Ah su kaynanalar

gelin mantığında, kocanın ailesi misafir oluyor ve gelin mahcup olacağım diye telaş ediyor.. erkek anası mantığında ise, "burası oğlumun evi, herkes gelmiş kızımı mı ayrı tutacağım, o da gelsin ne varsa yeriz" düşüncesi yatıyor. aslında gerçekten bir samimiyet olsa, arkamızdan laf söz edilmeyeceğini bilsek, daha rahat oluruz. tabi ki evimize gelen yabancı değil, kocamızın ailesi. Gerektiğinde birlikte de yapıp yememiz lazım. ama eleştirel bakıldığını bilince, kusursuz ev sahibi olmanın derdine düşüyoruz.
çok büyütülecek bir konu olmamakla birlikte açıkça düşüncesizlik. görümceniz de onu çağırmadınız diye alınmamış demek ki sizden ayrı bir davete lüzum görmemiş annesi arayınca gelmiş.
ben kendimden yola çıkarak diyebilirim ki, keşke o fiskoslar olmasa gerçekten samimiyet olsa da,yediğimiz içtiğimiz, evimizin temizliği sorgulanmadan biz bir aileyiz diye düşünülse...

Canim haklisin tabi ki ama benim annem bana danismadan kafasina gore davranmaz. Aslinda cagirmasi vs sorun degil orda ki dusuncesizlik. Kendide benim gibi olsa neyse ama kaynanam huyu..
Baska seylerdede oyle hep o buyyk oldugundan bazen cok sacma seyler istiyo cocuklari kiziyo gorumcem dahi bana dertleniyo annesi hakkinda yani oyuzden kiziyorum
Ama gulerek anlatiyorum aslinda cok buyuk dert degil allaha sukur sadece yazip icimi attim :)

yaşına verme iyiliğine verme menfaatçiliğine bencilliğine ver..şimdi erkek aileleri nedense çoğunlukta böyle..kız tarafı gavur tohumu vatan haini toprak düşmanı gibi bir tavırlardalar..vallahi bu gen nerden geliyor çözemedim

çok şükür büyük dertler değil.. ben de geyiğini çok yaparım bu tarz yaşadıklarımın. sizinkine benzer çok şeyler yaşamışımdır. bir akrabaya ziyarete gidilip binbir ısrarla o akrabayı ailece toplayıp bana yemeğe gelmelerini hiç unutmam. bir de evden çıktıktan sonra haber veriyorlar. ha bir de, şehir dışından gelen misafir cuma akşamdan mutlaka bize getirilir, bizde yatırılır, o misafir illa gezmeye götürülür. bize sorulmadan haftasonumuz planlanır bunu da birkaç kez yaşadım. Bazen dolup anlatınca annem "gururlanıyor oğluyla illa sana getirmek istiyor, senin de mahcup etmeyeceğini biliyor çok takılma bunlara" diyor bana.

Bendeeeee cozemedim....
bazen artk offff oluyo neler neler ufak seyler buyuyo dag oluyo amaan.. allahdan isteklerini yapmiyorum bide susup yapsam herhalde insan kafayi yer
Benden sacma bisey istediginde yada yaptirmak istediginde ya esim ya ben kirmadan hayir diyoruz. Oyle olmaz vsvsv napalim yoksa yandik

Hadiiyaaaaa senin ki daha beterr anaaaammm bana sormadan yatili falan bide bikere degil galiba. Surekli tekrarlansa esime soylerdim anne onceden haber ver musait olunmuyor vs.
O olaydan sonra mesela kaynanam aradiginda biri icin esim bana sorucagini musait mi diye boyle alisiolar

Valla benimkide neler istiyo neler ohooo esim diyo ben annemin lafina baksam oho diyo aynen oyle zamanla kendi isteklerini yaptirmalisin alismalilar.

Biz her gittigimizde gorumcemi getirmedik diye kizardi.. biz genelde ugrar biyere giderdik yani gece kacta donuyoruz vs yani ona kalsa gorumcemi getrcem onlara gore kalkicaz olduuuu valla hic ugrasamam

Kadınlar kv olunca neden fabrikasyon malı gibi aynı oluyorlar?
Çok korkuyorum öyle olacağım diye
çünkü;
aile evlat yerine koymuyor pek ,evleniyor eşi insan yerine koymuyor, çoluk çocuk vs takmıyor kişilik problemi yaşıyor ego yani.
kaynana olunca da benim dediğim olacak işte banane banane işte işte beni sevin beni dinleyin ay ben hep ben ben de ben ....
yaa

bir seferinde, bir akraba gelmişti yine. yeni evliyiz. eşimi aradılar, hava alanından al da, bu gece sizde kalsın, yarın getirirsin. tabi eşim de kızmıştı. ne alaka niye bizde kalsın, alırım size bırakırım dedi babasına.

benim annem böyle.
annemle yaşayan bekar erkek kardeşim kahvaltısını kendi hazırlar yer işe gider, akşam gelir kendi yemeğini ısıtır yer toplar.
ama ben annemdeysem o gün uykusuz ve ilgi bekleyen iki çocuğa rağmen kalk kardeşin işten yorgun gelir yemek ısıt, hazırla, sofra kur topla, bulaşığını yıka vs der. anne diyorum onları zaten kendi yapıyor her zaman, bana ne gerek. yok illa yapacakmışım, o erkekmiş. ki kardeşim 32 yaşında, ben 36.

Ayyyy anaaamm sabir versin hepsi ayni hahahahahah esin iyi yapms

Valla yaaaa sormaaa benim esime hep yaptirmaya calisir
Gecenlerde diyo ki esimin yegeni bile sayilmayan oyle gorunen biri var is kurmakla ilgili konuusuyoruz kaynanam diyo ki esim icin istesene dayindan o sana destek cikar onun durumu iyi dedi biz sok ne munasebet ya bide yardim edilcek gibi dgil girdigi iste adamlari dover cikar falan liseyi yarim birakmis serserilik derdinde kaynanama dedim sende varsa bana ver

Anaaammm insan annesine daha rahat soyluyo aslinda ama annende o kafada gelini yandi annen simdiden antrman yapiyo bacim haha

sizin kadar ince ve nazik olmalarını beklemeyin. hem yaşlarından hemde kendi yaşam tarzlarından dolayı maalesef bizleri anlayamıyorlar. çok fazla takılmayın. üzülmeyin. bazı konularda gamsız olmak en iyisi. hiç değişmeyecekler çünkü maalesef. bu olanların sizi yıpratması da hep sizin zerafetinizden aslında sabrınızı yitirmeyin!
sevgiler...

kızlar benim k.valide nişanlımla aramızda geçen her şeyi öğrenmek ,her şeye müdahil olmak istedi bunu nişanlımla paylaştım zamanında ve bunu k. validem fark etti ki telefonda konuşurken alttan alttan eleştiriler filan yapıyor bana karşı sinirim bozuluyor ,yaptığı eleştirileri de kendileri benden daha çok hak ediyorlar ama hiç yüzlerine söylemedim böyle şeyleri umursamaz bir tip de olamadım bu zamana kadar sus sus da yeminle bir yere kadar ne istiyorlar yahuu

Ayy okurken sanki bu olaylari hic yabancilamadim.Ben de bunlarin degisik versiyonlarini yasiyorum.Hic ama hic anlayamiyorum inan bana.Cok tuhaf bir sey gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…