- 12 Ekim 2015
- 171
- 35
-
- Konu Sahibi outofthewoods
Kendi ayakların üzerinde durmak için daha iyi olabilir.Ama bu biraz senin yaşadıklarına da bağlı bir şey aslında.Yurtta kalırsan arkadaşlarınla özgürce gezip eğlenirsin hem de derslere daha iyi konsatre olursun.Diğer taraftan yaşın çok küçük arkadaşlarının yanlış yönlendirmelerine de kapılabilirsin.Bilemiyorum kendini en iyi tanıyan sensin.Kendine güveniyorsan.Yani kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz diyorsan yurt derim.Herkese merhaba. Sorum gayet acik aslinda. Sizce Istanbul'da aile yaninda okumak mi yoksa Izmir'e gidip yurtta kalmak mi? Istanbul'da Istanbul ve Marmara; Izmir'de Ege ve Dokuz Eylül seceneklerim arasinda. Cogu insan kendi ayakları uzerinde durabilmeyi ogrenmek için aile yaninda kalinmamasi gerektigini düşünüyor. Sizce ne yapmaliyim?
Ama insanlar kotu diye de eve bagli kalmamaliyiz bence. Biraz da bu yuzden kararsizim aslinda insanlari daha iyi tanima ve durusumu belirleme sansim var yurtta. Mezun olup da birden hayatin icine girmek daha riskli gibi. Ama tesekkurler bir buyugum olarak gorusunuz icin:)Ben olsam ailemi yaninda kalib okurdum.nedeni kötü insanlar çok kizlar için zor uzakta okumak bence
Aslında yanlis yonlendirmelere kapilabilecegimi dusunmuyorum. Sirf bu yuzden 7 senelik arkadasligimi bitirmisligim de var ama eve cok bagimli ve biraz da icine kapanik bir insanim o kadar insan icinde yasamaya nasil alisirim ondan korkuyorum. Teşekkürler yorumunuz icin:)Kendi ayakların üzerinde durmak için daha iyi olabilir.Ama bu biraz senin yaşadıklarına da bağlı bir şey aslında.Yurtta kalırsan arkadaşlarınla özgürce gezip eğlenirsin hem de derslere daha iyi konsatre olursun.Diğer taraftan yaşın çok küçük arkadaşlarının yanlış yönlendirmelerine de kapılabilirsin.Bilemiyorum kendini en iyi tanıyan sensin.Kendine güveniyorsan.Yani kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz diyorsan yurt derim.
Rica ederim Tabi oda arkadaşlarında önemli.Ama herkes okumaya geliyor.Orda da bir müdür falan oluyor.Hakkında hayırlısı olsun. :)Aslında yanlis yonlendirmelere kapilabilecegimi dusunmuyorum. Sirf bu yuzden 7 senelik arkadasligimi bitirmisligim de var ama eve cok bagimli ve biraz da icine kapanik bir insanim o kadar insan icinde yasamaya nasil alisirim ondan korkuyorum. Teşekkürler yorumunuz icin:)
Tesekkurler :)Rica ederim Tabi oda arkadaşlarında önemli.Ama herkes okumaya geliyor.Orda da bir müdür falan oluyor.Hakkında hayırlısı olsun. :)
Peki siz ileride zorluk yasadiniz mi? Sorumluluk almak aile kurmak yonetme asamasinda. Simdi olsa tekrar aile yanini secerdiniz yanlis anlamadiysam egerben ailemin yanında okudum. arkadaşlarım yurt veya eve çıktılar. ben hiç temizlik yapmadım, yemek yapmadım, ev geçindirme derdine düşmedim. yedim içtim okula gittim geldim yattım. derslerimede güzelce çalıştım. arkadaşlarım hem temizlik hem yemek hem o bu şu uğraştılar. hepsi makarna yemekten kilo aldı :) ben çok rahattım ama arkadaşlarımda ailesinden uzakta olmanın tecrübesini yaşadılar. ev geçindirmeyi, sorumluluk almayı öğrendiler.
Peki bunu okulu yarida birakip yeniden baslicak biri icin de tavsiye edebilir misiniz? Yasim yeni başlayanlardan biraz buyuk olucak daBence başka şehirde okumalısın evet çok zor ama yapman lazım .Ben zor alıştım ama alıştım ,şuan artık kendi hayatım olduğunun farkındayım ve üzülmüyorum .Başka şehre gittiğin zaman ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorsun,insanları daha iyi tanıyorsun ,sorunlarla yüzleşip çözüyorsun.Kendine güvenin geliyor .Kendi kendine bir şeyleri başarabileceğini anlıyorsun.Kesinlikle başka şehir diyorum ben .Çünkü ilerde ayrılacaksın evleneceksin ,senin de ailenin de alışmaya başlaması lazım.
sorumluluk almak ve aile kurmak evlendiğinden itibaren başlıyor. bu eşinle senin yaşayarak öğrendiğin bir süreç. iyiki ailemi seçmişim diyorum. yata yata okudum. rahatıma pek düşkünümdür.Peki siz ileride zorluk yasadiniz mi? Sorumluluk almak aile kurmak yonetme asamasinda. Simdi olsa tekrar aile yanini secerdiniz yanlis anlamadiysam eger
Tesekkurler cevabiniz icin :)sorumluluk almak ve aile kurmak evlendiğinden itibaren başlıyor. bu eşinle senin yaşayarak öğrendiğin bir süreç. iyiki ailemi seçmişim diyorum. yata yata okudum. rahatıma pek düşkünümdür.
Evet tabi ki. Ne fark edecek ki : )Peki bunu okulu yarida birakip yeniden baslicak biri icin de tavsiye edebilir misiniz? Yasim yeni başlayanlardan biraz buyuk olucak da
Aynen ben de sizin gibi dusunuyorum aslinda, bana bircok getirisi olucagina eminim. Ben de Istanbul'da okuyorum su anda, gitmek istemem de bu yuzden cunku liseden hicbir farki olmadi benim icin, disari bile cikmak istemiyorum bu rahatligimdan dolayi. Yalniz evdekileri ikna edemiyorum simdi de. Universitemin iyi oldugunu degistirmemem gerektigini soyleyip duruyolar ama kararimi verdim sanırım. Tesekkurler zaman ayirip cevapladıginiz icinŞuan İstanbulda ailesinin yanında okuyan biri olarak yazıyorum.
Önce tercih edeceğin bölüm için hangi üniversite daha iyi bunu belirle ve ne olursa olsun onu tercih et öncelikle. Ama şartlar aynıysa tek sorun aile mi yurt mu sorusuysa bence şehir dışında okumak senin için daha iyi olacaktır. Evet aile yanında okumak çok rahat hiç zorluk yaşamayacaksın, şehir dışında her şey senin sorumluluğunda olacak ve belki çok yorulacak çok üzüleceksin ama tüm bunlar bittiğinde elinde bir sürü deneyimin olacak. Ben çok çekindim, yapabilir miyim ailemden uzakta diye çok düşündüm ve yazmadım ama şimdi bakıyorum arkadaşlarıma çekinik olanlarda gayet başarmışlar ben hayli hayli yapardım.
Zaten başta zorluk çeksen bile alışıyorsun ama nadir de olsa yapamayıp geri dönen de var bu senin kişiliğine kalmış bişey.
Kısaca hayatı deneyimlemek için şehir dışı :) uzun oldu
Zaten su anda okuyorum ve gidersem yatay gecisle olucak muhtemelen. Ben de aile yaninda zorlaniyorum sanirim biraz da kurtulmak için istiyorum. Masrafli derken ortalama bi fiyat soyleyebilir misiniz?canım ben ailemin yaşadığı şehirden başka şehirde okuyorum yurtta kalmıyorum evde kalıyorum rahatım gayet yerinde ama aile yanında olmak bana göre daha iyi ben çok pişmanım açıkçası.. kütahya gibi küçük bi yerde okumama rağmen çok fazla masrafım oluyor, bir de izmir büyük şehir.. herkesin kendi fikri tabiki ama bence aile yanında olmak en iyisi.. yada ilk sene gidip bi dene belki seversin ortalamanı yüksek tut olmazsa geçiş yaparsın.. çoğu arkadaşım öle yaptı benim