Haklısınız, son zamanlarda özellikle sürekli kendimi hırpalıyorum; ona da belli ediyorum bu durumu. Sürekli çabalıyorum neden tartışıyoruz, neden bana sesini yükseltiyo olabilirsin, neden bunu demiş olabilirsin, ona söylemesem de içimde hep bunların savaşındayım. Dünden beri de çaresiz hissediyorum kendimi, hiçbir çözüm yolu yok gibi hissediyorum. Ya böyle hayatımıza devam edeceğiz ya da güle güle diyeceğiz(Allah korusun). Bunları düşünüyorum. Böyle de olunca bu durum yaşam kalitemi de düşürüyor. Mutsuzlaşıyorum iyice.
Gerçekten tüm bunları bıraksam belki de asıl çözüm yolu budur.
Siz bu kadar ince düşünmezseniz sorunların çok büyük bir kısmı hal olur. Ona söylemezseniz bile davranışlarınıza yansıtıyorsunuzdur..
Mesela verdiğiniz örnekte. " beni neden erken uyandırdın " cümlesinde vereceğiniz cevap ,gülümseyerek" şundan dolayı " olmalıdır.
Eşler öfkelerin üzerine gitmeyi seviyor. Ufak bir ünlem cümlesini büyütebiliyor.
Gerek yok..
Ben eşimin ünlemlerini asla duymam mesela. Çok ince düşünen, devamlı sorgulayan biriyim oysa. Duyarsam iş büyür, iyi biliyorum. Öyleyse neden gideyim ki arkasından ?
Tabi her zaman böyle olamaz insan ama işte o zamanda karşı taraf girer devreye.
Çunku bu hareketler oğretilebilirdir. Söylerseniz yapmaz, uygularsanız öğrenir.
Dün gece benim elimde bile isteye bazı ünlemli cümleleri oldu bana.. Beni cenk meydanına davet etti resmen.
Yaptığım şey ; gidip kendime bir kahve yaptım, aldım kitabımı , uzattım ayaklarımı keyifli bir şekilde kahvemi içtim.
Cevap versem ne olacak ki ? Geçecekti o hal nasılsa? Hakaret yoksa işin içinde herkes bazen gergin olabilir. Bizler karıkocayız. Bir ömür devirmeyi planlıyoruz inşaallah.. Şiddet, aldatma, hakaret, karakter bozukluğu, sevgisizlik , 3. Şahısların çok kotu olması ve eşlerden birinin bunu ısrarla görmemesi v.s olmadıkça diğer hiç bir neden kavgaya çevrilmemeli.
Size tavsiyem karakterinize , şahsınıza, ailenize bir tehdit yoksa duymayın hiçbir söylenileni.
Olan size olur. Eşiniz gider uyur, siz ağlayıp sızlarsınız. Derdinizi anlatma yolunu ararsınız. Sabah olur hiçbirşey olmamış gibi uyanır eşiniz.