Bence hakkın var. Kiralardan payına düşeni almalısın. Ben ölünce hepsi sizi gibi bir şey yok. Herkes hakkını almalı. Kardeşin evlenirken de yardım edersin tabii ki ama hem kiraları alıp hem üzerine yardım olmaz. Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi
nasıl söyleyeceğim bir daha. hemen para göz vs demeye başlıyor.
Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi
bu yazdıgını anlayamadım.:26::26::26:
doğru düzgün cümle kuramamışım çünkü kusura bakmademek istediğim senin düğününde yapılanları annene ödemişsiniz, o para bile zaten evlenirken kardeşine yapacağın yardım olarak kabul edilebilir daha da bir şey yapmana gerek yok demek istedim. Annenin eşinin verdiği parayı kabul etmesini doğru bulmadım her şeyden önce. Sonuçta kendi kızına yaptın ne yaptıysan, kız tarafı oğlan tarafı meselesi yapıcaksa da en baştan almayacaktı o zaman eşyaları. Şimdi aldım ama sonra sizden alırım davranışını hoş bulmadım. Bana lütfen kızmayın ama anneniz biraz paragöz gibi geldi.
Şimdi beraber yaşıyormuşsunuz. Siz mi onun yanına taşındınız onlar mı sizin? Eğer siz gittiyseniz "zaten maddi sıkıntılarımız var anne o kiradan payımı istiyorum." diyebilirsiniz. Paragözlükle suçlarsa da "hakkım olanı vermemen beni mi paragöz yapıyor seni mi?" diyebilirsiniz. Eğer o sizin yanınıza geldiyse de "ev masrafın azaldığına göre kiradan payımı istiyorum, almak isteyip alamadıklarım var bu sebeple" diyebilirsiniz.
Dükkanda hakkın var ve kimsenin düğününede yardım etmek zorunda değilsin zira eşin annenin borcunu ödeyerek ona karşı olan vefa borcunu( başka borcu var mı onu bilmiyorum) kapatmış..
oo hem 15 binle annenin borcunu kapat hemde kiraları almayın.annende çok uyanıkmış
yok borcu falan.borca döksek suan annemlerin bize borcu varnasıl anlatcam anneme? söyleyemem hemen para göz demeye başlar. cok sıkıntılı bir durum aslında.
anne daha hayatta oldgu halde hakkını arayan biz sizi gördüm kız evlat olarak!
elinden gelenin fazlassını yapmış size zamanında..
bişeyde yapmaya bilirdi erkek tarafının yapması gerekenleride yapmış zamanında..
ama siz olaya maddi yönden yaklaşmşssınız..
anneniz ölur ondan sonra hak idda edersiniz...
ablam evli ve evlendiğinden beri ailemin ihtyacı olmadgı halde maddi destekte çıkar...fazla fazla..
bizim hepimze düşen bir daire vardır anneden babadan kalan...
bende yaza evlenıyorum ama biz böyle o dairelern kirasnı şimdiden alalım vs gibi düşünmüyoruz...
öllene kadar onlar annemın babamın kazancı..onların hakkı yani!
kendileri, kazanmış etmişler..
sizmi o malı mulku kazandızın?
ne hak idda edıosunuz..
anneniz eşinden kalan mallarla size hiçbişey yapmak zorundada değil ayrıca..
ölmedende hiç bir hakta bulunmanız ççoookk saçma ve şaşaırdım okuyunca...
bu saatten sonra senin annene destek çıkman lazım!
maddi beklentilerinden vazgeç..
bak allah verir o zaman sana..
anne daha hayatta oldgu halde hakkını arayan biz sizi gördüm kız evlat olarak!
elinden gelenin fazlassını yapmış size zamanında..
bişeyde yapmaya bilirdi erkek tarafının yapması gerekenleride yapmış zamanında..
ama siz olaya maddi yönden yaklaşmşssınız..
anneniz ölur ondan sonra hak idda edersiniz...
ablam evli ve evlendiğinden beri ailemin ihtyacı olmadgı halde maddi destekte çıkar...fazla fazla..
bizim hepimze düşen bir daire vardır anneden babadan kalan...
bende yaza evlenıyorum ama biz böyle o dairelern kirasnı şimdiden alalım vs gibi düşünmüyoruz...
öllene kadar onlar annemın babamın kazancı..onların hakkı yani!
kendileri, kazanmış etmişler..
sizmi o malı mulku kazandızın?
ne hak idda edıosunuz..
anneniz eşinden kalan mallarla size hiçbişey yapmak zorundada değil ayrıca..
ölmedende hiç bir hakta bulunmanız ççoookk saçma ve şaşaırdım okuyunca...
bu saatten sonra senin annene destek çıkman lazım!
maddi beklentilerinden vazgeç..
bak allah verir o zaman sana..
sana sonuna kadar katılıyorum canımbaba öldükten sonra annelerini miras diye üzen sıkan evlatlar bunu hangi mantıkla yapıyporlar hiç anlamam...ayıptır,günahtır ya kadın isterse verir ama ben hakkımı istiyorum ne demek allah aşkına sanki çalışıp kazanmış gibi...bırakın kadın bekar oğlunu evlendirsin,kocasından kalanı ağız tadıyla harcasın aceleniz ne babanız nasıl gittiyse annenizde gidecek o zaman hakkınızı alırsınız
Valla sen dükkan hakkında şuan birşey deme kardeşin evleneceği sırada para isterse söylersin yani yapcak pek birşey yok annen sonuçta başkası olsa mahkemeye bile ver derim ama annene yapacak birşey yok kusura bakma şekerim ama asıl para göz annen gibi geldi bana :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?