- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
Sizin cevrenizi nasil bilemiyorum fakat ben facebook'u açtigimda, rabia simgesini kullanan insanlar hiçte üzülmüyorlar gezi olaylari için ve hatta basbakani bu olaylarda kahraman olarak görüyorlar.
Basörtü konusuna gelinirse, sadece sizmi magdursunuz? Benim annem babam alevi ve ben yillardar tam aleviligin ne oldugunu anliyamadim, annemler anlatamadilar. Aleviler yillardir, hatta yüz yillardar yadirganiliyor, dislaniyor, kücümseniliyor,.. bunlari hatta bu sitede bile görebilirsiniz. Emin olun bundan dolayi is sahibi olamiyan insanlarda var, sirf alevi diye yada sirf akp'li degil diye.
Elbette herkesin egitime hakki var, ama dogruyu konusalim sizin sadece o probleminiz vardi. Siz dininizi yine doya doya yasiyabildiniz, istediginizi giyebiliyorsunuz,.. Bir çok insana "basbakani niye destekliyorsunuz" dediginizde "o dinime sahip çikiyor" deniliyor, sanki basbakansiz din elden gidecekti.
Bana açiklarmisiniz, basbakanin her yaptigini desteklemiyorum, demistiniz ya, siz niye halen basbakani destekliyorsunuz o zaman? Gerçekten çok merak ettim.
Ya hem nasıl öldüğü neden bu kadar önemli?O genci oraya çıkmaya iten sebepler neden konuşulmuyor?Fiilen birileri tarafından öldürülmediyse bile,o çocuğun oraya çıkmasına sebep olanların eline kanı bulaşmıyor mu yine de?
Ne polisin kullandığı biber gazı öldürdü onu, ne de kullanıldığı iddia edilen plastik mermi!
Kitleleri bu yalan haber üzerine sokaklara dökenler hiç mi utanmıyorlar?
Ölüleri, küfri emellerine ulaşmak için, siyasi propaganda malzemesi olarak kullanmaktan ne zaman vazgeçecekler?
İşte Atakan'ın çatıdan düştüğü o an:
atdan Den Ahmet Atakan in, Katili Polis Dediler! (VDEO) - Analiz Merkezi
Peki bunu yazana ne demeli?
Bu da mı tesadüf?
Evet herkesin anayasal olarak düşüncesini ifade etmek için eylem yapma hakkı var.Oy verdiği parti iktidar olmayan susup otursun mu?Ülkedeki haksızlıklara sessiz mi kalsın?Bir sonraki seçime kadar çoğunluk sağlayan oy sahiplerinin fikrinin değişmesini mi beklesin?O zamn herkes düşüncesini ifade etmek için sokağa dökülsün öyle mi ? Bnde başka bişey yüzünden çıkıp bnde düşeyim bi yerlerden öleyim.Bu çok saçma bi düşünce.Bu hükumeti istemeyen sokakta polis taşlayarak değil verdiği oyla zaten gerekeni yapabilir.Bunu yapıp öldü diyede bide hükümet mi suçlu olacak.Oldu başka ?
Evet herkesin anayasal olarak düşüncesini ifade etmek için eylem yapma hakkı var.Oy verdiği parti iktidar olmayan susup otursun mu?Ülkedeki haksızlıklara sessiz mi kalsın?Bir sonraki seçime kadar çoğunluk sağlayan oy sahiplerinin fikrinin değişmesini mi beklesin?
Ahmet eylem yaparken çatıya çıktığı için ölmedi,Ahmet'i o çatıya çıkaran olaylar zinciri yüzünden öldü.Bu yüzden Ahmet'in kanı bu olayların sorumlularının da eline bulanmış oldu.
Bu arada Ahmet'in düştüğüne dair video görüntüleri var da,düşmeden önce vurulmadığını nereden biliyoruz?(Otopsi raporu demesin kimse çok fena gülerim)
Yok canım hiç olur mu öyle şey haketmiştir onlar.Benim eyleme bulaşmadan okuldan eve dönmeye çalışan kardeşimi de en ağır müdahalelerden birinin olduğu sokağa yönlendiren de polis değildi zaten.
Ki ilk raporda başının sol tarafında ciddi bir çatlama ve kanama olduğu yazıyordu. Acaba o raporu hazırlayan doktora ne olacak?
Bu arada sokak ortasında bunu yapan kahraman polislerimiz plastik mermi falan kullanamaz zaten ya ihtimal vermiyorum.
[video=youtube;TUfdD4mBiKY]https://www.youtube.com/watch?v=TUfdD4mBiKY[/video]
Evet herkesin anayasal olarak düşüncesini ifade etmek için eylem yapma hakkı var.Oy verdiği parti iktidar olmayan susup otursun mu?Ülkedeki haksızlıklara sessiz mi kalsın?Bir sonraki seçime kadar çoğunluk sağlayan oy sahiplerinin fikrinin değişmesini mi beklesin?
Ahmet eylem yaparken çatıya çıktığı için ölmedi,Ahmet'i o çatıya çıkaran olaylar zinciri yüzünden öldü.Bu yüzden Ahmet'in kanı bu olayların sorumlularının da eline bulanmış oldu.
Bu arada Ahmet'in düştüğüne dair video görüntüleri var da,düşmeden önce vurulmadığını nereden biliyoruz?(Otopsi raporu demesin kimse çok fena gülerim)
Valla o polislerden biri akrabam-yakınım filan olsaydı hayatımdan silerdim ondan eminim.Polis yaptı demiyorum zaten (belki gerçekten ayağı kayıp düştü) ama neden bu aklama çabası?Ya yaptıysa?Vicdanlar yine bu kadar rahat olacak mı o zaman?Otopsi raporu diyince inanmayanlar polis yüzünden olduğuna nasıl inanıyo o zaman.Gördün mü göznle.Ya da polis yüzünden olduğuna dair bi iz bulunduğu mu söylendi?Kanıt olmamasına rağmen polis yüzünden diyebiliyosun ama otopsi deynce gülüyosun.Asıl ben buna gülerim.Evet eylem yapma hakkı olabilir.Ama eylem nasıl yapılır birinin bunlara anlatması lazım.Polise havai fişeklerle , taşlarla saldırıyolar.ellerinde ne buluyosa fırlatıyolar.hatta koruması olmayan polisleri nasıl ortalarına alıp linç ettiklerinide tvden izliyoruz kör değiliz.Ama yoook tabi polis haksız polis dayak yiyecek taşı kafasına yiyecek ama biber gazı ve su sıkmycak müdahale etmeyecek dimi.Çünkü polis zaten hiçbişey yapmamak için var .polis bu ülkenin asayişi için var öyle kimse babasının çiftliği gibi at koşturamaz.Bi ülkede çoğunluk bi partiyi istiyosa evet oy vermediği parti iktidar olan ya susup aşağı oturacak ya da eylemini doğru düzgün yapacak.Kamu malına, polise zarar vermeden.sen böyle yaparsan hükümete oy veren seçmenler ayaklandığınla olacakları bi düşün.bunlar çözüm değil .Zorbalıkla sn hiçbir partiyi başa getiremezsin.Getirmeye çalışanlar şu an içerde.o polislerden biri akraban olsa baban olsa eşin olsa ne düşünürdün he onlarada yazık be.
Valla o polislerden biri akrabam-yakınım filan olsaydı hayatımdan silerdim ondan eminim.Polis yaptı demiyorum zaten (belki gerçekten ayağı kayıp düştü) ama neden bu aklama çabası?Ya yaptıysa?Vicdanlar yine bu kadar rahat olacak mı o zaman?
Sizce bütün bu olaylar eylemcilerin polise taş sopa atmasıyla mı başladı?Polisin,olağan bir eylemi gereksiz şiddet kullanarak dağıtmaya çalışmasıyla olmasın o?!Zaten olayı tek bir eyleme indirgeyip bunun üzerinden tartışmak saçma.Artık bu bir olay değil olaylar zinciri dediğim gibi.O yüzden Ahmet'in ölümünün sorumlusu tek bir insan değil.
Amaan neyse demokrasi anlayışı kırmızıyla işaretlediğim yerdeki gibi olan biriyle neden tartışıyorsam artık ben de...
Notemokrasi,çoğunluğun sözünün geçip,diğerinin susup oturması değildir.Ortak bir noktada buluşmaktır demokrasi.Bakış açınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim
Not2:Asker arkadaşı filan olduğumuzu hatırlamıyorum,nereden bu senli benli samimiyet?
Otopsi raporu diyince inanmayanlar polis yüzünden olduğuna nasıl inanıyo o zaman.Gördün mü göznle.Ya da polis yüzünden olduğuna dair bi iz bulunduğu mu söylendi?Kanıt olmamasına rağmen polis yüzünden diyebiliyosun ama otopsi deynce gülüyosun.Asıl ben buna gülerim.Evet eylem yapma hakkı olabilir.Ama eylem nasıl yapılır birinin bunlara anlatması lazım.Polise havai fişeklerle , taşlarla saldırıyolar.ellerinde ne buluyosa fırlatıyolar.hatta koruması olmayan polisleri nasıl ortalarına alıp linç ettiklerinide tvden izliyoruz kör değiliz.Ama yoook tabi polis haksız polis dayak yiyecek taşı kafasına yiyecek ama biber gazı ve su sıkmycak müdahale etmeyecek dimi.Çünkü polis zaten hiçbişey yapmamak için var .polis bu ülkenin asayişi için var öyle kimse babasının çiftliği gibi at koşturamaz.Bi ülkede çoğunluk bi partiyi istiyosa evet oy vermediği parti iktidar olan ya susup aşağı oturacak ya da eylemini doğru düzgün yapacak.Kamu malına, polise zarar vermeden.sen böyle yaparsan hükümete oy veren seçmenler ayaklandığınla olacakları bi düşün.bunlar çözüm değil .Zorbalıkla sn hiçbir partiyi başa getiremezsin.Getirmeye çalışanlar şu an içerde.o polislerden biri akraban olsa baban olsa eşin olsa ne düşünürdün he onlarada yazık be.
Polis yaptı denildi bakın altından ne çıkdı..yazıyla değil görün ve bilin..
AHMET ATAKAN DÜŞME ANI - YouTube
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?