Bende teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Şaşırmadım babanın pasif biri olmasına. Çünkü benim babam da öyleydi. Genelde dominant insanların eşleri mecburen pasif olmak zorunda kalıyorlar. Aslında yani böyle biraz herkese narsist demek gibi olmasın ama açıkçası ben annenizin narsist olma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi annemle çok benzer bir anne profili var karşımda. Özellikle de bir evi bastı falan dediniz ya bunu kolay kolay herkes yapamaz, yapmaz. Yani kendilerini son derece üstün gören ve bana bunu ne hakla yapabilirsin diye düşünen narsist insanlar ev basma gibi büyük eylemlerde bulunurlar.
Anneniz narsttir veya değildir önemli değil. Sonuç olarak ortada çok zor bir anne var ama narsist kelimesini özellikle kullandım ki o ihtimali gordugum icin... buna dair işte narsitlere karşı nasıl tutum sergilemeliyiz, nasıl mesafe koymalıyız vesaire gibi videolar izlerseniz size faydası olacaktır.
Ben izlediğimde şok olarak dinliyordum birebir annemi tarif ediyorlardı ve dolayısıyla o videolardan da faydalandım mesafe koymam konusunda nasil yol izleyecegime dair fikir oldu bana anlatilanlar.
Işinizin kolay olmadığını biliyorum ama emin olun biz korktukça onlar daha çok üstümüze geliyorlar. Ama bakıyorlar ki biz kararlıyız o zaman geri adım atıyorlar. Ben bile anneme yıllar sonra mesafe koydum ki diyorum keşke daha önceden bilseydim onun bu kadar kolay pes edeceğini. Daha önce kararlı dururdum ve o psikolojik şiddetinden yıllar önce kurtulmuş olurdum.
Hayatınızda güzellikler, mutluluklar diliyorum. Allah'a emanet olun