- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.341
- 448
- Konu Sahibi bensibelim2
-
bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor
her mesleğin belli gereklilikleri vardır eğer bunları sağlayamıyorsanız kadın erkek türbanlı gözlüklü şişman kısa uzun farketmez o alanda çalışmazsınız bunun giyimle inançla alakası yok bu kadın basbayağı bu gerekleri sağlayamamış o yüzen bu alanda çalışmasın diyorum. hemen konuyu kahramanlık yapmaya getirmeyiniz.
her mesleğin belli gereklilikleri vardır eğer bunları sağlayamıyorsanız kadın erkek türbanlı gözlüklü şişman kısa uzun farketmez o alanda çalışmazsınız bunun giyimle inançla alakası yok bu kadın basbayağı bu gerekleri sağlayamamış o yüzen bu alanda çalışmasın diyorum. hemen konuyu kahramanlık yapmaya getirmeyiniz.
Onyargili gitmişsiniz kadinin soylediği şeyleri çarpıtmişsinz bnce okumaya karşi olsaydi kendide danişman olmazdi herhalde .birakin bu onyargilari yurtdişinda yaşiysnz diye küçük gormeler onlar gibi bakmalar burasi musluman bir ulke ama her dinden inançtan hatta dinsizide anlayişla birlikle yaşiyor kimse kimseyi ayriltirmiyor boyle şaçma bi konu açmakla zihniyetinizi belirtmişşsnz
Birincisi konunu türbanla değil zihniyetle alakası var. Benim tanıdığım oldukça açık görüşlü, modern, kadının kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmasından, kişisel haklarını sonuna kadar kullanmasından yana olan türbanlılar da var. Ama sizin örneğinizde olduğu gibi tam tersi düşünenler de var. Elbette insan bir hizmet alırken kendi yaşam tarzına uyan insanlardan bu hizmeti almak ister. Yani ben girer girmez önyargılı davrandığınızı düşünmüyorum. Gittiğiniz insan haddini aşmış, gereksiz cümleler kurmuş ve kurduğu cümlelere ve tavrına bakacak olursak kesinlikle danışmanlık yapabilecek kapasitede olmadığı aşikar. Şikayet edebileceğiniz ne kadar kurum varsa şikayet edin. İnternet üzerinde danışmanların, doktorların ve hatta avukatların (çok çeşitli meslek gruplarının) değerlendirildiği, not verildiği siteler var. Ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. Bu tip sitelerde başınıza gelenleri yazın ve insanları uyarın.
merhabalar,
ben forumda yeni sayılırım. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıllık evliyim.. yüksek lisansımı tamamlamadım ve iyi bir firmada çalışıyorum.. eşimle bazı sorunlarımız vardı bunun için bir aile danışmanına gitmeye karar verdik normalde yurtdışındayım eğitim için iş de bulunca bir süre daha kalacağım kocam da burada çalışıyordu fakat geçen ay akraba ziyareti amaçlı ankaraya gidecektik bir yakınımız birini önerdi iyi bir danışmandır yardımı olur dedi bizde tamam dedik ankara gidince bu yere uğradık. karşıma türbanlı bir kadın çıkınca moralim bozuldu önyargı değil aslında ama kendi yaşamıma uygun birini istemek hakkım olduğunu düşünüyorum madem seçme hakkımız var bu kadınlar kadını ikinci sınıf gören anlayışı sürdürürler gibime geliyor benim ki yanılmamışım da. normalde geri dönecektim ama arada hatır olunca içeri girmiş bulunduk.
kısa bir tanışmadan sonra ufak problemlerden bahsettik bu arada eşim lisans mezunu kadın buna takıldı. kadınlar okuyunca böyle oluyor işte üniversite neyine yetmedi senin bak kocan eziliyor belli ki senin kariyerinden. sorunlarınız bundandır dedi.. eşim sus-pus ben de kadına size ne benim eğitimimden dedim ama kadın başladı bir tutturmuşsunuz okuma hevesi diye aile falan kalmıyor ortada diye saydırınca ben de sinirlendim kalktım hemen git kendin gibi yobazlarla takıl kocama mahkum olsam mutlu mu olurdun dedim ne var sanki yabancıya mahkumsun gibi karşılık verdi ama ben çok sinirlendim ama ya ne münasebet yakınımıza durumu anlattım o da mahçup oldu. ben tabi bununla kalmadım ilgili makamlara şahsı ve kurumu şikayet ettim. artık ilgilenirse..
bundan 2 gün sonra bu kadın bir mail atmış işte maksadını aştığını mesleki etik sınırlarını geçtiğini özür dilediğini belirtiyor ve en kısa zamanda bizi tekrar beklediğini söylemiş ama ben daha gitmem cevap da vermedim.. döndüm ben ama halen sinirim geçmedi şimdi iyi bir danışman bulursam gideceğim bir de eşimi doldurmuş sanki konuşmaları bana arada bir okumasan daha mı iyiydi diye soruyor.. resmen saçmalık.. türbanlı daha kendi kalıplarını kıramamış kadınlar niye böyle işler yapar ki.. haksızmıyım sizce?
ben dar görüşlüyüm ya da değilim meselesi değil ki ben aldığım hizmeti anlatıyorum yani o kadına tonla para vereceksek işi ben dar görüşlüysem görüşlerimi esnetmesi gidip benim eğitimime laf etmesi değil..
amerikalı estetik yapmış kadın danışanlarına öyle diyemez sanırım kitabını okudum çünkü medyatik söylemlerle benim görüşümü çürütemezsiniz..
ben dar görüşlüyüm ya da değilim meselesi değil ki ben aldığım hizmeti anlatıyorum yani o kadına tonla para vereceksek işi ben dar görüşlüysem görüşlerimi esnetmesi gidip benim eğitimime laf etmesi değil..
amerikalı estetik yapmış kadın danışanlarına öyle diyemez sanırım kitabını okudum çünkü medyatik söylemlerle benim görüşümü çürütemezsiniz..
aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.
aaa resmen herkes türbana takılmış ben hizmete bakarım diyorum bunu bana söyleyen türbanlıydı diyorum düzgün hizmet sunsa gelip burada konu açar mıydım.. bu konunun kapatılmasını rica ediyorum resmen türbanlı diye laf söylenmez kutsal sayılıyorlar.. rezillik yani.. eskiden sokağa çıkamazlardı ne oldu da burunları kalktı ki.. kapatılsın bu konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?