Aileler arası kültür farklılıkları

İzmirden bildiriyorum; karşıyakada bile bohça var, sokakta düğün yapıyolla... kesin bilgi.
Coğrafya kaderdir arkadaş bunu bilmiyor sanırım Beykoz'un uzay boşluğunda yaşıyor :KK70:
Beykoz un kitle hep ordu, giresun, rize, çorum, tokat, erzurum. Bu kitlelerden kültürünü yaşamayan henüz çıkmadı ben hiç şahit olmadım. Arkadaş uyduruyor belli..

Artık ne patik kaldı, ne yazma, ne bir dünya kadar el örgüsü lif...adettendir diyip yapılıyor,çeyize konuluyor..ama abartmamakta lazım.. 70_80 tane patiği, bir o kadar lifi kim ne yapsın.. benim annemde bana verdi ama hiç kullanmadim.keske onun yerine kullanabileceğim birşey koysaydı..

İki sene önce yana yakıla ilçelerde köylerde geze geze yün yorgancı buldum kendime yün yorgan yaptırdım, çünkü sağlıklı.

Bana bohça gelmedi, ailem bohça yapmadı, köyümüz yok, kocamın köyü var ama 40 yaşında amcasının cenazesine gidince ilk kez gördü, bayılmış. Niye bu kadar uzak kalmışız diye diye geldi. Bebekliğimden beri yün yorgan, yatak görmedim ama deli gibi aradım işte 😂 arayan belasını da bulur mevlasını da demişler alerji yaptı bi de üstüne 😂😂😂
Ay dağ gibi ağır, üstüne her sene onu serecek güneşli bir balkon kapı önü lazım. Onu gidip didikleyecek edecek. Uğraşamam ben valla. Sağlıksız mağlıksız hafif yorgan tercih ediyorum ben

Aşko kuşko gelin olacağıma, kışın ayağıma patik giyen bir gelin olurum, ayağım üşümez, karnım ağrımaz. :kahve:

Uzaydan gelmiş de bu ülkenin kültürü hakkında zerre fikriniz yokmuş gibi davranmayı modernlik zannediyor, kendinizi kültürlü olarak tanımlıyorsunuz ya, bilakis kültürsüz olan sizsiniz. Kültürlü olmak başka kültürleri aşağılamaktan geçmiyor.
Ailece kötüsünüz.
Eş adayınızın ailesi nasıl insanlar bilemem.
Ama sizin gibi insanlarla muhattap olacakları için sabır dilerim onlara.

Coğrafya kaderdir arkadaş bunu bilmiyor sanırım Beykoz'un uzay boşluğunda yaşıyor :KK70:
Beykoz un kitle hep ordu, giresun, rize, çorum, tokat, erzurum. Bu kitlelerden kültürünü yaşamayan henüz çıkmadı ben hiç şahit olmadım. Arkadaş uyduruyor belli..
İstanbul semtlerinin popülasyonuna pek hakim değilim ben. Ama zengin semtiyse muhtemelen çorumlu demir tüccarı avni emmiyle karısı emine deyze de vardır, amerikada profluktan emekli toygar bey amcayla hanımı tijen hanım teyze de😂

Erkek kardeşiniz var mı?

Annenizden tam kaynanalık yapacak enerji aldım vallahi. Gelini bezdirir bu kafayla.

Hoşlanmadığınız şeyleri söylemezseniz kimse bilmez. 1 gelmiş tamam 2.ye zahmet etmeyin elinize emeğinize sağlık ama ben kullanmıyorum çok teşekkür ederim diyeceksiniz. Ona rağmen getiriyorlarsa o zaman önemsenmiyor dikkate alınmıyorum dersiniz.

Ama aile olarak karşı tarafı küçümsüyorsunuz siz. Bu halleriniz bir süre sonra o çok aşığım dediğiniz nilanlınızı rahatsız edecek haklı olarak.

O yüzden babanız haklı. Böyle annenizin dolduruşuna gelip duracaksanız emin olmayacaksanız ayrılın.

Post modern bir yorum yapmışsın kudra çok güldüm😂😂 hevesin varsa kv min evinde çocuğu başına dörder tane yorganı var payımı sana veririm ben 😂😂
Ahahab yok kayınvalide yorganı istemem ben, onlar 15 kilo kalıp gibi oluyor. Tahtanın altına girmiş de yatıyor gibi.

Geçen şey gördüm ya, baya yatak firması, yaylı yataklar gibi yatakları var ama yün ve pamukmuş. 12 bin liraydı yün yataklar. 😂

Eşimin memlekette yük odası diye oda var evlerde. Bir oda dolusu yün yastık yatak yorgan :KK45:
Bizimkiler şehirdeki evlerine taşımışlar onu kilere tıkmışlar hepsini. Kadıncağız her bahar saatlerce onlarla uğraşır terasta. Yatakların üstüne bile bir kat da yün döşek serer düşün😂😂

Ahahab yok kayınvalide yorganı istemem ben, onlar 15 kilo kalıp gibi oluyor. Tahtanın altına girmiş de yatıyor gibi.

Geçen şey gördüm ya, baya yatak firması, yaylı yataklar gibi yatakları var ama yün ve pamukmuş. 12 bin liraydı yün yataklar. 😂
Benim kayınvalidem her yatağına yün döşek de serip yatıyor. Bence yatak daha rahatsız oluyor ama kadın yün aşığı😂😂çok şaşırıyorum valla

İstanbul semtlerinin popülasyonuna pek hakim değilim ben. Ama zengin semtiyse muhtemelen çorumlu demir tüccarı avni emmiyle karısı emine deyze de vardır, amerikada profluktan emekli toygar bey amcayla hanımı tijen hanım teyze de😂
O tijen teyze bile ara ara pazarda oyalı tülbent bakıyor :KK70: :KK70:

Siz ne diyorsunuz ya insanlar sana saygı duyup sevgilerini belli etmek için hediyeleşmek istiyor kendi kültürlerince kendi bildiklerince. Köylü demek nedir ya vallahi şuanda sizden de ailenizden de aşırı derece hoşlanmadım. Köylü ne demek hanfendi bir açıklayıver. Mmenun değilsen nişanlın olacak beye söyle yeter getirmeinler yetti de yada uygun bir dille kayınvalidene ben kullanmayacağım zahmet etmeyin artık de. Nerede yaşıyorsun sen ayrıca Avrupa falan mı? Yok arkadaşları ismiyle hitap edermiş yok bilmem ne hanım derlermiş. Şaka mısınız ya valla sinirleri zıplatır cinstensizin sende ailende çok netttt

Bizimkiler şehirdeki evlerine taşımışlar onu kilere tıkmışlar hepsini. Kadıncağız her bahar saatlerce onlarla uğraşır terasta. Yatakların üstüne bile bir kat da yün döşek serer düşün😂😂
Evet buradaki akrabaları da da gördüm şehirdeki evlerde de var. Şok olmuştum. Dediğiniz gibi her çocuğa 3er 4er yatak döşek.

X