ah ne yapsam,evlensem mi???

Evleneceğiniz kişinin dairesi olmasa bu sefer gelmeyi kabul etmeyecek miydi. Bir de bu açıdan bakmayı denesin. Sonuçta babanız sizden sonra iyice yalnızlığa düşecek. En azından alt katta olmanız onun bu yalnızlığına bir nebze olsun nefes olur.

Cok haklisin..sanirim bu dusunce de kendisi.."gelin" denildiginde kocasina ve kocasinin ailesine her daim el pence divan olacak bir insan dusluyor anladigim kadariyla...ben saygidan kusur etmem ama benim de dusuncelerim hislerim onemli olmali..yani bu evde oturmak beni rahatsiz ediyor,mezarliga baktikca annemi hatirliyorum dedigimde,neden bu kadar zor atlatiyorsun,hepimiz ailesinden birini kaybedecek herkes sen gibi mi yapsin diyor...cok acimasizca degil mi??
kesınlıkle acımasızca nerde oturacagınızı tabıkı sız bılırsınız ama erkek arkadasının bu dusunce yapısından ben hoşlanmadım mezarlıga bakan bır evde oturmazdım ve sız acıklamıssınız annemı hatırlıyorum dıye verdıgı cevap hiç hoş degıll ne demek annne ıle aıleden herhangı bırı kıyaslanır mı ayıp etmıss

Evleneceğiniz kişinin dairesi olmasa bu sefer gelmeyi kabul etmeyecek miydi. Bir de bu açıdan bakmayı denesin. Sonuçta babanız sizden sonra iyice yalnızlığa düşecek. En azından alt katta olmanız onun bu yalnızlığına bir nebze olsun nefes olur.

Babamin eviymis o..o bizi olmayan bi evde asla oturmazmis..dusuncesi buymus..

kesınlıkle acımasızca nerde oturacagınızı tabıkı sız bılırsınız ama erkek arkadasının bu dusunce yapısından ben hoşlanmadım mezarlıga bakan bır evde oturmazdım ve sız acıklamıssınız annemı hatırlıyorum dıye verdıgı cevap hiç hoş degıll ne demek annne ıle aıleden herhangı bırı kıyaslanır mı ayıp etmıss

Sanirim bir defa daha konusup,olmuyorsa bu isi bitirmeliyim degil mi??insan mutsuz oldugu bir evde neden otursun kiiii...

Bana da cok bencilce geliyor...gorev yaptigim yer sanliurfa merkez..babami da goturebilirim ama yeni vir duzen kurmamiz gerekiyor orda,su an 3 kiz kaliuoruz evde..ev tutacagiz ayri,hersey sil bastan..elbetteki zor ama yapilabilir bisey..babam kabul eder mi bilmiyorum..15 gunlugune gelmisti cok cani sıkilmisti orda...

Anliyorum, babaniz icin zaten zor, annenizi kaybetmis bir de yeni düzen.

Sırf babanizin yaninda olmak icin evlenirseniz, esiniz ve babaniz arasinda cok kalir ve ruhen cok yipranirsiniz gibi geldi bana.

Sanirim bir defa daha konusup,olmuyorsa bu isi bitirmeliyim degil mi??insan mutsuz oldugu bir evde neden otursun kiiii...
ortak bı cozum bulabılırsenız cok guzel olur ama o dusunce yapısında sızı ezer hep ya da ezmeye calışır sıkıntı cıkarır

Anliyorum, babaniz icin zaten zor, annenizi kaybetmis bir de yeni düzen.

Sırf babanizin yaninda olmak icin evlenirseniz, esiniz ve babaniz arasinda cok kalir ve ruhen cok yipranirsiniz gibi geldi bana.
8
Inanin babam yalniz kalmasin diye kabul edecegim bu evliligi diye cok korkuyorum...babami gordukce icim aciyor..o kadar yalniz ki ben yokken..simdi burdayim,cocuklar gibi sen adam

Offff ne zormus allahim bu isler....annecim yanimda olsaydi,o beni hic yalniz birakmazdi....

8
Inanin babam yalniz kalmasin diye kabul edecegim bu evliligi diye cok korkuyorum...babami gordukce icim aciyor..o kadar yalniz ki ben yokken..simdi burdayim,cocuklar gibi sen adam
babanız yetıskın bırısı bence yetısskınler gerekırse yalnız da kalabılmelı

8

Allah büyük, gorustugunuz kisiye muhtac hissetmeyin kendinizi.

Bakin siz daha evlenmeden yalniz birakiliyorsunuz bu adam tarafindan, yoksa annecim hayatta olsa beni yalniz birakmazdi der miydiniz?

Bu adamla bir iki saat degil bir ömür gecireceksiniz unutmayin. Simdiden boyleyse bilemiyorum.

Sizi anlamaya davet edin tekrar onu.

• Beğen
Reactions: anu
Allah büyük, gorustugunuz kisiye muhtac hissetmeyin kendinizi.

Bakin siz daha evlenmeden yalniz birakiliyorsunuz bu adam tarafindan, yoksa annecim hayatta olsa beni yalniz birakmazdi der miydiniz?

Bu adamla bir iki saat degil bir ömür gecireceksiniz unutmayin. Simdiden boyleyse bilemiyorum.

Sizi anlamaya davet edin tekrar onu.

Cok tesekkur ederim..en iyisi bir daha konusup,derdimi anlatmak...yoksa omur bu sekilde zor gecer...

Saglik özründen yararlanma hakkınız olmaz mi bu durumda?

Annem icin saglik ozrundan yararlanip refakatci raporu almistim..ama annem cok hastaydi,tek basina yasamasi mumkun degildi.babam icin henuz rapor alamiyorum cunku ayakta ve tek basina yasayabiliuor..rabbim elden ayaktan dusurmesin..

Annem icin saglik ozrundan yararlanip refakatci raporu almistim..ama annem cok hastaydi,tek basina yasamasi mumkun degildi.babam icin henuz rapor alamiyorum cunku ayakta ve tek basina yasayabiliuor..rabbim elden ayaktan dusurmesin..
Amin.

Allah yardimciniz olsun şu mubarek ayın hatrına.

Elbette..ama babam da kanser hastasiydi..atlatti sukur ama kontrolleri devam ediyor..o yuzden biraz da istiyorum ona her daim yardimci olmayi...
Ooo o durum farkli o zaman hersey degisti cnm mustakbel esinin kendisinin teklif etmesi lazim bu durumda babandan uzak olmayalim orda oturalim demeli

Annenizin mekani cennet olsun.
Pek ala da kabul edebilirdi.
Evler ayri, adam sabah cikip aksam gelecek.

Öncelikle anneciğinize Allah rahmet eylesin.

Bu zamanda yok memur, yok öğretmen eş bulayım da rahat edeyim diye bakan erkek bu kadar çokken nişanlınızın gururunu takdir ettim.

Onun sebepleri biraz farklı olabilir, ama size söylemeye çekiniyordur. Ben şöyle düşündüm. Burada annesini yalnız bırakamayan, altlı üstlü hatta aynı evde oturmak isteyen erkekleri okuyoruz. Ne problemler çıkıyor. Babaların kızları kıymetlidir. Annelerin oğullarını gelinlerden kıskanması gibi babalar da damatlardan kıskanır. Nişanlınız babanızla altlı üstlü oturmanın getireceği sorunlardan çekiniyordur. Çok da suçlayamıyorum.

Misal evlendiniz adam işten geldi. Babanız baş köşede oturuyor. Veya başbaşa yemek yiyeceksiniz babanız sofrada. Eşiniz belki pijamayla belki külotla televizyon seyretmek isteyecek. Belki size sarılacak, belki siz salatayı doğrarken sizi sıkıştıracak. Kimbilir evliliğe dair onun da ne hayalleri var.

Siz nişanlınıza şu sözleri verebiliyor musunuz? Babamın evi, kapısı ayrı olacak. Biz uygun görüp davet etmedikçe çat kapı gelmeyecek. Evimizin sırrını bilmeyecek. Seninle kavga edersek karışmayacak. Ben bize ne yemek pişirirsem ona da bir tabak çıkarırım, kendi evinde sofrasını kurarım, salatasını yaparım, seninle başbaşa yemek için evimize dönerim. O gün dışarıdan bir şeyler aldıysak iki lahmacun da ona alırız. İkimiz de müsaitsek onu da çağırırız. Seninle ikimiz gezmeye gidersek biz davet etmeden peşimize takılmaz. Başka bir semtte oturursak hayatımıza ne kadar dahil olacaksa daha fazla dahil olmaz.

Babanıza ve kendinize bu sözleri tutabilme konusunda güveniyorsanız, nişanlınıza babanıza karşı yerine getirmeniz gereken sorumlulukları aynı apartmanda daha kolay yerine getirebileceğinizi ve kendi evinize daha fazla vakit ayırabileceğinizi söyleyin. Aklınız babanızda kalmayınca evliliğinizin daha huzurlu olacağını anlatın. Eğer hala inat ediyorsa o zaman karşılıklı vermeniz gereken kararlar var demektir.

X