- 23 Mart 2011
- 2.582
- 4.362
- 358
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
İstiyor yada istemiyor en fazla referandum yapılır yine çoğunluk istiyorsa olur istemiyorsa olmaz .. Ben misal illa olsun diyenlerden değilim ..akp seçmeninin hepsi başkanlığı istiyor zannediyorsanız yanılıyorsunuz
Sadece Akp kazandı ve elinizden bisey gelmiyor ve çatırdama sesleriniz geliyor su mesajiniza bakınca benim acımdan ve bir o kadar da eğleniyorum catlayanlari görünce bana büyük keyif veriyorsunuz ..Mollot 1 kosomdo socomono yopto
Sadece Akp kazandı ve elinizden bisey gelmiyor ve çatırdama sesleriniz geliyor su mesajiniza bakınca benim acımdan ve bir o kadar da eğleniyorum catlayanlari görünce bana büyük keyif veriyorsunuz ..
7 haziran seçimlerinden sonra 1 kasım seçimlerine kadar AKP nin oy oranının artmasının nedeni o kanlı dönemdir.,İstiyor yada istemiyor en fazla referandum yapılır yine çoğunluk istiyorsa olur istemiyorsa olmaz .. Ben misal illa olsun diyenlerden değilim ..
Görürüz bunu zamanla .. Dediğim gibi olur yada olmaz çok da önemli değil benim için..7 haziran seçimlerinden sonra 1 kasım seçimlerine kadar AKP nin oy oranının artmasının nedeni o kanlı dönemdir.,
400 küsür vatandaşımızın ölmesidir.
başkanlığı halkımızın yarıdan çoğu istemiyor.
o dönemde yaratılan kaos ortamından faydalanıp tekrar tek başına iktidara gelmek başkanlığı çoğunluğun istediğini göstermez.
çoğunlukmu. şaka yaptın sanırımSen istesen ne olur istemesen ne olur çok da tirtÇoğunluk ne derse o olur ve çoğunluk 1 kasım da seçimini yaptı
Soru sonrasındaki sessizlik...Biri bizim başkanlık sistemi Nasıl olacak anlatabilir mi?
İstenildiğine göre gayet teferruatlı biliniyor demek ki.
Hiçbir başkanlık sistemine benzemeyecekmiş, peki nasıl bir başkanlık sistemi olacak, referanduma gidileceği belli, de bir bilseydik değil mi?
Hadi haftaya referandum var, başkanlık oylanacak, bana anlatın sistemi.
Soru sonrasındaki sessizlik...
İstiyor yada istemiyor en fazla referandum yapılır yine çoğunluk istiyorsa olur istemiyorsa olmaz .. Ben misal illa olsun diyenlerden değilim ..
Her zaman her yerde çoğunluk ne derse olur .. Azınlığın dediğinin olduğu bir yer var mı ancak baskı ile olur o.. Saddam ve hitler çoğunluğu mu temsil ediyordu güldürmeyin beni diktatör bir yönetimi de çoğunluk temsili görüyorsunuz ya pes ..Aa ne kadar güzelmis bu "cogunluk ne isterse o" düsüncesi. Yani atiyorum bir avrupa ülkesinde cogunluk "basörtü takilmasin" diyorsa yada "camiler kapatilsin" diyorsa hak mi vereceksin?
Bir zaman hitler'de cogunlugu temsil ediyordu, Saddam'da. Biri intihar etti, digeri öldürüldü. Kim, ne zaman cogunluk oldugu da degisiyor. Daha 10-20 yil sonra senin siyasi görüsün cogunlukta olmayabilir, yada Türklerin cogunluk olmadigi baska bir ülkeye göc etmek durumunda kalabilirsin. Umarim o zamanki cogunluk senden daha ilimli olur.
Her zaman her yerde çoğunluk ne derse olur .. Azınlığın dediğinin olduğu bir yer var mı ancak baskı ile olur o.. Saddam ve hitler çoğunluğu mu temsil ediyordu güldürmeyin beni diktatör bir yönetimi de çoğunluk temsili görüyorsunuz ya pes ..
Her zaman her yerde çoğunluk ne derse olur .. Azınlığın dediğinin olduğu bir yer var mı ancak baskı ile olur o.. Saddam ve hitler çoğunluğu mu temsil ediyordu güldürmeyin beni diktatör bir yönetimi de çoğunluk temsili görüyorsunuz ya pes ..
Ausencia , bilmeye hakkımız var, bunda hemfikiriz, hep farazi konuşuyoruz, atıyorum 2016 Haziran'ında referanduma gidildi, ki aslında tam atmakta sayılmaz zira bu başkanlık sistemine bir an önce geçme arzusu ayyuka çıktı, 2016'ın ilk yarısında referandum olur gibi geliyor bana, henüz ortada Nasıl bir sistem olacağına dair ufak ufak ayrıntılar dahi yokken bu kadar kısa sürede halka ne kadar doğru aktarılacak başkanlık sistemi?
Sorularım doğrudan sana değil, sesli düşünme, insanlarında düşünmesini isteme arzum sadece.
Eyaletlere bölünecek bence, eski yani eski dediğim şundan 1 sene evveldir en fazla, o zamanki söylemleri bir hatırla, 81 eyalet değilde bölgeler gibi birşey hatırlıyorum ben, ki bunu da tehlikeli buluyorum, bölgelerin bir süre sonra özerklik ilan edip Türkiye Cumhuriyeti topraklarından ayrılma riski var.
Bu eyaletlere bölünmüş ülkelerde yaşandı, en iyi örnek Amerika.
Referanduma giden eyalet Amerika'dan kopmayı reddetti lakin bizim bölgelerde ayrılması yönünde karar çıkmayacağı manasına gelmez bu, onlar yapmadı bizde de olmaz diyemeyiz.
Ayrıca diğer mesajımda da dile getirdiğim gibi bugün Başkan olacak kişi belli, diyelim referandumdan evet çıktı ki, %49,5 garanti oy potansiyeli var, anketler yapılıyor vs.
Yarın ne olacak? Tamam bugün bize sistemin tüm maddeleri mantıklı geldi ve diyelim evet dedik.
Hedeflenen 2023'te Başkan kim olacak? O tarihte Başkan olacak kişi yüzünden geriye dönük pişmanlık yaşamanında bir mantığı kalmayacak.
Sen nefret ve önyargı diyorsun bende sevgi yüzünden olacakların sonunu görebilir miyiz diyorum.
Tamam, yeniliklerden korkuyor olmamız da var işin içinde ama bu yeniliklerden bazen gerçekten korkmak gerekir çünkü yenilik demek illa ki leyhimize demek değildir, biz çok dağıldık, etnik ayrıştırmalar, mezhepsel ayrıştırmalar, düşüncelerden dolayı ayrıştırmalar.
Ah tabii başkanlık sisteminde Osmanlı'ya atıflar, Halifeliğin yeniden gündeme getirilmesi de var, halifelik devreye girerse bu babadan oğula mı geçecek, ki yapılmıştı, seçimle mi olacak? Ki o Zaman bu seçim neye göre yapılacak, yine çok sesliliği ve dolayısıyla din ve vicdan özgürlüğü endişesi söz konusu olur.
Bunları kafamızda oturtmaya çalışırken korkmak, sürekli birşeyleri didiklemek, didikledikçe de kafamızda soru işaretleri olması doğal.
Keşke her maddesi açık açık anlatılsa lakin ben pek umutlu değilim, birkaç maddesine vurgu yapılacaktır sadece, önyargı mı? Hayır, referandum geçmişimizde haklarımızın daraltılması için bile evet dedik biz, ya tam kavrayamadık ya tam anlatılmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?