- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kizlar merhaba....kafam com karisik,yardiminiza ihtiyacim var.
Ben annemi 6 ay once kaybettim..babacimla kaldik..hayatimda biri var,benimle evlenmek istiyor.ama ben babami yalniz birakmak istemiyorum..babamin evi bahce icinde,cok genis ve ferah.3 katli.ust katta oturuyoruz,altta bos daire var..benimle evlenmek isteyen kisinin de dairesi var ama cok ufak ve ne yazikki mezarliga bakiyor.ben bugun,bizim evimizde oturmayi istedigimi,hem boylelikle babami yalniz birakmayacagimi hem de daha genis bir evde oturup daha rahat edecegimizi soyledim.benim gozumde benim ne kadar malim mulkum varsa esimin olur onlar ayni zamanda..ama kendisi cok karsi cikti,sanirim gurur yapiyor..o asla icguveysi gibi oturamazmis.
Siz ne dusunuyorsunuz,hakli olabilir mi??sonucta babamla ayni evde oturmayacagiz ki..dairelerimjz ayri olacak..ne yapacagimi bilemedim..
Öncelikle anneciğinize Allah rahmet eylesin.
Bu zamanda yok memur, yok öğretmen eş bulayım da rahat edeyim diye bakan erkek bu kadar çokken nişanlınızın gururunu takdir ettim.
Onun sebepleri biraz farklı olabilir, ama size söylemeye çekiniyordur. Ben şöyle düşündüm. Burada annesini yalnız bırakamayan, altlı üstlü hatta aynı evde oturmak isteyen erkekleri okuyoruz. Ne problemler çıkıyor. Babaların kızları kıymetlidir. Annelerin oğullarını gelinlerden kıskanması gibi babalar da damatlardan kıskanır. Nişanlınız babanızla altlı üstlü oturmanın getireceği sorunlardan çekiniyordur. Çok da suçlayamıyorum.
Misal evlendiniz adam işten geldi. Babanız baş köşede oturuyor. Veya başbaşa yemek yiyeceksiniz babanız sofrada. Eşiniz belki pijamayla belki külotla televizyon seyretmek isteyecek. Belki size sarılacak, belki siz salatayı doğrarken sizi sıkıştıracak. Kimbilir evliliğe dair onun da ne hayalleri var.
Siz nişanlınıza şu sözleri verebiliyor musunuz? Babamın evi, kapısı ayrı olacak. Biz uygun görüp davet etmedikçe çat kapı gelmeyecek. Evimizin sırrını bilmeyecek. Seninle kavga edersek karışmayacak. Ben bize ne yemek pişirirsem ona da bir tabak çıkarırım, kendi evinde sofrasını kurarım, salatasını yaparım, seninle başbaşa yemek için evimize dönerim. O gün dışarıdan bir şeyler aldıysak iki lahmacun da ona alırız. İkimiz de müsaitsek onu da çağırırız. Seninle ikimiz gezmeye gidersek biz davet etmeden peşimize takılmaz. Başka bir semtte oturursak hayatımıza ne kadar dahil olacaksa daha fazla dahil olmaz.
Babanıza ve kendinize bu sözleri tutabilme konusunda güveniyorsanız, nişanlınıza babanıza karşı yerine getirmeniz gereken sorumlulukları aynı apartmanda daha kolay yerine getirebileceğinizi ve kendi evinize daha fazla vakit ayırabileceğinizi söyleyin. Aklınız babanızda kalmayınca evliliğinizin daha huzurlu olacağını anlatın. Eğer hala inat ediyorsa o zaman karşılıklı vermeniz gereken kararlar var demektir.
Yani simdi kaynanasiyla ayni apartmanda oturmak istemeyen gelini nasi hakli buluyosak kayinpederinin altinda oturmak istemeyen adami o nispette halki bulmaliyiz
İç güveyi olmak istemiyorsa o daha geniş daha iyi bir ev tutar ya da alır durumu varsa orada oturursunuz.. Babanı bırakma bence.. Nasılsa onunla da sen ilgileneceksin. O başka ev tutamıyorsa babanın evinde oturmak daha iyi görünüyor.
Baska ev de tutmuyor,babamla da oturmuyor..sevgimi olcuyormus..ben onunla her kosulda yasabilirmiymisim diye...hay allahim...
Öyleyse pek iyi değil canım. Sevgini ölçüyorsa. Sen de onun sevgisini ölç bakalım.
İş böyle inada binince rengi değişir. Kadının da erkeğin de karşı tarafın sevgisini veya bağlılığını test etmesini hayıfla karşılıyorum. Onun olabilecek korkularını gidermişsiniz. Haklı sebepleriniz de var. Bu durumda o sizin üzerinizdeki etkisini, sözünün ne kadar geçerli olduğunu şimdiden kanıtlamaya çalışıyor. Gelecekteki hayatınıza dair bir fragman izliyor olabilirsiniz. Üzüldüm.Cok guzel anlatmissin...benim babam cok sakin ve sessiz bir adamdir..hatta ben erkek arkadasima sunu da soyledim,eger babam vefat edip annem geride kalsaydi,onu yalniz birakmamak adina bile olsa ben de dusunurdum beraber oturmayi,cunku annem biraz daha zor bir kadindi rahmetli..belki soyleyecegi en ufacik bir soz ile bizim canimizi sıkabilirdi ama babama sonuna kadar kefilim..babam evimize gelmez bile,yemeklerini bizimle yemez biz illa gel deyip davet etmedikce..benim istegim iki kap yemek yapip hergun ona goturebilmek,giyecegini,temizligini ayarlayabilmek..sonucta ben baska bir evde otursam da illaki babama yemek goturmek isteyecegim,bogazimdan gecmez kiii..aklim hep onda kalir,bugun ne yedi ne yapti acaba diye...hergun bunun icin giyinmek bile zor gelebilir bir sure sonra..ama altta oturunca pijama ile bile uste cik yemegini koy tezgaha in evine...hayat daha basit olacaktir..
Diger bir sebebim,evi mezarliga bakiyor..su anki psikolojim el vermiyor devamli mezarlik tasi okumaya..bana dese ki benim sebeplerim bu,bu yuzden babanla oturmak istemiyorum ama bu ev seni rahatsiz edecekse,kiraya verelim,babana yakin bi yerde kirada oturalim..o da yok..sen bu eve gelin geleceksin diyor...sizce bu sebepten evlenilmez mi???
İş böyle inada binince rengi değişir. Kadının da erkeğin de karşı tarafın sevgisini veya bağlılığını test etmesini hayıfla karşılıyorum. Onun olabilecek korkularını gidermişsiniz. Haklı sebepleriniz de var. Bu durumda o sizin üzerinizdeki etkisini, sözünün ne kadar geçerli olduğunu şimdiden kanıtlamaya çalışıyor. Gelecekteki hayatınıza dair bir fragman izliyor olabilirsiniz. Üzüldüm.
Babana yakin degil baska bir kiralik ev isteyeceksin. O ev mezarliga bakiyo huzursuz olurum baska ev tutalim de kabul ederTamam..bunu hakli bulduk diyelim..ben mezarliga bakan evde oturmak istemiyorum..illa onun evinde oturmak zorunda miyiz?kadinim ben,vaktimin cogu evimde gececek...babama yakin bir evde kirada oturalim o zaman..
Ama bunu da kabul etmiyor kiiiiii...
Babana yakin degil baska bir kiralik ev isteyeceksin. O ev mezarliga bakiyo huzursuz olurum baska ev tutalim de kabul eder
Bence cok mantikli bir oneri sunmussunuz. Daha iyi bir yerde yasamak varken elalem ne diyecek diye daha kotu bir eve tikismak sacma olurdu.
Illa ki istemiyorum diye diretirse zaman verin. Arkadasimin durumu cok iyiydi babasinin daireleri vardi ve evlendigi kisinin evi yoktu. Babasinin dairelerinden birinde oturmayi teklif etti ama esi ben icguveyi olmam diye reddetti. Bir kac sene kirada oturdular, berbat evlere dunyanin parasini kira diye gomduler. Zamanla zorlanmaya da basladilar. Sonra ikna oldu tasindilar zaten.
Hepsini okuyamadım
Babanızın yaşı kaç
Son çıcuk vs değilseniz Gençtir daha
Kendi hayatını sürdürmeyi öğrenebilir zaten anneniz hasta iken de bir şeyleri mecburen öğrenmiştir
Acınız taze bir süre sonra taşlar yerine oturur
Evlilik hayatinizin herhangi bir zamaninda olacak bir sey..
karsinizdaki insani seviyor musunuz?
Istiyor musunuz onunlar evlenmeyi?
Şöyle düşünün toplum baskisini önemsemem diyen insan dahi bir yerde acaba düşer aklina..
bir erkek olarak kayinbabasinin olduğu yere tasinmak istememsini anlarim.
çünkü biz kadinlar da onlarin anne babalarinin olduğu yere tasinmak konusunda onlara göre daha fedakar olsakta gönulden gelerek yasamak istemiyoruz.
hele ki etraftaki laflara tahammül edemeyecek bir yapısı var ise..
bu insan olmazsa evleneceginizin diğer kisilerden herhangi biri sartlarinizi kabul eder mi?..
Eğer su an evlenmeyi düşündüğübuz insana gercekten bir sans vermek istiyorsaniz inatlasmayin. Evliligin ilk vakitleri sıkıntı olsa da ileride toparlanabilir bazi durumlar.. belki sonradan gecersiniz yakin bir semte yani.. Bırakın sular durulsun. Durumu anlatin yumusak ifadelerle nawil yapsak ki diye istisare edin. Bana zor oluyor ama gitmek istiyorum gibi ifadelerle.. biraz zamana birakin.
Tamamen uzak kalmaktansa babaniz ile böylesi daha makul geliyor. Ömür boyu ayni şehirde yasamaniz mümkün olmayabilirdi bile..