime kaçmış, kim kimi vurmuş haberiniz olur. Bunları yazdım diye köylülerin hepsi böyle demiyorum şimdi linçlemeye hazır bekleyenler yazar, köylü şehirli farketmeksizin toplum bozulmuş zaten. Git bak bakalım köylü çalışmaktan, yiyeceğini ekeceğini düşünmekten bu güzelliklerin farkına varabiliyor mu?Aynen ,vizyonlular şöleni . Benim köyüm bile yok ama köylülere nolmus , baştacı. Keşke benimde bir köyüm olsaydı , tertemiz suyundan,ekmeğinden ,yesiliyle doğasıyla havasıyla iç içe girmiş olsaydım arada sırada sehrin bunaltıcı trafiği,pis havasından kurtulurdum ama burada zurnanın zurt deliğinden konuyu anlayanlar var .
Demiş ya imkanları olduğu halde sadece patik getiriyorlar, herkes benim kullanmayacağımı bilir. Görgülü bir aile olsa kızım neye ihtiyacın var eksiklerini alalım diyebilir veya farkedip alabilir. Yapmasa bile nezaketen sorabilir. Bunlar önemli şeyler.
Konuyu farklı yerlere çektiğinizin farkındasınız . Evet romantik buluyorum , sizin gibi insanları alt üst diye ayirmiyorum ,toplumdan kendini soyut kafada tutan sizlersiniz konu sahibi ve siz burjuva sınıfı olduğunuz açık ,gel görün ki kadınlar kulübünde sizin gibi insanların burada ne işi var ,neden gündüz kuşağı programlariyla bu kadar alakalisiniz,bayağı tezatliklar yaşıyorsunuz . Konu sahibinin bir patik gelmiş diye feryat figan yakınması + ona destek verenlerin olması aşırı komik .Ayy ne romantik hiç köy görmediğiniz belli oluyor. Açın biraz gündüz kuşağı kadın programı, Müge anlı izleyin. Kim kime kaçmış, kim kimi vurmuş haberiniz olur. Bunları yazdım diye köylülerin hepsi böyle demiyorum şimdi linçlemeye hazır bekleyenler yazar, köylü şehirli farketmeksizin toplum bozulmuş zaten. Git bak bakalım köylü çalışmaktan, yiyeceğini ekeceğini düşünmekten bu güzelliklerin farkına varabiliyor mu?
Demiş ya imkanları olduğu halde sadece patik getiriyorlar, herkes benim kullanmayacağımı bilir. Görgülü bir aile olsa kızım neye ihtiyacın var eksiklerini alalım diyebilir veya farkedip alabilir. Yapmasa bile nezaketen sorabilir. Bunlar önemli şeyler.
Köylü ekip biçmezse biz şehirliler aç kalırız ve nitekim de o yöne doğru gidiyoruz.Marketlerde yağ yok,şeker yok.Ne demiş Ulu Önder Atatürk;"Köylü milletin efendisidir."Keşke Cumhuriyetin ilk kurulduğu zamanlardaki gibi olsa herşey,o zamanlardaki köy enstitüleri bile bugün ki üniversiteler ile yarışır düzeyde eğitim veriyormuş.Bir toplumun dibine nasıl dinamit yerleştirilir?İşte böyle ayrıştırarak ve cahil bırakarak.Çok yazık.Ayy ne romantik hiç köy görmediğiniz belli oluyor. Açın biraz gündüz kuşağı kadın programı, Müge anlı izleyin. Kim kime kaçmış, kim kimi vurmuş haberiniz olur. Bunları yazdım diye köylülerin hepsi böyle demiyorum şimdi linçlemeye hazır bekleyenler yazar, köylü şehirli farketmeksizin toplum bozulmuş zaten. Git bak bakalım köylü çalışmaktan, yiyeceğini ekeceğini düşünmekten bu güzelliklerin farkına varabiliyor mu?
Burjuva diyen sizsiniz. Etrafımda her çeşit evlilik, hayat var. Yasamasak da başkalarının hayatından dersler çıkarabiliyoruz. TV açınca başka bir şey görmek mümkün olmadığından maruz kalıyor olabilir miyim veya girmek zorunda olduğum ortamlarda. Konu sahibi imkanları olup da sürekli kullanmayacağı şeyler getirilmesinden yakınmış, herkesin derdi kendine. Küçümseyen kendi hayatıyla kıyaslayan sizlersiniz. Ben haklı buldum bu da benim görüşüm.Konuyu farklı yerlere çektiğinizin farkındasınız . Evet romantik buluyorum , sizin gibi insanları alt üst diye ayirmiyorum ,toplumdan kendini soyut kafada tutan sizlersiniz konu sahibi ve siz burjuva sınıfı olduğunuz açık ,gel görün ki kadınlar kulübünde sizin gibi insanların burada ne işi var ,neden gündüz kuşağı programlariyla bu kadar alakalisiniz,bayağı tezatliklar yaşıyorsunuz . Konu sahibinin bir patik gelmiş diye feryat figan yakınması + ona destek verenlerin olması aşırı komik .
Baştan aşağıya sacmalamissinizKonu gerçek mi fake mi bilemem ama bu kadar linçlenecek bir durum göremiyorum. Evet imkanı olupta kendine bir şey katamamış doğduğu gibi mezara giden insanlar köylüdür, varoştur bunu kabul edelim artık. Ve birçoğu maddiyata dayanan saçma sapan görgüsüz geleneklere de bir son verelim artık. Kimse sizin patiğinize kalmadı. Ve herkes bir anne babaya sahip olarak dünyaya geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?