- 12 Temmuz 2006
- 56.638
- 217.426
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Madde madde önümüze bir sistem sunulmadan konuştuklarımız farazi mune .
Sen diyorsun bence eyaletlere bölünecek , eyaletlere bölünmek Türkiye için başlı başına bir tehdittir ve diğer maddeleri gözetmeden reddedeceğim bir sistem olur bu .
Ama ben diyorum ki dar bölge sistemi gelecek , parlamentoda da hiç bir yüzde gözetmeden her partiden 0.1 almıştan bile vekil olabilecek ; bunun nesi kötü mesela ?
Ha Osmanlı , ha halifelik ha Bilal saraya gelecekNe yapacağız bunların komplo teorileri ile düzgün bir sistem sunulsa da elimizin tersiyle itecek miyiz ?
Ben Başkanlık Sistemine evet demeyeceğim maddeleri biliyorum , senin cebinde de hayır demeyeceğin maddelerin olsun . Sistem sunulsun önümüze o zaman konuşalım .
Ayrıca 2023 de verdiğin örnek gelip başkan olacak güce ulaşırsa bu ülkede bir gün ; bu başkanlık sistemin getirdiği bir tehlike olmaz , zaten o yıla kadar parlamenter sistemle de devam etsek o gücü elde etmişsehükümet kuracak yetkide olacak . Başkanlık sistemi bir gün Öcalanı bile başkan yapabilir bu ülkeye diye düşünüp sistemi topyekun rafa kaldırmak doğru mu ?
Halk tarafından seçilmedi diktatörlük ile başa geldi bunu bebekler bile bilir . Üstelik ben çoğunluk azınlığı ezer demiyorum çoğunluğun dediği olur diyorum.. Misal bir oylamada çoğunluğun kullandığı oy doğrultusunda karar çıkar .. Yıllardır bu ülkede dönen dolaplara susup şimdi her bi halta avaz avaz bağıranlar yine velvele ile dediklerini yaptırmaya çalışıyor .. Referandum ile belirlenmez demişsiniz nasıl yapılsın evren in yaptığı gibi dediğim dedik istersem ben olur diyerek miAa ama hitler'de, Saddam da oy ile basa geldi, halk tarafindan secildi. Hic degilse bu konuda vikipediyi acip okuyabilirsin. Demokrasilerde cogunluk, azinligi ezmeye hakki yoktur. En basit parlementodo bircok kücük partide temsil edilir cünkü baraj o kadar yüksek degil. Ülkenin gelecegine belirleyecek büyük anayasada degisimi referandum ile belirtilmez. Ve bu degisikligi istiyen basbakan, ülkenin bütcesinden yararlanip hem kendi partisi icin reklam yapmasi, hem referandumda evet oyu icin reklam yapmasi asla olmaz.
Halk tarafından seçilmedi diktatörlük ile başa geldi bunu bebekler bile bilir . Üstelik ben çoğunluk azınlığı ezer demiyorum çoğunluğun dediği olur diyorum.. Misal bir oylamada çoğunluğun kullandığı oy doğrultusunda karar çıkar .. Yıllardır bu ülkede dönen dolaplara susup şimdi her bi halta avaz avaz bağıranlar yine velvele ile dediklerini yaptırmaya çalışıyor .. Referandum ile belirlenmez demişsiniz nasıl yapılsın evren in yaptığı gibi dediğim dedik istersem ben olur diyerek mi
Allah aşkına ben secim yapılmadı mi diyorum göstermelik secimi esad saddam da yapıyor ve hitler de yaptı .. Hitlerin tarihini araştırırsanız zaten basa geldiğinde çoğunluk oyu aldığı için gelmedi çoğunluk oyu alan partiyi kurduğu tuzaklar ile eleyerek kendisi geçti ve meclis binasını yakip sucu sol ve yahudilere atarak diktatörlüğünü başlattı .. Kendisinin karşısında bulunan bütün siyasetçileri yahudileri öldürttü .. Yani secim ile basa gelmiş olması onun seçildiğini göstermez ve sizin dediginiz gibi çoğunluğun desteğini aldığı anlamına gelmez .. Anayasayı iptal edip göstermelik 2. bir secim ile tek başına geldi iktidara ama o zaman ki şartlar demokratik değil diktatörlük idi .Ya halen inat ediyorsun! Al bare su linki oku
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Hitler
Ne yaziyor orada?
1921 senesinde ise Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisinin lideri oldu. Uzun süreli bir siyasal mücadelenin ardından, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin iktidara gelmesinin sonucunda 1933’ten itibaren Almanya Şansölyesi, 1934’ten itibaren ise ölümüne kadar Almanya Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.
5 Mart 1933 günü yapılan seçimlerde Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin oyları %44 düzeyine çıkmıştı. Nasyonal sosyalist olmayan Alman Ulusal Halk Partisi’nin ve diğer milliyetçi partilerin oyları düşmüş olmakla birlikte, parlamentoda çoğunluk sağlanabiliyordu.
Bilmemek ayip degil. Bende herseyi bilmiyorum fakat bilmeyipte halen inat etmek..
Cogunluk ne diyorsa o'dur dedigin an zaten cogunluk azinligi ezmis olmuyor mu? "Sizin fikriniz önemli degil" demiyor mu? Ve anayasa referandum ile degil, bir parlementoda, cok agir sartlar altinda ancak degisebilmeli. Ki Türkiyede zaten anayasayi kimse takmiyor bile ne yazikki. Kendi partisi icin oy toplayan bir cumhurbuskani var zaten.
Bu arada biz hangi dönen dolaplara susmusuz merak ediyorum??
Bilmiyorsan sus bence. Hele ki Hitler konusundaAllah aşkına ben secim yapılmadı mi diyorum göstermelik secimi esad saddam da yapıyor ve hitler de yaptı .. Hitlerin tarihini araştırırsanız zaten basa geldiğinde çoğunluk oyu aldığı için gelmedi çoğunluk oyu alan partiyi kurduğu tuzaklar ile eleyerek kendisi geçti ve meclis binasını yakip sucu sol ve yahudilere atarak diktatörlüğünü başlattı .. Kendisinin karşısında bulunan bütün siyasetçileri yahudileri öldürttü .. Yani secim ile basa gelmiş olması onun seçildiğini göstermez ve sizin dediginiz gibi çoğunluğun desteğini aldığı anlamına gelmez .. Anayasayı iptal edip göstermelik 2. bir secim ile tek başına geldi iktidara ama o zaman ki şartlar demokratik değil diktatörlük idi .
Madde madde önümüze bir sistem sunulmadan konuştuklarımız farazi mune .
Sen diyorsun bence eyaletlere bölünecek , eyaletlere bölünmek Türkiye için başlı başına bir tehdittir ve diğer maddeleri gözetmeden reddedeceğim bir sistem olur bu .
Ama ben diyorum ki dar bölge sistemi gelecek , parlamentoda da hiç bir yüzde gözetmeden her partiden 0.1 almıştan bile vekil olabilecek ; bunun nesi kötü mesela ?
Ha Osmanlı , ha halifelik ha Bilal saraya gelecekNe yapacağız bunların komplo teorileri ile düzgün bir sistem sunulsa da elimizin tersiyle itecek miyiz ?
Ben Başkanlık Sistemine evet demeyeceğim maddeleri biliyorum , senin cebinde de hayır demeyeceğin maddelerin olsun . Sistem sunulsun önümüze o zaman konuşalım .
Ayrıca 2023 de verdiğin örnek gelip başkan olacak güce ulaşırsa bu ülkede bir gün ; bu başkanlık sistemin getirdiği bir tehlike olmaz , zaten o yıla kadar parlamenter sistemle de devam etsek o gücü elde etmişsehükümet kuracak yetkide olacak . Başkanlık sistemi bir gün Öcalanı bile başkan yapabilir bu ülkeye diye düşünüp sistemi topyekun rafa kaldırmak doğru mu ?
Aa ne kadar güzelmis bu "cogunluk ne isterse o" düsüncesi. Yani atiyorum bir avrupa ülkesinde cogunluk "basörtü takilmasin" diyorsa yada "camiler kapatilsin" diyorsa hak mi vereceksin?
Bir zaman hitler'de cogunlugu temsil ediyordu, Saddam'da. Biri intihar etti, digeri öldürüldü. Kim, ne zaman cogunluk oldugu da degisiyor. Daha 10-20 yil sonra senin siyasi görüsün cogunlukta olmayabilir, yada Türklerin cogunluk olmadigi baska bir ülkeye göc etmek durumunda kalabilirsin. Umarim o zamanki cogunluk senden daha ilimli olur.
Kizlar universitelerde bosuna hocalar dogurabildiginiz kadar cocuk dogurun demiyorlar.Dogudaki 1 'e 10 artistaki fenalik ileriki senelerde benim korkulu ruyam kimse kusura bakmasin.Halkimizin icinde kotu insanlar var ve insanlarimizi kotu emelleri icin kullaniyor.Umarim devletimizin milletimizin butunlugu hicbir zaman bozulmaz.Eger baskanlikta olursa bununla ilgilide onlemler alinmasi en buyuk dilegim.Hersey Turkiye ve Turk milleti icin olmaliHer zaman her yerde çoğunluk ne derse olur .. Azınlığın dediğinin olduğu bir yer var mı ancak baskı ile olur o.. Saddam ve hitler çoğunluğu mu temsil ediyordu güldürmeyin beni diktatör bir yönetimi de çoğunluk temsili görüyorsunuz ya pes ..
Susup susmamayi sizden öğrenecek değilim .. Varsa benim yazdıklarımın zittina dair düşünceniz belirtirsiniz ,tartışılır o zaman kim doğru kim yanlış .. Böyle bilmiş edalarda sus deyince çok mu bilgin oldunuz ?? Zaten sizin gibi tartışma bilmeyenler ile tartışmam bile ..Bilmiyorsan sus bence. Hele ki Hitler konusunda
Dusuncelerden bahsetmiyorum. Varolan bilgileri yokmus gibi davranmandan bahsediyorum. Komik duruma dusmeyi seviyorsan devam edebilirsin.Susup susmamayi sizden öğrenecek değilim .. Varsa benim yazdıklarımın zittina dair düşünceniz belirtirsiniz ,tartışılır o zaman kim doğru kim yanlış .. Böyle bilmiş edalarda sus deyince çok mu bilgin oldunuz ?? Zaten sizin gibi tartışma bilmeyenler ile tartışmam bile ..
Kizlar universitelerde bosuna hocalar dogurabildiginiz kadar cocuk dogurun demiyorlar.Dogudaki 1 'e 10 artistaki fenalik ileriki senelerde benim korkulu ruyam kimse kusura bakmasin.Halkimizin icinde kotu insanlar var ve insanlarimizi kotu emelleri icin kullaniyor.Umarim devletimizin milletimizin butunlugu hicbir zaman bozulmaz.Eger baskanlikta olursa bununla ilgilide onlemler alinmasi en buyuk dilegim.Hersey Turkiye ve Turk milleti icin olmali
Hangi varolan bilgiyi yok saymışım ? Komik duruma düşen kendini bilgin sanıp boşboş konuşan sizsiniz ..Dusuncelerden bahsetmiyorum. Varolan bilgileri yokmus gibi davranmandan bahsediyorum. Komik duruma dusmeyi seviyorsan devam edebilirsin.
Tabi ki bizden ogrenecek degilsiniz
hayır seçime şaibemi karışmış. hitler hilemi yapmışta yüzde 44 oyla birinci gelmiş. tarihimi değiştiriyoruz. adamlar verdi oyu hitlere. bunun şaibesi falan yok. tarihtemi var seçim hileliydi diye bir savunma. artık ne diyeceğimizi saşırdık resmenDusuncelerden bahsetmiyorum. Varolan bilgileri yokmus gibi davranmandan bahsediyorum. Komik duruma dusmeyi seviyorsan devam edebilirsin.
Tabi ki bizden ogrenecek degilsiniz
Hitlerin seçimle iş başına geldiği bilgisini ısrarla yok sayıyorsun. Hitler gayet de demokratik bir ülkede nasyonal sosyalist düşünceyi savunarak iktidara geldi, sonra da parlamentoyu yakarak meclisi ortadan kaldırdı.Hangi varolan bilgiyi yok saymışım ? Komik duruma düşen kendini bilgin sanıp boşboş konuşan sizsiniz ..
Nasıl okuyorsunuz benim yorumlarimi ?? Alamadığınız açık çünkü.. Ben secimle geldiğini nerde yok saydım .. Secimle geldi diyorum zaten ama 1. parti olarak gelmedi ve daha sonra da zaten diktatörlüğünü ilan etti resmen ..Hitlerin seçimle iş başına geldiği bilgisini ısrarla yok sayıyorsun. Hitler gayet de demokratik bir ülkede nasyonal sosyalist düşünceyi savunarak iktidara geldi, sonra da parlamentoyu yakarak meclisi ortadan kaldırdı.
Tarih bile artık bir tık kadar yakınımızda.
Sana tek bir nefeste seçimle iş başına gelen en az 5 diktatör sayabilirim.
%44 ile geldiği secim diktatörlük dönemiydi bunda zaten herkes hemfikir .. Demokratik ortamda yapılan secimde aldığı oy oranı ile 2. Partiydi .. Ayrıca madem bana laf atıyorsunuz alıntıyı benden yapın ..hayır seçime şaibemi karışmış. hitler hilemi yapmışta yüzde 44 oyla birinci gelmiş. tarihimi değiştiriyoruz. adamlar verdi oyu hitlere. bunun şaibesi falan yok. tarihtemi var seçim hileliydi diye bir savunma. artık ne diyeceğimizi saşırdık resmen
yani kısaca millete zorla oymu kullandırıldı diyorsun. oldu:)%44 ile geldiği secim diktatörlük dönemiydi bunda zaten herkes hemfikir .. Demokratik ortamda yapılan secimde aldığı oy oranı ile 2. Partiydi .. Ayrıca madem bana laf atıyorsunuz alıntıyı benden yapın ..
Ben sizi tinlamayacaktim ya doğru .. Diğer arkadaşlar en azından saygı ve bilgi çerçevesinde tartışıyor siz tartışmayı bile beceremiyorsunuz.. Yapilan o secim hangi koşullarda yapılmış araştırın okuyun .. Araştırmaktan zarar gelmez merak etmeyin ..yani kısaca millete zorla oymu kullandırıldı diyorsun. oldu:)
bak hangi koşullarda kullanıldu oy. onu bana açıklayın. her alman zorlamı hitlere oy verdirildi. bunumu savunuyorsunuzBen sizi tinlamayacaktim ya doğru .. Diğer arkadaşlar en azından saygı ve bilgi çerçevesinde tartışıyor siz tartışmayı bile beceremiyorsunuz.. Yapilan o secim hangi koşullarda yapılmış araştırın okuyun .. Araştırmaktan zarar gelmez merak etmeyin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?