• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farklılıkları

Sosyeteye kabul töreniniz ne zaman yapıldı diye merak etmiştim ama kaçtığınız için cevap veremeyeceksiniz ☹️

Konu sahibi Türkiye de doğma büyüme , muhtemelen kısa bir süre yurtdışına gitmiş ; dil okulu mu , üniversite mi yazmamış , yurda dönünce dilinde aksan kaldığını iddia eden insanlardan gibi duruyor.

Ayy ne romantik hiç köy görmediğiniz belli oluyor. Açın biraz gündüz kuşağı kadın programı, Müge anlı izleyin. Kim kime kaçmış, kim kimi vurmuş haberiniz olur. Bunları yazdım diye köylülerin hepsi böyle demiyorum şimdi linçlemeye hazır bekleyenler yazar, köylü şehirli farketmeksizin toplum bozulmuş zaten. Git bak bakalım köylü çalışmaktan, yiyeceğini ekeceğini düşünmekten bu güzelliklerin farkına varabiliyor mu?

Ya çok teşekkür ederim şu an sayenizde bir aydınlanma yaşıyorum. Ben neden vizyonsuz olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım. Gunduz kuşağı izlesem bir vizyonum olacaktı.

Burjuva diyen sizsiniz. Etrafımda her çeşit evlilik, hayat var. Yasamasak da başkalarının hayatından dersler çıkarabiliyoruz. TV açınca başka bir şey görmek mümkün olmadığından maruz kalıyor olabilir miyim veya girmek zorunda olduğum ortamlarda. Konu sahibi imkanları olup da sürekli kullanmayacağı şeyler getirilmesinden yakınmış, herkesin derdi kendine. Küçümseyen kendi hayatıyla kıyaslayan sizlersiniz. Ben haklı buldum @1111bu da benim görüşüm.
Kim kimi kucumsuyor ? Biz mi yoksa siz mi , konuya dahil olduğunuzdan beri yok varoş ,yok köylü kelimeleri pelesenk olmuş .sizlerde ki bu zihniyetsizlik yüzünden, bir gıdım yol alamıyor insanlık.

Yani duymadım da şahit de olmadım. Tvde gördüğüm kadarıyla biliyorum sadece. Bunları ukalalık olarak da söylemiyorum bu coğrafyanın keşke her köşesine hakim olsaydım fakat böyle yetiştirilmedim ayak uydurmaya çalışıyorum fakat karşı taraftan da aynı saygıyı görmediğimi düşünüyorum

Hiç mi kendi aile ve kisitli arkadaş cevreniz disinda insan tanimadiniz. Çok ilginç geldi bana bu haliniz. Tabi ki her yerin geleneklerine hakim olamazsiniz ama patik ve yelekten bahsediyorsunuz alti ustu YELEK PATİK.
Türk olmayan veya Turkiyede yetişmemiş dışardan gelen insanlar bile bir süre Turkiyede yaşayinca, taniyinca bazi şeyleri görüyor.
Patik ve yelek gordunuz diye şok olup annenizin rengi atmasi filan. Bunlar biraz kendini farkli gosterme inkar etme cabasi gibi geldi bana ya. 😬

Bizde de evlilik aşamasinda adet tören vs uygulanmadi pek ama yelek gelseydi sinir krizi gecirmezdik. 😂 Yelek size ne yapabilir bu kadar kriz gecirecek.

Kim kimi kucumsuyor ? Biz mi yoksa siz mi , konuya dahil olduğunuzdan beri yok varoş ,yok köylü kelimeleri pelesenk olmuş .sizlerde ki bu zihniyetsizlik yüzünden, bir gıdım yol alamıyor insanlık.
Siz niye bu kadar alındınız anlamıyorum. Umarım siz çok yol alırsınız. İstiyorsunuz ki herkesin derdi koca zulmü, kaynana, görümce olsun. Dertse bu da dert rahat bırakın insanları.

Konuyu farklı yerlere çektiğinizin farkındasınız . Evet romantik buluyorum , sizin gibi insanları alt üst diye ayirmiyorum ,toplumdan kendini soyut kafada tutan sizlersiniz konu sahibi ve siz burjuva sınıfı olduğunuz açık ,gel görün ki kadınlar kulübünde sizin gibi insanların burada ne işi var ,neden gündüz kuşağı programlariyla bu kadar alakalisiniz,bayağı tezatliklar yaşıyorsunuz . Konu sahibinin bir patik gelmiş diye feryat figan yakınması + ona destek verenlerin olması aşırı komik .

Müge Anlı nın programını
" Adım Adım Anadolu " programı sanıp izliyordur belki :KK70::KK70:

Siz niye bu kadar alındınız anlamıyorum. Umarım siz çok yol alırsınız. İstiyorsunuz ki herkesin derdi koca zulmü, kaynana, görümce olsun. Dertse bu da dert rahat bırakın insanları.
Benim yazdıklarımdan bunları çıkaran aklınız çok yaşar umarım . :işsiz: gerçekten halüsinasyon görüyorsunuz.
Tskkurler .

Ayy ne tatlısın, yazdığın şeyin gerçek olması dışında sorun yok 😏
Nerelisin aşırı merak ettim. Yani paşa torunu veya osmanoğlu değilsen üzgünüm sosyeteden ziyade o çok korktuğun varoş kültürüne yakınsın.

ilişkin de varmış, monako prensiyle mi birliktesin şekerim.

ha bu arada büyük ihtimalle sen konu sahibinin gerçek profilisin. incelenmesi için şikayet ettim.

Burjuva diyen sizsiniz. Etrafımda her çeşit evlilik, hayat var. Yasamasak da başkalarının hayatından dersler çıkarabiliyoruz. TV açınca başka bir şey görmek mümkün olmadığından maruz kalıyor olabilir miyim veya girmek zorunda olduğum ortamlarda. Konu sahibi imkanları olup da sürekli kullanmayacağı şeyler getirilmesinden yakınmış, herkesin derdi kendine. Küçümseyen kendi hayatıyla kıyaslayan sizlersiniz. Ben haklı buldum bu da benim görüşüm.
30 yıllık hayatımda hiç Müge Anlı vs maruz kalmadım. Merak edersem bile isteye açar bakarım. Tv de jep açıktır. Kendinize faydalı yayınlar açamadığınız için bu anlamda kendinize bir şey katamıyorsunuzdur. Bu durumda köylüsünüz biraz sanırım

Nerelisin aşırı merak ettim. Yani paşa torunu veya osmanoğlu değilsen üzgünüm sosyeteden ziyade o çok korktuğun varoş kültürüne yakınsın.

ilişkin de varmış, monako prensiyle mi birliktesin şekerim.

ha bu arada büyük ihtimalle sen konu sahibinin gerçek profilisin. incelenmesi için şikayet etti

Doğudan bir il, yani varoş da olabilirim bu yazdıklarımın doğru olmayacağı aanlamına gelmez. Önemli olan vizyonlu olup hayatı doğru anlayabilmek. Her şey evlilik ve kaynanadan düğünde takılanlardan ibaret değil.Kadınlar kulübüne patikseverler kulübü açıp birlikte patik örün. Enerjinizi aktaracak bir yer olur.
bu arada üzgünüm bebeğim o ben değilim.

30 yıllık hayatımda hiç Müge Anlı vs maruz kalmadım. Merak edersem bile isteye açar bakarım. Tv de jep açıktır. Kendinize faydalı yayınlar açamadığınız için bu anlamda kendinize bir şey katamıyorsunuzdur. Bu durumda köylüsünüz biraz sanırım
Olabilir diyorum ya, köyüm var, kökenim var tabiki.

Konu sahibi Türkiye de doğma büyüme , muhtemelen kısa bir süre yurtdışına gitmiş ; dil okulu mu , üniversite mi yazmamış , yurda dönünce dilinde aksan kaldığını iddia eden insanlardan gibi duruyor.
Sonradan görme diyoruz böylelerine kısaca.

Gözümde canlalan sahne "Nayyyyir olamaz. Bu köylü parcalari bizim asil, soylu ailemize ne hak ile böyle basit patikler getirir. Halbuki daha gecen hafta paristen yeni ballerina papucum geldi. Nayyiiir. Ben bunu asla kabul edemem kizim".

Gercekten Almanyada dogup büyüdüm konu sahibinin ailesi kadar iyy viyy hic olmadim. Bazi anneler özene özene senelerce o bohcalari hazirliyor. Bana da el yapimi iki yün yelek geldi mesela. Pattik de. Tesekkür edip aldim. Bir yerimiz dökülmedi. Bazi seyleri anlamak zor

Back