Aile ile sınır çizmek?

Chloelve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
559
283
31
Merhaba, ailem ile alakalı yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Annem ile babam emekli olduktan sonra bir işletme açtılar. Restaurant tarzı salaş bir yer, kahvaltı ve ev yemekleri veriyorlar. Yaşlar 55. Çok çalışkan insanlar, fakat sorun şu ki, daha önce ikisinin de ne ticaret ne işletme tecrübesi var. Dolayısıyla çok zorlanıyorlar. Çalışan bulamıyorlar, hem getir götür hem mutfak ikisi halletmeye çalışıyorlar çok yoruluyorlar. İki kardeşiz kız kardeşim farklı şehirde yaşıyor. Ben çalışıyorum, evliyim. Geçen sene ilk seneleri idi mesailerimin dışında destek oldum fakat hem fiziken hem ruhen çok yıprandım. Yetişemiyoruz, insanlar söyleniyor, koşturmaktan canımız çıkıyor yani olmuyor. Ben daha fazla dayanamayıp kendimi bu sene geri çektim. Onlar da çağırmıyorlar. Ancak gittiğim zaman hallerine dayanamayıp yardım ediyorum, dinlenmem gereken zamanlarda saatlerce çalışırken buluyorum kendimi. Özellikle ruhsal olarak çok yoruldum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Benim işim olsa bu halde devam etmezdim, ama bırakmıyorlar, sabah 8 den akşam 23 e kadar çalışıyorlar o yaşta insanlar. Onlar için ayrı üzülüyorum, elimden de daha fazla bir şey gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bir yıldan bu yana yanlarına çalışacak kimseyi bulmadılar mı ?
Hani masraf olarak falan mı görüyorlar yoksa bulamıyorlar mı ?
Siz yine üzerinize düşeni yapmışsınız bi yere kadar idare edilir bi durum sonuçta .

Buluyorlar biraz çalışıp çıkıyor, işi oluyor gelemiyor, yada yetmiyor bir kişi. Mevsimlik iş(kışları kapalı), dolayısıyla düzenli çalışan alamıyorlar. Yani çok sıkıntılı bir durum yaşıyoruz.

Vicdan azabından ölecegim. Çalışsam da kendi hayatımı mahvediyorum ne evime ne eşime zaman ayırabiliyorum. Aklım sürekli onlarda.

Sabah 8'den akşam 23'e kadar bir işletme vardiyalı eleman çalıştırmalı. Sözleşmeli eleman alabilirler. 2 kişi biri 3 gün sabahçı, 3 gün akşamcı olabilir. Ama tabi bunların maaşını+yemeğini+sigortasını düzgün ayarlamak gerekir. Annenler masa sayısını azaltabilirler ya da menüyü azaltsınlar.

Evet ama beceremiyorlar. Bende bir fiil işin içinde olmadığım için eleman ayarlama yönetme vs yapamıyorum.

Eleman bulamıyor değillerdir. Çalışanlara insani şartlar sunmadıkları ve emeklerinin karşılığını vermedikleri için gelen daha iyisini bulunca kaçıyordur. Sezonluk işte çalışacak insan kolay bulunur, lise üniversite öğrencileri atlar. Ama çok çok zor durumda değilse şu çalışma saatlerine kimse katlanmaz zaten.

En mantıklısı işten anlayan, çekip çevirebilecek, yönetebilecek bir ortak almak gibi görünüyor. Günde 15 saat çalışan, müşterisi de yetişemeyecek kadar çok olan bir işletme iki ortağı kaldırır.

İş gorusmesine gelenlerle siz ilgilenin. Yok mu ailede yazın çalışmak isteyen gençler vs. Eş dost çocuğuna kardeşine iş arayan. En az 2 tane eleman şart.

Az paraya işi halletmek istiyorlar gibi
Yorma kendini
Bilerek açmışlar sonuçta eleman da dükkanın bir gideri kabul etsinler düzgün maaş verip alsınlar

Tercihleri buysa ne yapabilirsiniz ki? Onlar evlat siz anne gibi olmuşsunuz. Bırakın ne istiyorlarsa öyle yapsınlar. Alanlarına müdahale etmeyin. Kendinize odaklanın.

Dert goremedim isteseler eleman bulurlar biraz daha fazla verirler az kazanip rahat kazanirlar sizi ilgendiren ney burda? Ayrica yapamiyorlarsa kapatabilir yada devredebilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…