Aile yani mi yurt mu

Ailenle kal.Diğer türlüsü eziyet.Ne insanlar var aklın şaşar.Temizliğinden tut gürültüsüne kadar çok zor.

Kendi ayakları üzerinde durmak adına İzmir e gelmiş üni öğrencisi olarak sana kesin ve net söylüyorum ailenin yanınada okumak en güzel şey aaklarının üzerinde durmak için çalışman gerek baba parasıyla ayaklarının üzerinde durulmaz hayatının 4 sene sonrasında daima ayaklarının üzerinde olacaksın ailenden uzak kalmak kolay değil hiç

Aslinda ayaklarin uzerinde durmak derken biraz da kendi basima islerimi halletmeyi de kastetmistim. Sonucta baba parasi da olsa kısıtlı bi miktar ve bununla gecinmeyi ogrenmek de onemli degil mi sizce de? Mezun olup sifirdan hicbir sey bilmeden hayata atilmak daha kotu gibi geliyo bana

Aynı seyi ailenin yanında da yaşayabilirsin sana aylık bir miktar verir bununla gecinmeyi öğrenebilirsin inan hayata atılınca da cok zorlanmazsın cünkü çoğu üniversiteki gibi okulunu bitirip ailenin yanına döeceksin belki neyse sen bilirsin ama tavsiye arıyorsun benim net tavsiyem aile yanı

Sonra geri donup bu sefer aileye alisamamak var bide tesekkurler guzel cevabiniz icin

Kendi ayaklarının üzerinde durabilmek yurtta kalmak mıymış? Allah aşkına yurt rezillik ya. Bir sürü insanla aynı yerde yaşıyorsun sadece, yoksa temizlik yapmıyorsun, yemek yapmıyorsun, bütçe sıkıntısı (faturalar vs) olayı da olmuyor. Bir sürü manyak görüp geliyorsun yani, sinirlerin çok sağlamsa git. Ben 4 sene yurtta kaldım, rezillik yani. Oda arkadaşların iyi de olabilir kötü de. Bir yığın insan gördüm. Yurdun hayata dair tek katkısı, bir sürü manyakla uğraşmak zorunda kalmak olabilir fakat şöyle bir durum var: normalde günde birkaç saat görüp tahammül edebileceğin, bi şekilde idare edebileceğin türden insanlarla yurt ortamında aynı odaya düşüp tahammülünün o insanlara karşı tamamen bitmesi durumu var. Benim başıma normalde bu geldi, mesela iş yerinde 7-8 saat katlanacak olsam bi şekilde idare edebileceğim insanlarla aynı odaya denk düşünce günün büyük bir bölümünü onlarla geçirmek zorunda kaldım, onlarla yaşamak zorunda kaldım ve kavga ettim mesela, tahammülüm kalmadı. Ben hiç yurtta kalma etme demem, mesela gel 1-2 sene falan kal ondan sonra kendi evine çık. İşte o zaman hayatla yüzleşebilirsin. Yurt ortamı, insanlarla iyi geçinirsen ya da şansına iyi insanlar çıkarsa karşına, çok laylaylom bi ortam. Yapabiliyorsan sadece insanlara katlanacaksın, cebindeki paranın bir kısmını yurdun ücreti olarak verdikten sonra kalan kısmıyla kendi masraflarını, yemeni içmeni karşılama hesabı yapmaktan başka bişey değil. Yurtta kalan öğrencinin geçim derdi diye bişeyi yoktur, yurt ücretini ödedikten sonra kalan para senin kişisel masraflarına, eğlenceye falan gider. Mutfak alışverişi, kira-fatura derdi falan yok. Buna geçim derdi denemez.

bence aile yanında oku ortalaman yükselir hemde güvenli belki üniversite hayatı yaşamazsın diğerleri gibi ama ortalaman sayesinde daha kolay iş bulursun ve daha seviyeli arkadaşlıkların olur derim

Selam genç bak benden sana yurtta 3 yıldır kalan bir tavsiye olarak eğer annemi babamı yanımda istemiyorum dersen biraz daha özgür olmak için biraz daha zorluklarla baş edebilirim dersen çık git şehir dışına ama yurtta kalmanı pek önermem arkadaş 3 yıldır ben yurttayım çıkmayan hastalık görmediğim manyak türü insan tuhaf tuhaf duymadığım çığlık ses vb. kalmadı o yüzden sabırlı birisi değilsen direkt ev veya aparta çık :) Eğer ilk başta dediğim gibi değilsen hiç şehir dışına bulaşma bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…