- 30 Eylül 2014
- 512
- 783
Canim hiçbir zaman umutsuz olmayalım. Dediğin gibi doktorlar da aşırı umutsuz konuşuyorlar. Rabbim nasip eylediyse inşallah olur. bana 1 sene önce pcos tanısı konuldu. Reglim düzenliydi ama yumurtalarin kalitesiz olur denildi aşırı derecede çene bölgesinde tüylenme, sürekli olarak testesteron yüksekliği, aylarca bitmeyen lekelenmeler ile mücadele ettim. Bu süreçte ilişki de olamiyordu bitmeyen lekelenmeler yüzünden. Sonunda 2024 ocakta net karar aldım. Beslenmemi düzene soktum. Kıvırcık nane çayı içmeye başladım(doktorunuza danışın) çiğ soğan kürü uyguladım(bende Vertigoya sebep oldu önermem ama lekelenmeyi bitirdi çok şükür). Fazla kilom yoktu ama pilatese başladım ve devamlı yürüyüş yaptım. Şeker ve glutenden uzak durdum. Aynı şekilde eşim de beslenmesini düzenledi. Elhamdülillah lekelenmeler bitince 2. Denemede hamile kaldım. Önce beslenme ve aktif yaşam ile doğal yolları deneyelim. Önüne bir engel yok ise tüp bebek de olur elbet.aslında ben kendimi tüp bebeğe şartlamıyorum sonuçta bebek için 1 yumurta ve 1 sperm gerekli. Önemli olan kaliteli olması. Ancak ne yazık ki doktorlar cesaretlendirmek yerine hemen tüp bebek öneriyolar. Bitki çayı içiyorum fsh hormonu için. Amh artırmak için de. Doktorlara kalsa amh artmaz diyolar ama bitkisel takviyelerle artıran bir sürü kadın var. Beni yoran şey hem kist hem düşük amh. 2 sorun var. Bu kadar genç yaşta, yeni evliyken, bebek hayali kurarken bunların karşıma çıkması beni bitirdi. Erken menopoz ihitmali vs. İnş tüplerde de bi sorun çıkmaz yarın…
Rabbim en kısa sürede tüm isteyenlerin rahmine bebişleri kondursun