Aile ile ayni sehirde iken ayri eve cikmak...

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
35
Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Cok uzattim ama durumu net oetaya koymak icin
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Rsmen ailenin en kucuk cocugu modundayim.
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi
Bu surecten gecen birileri oldu mu cok merak ediyorum

Bizim standartlarimiza göre bir çocuk ancak evlenirse anne baba evinden ayrılabilir

Bunun doğruluğu tartışılır

Tabiki değişim için biri çıkıp ilk olacak farklı olacak güçlü olacak hata yapacak ki birşeyler değişsin

Aileniz standart bir aile anladığım kadarıyla işiniz biraz zor gibi

Ya bu ulke insani neden boyle
28 yasindaki kadin zaten tek yasamali , neden bu kadar zor oluyor bu isler cidden kafam basmiyor

Konu sahibi ben uniden mezun olup yurtfisina ciktim , master yaparken tek basima ev kiralayip tek yasadim , donunce de isim kolaydi ailem cok zorluk cikarmadi tek basima yasama istegime , uzun yillar tek basima yasadim cok ama cok keyifliydi

Ailenizi nasil ikna edersiniz yada ikna etmeye gerek var mi bilemedim ama insallah kisa surede kendi evinize cikarsiniz

Zaten cocuk gibi hissediyorum hic yetiskin gibi hissetmiyorum

Dogrudan soylersem ev bile aldirmazlar bana. Karsima almaktan korkuyorum ailemi
Tek yasama isteğinizin senebi daha özgür olmak mı ?

Aileniz size mi güvenmiyor ortama mu ?

Bence annenizle ev aldıktan sonra Konuşun.

Annen çok tatlı :) seni hala küçük çocuk gibi görüp korkutmaya çalışıyor sanki. Senin yerinde olsam o evi kendi zevkime göre döşer orda yaşardım.
Kararınızı çekinmeden söyleyin

Bizim standartlarimiza göre bir çocuk ancak evlenirse anne baba evinden ayrılabilir

Bunun doğruluğu tartışılır

Tabiki değişim için biri çıkıp ilk olacak farklı olacak güçlü olacak hata yapacak ki birşeyler değişsin

Aileniz standart bir aile anladığım kadarıyla işiniz biraz zor gibi

Aynen satandart bir aile. Daha once sulalede bile boyle bi istek olmadi varin gelin siz dusunen nasil standart bi aile oldugunu. Yani mecburiyetten tek yasyanlar vardi. O da ayri sehirde okuyan ya da calisan durumlar.

Ya bu ulke insani neden boyle
28 yasindaki kadin zaten tek yasamali , neden bu kadar zor oluyor bu isler cidden kafam basmiyor

Konu sahibi ben uniden mezun olup yurtfisina ciktim , master yaparken tek basima ev kiralayip tek yasadim , donunce de isim kolaydi ailem cok zorluk cikarmadi tek basima yasama istegime , uzun yillar tek basima yasadim cok ama cok keyifliydi

Ailenizi nasil ikna edersiniz yada ikna etmeye gerek var mi bilemedim ama insallah kisa surede kendi evinize cikarsiniz

Off of 28 im ama cidden kucuk cocuk gibi hissediyorum. Ailemin yetistirmesinden kaynakli oldugunu yeni yeni idarak ediyorum. Dedim ya cok pismanim sehir diisnda okumadigima. Simdi her sey cok daha zor.
Yani beni napicaklar ki diyorum yanlarinda. Ihtiayc olsa amenna. Tamamen el alem neder ve geleneksek aile yapisi ile evlenene kadar kiz cocugunu koruma ic gudusu.
Ailem anlamaz ki ben artik kendime guvenimi kazanmak, yetiskin olmak, sorumluluk almak istiyorum desem. Evlen oyle al derler eminim. Nasil yapicagimi cidden bilemiyorum

Bence bir çıksanız iyi olur gerçekten... ancak yaşayınca anlaşılır bazı şeyler... ailenize uygun dilde söyleyin

Annen çok tatlı :) seni hala küçük çocuk gibi görüp korkutmaya çalışıyor sanki. Senin yerinde olsam o evi kendi zevkime göre döşer orda yaşardım.
Kararınızı çekinmeden söyleyin
Yakin zamanda bi olay yasadik eski sevgilim tekrar donmek ve evlenmek istedi. Annemse ya ben ya o dedi. Bence annem beni artik cocuk gormenin de otesinde mali gibi goruyor. Malesefe artik cok tatli gelmiyo

Aynen satandart bir aile. Daha once sulalede bile boyle bi istek olmadi varin gelin siz dusunen nasil standart bi aile oldugunu. Yani mecburiyetten tek yasyanlar vardi. O da ayri sehirde okuyan ya da calisan durumlar.
İkna etmesi zor olacaktır ama sizin kendi başınıza yettiginizi görünce buna alışacak kabulleneceklerdir
Ki sulalede bir şeylerin değişmesi yönündeki ilk adım sizden gelecek
Ama gene belirteyim işiniz gerçekten zor

Acikca soyle
Ama yumusak giris yap.
Ayri yasiyim size de kapi olur gelir gidersiniz nefes alirsiniz arada.falan diye konuya gir
Ilk etapta hayir diyeceklerini goz onune alarak kizma hemen
Zamanla net olursan yumusarlar
Bu sekilde konuya yumusak girip ailesini ikna edip ayrilan 2 arkadasim var

Insallah istedigin olur;)

Tek yasama isteğinizin senebi daha özgür olmak mı ?

Aileniz size mi güvenmiyor ortama mu ?

Bence annenizle ev aldıktan sonra Konuşun.
Yani nereye gittigimi soylemem cogu zaman ya da gec kalacagimi haber vermedigim olur. Ama 1 hafta iicnde 3 kez 11 de gelsem yan bakışlar surat asmalar baslar. Ozgurum ama degilim denetim hep var.
Bense ozgurlukten cok kendimi bulmak istiyorum. Misal evde iki tv var. Biri salonda biri oturma odasinda. Oturma odasinda babam izliyor salonu ben ve annem. Netflixden bi dizi acsam annem oflar pofler sıkılır. Ben de hemen etkileniyorum bu tepkilerden. Keyfim kaciyo. Ya aciyorum turk dizisini ya da odama gidiyorum. Ne bilim aciym yoga yapaiym tvnin karsisjnda mesela. Evin tek ve en kucuk odasina mahkum kalmiym. Annrm diger buyuk odayi asla bana vermez mesela

Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Cok uzattim ama durumu net oetaya koymak icin
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Rsmen ailenin en kucuk cocugu modundayim.
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi
Bu surecten gecen birileri oldu mu cok merak ediyorum
Ev durumunuzu bilmiyorum ama anne evi gibisi varmi ben her ikisinide yasayan biri olarak evlenmeden asla evimden cikmam eve geliirum yemek hazir cay hhazir arkasina cekirdek hazir camasir derdi utu derdi yok evin icinde size ses nefes var daha once yanliz yasarken deli gibi kosturuyordum cogu zamn disardan yemek soyluyordum insan tek basina evde yemek bile yapip yemek bile istemiyor oyole arkadas es dost falanda surekli bir arada da olamiyorsun herkesin isi gucu var yanlizken kopegim vardi simdi ttek sikinti annemde evcil hayvanimi barindiramamak ama onuda iisyerime goturdum oh miss

Direkt soyle 28 yasinda tek basina eve cikmaya cesaret ediyosun ona da edebilirsin. Kendine guvenin gelmesi ayaklarinin ustunde durabilmek icin bunu denemek istedigini soyle. Ayni sehirdesin diye beraber oturmak zorunda degilsin bu dusunceler bana sacma geliyor. Illa evlenmek mi lazim yoo kendi hayat cizgini olusturabilirsin

Ben varım. 30 yaşımda ayrılmıştım evden. Bende önce satın almak için ev bakıyordum, sonra bi gün annemle ev düzeninden dolayı tartıştık. Dedim ben gidiyorum iki kadın bir evde olmuyor. İkna etmeye çalıştılar ama ben izin almamıştım zaten, asi bi tip olduğum için. Güvenlikli bir sitede 1+1 kiralamıştım.

Gerçekten çok güzel bir şey. Tüm eşyaları kendi zevkime göre almıştım. Tek başıma 180/200 yatak almıştım yaylana yaylana yatıyordum :)

Yalnız büyük maddi külfet olduğunu planlayarak çık. Öyle bi yatak iki çekyayla olmuyor o iş. Buzdolabından, el bezine kadar sıfırdan alıyorsun. Zevkine göre alınca ucuzuna da kaçamıyorsun. Ben 2 sene önce ufacık evi 30binr döşemiştim. Ki ufak tefek çeyizlerim olmasına rağmen.. Ama aldığım her şeyi şu an evlendiğim evimde de kullandığımdan bi zararım olmadı.

Kaç git kendi hayatını kur, yalnız yaşa, uyumak istersen uyu, yoga yapmak istersen gap, arkadaşını davet etmek istersen davet et.

Biraz cesaret lütfen..

Oğlum bana eğer burada okuyacak olsaydım ikimiz de istanbulda bile olsak ayrı eve çıkarım demişti 18 yaşında iken. Sebep te çok mantıklı : kendi sorumluluğunu kendi başına üstlenmek istemesi, hayata hazırlanma isteği.. Elbette dibimden ayırmak istemezdim ama hayatını istediği gibi biçimlendirmek arzusuna karşı çıkmak hem ona karşı bencillik olurdu hem de Oğlumun özgüvenine ciddi darbe vurmuş olurdum. Ben bir Anne olarak evladıma böyle duyarsızlık yapamazdım. Kaldı ki Ben yapacak olsam, Oğlum izin vermezdi..

Senin yaşın ise 28 ..

Back
X