• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evinde bunalmak

Laf etmeleri tamam ama beni rahatsız eden sorunun ertesi güne uzanması. Olmuş bitmiş şey yani. Uzatılmasının bir anlamı yok ki. Unuttuğum şey için ne yapabilirim insanlık hali. Normalde dikkat ediyorum

Nasıl ki sizin kızmaya, kırılmaya vs hakkınız varsa onlarında var. Belki onlarda dolulardır ve bu konu gündem olmuştur ve uzamıştır. İletişim sorunu olduğunu bildiğiniz için bence bu kadar içselleştirmeyin.

aynı durumu yaşıyorum ben de kendi düzenim olsun istiyorum artık ama benim ailemde atansan da başka eve çıkamazsın illa evlenmen şart bu daha da sinir bozucu

Depresyon kadar ileri seviye değil ama bazı şeylerden bunaldığım kesin. Evet umutsuzluğa düşmek şu aşamada yanlış olur
İmkanın varsa tek başına tatile gidebilirsin insanın kendisiyle baş başa kalması gerekiyor bi işe girebilirsin ders dışında bi şeylerle uğraşırsın kafan dağılır

Selam arkadaşlar. 25 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Genel olarak aramız iyi ama bazen sabrımın taştığı da oluyor. Kendime ait bireysel hayat kurabilecek kadar yüksek kazancım yok. KPSS'ye hazırlanıyorum bu yıl atanabilmek için. Atanabilirsem güzel olucak ama son 3 yılım malesef bu şekilde geçti bu durum beni üzüyor ...

Ailemle aram iyi sayılır ama bir sorun olunca soğudum mu soğuyorum çok net. Babam araba alacak mesela bana.Araba modellerini attı geçen hafta.
Ama dün banyoda saç tellerim kalmış diye tartıştık. Duştan sonra unutmuşum o gün ( normalde dikkat ediyorum fazlasıyla). Büyütülecek bir sorun değilken böyle gereksiz şeylerden sorun çıkarması benim baya mesafe koymama neden oldu. Araba alsa da istemem yani arada sevgi muhabbet olmadıkça maddiyat beni mutlu etmez.

Bu şekilde olunca da evlenmek istiyorum ama buna uygun doğru kişiyle de karşılaşamadım. Çevremde evlenenler olunca onlar adına sevinip mutlu oluyorum kendim içinse biraz üzülmeye başladım bu aralar. Ama evlenmek için de evlenilmez. Malesef çoğu kişi sırf evlenmek uğruna yanlış tercihler yapabiliyor. Bunu yapmamak için acele etmiyorum ama bazen de fazlasıyla sıkıyor bu durum beni. Aynı zamanda 2. üniversitemde 3. sınıfa geçicem seneye. Yani bir şeyler yapıyorum ama isteklerime ulaşamıyorum gibi. Normalde olumlu düşünen,hayata umutla bakan bir insanım. Bu yönüm kaybolup gidecek diye korkuyorum. Ne tavsiye edersiniz ?
Sadece bunalmissin. Küçük bir tatil yapabilir misin ? Günübirlik bile olur. Diğer bahsettiğiniz şeyler her evde yaşanabilecek sorunlar.

Evlenince daha buyuk sorunlar cikacak.Bu sefer siz milletin kilini sacini temizlemek zorunda kalacaksiniz.Ustelik ailesiydi ccuktu bilmemneydi derken bu sorunlar cok basit kalacak.Ananiz babaniz ılımlı yaklasin kimse sizi onlar kadar dusunemez

Nasıl ki sizin kızmaya, kırılmaya vs hakkınız varsa onlarında var. Belki onlarda dolulardır ve bu konu gündem olmuştur ve uzamıştır. İletişim sorunu olduğunu bildiğiniz için bence bu kadar içselleştirmeyin.
İletişim sorunu zaten sorun benim için. Yani bir şeyin sorun edilmesiyle konu haline getirilmesi çok farklı.

Evliyim evlenmeden önce de aile evinde huzur yoktu maalesef iyi günlerimiz de vardı ama kötü günler hepsini silip sürüpüyordu. En iyisi evde tek kalmak ve yalnız takılmak huzur sadece bunda var. Bizde de iletişim sorunu vardı bekarken odana çekilebilirsin ama evlendikten sonra öyle olmuyor bir de araya eş ailesi, akrabası giriyor bilmediğin, tanımadığın bir çevre uyumlanmak öyle hemen kolay olmuyor. Sanırım dolmuşsunuz ve içinizde bir şeyleri tuta tuta patlamışsınız. Banyoda saç kılı görmeyi kimse istemez.

Anneme söylemiş annem kızmış bunun için beni neden çağırıyorsun diye. Sonradan farkettim ben durumu. Bana söylese ben de sizin dediğiniz gibi derdim büyük ihtimalle. Ama sonrasında annem trip yaptı diye konunun uzaması anlamsız. Konunun detayını anlatmadım ama asıl sorun iletişimsizlik
Adamcağız bişey dememiş. Babanın bir lafını kaldıramıyorsunuz, tüm nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Aile evinde bir kaş kaldırmaya dağları yakanların, evlendikten sonra nelere rızayla katlandıklarını okuyoruz burdan. Soğudum mu anında soğuyorum diye bişey mi var.anne baba onlar, belli ki kötü de değiller. Yapmayın. Sizden aş istemiyorlar, kendi işinizi görün yeter. Bu sebeple de insan evlenmek istemez, istememeli yani. Ayrıca Kpssye 3 sene sırf oturarak hazırlanmak nedir yani. Hem çalışın, hem sınava hazırlanın. Kpss uğruna seneler gidiyor.

Evliliği ne saniyorsunuz bilemeyecegim ama kocaniz sizi en ufak uyarmayacak mi saniyorsunuz?
Bir kere gormezden gelir iki kere gelir sonra O da soyler.
Eşim benim arkami toplar, ben de eşimin ama devamli olursa söyleriz yani ki nasil biriyle evleneceginiz garanti mi belki takintili, uyuz biri olacak? Bazi insanlar ilke sona bakmaz boyle seylere tahammlulleri olmayabilir.

Saçlı banyoyla yaşamak istiyor ve uyarilmak istemiyorsaniz yalniz yaşamaya bakin. 😃

Adamcağız bişey dememiş. Babanın bir lafını kaldıramıyorsunuz, tüm nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Aile evinde bir kaş kaldırmaya dağları yakanların, evlendikten sonra nelere rızayla katlandıklarını okuyoruz burdan. Soğudum mu anında soğuyorum diye bişey mi var.anne baba onlar, belli ki kötü de değiller. Yapmayın. Sizden aş istemiyorlar, kendi işinizi görün yeter. Bu sebeple de insan evlenmek istemez, istememeli yani. Ayrıca Kpssye 3 sene sırf oturarak hazırlanmak nedir yani. Hem çalışın, hem sınava hazırlanın. Kpss uğruna seneler gidiyor.
Online şekilde çalıştım. Aslında sorun saç teli konusunun annemle babamla arasında tartışmaya neden olması. Anlık bir tartışma sonrası kapanıp gitse tamam. Tribi tavrı ertesi gün uzatan babam

Araba alsa da istemem yani
Şu cümlenizi devam ettirirseniz helal diyeceğim ama sanmam. Sizinki biraz her istediği önüne serilmiş piremses sendromu gibi. Bunalabilirsiniz, insan kendinden bile bunalıyor, aileyle anlaşmazlık da yaşanabilir ama soğudum mu tam soğuyorum falan çok tırıvırı üzgünüm. Soğuyorsanız kpssyi bırakın özel sektöre girin kiralık eve çıkın, sonra çalışırsınız sınava. Hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın demek gerçekçi değil.

Ayrıca babamla tartıştık demişsiniz, yorumlarda da anneme söylemiş annem bana söyledi demişsiniz. Adam size bile taşımamış konuyu, nasıl tartışma bu?

Evliliği ne saniyorsunuz bilemeyecegim ama kocaniz sizi en ufak uyarmayacak mi saniyorsunuz?
Bir kere gormezden gelir iki kere gelir sonra O da soyler.
Eşim benim arkami toplar, ben de eşimin ama devamli olursa söyleriz yani ki nasil biriyle evleneceginiz garanti mi belki takintili, uyuz biri olacak? Bazi insanlar ilke sona bakmaz boyle seylere tahammlulleri olmayabilir.

Saçlı banyoyla yaşamak istiyor ve uyarilmak istemiyorsaniz yalniz yaşamaya bakin. 😃
Konu uyarması değil. Bu saçma konunun annemle babam arasında tartışmaya neden olması ve ertesi gün bile babamın tribi uzatması. Eşim uyarsa "özür dilerim unutmuşum" derim konu kapanır gider. Babam anneme deyince annem kendi saç teli değil beni de çağırıp uzatmak istememiş. Benim sıkıntı ettiğim bu konunun bu kadar uzatılması. Bir saç telim yerde olsa rahatsız oluyormuş. Saç yani. Bir tane düşse peşinde mi olmam gerek. Diğer türlü zaten temizliğe dikkat ediyoruz

Şu cümlenizi devam ettirirseniz helal diyeceğim ama sanmam. Sizinki biraz her istediği önüne serilmiş piremses sendromu gibi. Bunalabilirsiniz, insan kendinden bile bunalıyor, aileyle anlaşmazlık da yaşanabilir ama soğudum mu tam soğuyorum falan çok tırıvırı üzgünüm. Soğuyorsanız kpssyi bırakın özel sektöre girin kiralık eve çıkın, sonra çalışırsınız sınava. Hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın demek gerçekçi değil.

Ayrıca babamla tartıştık demişsiniz, yorumlarda da anneme söylemiş annem bana söyledi demişsiniz. Adam size bile taşımamış konuyu, nasıl tartışma bu?
Babam annemi çağırmış. Annem de kızmış tabi benim değil alıp atsan ne olacak sanki diye. Aralarındaki sorun ertesi güne uzayınca konunun benden olduğunu farkedince dedim sınava ne zaman az zaman kalsa bir sorun çıkartırsınız zaten diye. Hiç şaşmaz önemli bir sınavdan önce evde anlamsız skandal olur. Bundan sıkılmış olmamın verdiği bıkkınlıktan olabilir

İmkanın varsa tek başına tatile gidebilirsin insanın kendisiyle baş başa kalması gerekiyor bi işe girebilirsin ders dışında bi şeylerle uğraşırsın kafan dağılır
Evet tatil mantıklı ama sınava az bir zaman kaldı. Sınavdan sonra daha iyi olacak kafam rahat şekilde

Evlen, evlen ki kocanın kılını tüyünü de sen topla :KK45:

Evlilik o kadar kolay bir şey değil birbirinden farklı yetişmiş iki kişinin aynı evde yaşamaya başlayınca ilk senelerde çıkan sorunları görseniz ailenizin evi cennet gelir.
Ki bonus olarak eş aile, arkadaş ve akrabaları da cabası.

Evlen, evlen ki kocanın kılını tüyünü de sen topla :KK45:

Evlilik o kadar kolay bir şey değil birbirinden farklı yetişmiş iki kişinin aynı evde yaşamaya başlayınca ilk senelerde çıkan sorunları görseniz ailenizin evi cennet gelir.
Ki bonus olarak eş aile, arkadaş ve akrabaları da cabası.
Evliliğin bu kadar olumsuz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Birbiriyle uyumlu olduğunu düşünen iki insan birbiriyle mutlu bir hayat sürdürmek için evleniyor.Eşler birbirine hayatı zorlaştırmamalı. Evlenip de daha rahat eden de var bazı sorunları o anki heyecanla ya da evlenince değişir düşüncesiyle görmezden görüp sonra daha da sorun yaşayan da var. Allah hayırlı güzel tercihler yaptırsın diye dua ediyorum

Evliliğin bu kadar olumsuz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Birbiriyle uyumlu olduğunu düşünen iki insan birbiriyle mutlu bir hayat sürdürmek için evleniyor.Eşler birbirine hayatı zorlaştırmamalı. Allah hayırlı tercihler yaptırsın. Evlenip de daha rahat eden de çok insan var.

hagdghasandjsa tabii canımmm kaç yıllık evli ben senin yanında kim oluyor ki evlilik hakkında konuşabiliyorum dimi ama :KK70:

Evlilik kötü demedim bu arada ama banyo giderinden saç alma mevzusuna kafayı takıp evden bunalan biri için evlilik çok da kolay olmaz:)

Ben rahatım evliliğimde kötü bir evlilik de değil merak ediyorsan:) ama baba evinden daha rahatım diyemem. Neyse sen engin tecrübelerinle bizden daha iyi bilirsin piremses

hagdghasandjsa tabii canımmm kaç yıllık evli ben senin yanında kim oluyor ki evlilik hakkında konuşabiliyorum dimi ama :KK70:

Evlilik kötü demedim bu arada ama banyo giderinden saç alma mevzusuna kafayı takıp evden bunalan biri için evlilik çok da kolay olmaz:)

Ben rahatım evliliğimde kötü bir evlilik de değil merak ediyorsan:) ama baba evinden daha rahatım diyemem. Neyse sen engin tecrübelerinle bizden daha iyi bilirsin piremses

Kendi fikrimi paylaşmama bu kadar takılmanıza gerek yok çünkü size evlilik konusunda tecrübesizsiniz demedim.

Konu banyo giderinde saç almama değil aslında bu mevzunun çok uzatılmış olması. Aynı konu evde 2 gün döner mi ? Beni soğutup bıktıran da bu yani

Back