Evet kesınlıkle katılıyorum size. Bebeği yaşatmak da onun ıcın cabalamak da bir emek. Ama tüp bebek surecınde o kadar fazla ekstra hormon yuklenıyor ki herkese farklı etkı yaptıgını dusunuyorum. Öyle ki ben sonuc olumsuz da olsa tüp bebegi bir daha denememeyi dusunmustum.
Dedıgım gibi herkesi cok farklı etkıleyen bir süreç. Kimisini daha az kimisini daha cok yıpratıyor. Suan bende 6. Haftamdayımöaz bir lekelenmem oldu proluton iğne verdi bana da doktorum. Yani mucadeleye devam. Allah deneyenlerin isteyenlerin herkesin dualarını kabul etsin inşallah
Dedıgım gibi herkesi cok farklı etkıleyen bir süreç. Kimisini daha az kimisini daha cok yıpratıyor. Suan bende 6. Haftamdayımöaz bir lekelenmem oldu proluton iğne verdi bana da doktorum. Yani mucadeleye devam. Allah deneyenlerin isteyenlerin herkesin dualarını kabul etsin inşallah
Canim yazini okudum bende bir asilama ve bir tup bebek yaptirdim ama yazina cok katilamadim. Bende isterdim kendiligimden hamile kalmayi ama malesef bazen hayat bize duz yol yerine merdiven sunuyor. Yine sukretmelisin ve sukretmeliyiz ki ilk tup bebekte olumlu sonuc aldik. Yazinda katilmadigim konu da bu aslinda. Ucuncu, besincu tup bebek denemesini yapan arkadaslar var onlar napsin ? Daha ilk tup bebekte olumlu sonuc alindigi halde yorgun dusmek bana biraz farkli geliyor. Ben butun ignelerimi kendim yaptim. Her yaptigim igneyi canim yansa da mutlulukla yaptim cunku hepsi bana umut isigiydi. Ve su an diyorum ki tup bebek asamasi yani o igneler basit zamanlarimmis. Bence en zor olani o hamileligi saglikli ilerletip dogum yapabilmek. Tup bebek ignelerini oluyorsun bitiyor ki Allah kimseye yasatmasin ben 6 haftada kanama yuzunden surekli hastaneye kaldirildim ve 12 haftaya kadar da ekstra dusuk ignesi kullanmak zorunda kaldim. Hergun kanamam vardi. Uzun lafin kisasi demem o ki tedavide bir amacin var o amac ugruna mutlulukla bu yolda yuruyorsun ama sonrasi ? Once hcg artis takibi, kese gorundu mu gorunmedi mi, kese olmasi gereken yerde mi, ici bos mu dolu mu, kalbi atiyor mu, saglikli gelisiyor mu, ikili testi, ayrintilisi derken insani yipratan bu surec. Ben 45 kiloyla dolmuslarda ayakta tek basima doktora gittim geldim, ne benim ailem ne esimin ailesi biliyordu. Esimle ben tek basimiza bu maddi manevi sorumlulugu ustlendik. Tek basima kimseye ses etmeden dusuk riskiyle hastanede yattim herkesin annesi yanindayken annem kalp hastasi diye ina soyleyemedim kendim gozyasimi sildim toparlandim :) Ben bu gucsuz ciliz halimle bu yolda tek basima savasmissam eminim bircok arkadasimiz da savasacaktir. Guclu olmak zorundayiz. Allahim ikinci, ucuncu tup bebek denemesi yapan arkadaslarimiza guc kuvvet versin, versin ki hepimize umut isigi olsun. Eger ilk tup bebek denemesinde tuttugu halde yorgun dusersek ileride anne olma gucunu kendimizde nasil bulacagiz ? Anneleri en cok uzen sey bebeklerinin sagligidir. Eger bebeklerinde risk olursa iste o zaman anne yorgun duser. Bebege ulasilacak yolda cekilen cileler kutsaldir biran once toparlamalisin kendini, igneleri ve o tedavi gunlerini de gulumseyerek hatirlamalisin