• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah şu çocuk talepleri... Ah şu canım kayınvalidem...

raggiodisole

Lethe..
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
431
433
103
Merhabalar,

Evleneli 3 ay oldu. 3 aydır 2 - 3 günde bir ne zaman çocuk yapacaksınız sorusunu duyuyorum. Evlendikten sonra kilo aldım, kilo alışımı biraz doğum kontrol hapına biraz da oburluğuma bağlıyorum :)

Kilo aldığımı fark eden herkes aaa Kullervo hamile misin diye sormaya başladı. Evet biliyorum herkes bunu soracak çünkü evliyim. Herkes en küçük değişiklikte buna yoracak biliyorum...

Ama... Asıl sorun kaynanam. 15 gün önce bize geldi, uzakta oturduğu için bizde kalacaktı, sorun etmedim, gelip giderken yorulmasını da istemedim açıkçası. Şansıma o gelmeden önceki gün ofiste yediğim yemek dokundu bana, midem, bağırsaklarım hep birbirine girdi. Tuvaletten çıkamadım bütün gece. Hastaneye gitmeler serum yemeler derken zar zor toparladım kendimi. Kadına da gelme diyemedim.

Sabah annem ve kardeşim geldi, eşim şehir dışına çıkacaktı iş için annem de yalnız kalmamı istememiş. Öyle garip bir midem var ki böyle hastalanma/zehirlenme hallerinde en az 3 gün ara ara kusuyorum. Serum yesem bile midem toparlanamıyor uzun süre.

E tabi kaynanam gelince ve kustuğumu görünce teşhisimi hemen koydu. Hamileymişim! Duaları kabul olmuş! Erkek olsunmuş! Rüyasında görmüşmüş.

Kaynanama saygım büyük ama kırıldım. Annem durumu anlattı, eşim durumu anlatmış... Nafile.

Kadına göre bana yemek dokunmamış, ben hamileyim. Asla vazgeçiremiyoruz bu düşünceden... Ortanca gelin bizim evliliğimizden sonra ah etmiş, onların çocuğu olur da benim olmazsa boşar giderim oğlunu demiş. Bana gelip bunlardan dert yanıyor, kızım napcam ben, kızım o giderse oğlum mahvolur, kızım seni de üzmeyeyim neler neler...

Tüm arkadaşlarıyla bir olmuşlar hayali bebeğe eşyalar hazırlıyorlar. Her gün, her konuşmamızda eşim de ben de anlatıyoruz bak gebelik yok yapma böyle diye, söylemeyin zaten kimseye nazar değer diyor. Doktora geleyim seninle diye tutturdu, doktora gitmeyeceğim hamile değilim dedim, gideriz kızım gideriz demeye başladı. Haftaya birlikte doktora gideceğiz, gebe olmadığımı doktordan duyarsa inanır belki...

Etrafımdakilerin sorularını duymamazlıktan gelmeye alıştım ama kaynanamla ne yapacağımı bilemiyorum...

Evleneli 3 ay oldu. 3 aydır 2 - 3 günde bir ne zaman çocuk yapacaksınız sorusunu duyuyorum.

Hööh, 3 ayda mı başladılar? Ne zannediyorlar bunlar kendilerini ya.

E tabi kaynanam gelince ve kustuğumu görünce teşhisimi hemen koydu. Hamileymişim! Duaları kabul olmuş! Erkek olsunmuş! Rüyasında görmüşmüş.

Sizin kv torunla kafayı bozmuş. :olamaz: Meczup mudur nedir kadın?

Ortanca gelin bizim evliliğimizden sonra ah etmiş, onların çocuğu olur da benim olmazsa boşar giderim oğlunu demiş.

Boşanası varsa sizi beklemesin boşansın ya, sizle ne alakası var ki? Neyin yarışı bu?

Tüm arkadaşlarıyla bir olmuşlar hayali bebeğe eşyalar hazırlıyorlar.

Kadın meczup kuzum, meczup kategorisinde.
"He anne, he" denilecek geçilecek türden.
Bırak kendi hayalini yaşasın, hayali yıkılınca kendi kendine küssün triplensin uzaklaşsın.

Yalnız siz bu oyunlara gelmeyin; acımayın. Bu bildiğin manipülasyon. Belki çocuk işi olmadığını biliyor ama sizi bu şekilde elinizi çabuk tutmanız için duygusal olarak uyarmaya, suçluluk duygunuzu gıdıklamaya çalışıyor. Sakın oltaya gelmeyin. "Yazık meczup mudur nedir, he anne he" kategorisine koyun ve ciddiye almayın.

Kafası normal çalışmayan insanla uğraşmak mümkün değil. Kayınvalidenizi böyle kabul edeceksiniz. Umursamayın . İlerde karnınız büyümeyince anlar herhalde

Israr kadar nefret ettigim cok az şey vardir şu dünyada.. Resmen yapışmış yakaniza, laftan da anlamiyor..
Bi yandan da gülesim geldi kadina :KK53:
Anlatmissiniz, anlamamis, yapacak pek bi sey yok gibi gorunuyor, he deyin geçin..

Ay ben sinirden gülüyorum artık. Kadın çıldırtacak beni. Geçen gece eşimi hamile gördüm rüyamda. Tövbe.:oha:

Çok istiyorsa kendi doğursun bir tane .

Hööh, 3 ayda mı başladılar? Ne zannediyorlar bunlar kendilerini ya.

Sizin kv torunla kafayı bozmuş. :olamaz: Meczup mudur nedir kadın?

Boşanası varsa sizi beklemesin boşansın ya, sizle ne alakası var ki? Neyin yarışı bu?

Kadın meczup kuzum, meczup kategorisinde.
"He anne, he" denilecek geçilecek türden.
Bırak kendi hayalini yaşasın, hayali yıkılınca kendi kendine küssün triplensin uzaklaşsın.

Yalnız siz bu oyunlara gelmeyin; acımayın. Bu bildiğin manipülasyon. Belki çocuk işi olmadığını biliyor ama sizi bu şekilde elinizi çabuk tutmanız için duygusal olarak uyarmaya, suçluluk duygunuzu gıdıklamaya çalışıyor. Sakın oltaya gelmeyin. "Yazık meczup mudur nedir, he anne he" kategorisine koyun ve ciddiye almayın.

Şey, ben hala anne demiyorum kadına ya!:skandal:İçimden gelmiyo napayım, kadın benim için teyze. Boşamaz o gelin kocacığını, kendini acındırıyor. Ne tanışmaya ne istemeye ne nişana ne de nikaha gelmediler hala kendini benimle kıyaslıyor. Eşimin tüm akrabaları illallah etti gelinden. Benden uzak olsun da!

Ciddiye almıyorum aslında, ilk birkaç gün çok etkilendim, açıklamaya çalıştım. Olmadı. 3 aydır X teyze borcumuz var, 2 - 3 sene çocuk düşünmüyoruz diye anlatıyorum ama yok. Eski insan işte...

Kafası normal çalışmayan insanla uğraşmak mümkün değil. Kayınvalidenizi böyle kabul edeceksiniz. Umursamayın . İlerde karnınız büyümeyince anlar herhalde

Yalnız ben kiloyu göbekten alıyorum anacım. Onu napcaz?:KK57:

ısrar edeni duymuştumda olmayan bebeği rüyasında görüp hamilesin ben biliyorum diye tutturanı görmemiştim:KK53:

Kadın balayından döndüğümüzde kollarım boş kaldı torunumu istiyorum demişti. Bebekler suya atınca büyüyor biliyorsunuz, hemencecik suya atıyorum X teyze demiştim...

Desenize kaynananiz tam bir klinik vaka
O kadar anlatmaniza karsi hala sizi hamile saniyor olmayan bebege hazirlik yapiyor

Ay ben sinirden gülüyorum artık. Kadın çıldırtacak beni. Geçen gece eşimi hamile gördüm rüyamda. Tövbe.:oha:

Şey, ben hala anne demiyorum kadına ya!:skandal:İçimden gelmiyo napayım, kadın benim için teyze. Boşamaz o gelin kocacığını, kendini acındırıyor. Ne tanışmaya ne istemeye ne nişana ne de nikaha gelmediler hala kendini benimle kıyaslıyor. Eşimin tüm akrabaları illallah etti gelinden. Benden uzak olsun da!

Ciddiye almıyorum aslında, ilk birkaç gün çok etkilendim, açıklamaya çalıştım. Olmadı. 3 aydır X teyze borcumuz var, 2 - 3 sene çocuk düşünmüyoruz diye anlatıyorum ama yok. Eski insan işte...

Yalnız ben kiloyu göbekten alıyorum anacım. Onu napcaz?:KK57:

Kadın balayından döndüğümüzde kollarım boş kaldı torunumu istiyorum demişti. Bebekler suya atınca büyüyor biliyorsunuz, hemencecik suya atıyorum X teyze demiştim...

evlat edinsin o kadar bebek heveslisiyse..

Tam komedi valla..
Hiç anlatmaya yorulmayın kendinizi valla; gülün geçin.. Anlamıyor laftan baksanıza.. :)
Şakın gaza filan gelip istemeden çocuğa karar vermeyin.

Allahım ömür törpüsü gibi:110: Bolca sabırlar diliyorum.

Teşekkür ederim :)

Desenize kaynananiz tam bir klinik vaka
O kadar anlatmaniza karsi hala sizi hamile saniyor olmayan bebege hazirlik yapiyor

Sabır, sabır :)

evlat edinsin o kadar bebek heveslisiyse..

Bebeği uzaktan sever o, laf olsun torba dolsun kaynanasıdır. Ben çocuk yapınca ortanca çatlayacak belki de nispet için bu kadar ısrar ediyor, bilemiyorum.

Tam komedi valla..
Hiç anlatmaya yorulmayın kendinizi valla; gülün geçin.. Anlamıyor laftan baksanıza.. :)
Şakın gaza filan gelip istemeden çocuğa karar vermeyin.

Ya ben kedimle zor uğraşıyorum hele bebek! Yok. Zamanı gelince olsun ama borcumuz bi bitsin önce, kendimize gelelim :)

Ben yüzüne yüzüne gülerdim sanırım kendimi tutamayıp.
Boşverin yahu, kendi kendine hayal kuruyor kadıncağız :)
Israrı hoş değil tabi de zararı da yok :) takılsın kendi. Patik falan örsün, battaniye işlesin, alışveriş yapsın. Canı sıkılıyor demekki

Ortanca gelin de kayınvalıdenizin akrabası mı? Sidik yarıstırıyor sizinle:110:oda kayınvalıde gibi normal degıl.

Allah kolaylık versin ama hazır doktora gıtmısken kv de Bi gorunsun pek normal degil.

Ben yüzüne yüzüne gülerdim sanırım kendimi tutamayıp.
Boşverin yahu, kendi kendine hayal kuruyor kadıncağız :)
Israrı hoş değil tabi de zararı da yok :) takılsın kendi. Patik falan örsün, battaniye işlesin, alışveriş yapsın. Canı sıkılıyor demekki

Cinsiyetinin belli olduğu ancak kendisinin hayalden öteye geçemediği bebenin hayalini kuruyor ama yazık ya. Gülemiyorum da üzülüyorum...

Ortanca gelin de kayınvalıdenizin akrabası mı? Sidik yarıstırıyor sizinle:110:oda kayınvalıde gibi normal degıl.

Allah kolaylık versin ama hazır doktora gıtmısken kv de Bi gorunsun pek normal degil.

Ortanca gelin Allah affetsin şirret kadının teki. Akraba değiller, benimle en başından beri sidik yarıştırıyor. Aramızda 8 yaş var ben ona göre genç olduğum için ilk gördüğünde kendini yerden yere attı. (eşimle aynı yaştayız bu arada) Saçlarım mavi ve dövmelerim var diye demediği kalmadı. (böyle gelin ailemize yaraşmaz!) Ben 4 dil biliyorum ve çevirmenim, o torpille bi yerde çalışıyor diye depresyonlara girdi. 2. üniversiteye başladım diye "ne o anne senin gelin oğluşunu aç bırakacak bak yine okuyor yaşı olmuş 28" diye gezdi. (aynı evdeydik, yemek masasında!) Evde kedim var diye yumurtalıklarım birbirine yapışacakmış, tüplerim tıkanacakmış bilmem ne kayınvalidemle haberler gönderdi. Çocuğu olmuyor, doktor sigarayı bırak, kilo ver diyor bize gelip siz beni üzdünüz ben hamile kalamıyorum diye belalar okudu. (üzdünüz meselesi de çok uzun ve saçma bi durum) En son kayınvalideme ekmek yaptığım için intihar edecekti. O neden hiç ekmek yapmamışmış. (ekmeğimi dışarıdan almak yerine kendim yapıyorum)

Anlayacağın manyaklar sardı her yanımı...

Valla bacım geçmiş olsun ben gibi 4 yıl çocuğun olmasa yandın :KK43:

Ben hemen istemiyorum ki zaten, borçtan belimiz doğrulsun önce. Kocam 7 gün çalışıyor yüzünü bile göremiyorum. Kocamı özlemekten aklıma çocuk gelmiyor ki. Hele bi rahatlayalım kısmetse olur çocuk. Elalem konuşsun napayım.. Herkesin derdi de kendine ağır, umarım siz de en kısa zamanda hayalinize kavuşursunuz :)

Ben ortanca geline takıldım şart koşuyor resmen ne ayıp Allah herkese versin fakat onun olursa çeker giderim nedir .Bir tuhaf aile komedisi terajidiye doğru gidiyor

Ben ortanca geline takıldım şart koşuyor resmen ne ayıp Allah herkese versin fakat onun olursa çeker giderim nedir .Bir tuhaf aile komedisi terajidiye doğru gidiyor

Ortanca gelin gerçekten çok garip bir insan, çok fazla yüz göz olmadık kendisiyle. Dediğiniz gibi bunun sonu trajedi çünkü büyük abi ve gelinle görüştürmemiş eşini. Bildiğim kadarıyla 5 yıllık evliler, 5 yıldır etmediği kalmamış etrafındakilere. Eşim ailesiyle yaşarken evleri dubleks olduğu için birliktelerdi. Gelin beni öğrendiğinde kıyametleri koparmış asla istemiyorum diye. Kendince sorunları olduğunu biliyoruz. Bütün aileyi darmadağın etti, kaynanam bile söylüyor. Yine de benden uzak olsun. Kendi yağında kavrulsun da bize dokunmasın.

Ay baba bişeyler oluyor. Ne kadar sabırlısınız konu sahibi maşallah. Valla şu Damızlık kızın öyküsü dizisine başlayalı bu tür konularda ekstra hassaslaştım tahammülüm sıfır :bicak:

Back