Aile ile beraber Tatil..

bu olay inatlaşma değil saygıdır...eşinin kendi ailesinin yanında tatil yapıp karısının ailesinin yanına 1-2 günlüğüne bile olsa gitmemesi problem bence...rahat edemezmiş saçma bir bahane..karısı rahat ediyor sonuçta eşinin ailesinin yanında..

kimseyi yanlış yönlendirmem...bu benim düşüncem..ben git kavga et demiyorum...sadece eşi ailesini görmek istemiyorsa annesi çağırmış sonuçta ozaman kendin git dedim..

tamam koca önemli ama anne babada birtanedir..
kız ortada kaynana kayınbaba da yok yanlış anlamışsın karıştırma ortalığı :KK70:

Anam Ortalik karismis o_O

Durumu kisa anlatayim.

Ikimizinde ailesi Burda almanyada. Ikimizde ailelerimizi neredeyse ayni sIklikta görüyoruz.

Ailelerimizin türkiyede evleri oldugu icin türkiyeye gittigimizde benim ailemin evinde ve diger gidisimizdede kaynanamlarin evinde kaldik (annemler ve kaynanamlar almanyadaydi). Iznimizin bir haftasini ailelerimizin evinde diger haftasinida otelde gecirdik hep.

Beraber gezmek istiyor galiba. Zaten illa gelin demiyor hani gelseniz güzel olurdu beraber gezerdik vs diyor.

600km uzaklikta sehirler.

günübirlik ugramak icin cok uzak. Benim fikrim orda 1-2 gün kalip sonra ordan tekrar almanyaya dönmekti
Almanya'da sık sık görüşme fısatınız var ise Türkiye'de görüşmek çok manasız.. Anne arada 600 km var, Almanya'da görüşürüz diyin.. Eşinizin hakkı var.
Almanya'da görüşemiyorsanız 1-2 gün uğranabilir tabii ki..

Biz de turkiyeye gidince ailemizin yasadigi sehire gitmeden once 4-5 gun tatil yapmayi planlamistik, son anda annem babam dahil ettiler kendilerini sonra da kardesimi eklediler. Cumbur cemaat tatil yapacagiz yani. Ilk cidden uzuldum emri vaki yaptiklari icin ve esime ayip olacak diye dusundum ama esim beraber daha iyi olur deyince rahatladim. Guzel guzel egleniriz diyorum simdi :)
Sonucta biz ayni sehirde yasamiyoruz.
O yuzden hep tatillerimiz beraber geciyor.
Sizin cocuk da yok, eglenin bence basbasa. Cocuk olunca ailenizle de yaparsiniz tatil

mesafe uzakmis..bence annenize birsey demeyin sonrasinda bi bahane bulup gelemiyoruz surdayiz dersiniz..zaten kisa gidiyormussunuz madem tatile...ne o tarafi kir ne bu tarafi..ne sis yansin ne kebap misali :KK66:

bende hatta yakin bir zamanda bir kac gunlugune tatile mi gitsekki diye dusunmeye basladim..buyuk oglumla sanki ilgilenemedim kucuk oglum dogdu calismaya basladim vs vs..2-3 gunden kime zarar gelir? bir yandanda dusunuyorum kucuk olani bi yere birakmak istemiyorum...

Beraber gezmek istiyor galiba. Zaten illa gelin demiyor hani gelseniz güzel olurdu beraber gezerdik vs diyor.

600km uzaklikta sehirler.

günübirlik ugramak icin cok uzak. Benim fikrim orda 1-2 gün kalip sonra ordan tekrar almanyaya dönmekti

İlla gelin demediklerinde bile böyle çaresiz kaldığınıza göre, illa gelin deseler çaresizlikten perişan olurdunuz heralde

Ailelere karşı bu kadar basitetsiz olmayın yahu
Sizin aileniz eşiniz artık
Çok mu zor annene hayır demek ?
Analıktan reddetmiyorsun ya...

Bence annene eşinle birlikte tatil yapmak istediğinizi söyle eşinin istemediğini değil böylelikle eşinle aran bozulmaz annen üzülmez sonra almanyadada görüşürsünüz

Benim anladığım konu sahibi ailesi ile bir iki gün geçirmek istiyor tatilde.
Yani annesinden ve eşinden bağımsız olarak istediği bu.
Bu yüzden bence bahane üretmeden eşine ailesinin yanında 1-2 gün geçirmek istediğini sebepleri ile birlikte anlatmalı.
Yoksa buraya da yazdığınız gibi annem istiyor, davet ediyor, gitmezsem üzülür falan bahane.
Satır aralarında annemle birlikte olmak isterim o günlerde falan yazmışsınız. Bir de akrabalarınız falan varsa elbette gidip görmek isteyebilirsiniz. Bence bu en doğal hakkınız.

imagemaker imagemaker ben yanlış anlamışım..konu sahibi başbaşa çıkıyorlarmış tatile...ozaman iş değişir tabiki..

zelibon da anladı zaten yanlış anladığını
olur böyle vakalar türk polisi yakalar

Almanya'da sık sık görüşme fısatınız var ise Türkiye'de görüşmek çok manasız.. Anne arada 600 km var, Almanya'da görüşürüz diyin.. Eşinizin hakkı var.
Almanya'da görüşemiyorsanız 1-2 gün uğranabilir tabii ki..

Biz de turkiyeye gidince ailemizin yasadigi sehire gitmeden once 4-5 gun tatil yapmayi planlamistik, son anda annem babam dahil ettiler kendilerini sonra da kardesimi eklediler. Cumbur cemaat tatil yapacagiz yani. Ilk cidden uzuldum emri vaki yaptiklari icin ve esime ayip olacak diye dusundum ama esim beraber daha iyi olur deyince rahatladim. Guzel guzel egleniriz diyorum simdi :)
Sonucta biz ayni sehirde yasamiyoruz.
O yuzden hep tatillerimiz beraber geciyor.
Sizin cocuk da yok, eglenin bence basbasa. Cocuk olunca ailenizle de yaparsiniz tatil

mesafe uzakmis..bence annenize birsey demeyin sonrasinda bi bahane bulup gelemiyoruz surdayiz dersiniz..zaten kisa gidiyormussunuz madem tatile...ne o tarafi kir ne bu tarafi..ne sis yansin ne kebap misali :KK66:

bende hatta yakin bir zamanda bir kac gunlugune tatile mi gitsekki diye dusunmeye basladim..buyuk oglumla sanki ilgilenemedim kucuk oglum dogdu calismaya basladim vs vs..2-3 gunden kime zarar gelir? bir yandanda dusunuyorum kucuk olani bi yere birakmak istemiyorum...

İlla gelin demediklerinde bile böyle çaresiz kaldığınıza göre, illa gelin deseler çaresizlikten perişan olurdunuz heralde

Ailelere karşı bu kadar basitetsiz olmayın yahu
Sizin aileniz eşiniz artık
Çok mu zor annene hayır demek ?
Analıktan reddetmiyorsun ya...

Bence annene eşinle birlikte tatil yapmak istediğinizi söyle eşinin istemediğini değil böylelikle eşinle aran bozulmaz annen üzülmez sonra almanyadada görüşürsünüz

Benim anladığım konu sahibi ailesi ile bir iki gün geçirmek istiyor tatilde.
Yani annesinden ve eşinden bağımsız olarak istediği bu.
Bu yüzden bence bahane üretmeden eşine ailesinin yanında 1-2 gün geçirmek istediğini sebepleri ile birlikte anlatmalı.
Yoksa buraya da yazdığınız gibi annem istiyor, davet ediyor, gitmezsem üzülür falan bahane.
Satır aralarında annemle birlikte olmak isterim o günlerde falan yazmışsınız. Bir de akrabalarınız falan varsa elbette gidip görmek isteyebilirsiniz. Bence bu en doğal hakkınız.

Hallettik cok sükür :) her iki tarafinda istedigi oldu :)

eşin almanya'daki hayattan uzaklaşıp tatil yapmak istiyor belli ki. ailen de eşine almanya'yı anımsatacaktır. o nedenle istemiyor olabilir. zaten 2 haftalığına uzaklaşmak istemiş, bu konuda fedakarlık yapmak istememesi normal bence canım. zaten yıl boyu görüşme imkanınız var ne de olsa.

Almanya'dan Türkiye'ye 15 günlüğüne tatile gelip 600+600 toplam 1200 km ekstradan yol yapmak boşuna yorgunluk.

Yani gitmeseniz de olur ama ben anlamadım eşiniz ailenizden niye rahatsız oluyor? :KK12:evet aynı evde kalmak zor bir şey ama bir iki gün nihayetinde. Bunda rahatsız olacak ne var onlar da annesi babası sayılır. Üstelik oteli de kabul etmiyormuş. O otelde tutup babanızla aynı odada kalmayacak sizinle kalcak. Oteldeki yüzlerce kişiden rahatsız olmayan adam benim ailemden niye oluyor diye yapışırım yakasına:KK67:

evet o yönden bakilirsa haklisiniz. Ama esimin ailesiyle izinimiz ayni zamana gelmis olsaydi eminim esimde ailesiyle bir iki gün gecirmek isterdi.

O zaman sen de eşine açık açık söyle.
Tamam istemiyorsan gitmeyiz.
Ama aynı durumda senin ailen olursa benden de aynı tepki gelecek şimdiden bilmis ol diye.

Annene de planımiz çok yoğun anne zaman yok diye söyle eşim istemiyor deme tabiki.

Bende yurtdisinda kv lerle beraber yasiyorum. Kv de yazin 3_4ay Turkiyeye gidiyor. Esimle TUrkiyeye gitme konusu acildiginda esim koyede gidelim bir hafta diyor. Bende butun sene annenle dipdibeyiz ben gitmem. Kendi ailem burnumda tutuyo diyorum. Zaten hepi topu 3yada 4hafta gidilecek onunda bir haftasini annenle gecirmek istemiyorum diyorum. Oda bunu kabul etmiyo. Bizdende ayri kalmak istemiyomus:KK12:

Bir iki günlük bir istek neden ret edilir ki anlamıyorum. Arada çok büyük husumetler yaşanırsa anlarım da bu biraz gereksiz bir tepki olmuş.
Yinede eşiniz çok ısrarcı olursa huzurunuzu kaçırmayın lütfen. Ailenize , 2 haftalık bir sürenin dolu olduğunu ve gelemeyeceğinizi söyleyebilirsiniz.

X