• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farklılıkları

Canim arkadaşım belli ki özenmişler adet diye getirmişler. Ben anne baba demeyisini anlayabilirim.kolay olmuyor. Kalpleri guzel niyetleri iyiyse orta yol elbet bulunur.bunlar ayrıca guzel duygular benim kaynanam yoktu bu patik yelek dediğin şeyleri bana eltim gorumcem getirdi keşke hayatta olsaydida o getirseydi.bende kullanmıyorum öylece baza altında duruyor.nisanlilik dönemi zordur aileler devreye girer .burada onemli olan her konuyu her mevzuyu annenize babanıza anlatmayın onlar birseye şahit olursada once bir niyete bakın. Kucuk şeylere büyük anlamlar yüklemeyin.mutlj olacağına inanıyorum sevgiler

Kazların ününü duydum ya resmen çetelesiyor bide onlar ahaha çok fena hayvanlar 🤣
ferrari araba gibi de hızlılar mübarek hayvanlar.kimse çeyizime kaz getirmedi bu arada yazıklar olsunn.oysa boynuna bir altın bilezik takıp getirebilirlerdi :işsiz: :işsiz:

Daha konuyu açmadan konu sahibinin kendisini ve ailesini elit görüp karşı tarafı çaktırmadan aşağılayacağını hissetmiştim. Hep öyle olur çünkü😅
Kayınvalidem bana nişanlıyken iki tane şal örüp getirmişti kaç sene oldu durur, uyan yerlerde giyerim çok güzeller bence. Kendi anamdan da görmedim tabii hiç.
Foto atayım mı😀

Yahu niye kizcagizin üstüne bu kadar gittiniz 🙈
Çocuğum ben seni anladım da sen kendini ifade ederken yanlış kelimeler kullanmissin burda 😀 eğer nişanlın evlenince içinden ailesinin kopyası bir adam cikmayacaksa yoluna devam et ama ailesine benzeyecekse evlenmeden ayrıl..
Ben yaşadım buna benzer bir durum ve boşandım
Eş ailesiyle hayat görüşünden tutun her konuda tersimdir yemek kültürü ,dini inanış bicimi ,sosyal hayat nerden bakarsanız farklıyız ama üslup denilen birşey vardır köylüyu bir aşağılama kelimesi olarak kullanan insanı açıkçası dalga geçilesi bulurum yani eğitimini ,kişisel gelişimini tamamlayamamış malesef bundan üstüne gidiliyor.
Birde insanlar içki dolabımiza tuhaf tuhaf baktılar diyor kendi kendine cidden bı evde içki dolabı görsem bende incelerim içinde hangi içkiler var diye merak ederim yani konu sahibi her şeyi yanlış anliyor.
Kendi kültürlerine göre getirdikleri hediyelere ana kız bozuluyorlar yani sanki bu hanım İngiltere prensesi ve kendisine Kaşıkçı elması altında hediye gelemezmis gibi bı de patik neymiş bilmiyormuş yani her kelimesini ayrı ayrı sabaha kadar lincleyebilirim
Hiç bir eş ailesini bu kadar haklı bulmamistim

ferrari araba gibi de hızlılar mübarek hayvanlar.kimse çeyizime kaz getirmedi bu arada yazıklar olsunn.oysa boynuna bir altın bilezik takıp getirebilirlerdi :işsiz: :işsiz:
Çok tok gözlüsun ama normalde millet onu koyuna ya da ineğe takıp getiriyor 🤣 konu sahibine keşke yapsalar şurada düşer bayilir

Tüm bunları yazıp yelek beğenmeyen kişinin nicki de askokuskogelin.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Ay yok bir şey daha söyleyeceğim. “Görgü” dediğimiz şey kültürün, eğitimin, paranın önünde bir şey. Görgünüz yoksa işte ne yaparsanız yapın böyle eşeklik baki kalıyor. İnsanları hakir görüyorsunuz. Aklı olmayan bazı erkeklerimiz de gidip ailesini içten içe aşağılayan, kendisine yelek hediye edilmesini hakaret kabul eden, “altın”dan yapılma (!) kızlara aşık oluyorlar.

Allah bu erkeklerimize akıl, bu kızlarımıza da hoşgörü versin.

Eş ailesiyle hayat görüşünden tutun her konuda tersimdir yemek kültürü ,dini inanış bicimi ,sosyal hayat nerden bakarsanız farklıyız ama üslup denilen birşey vardır köylüyu bir aşağılama kelimesi olarak kullanan insanı açıkçası dalga geçilesi bulurum yani eğitimini ,kişisel gelişimini tamamlayamamış malesef bundan üstüne gidiliyor.
Birde insanlar içki dolabımiza tuhaf tuhaf baktılar diyor kendi kendine cidden bı evde içki dolabı görsem bende incelerim içinde hangi içkiler var diye merak ederim yani konu sahibi her şeyi yanlış anliyor.
Kendi kültürlerine göre getirdikleri hediyelere ana kız bozuluyorlar yani sanki bu hanım İngiltere prensesi ve kendisine Kaşıkçı elması altında hediye gelemezmis gibi bı de patik neymiş bilmiyormuş yani her kelimesini ayrı ayrı sabaha kadar lincleyebilirim
Hiç bir eş ailesini bu kadar haklı bulmamistim
Bence konu sahibi çok genç , kullandığı kelimelerin yanlışlığı konusunda hemfikirim sizinle zaten o yüzden bu kadar tepki almış , kültür farklılığını daha farklı anlatsaydi bu kadar linclenmezdi , burada tonlarca buna benzer konu açıldı herkes konu sahibine hak verdi , bu kızcağız çok genc o yüzden bence bakış açısı da çok sığ yoksa ortada gerçekten kültür farkı var , bu işin sonu da mutlu bitmez

Ya işte yanlış anlatmış duygularını aslında sorunu patik diil , farklılıklar onu korkutuyor ki çok anlaşılabilir bence
Milana, aileler arası kültür farklılığı varsa ve kadın ya da erkek bu farklılardan sorun yaşayacaksa zaten evlenmesinler ama mevzu patik üzerinden anlatılmaz, ki konu sahibesi durumları olduğu halde bana hediye diye patik yelek getiriyorlar diyor, kayınvalideden beklentiler var, beklentileri arkadaş ve aile çevresiyle kıyaslama var.

Örneklendirmek gerekirse, Tijen :))) hanım gelinine x kulübün üyeliğini hediye ederken size patik gelmesi gibi bir kıyaslama söz konusu.

Aynı muhitte yaşadığınız bildiğiniz biriyle flört ederken ailesi hakkında küçücük bir fikriniz bile olmaması mümkün değil.

Bence konu sahibi çok genç , kullandığı kelimelerin yanlışlığı konusunda hemfikirim sizinle zaten o yüzden bu kadar tepki almış , kültür farklılığını daha farklı anlatsaydi bu kadar linclenmezdi , burada tonlarca buna benzer konu açıldı herkes konu sahibine hak verdi , bu kızcağız çok genc o yüzden bence bakış açısı da çok sığ yoksa ortada gerçekten kültür farkı var , bu işin sonu da mutlu bitmez
İşin kötü tarafı annesi babası da aynı kafada umarım o küçük dünyasından çıkar da bir an önce ailesinin gördüğü at gözlüğünden dünyayı izlemez. Bu ülkede çok farklı fikirlerde çok değişik yaşam tarzlarında insanlar yaşıyor ve genellikle bundan en çok muzdarip olan gelinler oluyor ki bunlardan biri de benim malesef . Konu sahibi kötü bir durum yaşasa herkes yanında olurdu ama konu aileyi aşağılamak için açılmış bence ondan linclendi. Bu arada kesinlikle kendi dusuncesinden biriyle evlenmeli

Türkiye'nin neresinden bildiriyorsunuz acaba konu sahibi. Patik, lif hediye etme olayı Türkiye'ye has bir olaydır da ondan söyledim.
Birde "ıyyy köylüler"içerikli tavır sergilediğiniz siz, çevreniz ve aileniz zamanın çok gerisinde kalmışsınız, hiç kusura bakmayın. Bu zamanda köyde yaşayabilmek ekstra ayrıcalık. Köy ve köylüler in, şehirler ve şehirliler out😃 "Ay bunlar köylü ıyyyy" Yeşilçam Filmlerinde kaldı, çağ atlayın biraz 😅

Milana, aileler arası kültür farklılığı varsa ve kadın ya da erkek bu farklılardan sorun yaşayacaksa zaten evlenmesinler ama mevzu patik üzerinden anlatılmaz, ki konu sahibesi durumları olduğu halde bana hediye diye patik yelek getiriyorlar diyor, kayınvalideden beklentiler var, beklentileri arkadaş ve aile çevresiyle kıyaslama var.

Örneklendirmek gerekirse, Tijen :))) hanım gelinine x kulübün üyeliğini hediye ederken size patik gelmesi gibi bir kıyaslama söz konusu.

Aynı muhitte yaşadığınız bildiğiniz biriyle flört ederken ailesi hakkında küçücük bir fikriniz bile olmaması mümkün değil.
Ek yapayım konu sahibesi profil bilgilerine göre 27 yaşında, 27 yaşında birine toy diyemem, 18-25 yaş arası olsa başkaydı ama 27 yaşındaki insan kendini doğru anlatabilecek kabiliyettedir.

Ben gençliğine veriyorum bu durumu bacım, genç , deneyimsiz , belli ki aile çevresinde geleneksel dost , komşu vs olmamış , kendini ifade ederken bile hatalı ediyor..
Zaten deneyimli olsa takıldığı mevzuyu patik üzerinden orneklendirmezdi ama 6 bohça patik de cidden abartı 😂 kayinaile de patikle mesaj vermeye çalışıyor olabilir , nasıl bir mesaj bilemicim artık🙈

İşin kötü tarafı annesi babası da aynı kafada umarım o küçük dünyasından çıkar da bir an önce ailesinin gördüğü at gözlüğünden dünyayı izlemez. Bu ülkede çok farklı fikirlerde çok değişik yaşam tarzlarında insanlar yaşıyor ve genellikle bundan en çok muzdarip olan gelinler oluyor ki bunlardan biri de benim malesef . Konu sahibi kötü bir durum yaşasa herkes yanında olurdu ama konu aileyi aşağılamak için açılmış bence ondan linclendi. Bu arada kesinlikle kendi dusuncesinden biriyle evlenmeli
Kesinlikle katılıyorum bu evlilik çok yaş , zaten kendisi evlenmemeli daha bu yaşta , ama ülkenin çeşitliliğini gerçekten genç yaşta fark edemiyor insan , eğer belli bir çevrede buyumusse , etrafındaki herkes aynı ise , ufacık bir konu bile şaşkınlık verici gelebiliyor , bunu bende yaşadım , oğlum şimdi delikanlı oluyor o da yaşıyor farklı çevreye girdiğinde , mesela oğlum da hep aynı çevrede büyüdü , şimdi farklı bir çevreye girince afalliyor , anlam veremiyor ve biz ebeveynleri olarak sık sık anlatıyoruz tüm ülkenin bizim gibi olmadığını 🙈 konu sahibinin ailesi de hiç hazırlamamis çocuklarını , onlar bence daha tuhaf konu sahibinden

Ne kadar kibirli burnu büyük insanlara tepeden bakan beğenmeyen bir ailenüz var öyle ne yazık ki bunu size de aşılamışlar..ne var patikte yelekte ya bizde gelenektir büyükler koyar örerler el emeği hepsi hazırlardan daha değerli kimsede 6 bohça dolusu sırf patik yelek koymax yani zaten koyulanlar belli.yaparlar..benim anneannemde bana örmüştü 14 yaşındaydım vefat etti çeyizim hazırdı ve hala anarak kullanırım hepsini benim içim en pahalı hediyelerden daha değerli o elleriyle ördükleri..hele annenizin sinirden rengi atmasını hiç anlamadım bu kadar mı anlayış yok farklı kültürlere insanlar seni benimsemiş anne baba demeni istemişler ama bunu da diretmemişler siz o aileyi haketmiyorsunuz evet ayrılın bence şimdiden bunlar sorunsa bayramlar akraba ziyaretleri toplanıp yenilen yemekler el öpmeler sizi bozar yazık çocukcağıza

Kesinlikle katılıyorum bu evlilik çok yaş , zaten kendisi evlenmemeli daha bu yaşta , ama ülkenin çeşitliliğini gerçekten genç yaşta fark edemiyor insan , eğer belli bir çevrede buyumusse , etrafındaki herkes aynı ise , ufacık bir konu bile şaşkınlık verici gelebiliyor , bunu bende yaşadım , oğlum şimdi delikanlı oluyor o da yaşıyor farklı çevreye girdiğinde , mesela oğlum da hep aynı çevrede büyüdü , şimdi farklı bir çevreye girince afalliyor , anlam veremiyor ve biz ebeveynleri olarak sık sık anlatıyoruz tüm ülkenin bizim gibi olmadığını 🙈 konu sahibinin ailesi de hiç hazırlamamis çocuklarını , onlar bence daha tuhaf konu sahibinden
Bencede sorun kesinlikle aileden geliyor yani bende eşimin ailesinin yaşam tarzını garipsedim bana çok tuhaf gelen şeyler de oldu ama insanın bı şeyleri tolere etmesi gerekebiliyor bu arada cidden 25 yaşıma kadar hiç köye gitmemiştim ama gittiğimde de burun kıvırmak aklıma gelmedi şimdi eşimin ailesinin köy evi var köy evi derken bizim evden daha güzel gerçi 😅 ben gittiğimde böyle bir hava alıyorum resmen salincak var yeşillik görüyorsun meyve topluyorsun yani zor yanları tabi ki var ama dediğim gibi insan nereye kadar tolere edeceğini bilerek bir iş yapmalı konu sahibinin Kendi çevresinden biriyle de ilişkiyi yürütebilecek olgunlukta olduğunu sanmiyorum

Bencede sorun kesinlikle aileden geliyor yani bende eşimin ailesinin yaşam tarzını garipsedim bana çok tuhaf gelen şeyler de oldu ama insanın bı şeyleri tolere etmesi gerekebiliyor bu arada cidden 25 yaşıma kadar hiç köye gitmemiştim ama gittiğimde de burun kıvırmak aklıma gelmedi şimdi eşimin ailesinin köy evi var köy evi derken bizim evden daha güzel gerçi 😅 ben gittiğimde böyle bir hava alıyorum resmen salincak var yeşillik görüyorsun meyve topluyorsun yani zor yanları tabi ki var ama dediğim gibi insan nereye kadar tolere edeceğini bilerek bir iş yapmalı konu sahibinin Kendi çevresinden biriyle de ilişkiyi yürütebilecek olgunlukta olduğunu sanmiyorum
Bende ilk defa köy gordugumde 30 lu yaslarimdaydim🙈 geçen kış pandemiden dolayı bir köye yakın bir çiftlik evinde kaldık , oğlumu da köy okuluna yazdırdım , çocuğun kabusu oldu resmen 🙈 alismamis insan için zor gerçekten ancak köy olmazsa , çiftçiler , tarimcilar , hayvancılık olmazsa biz var olamayız zaten , o yüzden aile tuhaf burdaki

Ya ben niye linçlediniz konu sahibini anlayamadım, patik dediğiniz şey bi kere tehlikeli.
Isırıyorlar, aniden atlayıp saldıran bi şeyi bohçalar dolusu getirmek, suikast girişimidir. Bütün gelin sülalesinin kökünü kazımaya teşebbüstür. Yine iyi dayanmış, sinir krizinin eşiğinden dönmüşler. Ben olsam felç geçirirdim o patikleri görünce. Muhtemelen annem de sopayla tüm patikleri dövmek zorunda kalırdı.

Ben böyle bir düşüncesizlik daha görmedim. Dava edin hepsini.

Back