- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
- Konu Sahibi askokuskogelin
-
bu konuda eleştiren üye de napacaksak işe yaramaz patikleri vs demiş ama ardından da eklemiş:sormaları lazım neye ihtiyacın var diye kafalarına göre almamalılarmışş .e hani marjinaldikkkk?niye her ihtiyacımızı kendimiz almıyoruz o zaman?kaynana pazardan don alınca köylüüü ama victoria s secret den alınca aaa harika hediye almış der bu tipler.niye kaynanam donumu alıyor meselesi değil nereden aldığı meselesi vallaEş ailesine isimle hitap edecek bir kültüre sahipsek, kız isteme gibi bir gelenek de kültürümüzde olmamalı.
Gençler birbirine aşık olur evlenmeye karar verince yüzük takarlar nikah günü alınır sonra ailelerin karşısına çıkıp biz evleniyoruz derler olur biter.
Değer demeyin gülme tutuyor
Hayatım boyunca değerimi takı, eşya vb şeylere bağlamadım, galiba o yüzden de çevremdeki benim jenerasyon kadınlara göre daha marjinal bir şekilde evlendim, benim için gelinlik dahi geleneksel, kızım ileride evlenirse nikahına Ajda Pekkan gibi yırtık kot deri eldivenlerle katılacağımdan endişe ediyor:))
Döpiyesli kayınvalide olamam zira.
Mutlaka gelenekler var ama siz yaşadığınız coğrafyanın kültürünü bilmiyormuş gibi yapıyor musunuz?Tam emin değilim ama amerika ve avrupanın bazı ülkelerinde düğün masraflarının tamamı kız babasına ait. Düğünü a’dan z’ye kızın babası yapıyor. Gelenek dediğimiz şey dünyanın her yerinde var.
Yok canım biliyorum bilmez miyim. Dünyanın her yerinde gelenekler var farklı farklı da olsa, insanın kendi kültürüne bu kadar yabancılaşması normal değil diyorum ben de zaten. O yüzden verdim o örneği.Mutlaka gelenekler var ama siz yaşadığınız coğrafyanın kültürünü bilmiyormuş gibi yapıyor musunuz?
Hanımefendinin yaşını baz alırsak, anne babası benim jenerasyonum ailesiyle aramızda belki 3-5 yaş oynuyordur, anneanne babaanne sıfır gelenekle mi evlendirdi onları?
İstanbul doğumluyum, eski istanbullulardanız, her kültürden insan tanıdım orada, köklü ailelerin İstanbul hanımefendisi beyefendisi dedikleri insanlarla ahbaplık yaptım, hiçbirinde patiği yadırgayanını görmedim, kullanmayan vardı ama hepsi bilirdi zira İstanbul farklı şehir ve köylerden göç etmiş insanların yerleştiği bir şehir, İstanbul'da hepsi 7 göbek sülalesi İstanbul doğumlu insanlar yaşamıyor ki
Bizim aile bile 3 kuşaktır İstanbullu, 4. Kuşak bizim çocuklar işte.
Beni hindiler kovalayıp kendi kümeslerine kapatmıştıBu arada konu sahibi gibi ne kadar elit bir insan olduğuma dair bir hikayemi anlatmak isterim ankaraliyim yirmi beş yaşına kadar hiç köye gitmememistim eşimin köyüne gittiğimde tavukları gördüm tabi ama tavuklar uçuyor ben bu kadar ucabildiklerini ilk o zaman görmüştüm eşimde bana gülmüştü
Bu hikayeden çıkaracağınız biz şehirliyiz ve Ankara da büyüdüğüm ve elit olduğumuz için hiç tavukla karşılaşmadigim olacaktı arkadaşlar teşekkürler
Ahahaha demek hindiler rehin aldılar he kazların kinci olduğunu bilirdim de hindilerden beklemezdimBeni hindiler kovalayıp kendi kümeslerine kapatmıştıteyzeler gelip çıkarana kadar kaldım orda koca kadın evet şeerliyim
Ben de tavuk gördüm ama uçanını hiç görmedimBu arada konu sahibi gibi ne kadar elit bir insan olduğuma dair bir hikayemi anlatmak isterim ankaraliyim yirmi beş yaşına kadar hiç köye gitmememistim eşimin köyüne gittiğimde tavukları gördüm tabi ama tavuklar uçuyor ben bu kadar ucabildiklerini ilk o zaman görmüştüm eşimde bana gülmüştü
Bu hikayeden çıkaracağınız biz şehirliyiz ve Ankara da büyüdüğüm ve elit olduğumuz için hiç tavukla karşılaşmadigim olacaktı arkadaşlar teşekkürler
Doğudan bir il, yani varoş da olabilirim bu yazdıklarımın doğru olmayacağı aanlamına gelmez. Önemli olan vizyonlu olup hayatı doğru anlayabilmek. Her şey evlilik ve kaynanadan düğünde takılanlardan ibaret değil.Kadınlar kulübüne patikseverler kulübü açıp birlikte patik örün. Enerjinizi aktaracak bir yer olur.
bu arada üzgünüm bebeğim o ben değilim.
Herkesin görüşü kendisini ilgilendirir yorumlara bir şey diyemem ama gelenekçi değilseniz evet kendi ailenizden dahi hiçbir beklentiniz olmamalı.bu konuda eleştiren üye de napacaksak işe yaramaz patikleri vs demiş ama ardından da eklemiş:sormaları lazım neye ihtiyacın var diye kafalarına göre almamalılarmışş .e hani marjinaldikkkk?niye her ihtiyacımızı kendimiz almıyoruz o zaman?kaynana pazardan don alınca köylüüü ama victoria s secret den alınca aaa harika hediye almış der bu tipler.niye kaynanam donumu alıyor meselesi değil nereden aldığı meselesi valla
Aynen, işte her büyükşehirde mutlaka farklı şehirlerden kasaba ve köylerden gelmiş insanlar oluyor, bilmeseniz bile onlar sayesinde aşina oluyorsunuz, bunu bilmek için mahallede oturmak da gerekmiyor, İstanbul'daki sitelerde oturanlar hakkında hiç fikrim olmasa neyse de biliyorum yani, bir kısmı hariç geneli 7 göbek İstanbullu değil, buna gazeteci, şarkıcı, oyuncu, magazinci, bürokrat, siyasetçi komşularda dahil :))Yok canım biliyorum bilmez miyim. Dünyanın her yerinde gelenekler var farklı farklı da olsa, insanın kendi kültürüne bu kadar yabancılaşması normal değil diyorum ben de zaten. O yüzden verdim o örneği.
Benim anne tarafım bikaç kuşak (tam bilmiyorum) istanbullu. Baba tarafım iki kuşak güneydoğulu ondan öncesi başka bir ülke. Ben de tek kuşak izmirliyim işteBenim çocukluğumda evde patik giyilmezdi çünkü çok aşırı sıcak olurdu evin içi, lojmandaydık. Ama komşularımız çorumdan, konyadan, urfadan anadolunun bilimum şehirlerinden gelmiş insanlardı, büyükleri geldiğinde onlarda görürdük yün çorapları, patikleri. Bohça falan gelmedi bana, o yüzden orda da gelmedi patik. Hiç patiğim olmadı ama ne olduğu hakkında bir fikrim var, patikli insan görünce tansiyonum düşmüyor.
Yeleğe gelince çok severim. Kendime örerim. Kışın üşüyünce sırtına geçiriverirsin sıcacık yapar insanı
Uçanı bana denk geldi. Kücükken uzun uzun bana sert sert bakan tavuğa uzaktan dal uzatmıştım. Sadece dalı uzatmaya calısıyordum işte. Tavuk bana cins cins bakıyo bakıslardan korksamda kaşındım uzatmaya devam ettim. En sonunda füze gibi bi atladı üstüme üstüm başım saçım her yerim kan ter içinde kaldı. Ağlaya ağlaya anneannemin yanına gittiydim. Antepli bi komşununmuş tavuk o gün bugündür tavuklardan korkarım. Yavruları civcivden bile.Ben de tavuk gördüm ama uçanını hiç görmedimNeyse ben şimdi şehirdeki evimden çıkıp gezen, uçan, konan tavuk yumurtası almaya gideyim. Sonuçta elitiz ama organik olmazsa yemeyiz.
o kazlar nasıl kovalıyorlar insanı amanınn.hatırladım da tüylerim ürperdi bak gene.tarla ne zaman ekilir bilmem ne zaman biçilir bilmem bazı ağaçları tanımam bile inek hiç sağmadım ahıra girmedim köyümüzü en son 33 yıl önce gördüm ama şehirli sayılırmıyım bilemem.aslım köylü ayoll tabikimm sayılmammmm.Ahahaha demek hindiler rehin aldılar he kazların kinci olduğunu bilirdim de hindilerden beklemezdim
Aaa organik yumurtami asla yemem o ne öyle görmemiş gibi ayrıca biz hep fabrika da üretileni alırız en pahalısindan açıkçası köylülüğünüz tavuk görmüşlüğünüzden belliBen de tavuk gördüm ama uçanını hiç görmedimNeyse ben şimdi şehirdeki evimden çıkıp gezen, uçan, konan tavuk yumurtası almaya gideyim. Sonuçta elitiz ama organik olmazsa yemeyiz.
Hayır sonuçta kökunuzden bir yer köye dayanıyorsa kesinlikle sayılmazsınız cksjsnnrjdnc sonuçta asil soyundan gelmek farklıdir Beykoz'da bir sitede yasasaniz böyle konusmazdim hele evinizde içki dolabı yoksa lütfen bı daha beni alintilamayino kazlar nasıl kovalıyorlar insanı amanınn.hatırladım da tüylerim ürperdi bak gene.tarla ne zaman ekilir bilmem ne zaman biçilir bilmem bazı ağaçları tanımam bile inek hiç sağmadım ahıra girmedim köyümüzü en son 33 yıl önce gördüm ama şehirli sayılırmıyım bilemem.aslım köylü ayoll tabikimm sayılmammmm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?