• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile uyumsuzluğu

axi___

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
400
33
118
A.B.D.
iyi geceler hemen konuya geçmek istiyorum . Üniversite 3.sınıfa gidiyorum erkek arkadasım bitirdi okulu çalışıyor ve bu yaz Amerikaya gitme ihtimali var. O da gitmeden yüzük takmak istiyor. Onun ailesiyle tanıştım evlerine de gittim bu arada aynı memlekette oturuyoruz. Benim annem biliyor fakat tanışmadı daha. Erkek arkadaşımla hiç bir sorunumuz yok gayet efendi birisi. Ama benim derdim ailelerin uyumsuzluğu . Mesela onun babası her gün içki içip gelir eve ve ailesine özen göstermez bi akrabaya giderken bi hasta ziyaretine ya da bi düğüne giderken annesi ve erkek arkadasım kardeşleriyle gider babası gitmez hiç çok nadir gider. Erkek arkadaşıma evlenirken ben yardım edemem sen git paranı biriktir filan diyor . Bu durumdan hepsi rahatsız . Benim babam tam tersine evine çok baglı içkisi sigarası olmayan bi insan etrafta çok sayılır eder. Aile yapılarımız yok farklı evlerine gittiğimde misafir ağırlamaları filan hiç bi benzer noktamız yok. Ben sadece erkek arkadasımla evlenmeyeceğim ilerde bunlar sorun olur mu diye düşünüyorum yabancı değil hep birlikte olacagımız insanlar. Ve istemeye geldiklerinde ailem tarafından sorun olur diye düşünüyorum babam pek sevmez böyle şeyleri. Erkek arkadaşıma pek bişey diyemiyorum babası o ne kadar kızsa kırılsa ben laf edemem bu konuda. Ne yapmam gerek gerçekten bilmiyorum kafam çok karışık. Hani bu anlattıklarımdan o kadar örnek gösterecegim şeyler var ki gerçekten farklı aile yapılarımız. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ?

iyi geceler hemen konuya geçmek istiyorum . Üniversite 3.sınıfa gidiyorum erkek arkadasım bitirdi okulu çalışıyor ve bu yaz Amerikaya gitme ihtimali var. O da gitmeden yüzük takmak istiyor. Onun ailesiyle tanıştım evlerine de gittim bu arada aynı memlekette oturuyoruz. Benim annem biliyor fakat tanışmadı daha. Erkek arkadaşımla hiç bir sorunumuz yok gayet efendi birisi. Ama benim derdim ailelerin uyumsuzluğu . Mesela onun babası her gün içki içip gelir eve ve ailesine özen göstermez bi akrabaya giderken bi hasta ziyaretine ya da bi düğüne giderken annesi ve erkek arkadasım kardeşleriyle gider babası gitmez hiç çok nadir gider. Erkek arkadaşıma evlenirken ben yardım edemem sen git paranı biriktir filan diyor . Bu durumdan hepsi rahatsız . Benim babam tam tersine evine çok baglı içkisi sigarası olmayan bi insan etrafta çok sayılır eder. Aile yapılarımız yok farklı evlerine gittiğimde misafir ağırlamaları filan hiç bi benzer noktamız yok. Ben sadece erkek arkadasımla evlenmeyeceğim ilerde bunlar sorun olur mu diye düşünüyorum yabancı değil hep birlikte olacagımız insanlar. Ve istemeye geldiklerinde ailem tarafından sorun olur diye düşünüyorum babam pek sevmez böyle şeyleri. Erkek arkadaşıma pek bişey diyemiyorum babası o ne kadar kızsa kırılsa ben laf edemem bu konuda. Ne yapmam gerek gerçekten bilmiyorum kafam çok karışık. Hani bu anlattıklarımdan o kadar örnek gösterecegim şeyler var ki gerçekten farklı aile yapılarımız. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ?

Benim babam onun babası gibi aynı... bu yüzden beni seven erkek benimle evlenmese çökerdim resmen.. erkek arkadasınızın bir sucu yok zaten sizi seviyorsa ailesini sevmek zorunda olmadığını bilir sorun olmaz bence.

Benim babam onun babası gibi aynı... bu yüzden beni seven erkek benimle evlenmese çökerdim resmen.. erkek arkadasınızın bir sucu yok zaten sizi seviyorsa ailesini sevmek zorunda olmadığını bilir sorun olmaz bence.

hayır asla onun bi suçu var gibi düşünmüyorum. Ama aileler arasındaki uyumsuzluk sorun olmaz mı ?

Aileler birbirlerinin yaşayışlarına karışmadıkları, eleştirmedikleri sürece sorun yok. Benim ve eşimin aile yapısı da tamamen zıt. Ama biz sorun yaşamıyoruz. Çünkü kabullendiler birbirlerini. Bayramlarda görüşürler o kadar. Ve tabi senin ve erkek arkadaşının da ilerki zamanlarda bunu sorun yapmamanız lazım. Aile yapılarını eleştirmemeniz lazım. Yoksa kırıcı sonuçları olabilir.

Aileler birbirlerinin yaşayışlarına karışmadıkları, eleştirmedikleri sürece sorun yok. Benim ve eşimin aile yapısı da tamamen zıt. Ama biz sorun yaşamıyoruz. Çünkü kabullendiler birbirlerini. Bayramlarda görüşürler o kadar. Ve tabi senin ve erkek arkadaşının da ilerki zamanlarda bunu sorun yapmamanız lazım. Aile yapılarını eleştirmemeniz lazım. Yoksa kırıcı sonuçları olabilir.

evet haklısınız aslında ama tanıştıklarında nasıl tepki verecek ailem onuda bilmiyorum isteme kına düğün bunlarda hep sorun olur gibime geliyor

evet haklısınız aslında ama tanıştıklarında nasıl tepki verecek ailem onuda bilmiyorum isteme kına düğün bunlarda hep sorun olur gibime geliyor

İstemede ister istemez resmiyet olacak. Daha yeni yeni tanışacaklar. Zannetmiyorum kimse o özel günü mahvetmek istesin. Nişan kına düğünde de ufak tefek bir çok problem oluyor zaten. Hepsi atlatılır. Tabii sen erkek arkadaşından eminsen. Umarım hakkında hayırlısı olur. :)

Benim ailemle eşimin ailesi de tamamen zıt...Biz çözümü iki tarafı çok sık bir araya getirmemekte bulduk...Şimdilik sorun yok şükür... Zaten iki taraf istemede,nişanda ve düğünde olmak üzere 3 kez bir araya geldiler :1::1:

benim fikrimce sen önce ailemle nasıl tanıştırırm nasıl kaynaştırırm diye düşünmeden önce kendini düşün ben bu aile ile tanışabilir miyim kaynaşabilir miyim diye? sonra görüyoruz eşimin ailesini sevmiyorum gitmek istemiyorum gibi sıkıntılar çıkıyor. önce sen kendin karar ver ben bu cocuğun ailesini ailem gibi görebilecek miyim bir masada oturup yemek yiyebilecek miyim diye ? çünkü bayram olacak seyran olacak ve sen hiç istemesen de eşin kırılmasın diye gitmek zorunda kalacaksın. ilerde cocuklarınız olduğunda falan da sık sık görüşeceksniz. zaten sen ve sevgilin aynı yerde oturuyormussunuz. ee muhtemelen evlennce sizde orda oturursunuz ailesi ile dip dibe .. emin ol görüşmemek falan mümkün değil insan istemese bile el mecbur. bir de su yönü var aile uyuşmazlıkları kişisel uyuşmazlıkları da doğurabilir sonucta cocuk küçükken ailesinden görür herşeyi ailesi onu terbiye eder ona doğru güzel alışkanlıklar kazanır. cocuklar ailelerinin bir aynası gibidir. sen ailesinden hoşlanmadığın biriyle nasıl bir ömür geçireceksin?

Genelde çoğu düğünde,sözde istemede ufak sorunlar çıkıyor ya hani evli değilim ama düğünlere gittiğimde görüyorum (tabi sorunsuz geçenlerde vardır elbet) aileler aynı yaşantıya sahip olmasına rağmen arada tartışma çıkabiliyor.Her iki taraf birbiriyle yüz göz olmak zorunda değil ki.Bayramda,özel günlerde yan yana gelip birbirlerini idare ediceklerini düşünüyorum.Sizde aileler arasında mesafeyi korursanız ve ailelere yakın bir yere evlenince taşınmazsanız sorun çokta fazla çıkmaz bence.
Tabi evli hanımlar daha iyi bilir,daha tecrübelidirler.

benim fikrimce sen önce ailemle nasıl tanıştırırm nasıl kaynaştırırm diye düşünmeden önce kendini düşün ben bu aile ile tanışabilir miyim kaynaşabilir miyim diye? sonra görüyoruz eşimin ailesini sevmiyorum gitmek istemiyorum gibi sıkıntılar çıkıyor. önce sen kendin karar ver ben bu cocuğun ailesini ailem gibi görebilecek miyim bir masada oturup yemek yiyebilecek miyim diye ? çünkü bayram olacak seyran olacak ve sen hiç istemesen de eşin kırılmasın diye gitmek zorunda kalacaksın. ilerde cocuklarınız olduğunda falan da sık sık görüşeceksniz. zaten sen ve sevgilin aynı yerde oturuyormussunuz. ee muhtemelen evlennce sizde orda oturursunuz ailesi ile dip dibe .. emin ol görüşmemek falan mümkün değil insan istemese bile el mecbur. bir de su yönü var aile uyuşmazlıkları kişisel uyuşmazlıkları da doğurabilir sonucta cocuk küçükken ailesinden görür herşeyi ailesi onu terbiye eder ona doğru güzel alışkanlıklar kazanır. cocuklar ailelerinin bir aynası gibidir. sen ailesinden hoşlanmadığın biriyle nasıl bir ömür geçireceksin?

ayrı şehirlerde degiller ailelerimiz ikimizinde ailesi aynı şehirde semtlerimizde cok uzak degil birbirine. Ben çok sık olmasada hastalık ya da bi özel günde gidiyorum evlerine hani istememek değil de böyle onların o tavırlarını görünce çok düşünüyorum bizimle alakası olmayan bi yaşam tarzları var. Böyle bi sebebten ayrılığı düşünmem erkek arkadasım hiç öyle değil ya da daha aynı evde yaşamadık diye mi acaba diyorum. Bu sorun cok kafamı karıştırıyor tamam düğün filanda atlatılır ama ben öyle eşimin ailesinden uzak durmak istemem hani ona öyle bi baskı yapmam böyle bi karakterim yok benim de içim rahat etmez o yüzden bunu kafama takıyorum şimdi. Aile uyumsuzluğunu benim ailem çok sık görüşmese de beni de merak ederler ailesiyle rahat edemeyecegimi düşünürler babam zaten cok hassastır evin hem en küçük hem tek kızıyım 2 abim var evli onlar böyle konularda üzülmemi istemezler .

Genelde çoğu düğünde,sözde istemede ufak sorunlar çıkıyor ya hani evli değilim ama düğünlere gittiğimde görüyorum (tabi sorunsuz geçenlerde vardır elbet) aileler aynı yaşantıya sahip olmasına rağmen arada tartışma çıkabiliyor.Her iki taraf birbiriyle yüz göz olmak zorunda değil ki.Bayramda,özel günlerde yan yana gelip birbirlerini idare ediceklerini düşünüyorum.Sizde aileler arasında mesafeyi korursanız ve ailelere yakın bir yere evlenince taşınmazsanız sorun çokta fazla çıkmaz bence.
Tabi evli hanımlar daha iyi bilir,daha tecrübelidirler.

herkesin yorumu bu yönde inşallah bu kadar düşündüğüm kadar sorun çıkmaz . Acaba tanışcaklar filan diye onun stresiyle mi böyle oluyorum bilmiyorum çok sorun haline getirmeye başladım. Erkek arkadaşıma tam bu şekilde söylemek istemiyorum incitmemek için sizlere danışmak istedim bende.

Benim ailemle eşimin ailesi de tamamen zıt...Biz çözümü iki tarafı çok sık bir araya getirmemekte bulduk...Şimdilik sorun yok şükür... Zaten iki taraf istemede,nişanda ve düğünde olmak üzere 3 kez bir araya geldiler :1::1:

Bu kadar nadir olmasa da bizimki de böyle olacak sanırım . Ben de hep hayal ederdim ikimizin ailesi birbiriyle iyi anlaşsın bende severek isteyerek gidip geliym diye o yüzden sorun ediyorum herhalde

benim ailem ve eşimin ailesi de çok farklı, dünya görüşleri yaşayışları konuşmaları oturup kalkmaları bile, onlar her gün gelip gidelim birlikte düğün dernek gezelim falan istiyolar, vıcık vıcık samimiyet kurmak istiyolar,ben bunları eşime söyledim ilerde sorun olmasın ağzımızın tadı kaçmasın dedim sen de çekincelerini anlat bence

benim ailem ve eşimin ailesi de çok farklı, dünya görüşleri yaşayışları konuşmaları oturup kalkmaları bile, onlar her gün gelip gidelim birlikte düğün dernek gezelim falan istiyolar, vıcık vıcık samimiyet kurmak istiyolar,ben bunları eşime söyledim ilerde sorun olmasın ağzımızın tadı kaçmasın dedim sen de çekincelerini anlat bence

Hiç belli etmiyorum değil ailesiyle ilgili farklılık gördügümde ya da o anlattıgında bizde böyledir filan diyorum ama sanki ben ona bunu söylediğimde ailesini beğenmemezlik ediyorum gibi hisseder mi diye korkuyorum . Böyle düşünüp üzmek istemiyorum onu

Aileler birbirine benzemiyorsa görüşmezler olur biter :ssz:

Ama;

Siz onun ailesinden çok farklı iseniz;
yaşantınız,yediğiniz,içtiğiniz,giyiminiz,sosyaliteniz vs...(bu liste fizana kadar gider)

O zaman ya güç savaşı vereceksiniz zamanla onlara benzememek için ya da sizde uzaklaşacaksınız ister istemez onun ailesinden.

Aileler birbirine benzemiyorsa görüşmezler olur biter :ssz:

Ama;

Siz onun ailesinden çok farklı iseniz;
yaşantınız,yediğiniz,içtiğiniz,giyiminiz,sosyaliteniz vs...(bu liste fizana kadar gider)

O zaman ya güç savaşı vereceksiniz zamanla onlara benzememek için ya da sizde uzaklaşacaksınız ister istemez onun ailesinden.

evet canım bendde farklıyım ama ben erkek arkadaşımla bi uyum sorunu yaşamıyorum sanki o aileden değil gibi :) istemesemde bi uzaklık olacak mecburen kabullenmem lazım bunuu

sanırım eskidenmiş ailelerin uyumuna bakmak.. şimdilerde her iki tarafın büyükleri de "siz ikiniz mutlu olunda" görüşünde...

o yüzden bence ikili ilişkinize yoğunlaşın.. ailelerin çok da birbiriyle içli dışlı olmalarına gerek yok...

Benim babamın babası ayık gezmeyen bir adamdı. Hiç çalışmaz, çocuklarından para koparmanın derdindeydi. Annemin ailesiyse o yörenin saygın insanlarından. Arada maddi uçurum bile vardı. Üstelik severekte değil. Babam annemi görücü usulü istemiş (şimdi düşünüyoruz da ne cesaret:1:) Ama annem ve babam mutlu. Annemin ailesi durumu bildikleri için kabullenmişler, içki içmesini sorun etmemişler. Ama babamı çok seviyorlar. Anneannem ve dedem kendi evladı gibi sever. İnsanlar ailesiyle yargılanmamalı. Annem evlenmeden önce "babası içkici oda içer ileride" demişler. Babam sigara bile içmez de annem içer:1:

Bence bunlara takılmana gerek yok.
Erkek arkadaşınla tam uyumu yakalayabilmişsen ve kafanda onunla ilgili endişe yoksa üzerinde durmaya değmez.
Çünkü mükemmel uyum ve ahenki yakalayan aileler bile görüşmeyebilir veya her anlamda denk olanlar bile.

Ben ve eşimin ailesi aşağı yukarı her anlamda denk diyebilirim; eğitim,görgü,aile bağları,yaşam şekli,hayata bakış,bizleri yetiştirme tarzları,hatta siyasi görüşler bile.yani bu söylediklerime bakarsan bu aileden çıkacak çocuklar evlenemez ancak kardeş olabilirler,hepsi aynı kafayı yaşıyor dersin ama insanlar çeşit çeşit,ne kadar aynı olsan da illa ki farklısın :34: çünkü sizi ne olursa olsun aynı anne baba büyütmüyor..

Bizimkileri soracak olursan can ciğer kuzu sarması değiller,farklı şehirlerdeyiz ancak aynı yerde olsak da yine sıkı fıkı olacaklarını sanmıyorum.
şart mı? kime göre neye göre? ..bence şart değil
Nezaketi elden bırakmazlar,özel günleri atlamazlar,kötü gününde iyi gününde birbirlerinin yanlarında olmaya çalışırlar bu kadar!
Herkesin kendi dostu akrabası var zaten,içten geliyorsa olur olmuyorsa prosedürler yapılır can yanmaz :42:

sen ailesiylede evleniyosun evet ama aileleriniz birbiriyle evlenmiyo..
eğer sen mutlu olacağına inanıyosan çok düşünme bence..

Back