Aileden ayrı yaşamak istemek, birey olmak, ailenin tepkisi

Benimde erkek için olduğunu düşünecekler. Gerçekten harikasınız. Baskılamaları, söylenenler karşısında böyle kalabilmiş olmanız harika. Ben çok kırılgan biriyim aşırı takıyorum. Şuan biraz hastayım zorla uyumusum tekrar uyandım dalmaya çalışırken bunlar kafamda dönüyor. Neler diyecekleri, nelerle karşılaşacağım belli zaten içim daraldı uykum iyice kaçtı. Olaylar başıma gelmeden kaygılarını yaşıyorum. Bu galiba kendini sevmek ve kararlı olmakla ilgili. Zaten bu noktayı aşsak güzel bir geleceğim olacağına inanıyorum. Ama kafam hep olumsuzluklara takılıyor. Bir senem var kendimi paikolojik olarakta hazırlayacağım. Umut oldunuz bana iyi ki paylastiniz teşekkür ederim.

gerçekten evden çıkana kadar aile tepkileri insanı çok yıldırıyor. sizi öldürecek anormallikte insanlar değilseler bir süre gerginlik çekmeye değer sonra evinizde kimsenin saçma tepkileri olmadan yalnız başınıza yaşarsınız. herşey olması gerektiği zaman olur şimdiden yormayın kafanızı, durumlarınız düzelsin öyle bakarsınız.

Aynılarını yaşadım üniden mezun olunca sırf ailemin yanına dönmemek için garsonluk yaptım, bakıcılık yaptım,özel sektorde çalıştım. Bir yığında borç yaptım öde öde bitmiyor ama pişman değilim hayatımın en güzel yılıydı ha o zaman 3bin TL kazanıp 1000 TL kiraya verip zar zor da olsa geçiniyordum. Bir ara da ev arkadaşım vardı o zamanlar 2bin kazanıp 400 kira veriyordum ama anlasamafik. Şimdi asgari ücretle bile gecinilmiyor. Ama bir ev arkadaşı bulursanız kirayı ve faturaları bölüsürsünüz gayette yaşanır.

boyle aile tek sende yok aşağı yukarı ailesi böyle olan çok kişi var. onları ,düşüncelerini değistiremezsin sen onüne bak hedeflerine odaklan. uniyi bitirir bi yere atanırsan kimse karışamaz sana. "atanmak kolay mı, burda bulduğum işi kaybedemem" dersin. valla herkesin hayatı bir tane ve kimse için heba etmeye değmeyecek kadar kısa, bi bakıyosun gözünü açıp kapatana kadar gençlik gitmiş.

Öldürecek insanlar değiller ama duygusal manipülasyonlar, suçlamalar, belki hakaretler vs bir sürü şey yaşanacaktır. Teşekkür ederim.

Bende artık her şeyi yapmaya hazırım. Zorlanabilirim vs ama özgürlük hissi hepsinden daha büyük:) Evet ev arkadaşı planım var umarım olur. Teşekkür ederim

İste atanmam pek mümkün değil, istediğim şey de atanmak değil henüz. Evet atanmış olsam bir şey diyemezler zaten de işte durum öyle değil. Ve çok haklısınız kimse için hayati heba etmemek lazım geldim zaten 30 yaşına nerdeyse ve inanın üniversite dönemleri dışında hiç hayatta bir şey yaşayıp, deneyimlememişim. Zaten çokça zaman kaybettim bile. Daha da fazla kaybetmek istemiyorum.

Merhabalar 27 yaşındayım şuan ve ben de sizinle aynı şeyleri gördüm ailemden. Şu yaşımda bile tatillerde memlekete döndüğümde hala liseli gibi hissederim kendimi sanki çocukmuşum gibi davranırlar. Halbuki universiteyi 5 sene dışarıda okumuş, şuan da 2 senedir Doğu'da görev yapmaktayım.

YouTube'da Psk. Tülay Kök'ün Sınırlar başlıklı video listesi var onu izlemenizi tavsiye ederim. Ben de 3 4 gün önce keşfettim ve çok güzel anlatiyor açıklıyor. Annemin bana baskısını, bencilliğini, sürekli benim sınırlarımı yok saydığını fark ettim. Ve bunun neden olduğunu bilmiyorum, her şeye tamam fark etmez olur diyen biriyim, başkalarına hayır demeyi bilmiyorum bunu aşmaya çalışıyorum. Bu videoların size de yardımcı olacağından eminim.

Bu kesinlikle dediğiniz gibi emin olmakla alakalı. Kararlı ve net bir duruş sergilemek çok önemli. Benim de annem sürekli bir laf sokma, alttan alttan giydirme, suçlama, hakaret, duygusal sömürü vs. Bir sürü şey yapabiliyor ve bu da beni ister istemez çok etkiliyor. Bu sayede manipüle edebiliyor ve beni baskilamaya çalışıyor hep. Ama siz kararlı olursanız ve onlara da bunu gösterdiğiniz sürece yapamayacağınız bir şey yok. Kendinize güvenin. Sürekli onlara laf anlatmaya çalışsanız da fikirleri asla değişmeyecektir bence.

Sizi bu anlamda çok iyi anlıyorum, hala küçük çocukmuşsunuz gibi davranmalar vs insanı hem üzüyor hem de yoruyor. Yorgunluğun nedeni de sinir ihlali olmalı. Öneri için teşekkür ederim, mutlaka bakacağım.
Aslında duygudurumum çok değişiyor. Bı kendime güveniyorum, bı korku kaygı dolu oluyorum. Ama pes etmeyip çabaladigimda ve kararlı olduğumda değişeceğine inanıyorum. Ama bazen bakıyorum da sanki kimsenin ailesi benimkiler gibi değilmiş, sanki bana çok muhtaçlarmış, sanki onları böylece bırakıyormuşum gibi hissediyorum. Ama tüm bunların yanlış olduğunu biliyorum. Hayatıma ben bakmazsam, kimse benim yerime çabalamayacak biliyorum ve hadi diyorum kendime. Düşe kalka ilerlemeye çalışıyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Eğer yaşamak istediğiniz şehirde iş durumunuz varsa neden olmasın. Ailenizin olduğu şehirde yaşayıp işsiz kalacaksanız başka bit yerde çalışmak muhtemelen size daha iyi gelecektir her anlamda. Siz araştırın iş bulun mecburen kabul edeceklerdir iş söz konusu olunca bu arada hangi bölümde okuyorsunuz iş alanı nasıl okudugunuz bölümün? Yoksa farklı bir alanda mı çalışacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…