- 18 Ekim 2018
- 25
- 12
- 44
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar, herkesin mesajını okudum neredeyse, öncelikle sonucu pozitif olan hamile arkadaşlara rabbim sagsaglim bebeklerine kavuşmayı nasip etsin, ve benim gibi transferi yapılmış ve bekleme sürecince olanlarada o test gününe ve sonrasına kadarda allahım yardım etsin, beklemesi bi zor, korkusu bi ayrı, iğnesi ilacı bi ayrı, ama tek pozitif olsunda hepsine razıyım,
Birde hepinizden özellikle hamile arkadaşlardan rica ediyorum, nasıl belirtileriniz oldu, yada hicmi olmadı, yazarsanız sevinirim tşk...
Bugün 4. Günüm, karnımda iki gündür değişik bir ağrı var, normalde 27 yadâ 29 aralıkta adet günüm olması gerek ( inşallah olmam tabi) ,,korkuyorum adet sancisimi diye, arada batmalar oluyor bu benim 2. Transferim zorluklara umutla dayanıp asla umudumu yitirmeden devam ettim, edecegimde inşallah bu sefer tutar ,tşk ederim lapfaresibende belirtilerin neredeyse hepsi oldu. yerleşme kanaması oldu iki gün kadar. sonra kasık ağrıları iğne batması gibi, bel ağrıları oldu. göğüslerim aşırı hassas. şimdi şimdi mide bulantılarım filan başladı.
ama belirti aramak bence çok doğru değil. iç belirtisi olmayanlar da var.
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğin mini mini ,,, rabbim insallah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah, ben hiç yilmadimki mücadeleden, zaten ne gelirse allahtan biz ne de sende yapsakda boş,, o dilerse olur ancak,, inan ayrıntıya girmedim ama bende çok büyük zorluklarla mücadele ediyorum, rahminde saylamicak kadar çok miyom var eşimin sperm hareketsizliği var bir sürü sey daha,, ama şunu biliyorumki asla eşimde bende mücadeleyi bırakmadık rabbime hamd olsun , biz rabbimizden diliyor ve istiyoruz inşallah hepimize o güzel duyguyu nasip eder, allah hepimize yardım etsin Aminnn...Canim yazini okudum bende bir asilama ve bir tup bebek yaptirdim ama yazina cok katilamadim. Bende isterdim kendiligimden hamile kalmayi ama malesef bazen hayat bize duz yol yerine merdiven sunuyor. Yine sukretmelisin ve sukretmeliyiz ki ilk tup bebekte olumlu sonuc aldik. Yazinda katilmadigim konu da bu aslinda. Ucuncu, besincu tup bebek denemesini yapan arkadaslar var onlar napsin ? Daha ilk tup bebekte olumlu sonuc alindigi halde yorgun dusmek bana biraz farkli geliyor. Ben butun ignelerimi kendim yaptim. Her yaptigim igneyi canim yansa da mutlulukla yaptim cunku hepsi bana umut isigiydi. Ve su an diyorum ki tup bebek asamasi yani o igneler basit zamanlarimmis. Bence en zor olani o hamileligi saglikli ilerletip dogum yapabilmek. Tup bebek ignelerini oluyorsun bitiyor ki Allah kimseye yasatmasin ben 6 haftada kanama yuzunden surekli hastaneye kaldirildim ve 12 haftaya kadar da ekstra dusuk ignesi kullanmak zorunda kaldim. Hergun kanamam vardi. Uzun lafin kisasi demem o ki tedavide bir amacin var o amac ugruna mutlulukla bu yolda yuruyorsun ama sonrasi ? Once hcg artis takibi, kese gorundu mu gorunmedi mi, kese olmasi gereken yerde mi, ici bos mu dolu mu, kalbi atiyor mu, saglikli gelisiyor mu, ikili testi, ayrintilisi derken insani yipratan bu surec. Ben 45 kiloyla dolmuslarda ayakta tek basima doktora gittim geldim, ne benim ailem ne esimin ailesi biliyordu. Esimle ben tek basimiza bu maddi manevi sorumlulugu ustlendik. Tek basima kimseye ses etmeden dusuk riskiyle hastanede yattim herkesin annesi yanindayken annem kalp hastasi diye ina soyleyemedim kendim gozyasimi sildim toparlandim :) Ben bu gucsuz ciliz halimle bu yolda tek basima savasmissam eminim bircok arkadasimiz da savasacaktir. Guclu olmak zorundayiz. Allahim ikinci, ucuncu tup bebek denemesi yapan arkadaslarimiza guc kuvvet versin, versin ki hepimize umut isigi olsun. Eger ilk tup bebek denemesinde tuttugu halde yorgun dusersek ileride anne olma gucunu kendimizde nasil bulacagiz ? Anneleri en cok uzen sey bebeklerinin sagligidir. Eger bebeklerinde risk olursa iste o zaman anne yorgun duser. Bebege ulasilacak yolda cekilen cileler kutsaldir biran once toparlamalisin kendini, igneleri ve o tedavi gunlerini de gulumseyerek hatirlamalisin
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğin mini mini ,,, rabbim insallah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah, ben hiç yilmadimki mücadeleden, zaten ne gelirse allahtan biz ne de sende yapsakda boş,, o dilerse olur ancak,, inan ayrıntıya girmedim ama bende çok büyük zorluklarla mücadele ediyorum, rahminde saylamicak kadar çok miyom var eşimin sperm hareketsizliği var bir sürü sey daha,, ama şunu biliyorumki asla eşimde bende mücadeleyi bırakmadık rabbime hamd olsun , biz rabbimizden diliyor ve istiyoruz inşallah hepimize o güzel duyguyu nasip eder, allah hepimize yardım etsin Aminnn...
O iğne ilaç devam canım. Çokk sükür ama. Süreç hep devam. Kese gormek kalp atisi için beklemek. Allah yardımcımız olsun.Merhaba arkadaşlar, herkesin mesajını okudum neredeyse, öncelikle sonucu pozitif olan hamile arkadaşlara rabbim sagsaglim bebeklerine kavuşmayı nasip etsin, ve benim gibi transferi yapılmış ve bekleme sürecince olanlarada o test gününe ve sonrasına kadarda allahım yardım etsin, beklemesi bi zor, korkusu bi ayrı, iğnesi ilacı bi ayrı, ama tek pozitif olsunda hepsine razıyım,
Amin inan tek hayırlısıyla hamile olup pozitif ı görmeyi nasip etsin rabbim, kesesini ve bebeği görüp ,kalp atışlarını hiç sorun çıkmadan duymayı nasip etsin rabbim, ben hiç hamile olmadım, o duyguyu sonuna kadar hiç sorunsuz yarayalım inşallah ve sonra bebelerimize kavuşuruz inşallah ,rabbim yar ve yardımcınız olsun...O iğne ilaç devam canım. Çokk sükür ama. Süreç hep devam. Kese gormek kalp atisi için beklemek. Allah yardımcımız olsun.
Çok pardon, Mini mini en son yazan ben olunca, konu şahinininse ismini belirerek yapmadigin icin bana yazdin sandim, :) allahim banada hepimizede nadip etsin inşallah, 4. Günüm bugün, 1 tane 5.gün emriyosu transfer edildi, karnım alt tarafım bi tuhaf ağrıyor, sanki adet olcak gibi, adet günümde yakın korkuyorum olmam inşallah rabbim e bıraktım artık bu ikinci denemem hayırlısı olsun inşallah..Ben konu sahibine yazmistim neden uzerine alindin :) Ben senin yazdigin mesaji bile henuz gormedim :) Guzel dileklerin icin tsk ederim Rabbim herkesin emeklerinin karsiligini almayi nasip etsin insallah canim. Benimde oyle miyom ve kistim var birde previa diye bir hastalik cikti. İnsallah hepimiz bu sureci hayirlisiyla atlatiriz. Aslinda benim yazma amacim konu sahibiyle ilgili de degildi tedaviye baslayacaklarin bu tedaviden korkmamalari, igneden korkmamalari, biz kadinlarin aslinda cok guclu oldugunu anlatmak icindi :)
bence çok dinleme kendini. Bolbol dinlen, beslenmene dikkat et. Moralini yüksek tut. Olur inşallahh niye olmasın :)Bugün 4. Günüm, karnımda iki gündür değişik bir ağrı var, normalde 27 yadâ 29 aralıkta adet günüm olması gerek ( inşallah olmam tabi) ,,korkuyorum adet sancisimi diye, arada batmalar oluyor bu benim 2. Transferim zorluklara umutla dayanıp asla umudumu yitirmeden devam ettim, edecegimde inşallah bu sefer tutar ,tşk ederim lapfaresi
Benimde 2. Tedavide tuttu. İnşallah seninde tutar. Ben 9.güne kadar test de yapmadım Negatif almaktan korktuğum için. Sonra bi baktım kanda tutmus. İnşallah bu denemende nasip olur. Kızlar bilir benımde korkularım cok vardı.. Bı oncekınden fark onda lekelenmem oldu tırnak ucu kadar. 2. 3. 4. Gun 3ile 4. Gunde olabilir ama her lekelenme olanın tutmadı degil bende olmadı arkadaslarda tuttu mesela. Bu sefer olmadı leke falan. Bıde 8. Gun ve civarı o kadar acıkıyodum ki. 3 tabak yemek yesem pesıne 1 saate yemedim sanki 7. Gun mu ne ilk gece 5 de kalktım mecbur bısey yıcem dayanamadım. Cok sukur hamileyim. Ama fark arama ben aramadım. Kan sonucumu almaya gittim saclarımı yaptım guzel olayım dedım. Ya negatif ise hemen toplarım dedım hersey hazırladım cokk sukur tuttuBugün 4. Günüm, karnımda iki gündür değişik bir ağrı var, normalde 27 yadâ 29 aralıkta adet günüm olması gerek ( inşallah olmam tabi) ,,korkuyorum adet sancisimi diye, arada batmalar oluyor bu benim 2. Transferim zorluklara umutla dayanıp asla umudumu yitirmeden devam ettim, edecegimde inşallah bu sefer tutar ,tşk ederim lapfaresi
hayırlı olsun rabbim kuıcağına almayı nasib etsin allah kadınların gücünü artırsın isteyen herkesin başınaKendi kendime söz vermiştim. Başımdan geçenleri detaylariyla tek tek yazıcam diye. Cunku buralari o kadar cok okudum ki okumadıgım topic kalmamıstır dıye dusunuyorum. 2 senelik evli ve hiç korunmamış bir cift olarak hamile kalamadıgım her ay paniklemeye baslamıstım. Yaşların da payı var tabi 33-38...Yumurtlama günlerimi takip etmeye ve o günlerde ilişkiye girmeye basladık. Ama nafile... sonra doktorumun da tavsiyesiyle aşılama denemeye karar verdik ve benım de iğne serüvenim baslamıs oldu. Şimdi ki aklımla keşke hiç aşılamayla vakıt kaybetmeseydım diye dusunuyorum. Tabi ki bu benım yaşadıklarım. Mutlaka aşılamadan da memnun kalmıs kısıler vardır ama tutma oranı neredeyse normal ilişkiyle aynı. Gonal f ignelerıne basladım ve doktor asılamamı yaptı. İzmirde yasıyoruz bu arada baya tanınmıs ve iyi bir doktor yaptı. Ama malesef tutmadi. Ve o ilk yıkım. Hele hele catlatma iğnesinin etkısının gecmesını bekeleyemedwn test yapıp cıft cızgı gören sabırsızlar anlayacaktır durumun acımasızlıgını. Yaza giriyorduk ve kendı kendıne denemeye karar verdık. Ben o sıralarda tüp bebek işlemının bu kdr zorlu bır surec oldugundan bi haberdim ve eylul ayını beklemeye basladm tüp bebek ıcın. Etlül geldi çattı bu sefer doktorumu degıstırmek istedim nedensizce. Aslında memnundum ama olumsuz sonuc alınca içim almadı sanırım. Önce klasık testler eşimin ve benım. Benım hersey normal görunyordu pko baslangıcı var dedı doktorum ama hamılelıge engel degıl dedı. Esımde de hareketsızlık cıktı. Tipik sorunlar anlayacagınız. O biraz vitamin destegıne basladı bende igneleri vurulmaya. Ah o igneler. Baslarken bu kadar olacaklarını tahmın etmedıgım o igneler. Kutu kutu ılaclarla eve döndum. Yumurta toplama gunune kadar sanıyordum ki yumurta toplandıktan sonra hersey bitecek:) meger esas olay ondan sonra baslıyormus. Yumurtalarım toplandı 5 i döllendi. 4 tanesi yasayabıldı ve pgt ye gönderdık. Ve oradan sadece 1 adet aa kalıte embrıyom geldı.
Artık tek embryom vardı ama gucluydu savascıydı. Bir ay bekledık rahmi dinlendırmek adına. Bu esnada igneler ilaclar tam gaz devam. Ve buyuk gun geldi.
Doktorumun güleryuzuyle embryoyu olması gereken yere gönderdıler. Ve yine kutu kutu ilaclar ıgnelerle eve döndum. Ve bitmek bilmeyen o 12 gun basladı. Bu donemde clexan, prolutex, crinone jel ve gunde 5 adet estrofem kullandım.
Ilk gunlerde estrofem midemi inanılmaz bulandırdı ve neredeyse psikolojımı alt ust etti. Sıcaklar mı basmadı, karamsarlıklar mı gelmedi, gelen geldi yani öyle söylıyım.
Bid hafta sonra catlatma ignesi verdi. Ah o catlatma ignesine ne kufur etmıstım. B hcg mi yükseltti asılamada beni kandırdı diye.
Ama yine aynı seyı yaptım. Catlatma ignesınden 6 gün sonra tahlil yaptırdım.
2 gun erken yaptırmıstım ama olsundu en azından bir fikrim olacaktı.
Test sonucunu aldm ama acıp bakamıyorum öyle bir heyecan. Bakmamla 194.3 ü görmem bir oldu. Ama sevınemedım cunku otivielle ignenın beta hcg yi yukselttıgını bılıyordum.
Ama ne kdr yukseltırdı? Onu bulamıyordum internette. Doktoruma soyledım. Sonuc cok iyi ama sen yine de ctesi yaptır gel dedi. Haydaa o 2 gun asla gecmek bılmedi. Ve en sonunda bu sabah gittim kan verdim. 370 di sonuc yani olması gerektıgı gibi 2 ye katlanmıstı. Doktorum elımı sktı tebrıkler dedı o anda ıcımden ılık ılık bıseyler aktıgına yemın ederim.
Bir daha test yapmamamı cuma gunu keseyi görmek ıcın gelmemı söyledi. Yani önumde yine stresli bir 6 gün var:)
Bu dönemi yasayan yasayacak olan arkadaslara seslenıyorum. Bol bol dua edin ve hayırlısını şsteyin derim.
İgneler mi? Hala devam edıyormuusum:) iğneci oldum artık. Eskıden sırıngayı görmeye tahammulum olmazdı.
Ah ah...
herkes dilegıne en kısa zamanda kavussun. Ve ne olursa olsun guclu olsun. Cunku kadınlar kesınlıkle cok guclu. Bu tedavıyı bır erkegın kolayca kaldırabılecegını hıc sanmıyorum.
Canım bende ilk defa şimdi hamileyim ve hala inanamıyorum gercekten varmı diye. Dun kan verdim bugun alcam 9 da sonucu. Arıcam merkezi ve ona gore gun verecekler kese için. Hala inanamıyor ve korkuyorum tabıkı. Rabbım isteyen herkese nasip etsin. Çokk sukur.. Heleee tup bebek deneyen herkese nasip etsin. Ne vicdansızlar var sogurup çöpe atan VS. İste bize nasip etsin Rabbim onlara ne aglıyordum. Bizi en iyi biz anlarızAmin inan tek hayırlısıyla hamile olup pozitif ı görmeyi nasip etsin rabbim, kesesini ve bebeği görüp ,kalp atışlarını hiç sorun çıkmadan duymayı nasip etsin rabbim, ben hiç hamile olmadım, o duyguyu sonuna kadar hiç sorunsuz yarayalım inşallah ve sonra bebelerimize kavuşuruz inşallah ,rabbim yar ve yardımcınız olsun...
Çok çok sevindim senin adına, rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah, bende saylamicak kadar çok miyom var, 38 yaşındayım çok geç evlendim eşimle çok mutluyuz ,bu mutlu yuvamızda bi melek yüzlü çocuğumuz eksik, rabbim her isteyene ve bizede nasip etsin inşallah , senin sonucunu ögrendigin gün benim transfer günümdü nolur dua et, hamilelerin duası kabul olur derler....Canım bende ilk defa şimdi hamileyim ve hala inanamıyorum gercekten varmı diye. Dun kan verdim bugun alcam 9 da sonucu. Arıcam merkezi ve ona gore gun verecekler kese için. Hala inanamıyor ve korkuyorum tabıkı. Rabbım isteyen herkese nasip etsin. Çokk sukur.. Heleee tup bebek deneyen herkese nasip etsin. Ne vicdansızlar var sogurup çöpe atan VS. İste bize nasip etsin Rabbim onlara ne aglıyordum. Bizi en iyi biz anlarız
izmirde hangi doktora gidiosunuz kizlarçok çok sevindim pozitifi almanıza :):) bende aşılamanın zaman kaybı olduğunu düşünenlerdenim çünkü testleri iyi kişilerde bile %15 ile 20 şans oranı var.. bende izmirdeyim bende 1 aşılama tedavisini yarım bıraktım (doktorumun özensiz olması nedeniyle) senin daha önceki aşılaman nerde olmuştu
Allah ol derse olur, biz ne yapsak boş ben inanıyorum inşallah rabbim hepimize bebek nasip edecek, amin amin amin...Benimde 2. Tedavide tuttu. İnşallah seninde tutar. Ben 9.güne kadar test de yapmadım Negatif almaktan korktuğum için. Sonra bi baktım kanda tutmus. İnşallah bu denemende nasip olur. Kızlar bilir benımde korkularım cok vardı.. Bı oncekınden fark onda lekelenmem oldu tırnak ucu kadar. 2. 3. 4. Gun 3ile 4. Gunde olabilir ama her lekelenme olanın tutmadı degil bende olmadı arkadaslarda tuttu mesela. Bu sefer olmadı leke falan. Bıde 8. Gun ve civarı o kadar acıkıyodum ki. 3 tabak yemek yesem pesıne 1 saate yemedim sanki 7. Gun mu ne ilk gece 5 de kalktım mecbur bısey yıcem dayanamadım. Cok sukur hamileyim. Ama fark arama ben aramadım. Kan sonucumu almaya gittim saclarımı yaptım guzel olayım dedım. Ya negatif ise hemen toplarım dedım hersey hazırladım cokk sukur tuttu
cnm nerdw tedaviye bssladinBen konu sahibine yazmistim neden uzerine alindin :) Ben senin yazdigin mesaji bile henuz gormedim :) Guzel dileklerin icin tsk ederim Rabbim herkesin emeklerinin karsiligini almayi nasip etsin insallah canim. Benimde oyle miyom ve kistim var birde previa diye bir hastalik cikti. İnsallah hepimiz bu sureci hayirlisiyla atlatiriz. Aslinda benim yazma amacim konu sahibiyle ilgili de degildi tedaviye baslayacaklarin bu tedaviden korkmamalari, igneden korkmamalari, biz kadinlarin aslinda cok guclu oldugunu anlatmak icindi :)