• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile uyumsuzluğu

Kayınpedere de saygı duyabilmen lazım. Baba diyceksin. Elini öpeceksin. Aile yaşamlarında da maddi manevi sorunlar vardır. Bu her türlü maddi manevi sorunun çözümünü eşinden bekleyecekler. Kendi hayat mücadelen bir tarafa bir de onların sıkıntısı yüklenebilir üstünüze.

Karşındaki insanın çok olgun olması lazım. Seni anlaması ve babasıyla muhatap etmemesi lazım. İşinin iyi olması lazım. Babanda alıştığın sorumluluk ve aile reisliğini kayınpederinde göremeyince üzüleceksin. En çok çocuk olunca insanın içine oturuyor. Çünkü artık çocuğunun dedesi olmuş oluyor.

İnsan sadece eşiyle değil ailesiyle mutlu oluyor. Yaşamın 2 kişilik sürmesi mümkün değil. Ailelerimiz olmak zorunda. Kanın onlarla uyuşmuyorsa mutsuz olursun. Bir de üstüne kötü gelin damgası yersin. Çok düşün çok irdele. Kurallarını önceden koy . Geri dönüşün olmayan yollara girme.

karışınca sorun oluyo işte kabullenmek çok önemli
Aileler birbirlerinin yaşayışlarına karışmadıkları, eleştirmedikleri sürece sorun yok. Benim ve eşimin aile yapısı da tamamen zıt. Ama biz sorun yaşamıyoruz. Çünkü kabullendiler birbirlerini. Bayramlarda görüşürler o kadar. Ve tabi senin ve erkek arkadaşının da ilerki zamanlarda bunu sorun yapmamanız lazım. Aile yapılarını eleştirmemeniz lazım. Yoksa kırıcı sonuçları olabilir.

ne kadar doğru yazmışın tebrik ederim hele üstüne yük binme konusunda....aile çok önemli siz anlaşın bizle iş kolay deniyor ama evlendikten belli bi zaman geçtikten sonra işin acı yüzü ortaya çıkıyor...eşinle birlikte ailesiylede evleniyosun...
Kayınpedere de saygı duyabilmen lazım. Baba diyceksin. Elini öpeceksin. Aile yaşamlarında da maddi manevi sorunlar vardır. Bu her türlü maddi manevi sorunun çözümünü eşinden bekleyecekler. Kendi hayat mücadelen bir tarafa bir de onların sıkıntısı yüklenebilir üstünüze.

Karşındaki insanın çok olgun olması lazım. Seni anlaması ve babasıyla muhatap etmemesi lazım. İşinin iyi olması lazım. Babanda alıştığın sorumluluk ve aile reisliğini kayınpederinde göremeyince üzüleceksin. En çok çocuk olunca insanın içine oturuyor. Çünkü artık çocuğunun dedesi olmuş oluyor.

İnsan sadece eşiyle değil ailesiyle mutlu oluyor. Yaşamın 2 kişilik sürmesi mümkün değil. Ailelerimiz olmak zorunda. Kanın onlarla uyuşmuyorsa mutsuz olursun. Bir de üstüne kötü gelin damgası yersin. Çok düşün çok irdele. Kurallarını önceden koy . Geri dönüşün olmayan yollara girme.

ben üç yıllık sevgilimden ayrıldım,ve aynı senin yaşadığın sorun bende de vardı..Aile gerçekten çok önemli.Şuan senin erkek arkadaşınla problemin yok ama bir gü olursa onun yaptığı hataları dur diyebilecek bir babası olması lazım bence.Aile çocuğuna oğlum dur karını üzme demeli.Ama anladığım kadarıyla senin kayınpederin ilgisiz bir insan oğluna karşı ve ailesine karşı.Aile çok ama çok önemli bence..Bu yüzden sana ayrıl diyemeyiz tabi ki ayrılmazsın ben onca soruna rağmen bir de ailede ki uyumsuzluğa rağmen devam ettim.Çocuklarının yaptıkları yanlışlara dur demediler,daha destek oldular çünkü evlenip yuva kurmasını istemediler.Onlara para geliyordu çünkü,tek destekleri oğullarıydı benle evlenseydi eğer bu destek yarıya inecekti sonuçta onun kendi yuvası olacaktı.Yani sende maddi konulara dikkat et nasıllar,senin erkek arkadaşına yükleniyorlar mı,evlendikten sonra ayrı mı olacaksınız bu konularda,iyice düşün..Aileler arada görüşsede olur ama sen yapabilecek misin.Çocuğun idare etmesini çok iyi bilmesi gerekir canım,yani dengeyi kuracak olan sevgilin.Eğer ki kuramada ailesi tepesine biner,o da ne yapacağını bilemez iki arada bir arada kalır..Önceden herşeyi konuş bence.Sınırlarını koy..

Aile uyumu elbette güzel şey ama şart değil bence

Arada uçurum yoksa, taraflar birbirine saygı gösterdikçe sorun olmaz

Zaten tüm muhabbet genelde köprüyü geçene kadar oluyor

Düğünden sonra ayda yılda bir görüşüyorlar genelde

' Ama bana ters, ayak uyduramam ' diyorsan o ayrı, ailen görüşmeyebilir ama sen sürekli görüşmek zorundasın eşinin ailesiyle..

ben üç yıllık sevgilimden ayrıldım,ve aynı senin yaşadığın sorun bende de vardı..Aile gerçekten çok önemli.Şuan senin erkek arkadaşınla problemin yok ama bir gü olursa onun yaptığı hataları dur diyebilecek bir babası olması lazım bence.Aile çocuğuna oğlum dur karını üzme demeli.Ama anladığım kadarıyla senin kayınpederin ilgisiz bir insan oğluna karşı ve ailesine karşı.Aile çok ama çok önemli bence..Bu yüzden sana ayrıl diyemeyiz tabi ki ayrılmazsın ben onca soruna rağmen bir de ailede ki uyumsuzluğa rağmen devam ettim.Çocuklarının yaptıkları yanlışlara dur demediler,daha destek oldular çünkü evlenip yuva kurmasını istemediler.Onlara para geliyordu çünkü,tek destekleri oğullarıydı benle evlenseydi eğer bu destek yarıya inecekti sonuçta onun kendi yuvası olacaktı.Yani sende maddi konulara dikkat et nasıllar,senin erkek arkadaşına yükleniyorlar mı,evlendikten sonra ayrı mı olacaksınız bu konularda,iyice düşün..Aileler arada görüşsede olur ama sen yapabilecek misin.Çocuğun idare etmesini çok iyi bilmesi gerekir canım,yani dengeyi kuracak olan sevgilin.Eğer ki kuramada ailesi tepesine biner,o da ne yapacağını bilemez iki arada bir arada kalır..Önceden herşeyi konuş bence.Sınırlarını koy..

öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevap vermişsiniz ilgilenip. Sizin adınıza gerçekten üzüldüm bukadar hayal kurdugun insanla bitmesi. Sizin ki gibi gibi mi ama bi kardeşi üniversitede digeri liseye gidiyor ikisininde masrafını erkek arkadasım karşılıyor bu bile büyük bişey aslında babası sadece eve yardım ediyor ve buna ragmen sen evlilik paranı biriktir diyor. Hep kendisine yatırım yapan bi insan arkadaşlarıyla gezer arabaya merakı var bütün kazancı böyle gidiyor ev değiştirmek ya da evdeki bir eşyayı değiştirmek babasına göre fuzulü şeylerdir :S
erkek arkadaşım o konular ayrı olur diyor ama ben öyle olacagını pek zannetmiyorum geçen yıl ev alacaktı ailesine yardım ettiği için bu yıla kaldı mesela . Tek maddiyata baglamak istemiyorum sonuçta bende çalışırım ama ozamanlar evlilikte bu konular nasıl olur çok kestiremiyorum inanın .

Gerçekten çok farklı ve doğru bi yöne değinmişsiniz teşekkür ederim . Erkek arkadaşım bu konuda gerçekten anlayışlı ama bazen o da cok bunalıyor babasının bu tutumundan dolayı mesela kız kardeşi üniv.de okuyor evlilik düşünmüyor korkusu var babasının bu davranışlarından dolayı benimde böyle olur mu diye düşünüyor . Bunları düşününce ben nasıl yaparım diyorum ama erkek arkaşımı da düşününce çok seviyorum o çok değer gösteriyor incitmiyor hiç beni . Bu ilerde nasıl bir sorun olarak karşımıza çıkar bunu kestiremiyorum işte ben

Hayat standartlarınız onlarla aynı mı buna bak.

Mesela sen çalışsan bile kazandığınla araba alsan batar onlara. Kayınpederin evine eşya almıyormuş. Yeni gelin evin onlara çok gelir. Oysa senin en az 2 sene çalışıp borç ödemen gerekir.

Aynı kayınpeder bende var. kayınvalidem herşeye özenir. Kızları için herşey iyi olsun ister. Borçları var sıkıştılar der. Bizim de borcumuz var diyince yeni evlinin 2 sene borcu bitmez herkeste öyle oluyor der. bütün altınlarımı sattım ,çalıştım borç ödedik üstüne,eşimin de maaşı tam oturmamıştı, bir gelir maaş bir gelmez sustum , ortahalli eşyama bakar "cennet hayatı yaşıyosunuz der." Demez diyemez çalışıyosun sabrediyosun diye. Bir taraftan da en zor zamanlarımda hamileyim , eşim 2 ay üst üste eve para getirememiş o dönemde... oturur evinin eşyasını nasıl yaptıysan burayı da öyle yap diyebildi.

Ben kendi adıma çok çok pişmanım.

Back