Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Kesinlikle tansiyon aletiniz olsun evinizde. 150/100 tansiyonlar hiç normal değil yukarıda bir arkadaş yazmıştı. Gebelerde 130 un üstünde istenmiyor. Dikkat edin yemenize içmenize gözünüzü seveyim. Bebek için kaliteli yemek önemli çok yemek asla değil. Kilo için söylemiyorum onu, unutmayın bebeciklerin sağlığı herşeyden önemli ❣️

Kesinlikle tansiyon aletiniz olsun evinizde. 150/100 tansiyonlar hiç normal değil yukarıda bir arkadaş yazmıştı. Gebelerde 130 un üstünde istenmiyor. Dikkat edin yemenize içmenize gözünüzü seveyim. Bebek için kaliteli yemek önemli çok yemek asla değil. Kilo için söylemiyorum onu, unutmayın bebeciklerin sağlığı herşeyden önemli ❣️
Kesinlikle canım çok haklısın,ben sadece başıma geleni anlattım ki kimse bu duruma dusmesin,malesef çok kötü beslendim hem hızlı kilo alımı hem sağlıksız beslenme sonucu hemen tansiyon çıktı fakat bir kaç gün dikkat ememin sonucunda şükür normale döndü,o nedenle hamileyken çok dikkat etmek lazim,tansiyon çıkmasa şeker çıkar Allah korusun hepsi kötü

Kızlar bende bugün ayrıntılı için gittim, çok şükür ikiside sağlıklı. Rahim ağzını da 44 mm ölçtü, erken doğum riski yok şimdilik. Kilo 58 olmuş 🙄 tansiyon 11 7 hiç değişmiyor maşallah. Sadece yerleri biraz daralmış iki büklüm olmuş yavrum 😆
Ne güzel haberler bunlar maşallah 🧿 inanıyorum bu süreci hepimiz sağlıklı bir şekilde bitiricez. Aynı şekilde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alıcaz bebişlerimizi ❣️

Aaa çok mantikli,hayır hiç kullanmadım,ben acaba kan akışı ya da üzerine uyuyiurm ondan mı oluyor diyordum çünkü sadece geceleri oluyor,doktoruma sorayim muhakkak,çok teşekkür ederim
Magnezyum eksikliğinde oluyor uyuşmalar. Hergün unutuyorum da birkaç günde bir suya katıp içiyorum mutlaka. Bayağı iyi geldi bana.

Hamilelikte şu ana kadar 1.5 kilo aldım. Ona rağmen tansiyonum düzensiz. Hatta daha 2.5 aylıkken farkettim yüksekliği kardiyologa göründüm. 24 saatlik Holter taktırdım. Problem görmemişti. Tuzsuz beslenmek çok önemli. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende. servikal yetmezlik nedeni ile doktor adalat ilacı başladı. Bu ilacın tansiyon düşürücü etkisi var. Ona rağmen yükseliyor. Çok dikkatli olmalıyız. İdrar tahlili de yaptırıyorum. Kontrol altında olmamız şart. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tansiyon ölçtürmek gerekiyor. Ben hatta dün açlık ve tokluk kan şekerime baktım. Evde ölçüm aleti vardı( kayınvalidemin). Hamilelikte çok kilo almamaya çalışıyorum çünkü zayıf sayılmam😁😁😁

Hamilelikte şu ana kadar 1.5 kilo aldım. Ona rağmen tansiyonum düzensiz. Hatta daha 2.5 aylıkken farkettim yüksekliği kardiyologa göründüm. 24 saatlik Holter taktırdım. Problem görmemişti. Tuzsuz beslenmek çok önemli. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende. servikal yetmezlik nedeni ile doktor adalat ilacı başladı. Bu ilacın tansiyon düşürücü etkisi var. Ona rağmen yükseliyor. Çok dikkatli olmalıyız. İdrar tahlili de yaptırıyorum. Kontrol altında olmamız şart. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tansiyon ölçtürmek gerekiyor. Ben hatta dün açlık ve tokluk kan şekerime baktım. Evde ölçüm aleti vardı( kayınvalidemin). Hamilelikte çok kilo almamaya çalışıyorum çünkü zayıf sayılmam😁😁😁
Maşallah ya sadece 1,5 kilo mu 😊 nasıl başardın? Benim 7 kilo oldu bile

Beslenme konusunda bilgi sahibiyim. Hayatım da çok diyet ve spor yaptım. İsteyince kilo verebiliyorum. 20 kilo verdiğim bile olmuştu. Ama hamilelik öncesi istediğim kiloda değildim. Benim 8 kilo alma hakkım var sağlıklı bir gebelik için. Mecbur bende bu aydan sonrasına sakladım kiloyu. Karbonhidratı abartmadım. Sağlıklı beslendim. Az az yedim ve 3-4 litre su içtim. Hamileliğimin ilk 3.5 ayı işe de gidiyordum. Şimdi evden çalışıyorum. İşe evden kahvaltı götürüyordum. Simit, poğça yememek için. Bide her hafta tartılıyordum kilo alıyor muyum diye.

Teşekkür ediyorum hepinize Allah razı olsun 🙏 gece bir takım testlere devam ettiler, idrar yolları enfeksiyonu ve kum döküyormuşum. sancıdan rahim ağzı kısalabiliyormuş. Progesteron verdi, anitibitotik ve ilişki yasağı. 10 gün sonra kontrol. Allah bağışlasın yavrularımızı gece çok zor geçti

Kızlar bu sabah ani başlayan sancılarla hastaneye yattım. Rahim ağzında kısalma vardı sonra geçti gibi oldu ama müşahade altındayım bu gece. Erken doğum riski oluşmuş. Yarın durumuna göre dikilecek. bana dua edin Çok ihtiyacımız var 🙏
Canım Allah’a emanet ol inşallah. Rabbim seni korusun gözlesin. Bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın İnan ve güçlü ol.. bizim bebeklerimiz güçlü bebekler, çok direndik birlikte kalmak için. O yüzden yüreğini ferah tut ❤❤❤🤲🏻

Bu arada evlerde tansiyon aleti, şeker ölçümü ve ateşölçer önemli. Hele bu pandemi döneminde ben manyak gibi ateş ölçüyorum ki evdeyim devamlı 🤣🤣
Ateşölçer bebekler için zaten gerekli, biraz erken alabilirseniz sizde kullanırsınız.
en mühimi şu an tansiyon aleti ve inşallah çıkmaz ama şeker aleti 😒

Beslenme konusunda bilgi sahibiyim. Hayatım da çok diyet ve spor yaptım. İsteyince kilo verebiliyorum. 20 kilo verdiğim bile olmuştu. Ama hamilelik öncesi istediğim kiloda değildim. Benim 8 kilo alma hakkım var sağlıklı bir gebelik için. Mecbur bende bu aydan sonrasına sakladım kiloyu. Karbonhidratı abartmadım. Sağlıklı beslendim. Az az yedim ve 3-4 litre su içtim. Hamileliğimin ilk 3.5 ayı işe de gidiyordum. Şimdi evden çalışıyorum. İşe evden kahvaltı götürüyordum. Simit, poğça yememek için. Bide her hafta tartılıyordum kilo alıyor muyum diye.
Daha ilkini göremeden ikincinin planını yapıyorum ben ; sağlıklı bir şekilde dogurabilirsem önce deli gibi kilo verip ikinci hamileliğimi böyle geçireceğim 🤣🤣🤣 o ustalık eserim olacak bunda çaylaktım 😬😬

Teşekkür ediyorum hepinize Allah razı olsun 🙏 gece bir takım testlere devam ettiler, idrar yolları enfeksiyonu ve kum döküyormuşum. sancıdan rahim ağzı kısalabiliyormuş. Progesteron verdi, anitibitotik ve ilişki yasağı. 10 gün sonra kontrol. Allah bağışlasın yavrularımızı gece çok zor geçti
Cok sevindim , nedeni belli en azından enfeksiyon tedavisiyle sıkıntı geçecektir ; ben hala progesteron alıyorum :KK43: ilişki desen unutalı çok oldu 🤣 boşver yolun yarısını geçtik zaten .... az kaldı sabır ...

nino5585 nino5585 nun da güzel haberinden sonra ben de birşeyler paylaşayım :) bugün tahlil yaptırmıştım , şükür karaciğer enzimleri normalleşmiş , cok az yüksek yani o kadar olur , tiroid şeker vs iyi (şekerden cok korkuyordum asıl) idrar tahlili de verdim çünkü 1 aydır idrar yaparken cok yanmam oluyordu ama sorun çıkmadı idrarda hafif kan var ama gebelerde normal ... yani herseyden az az var ama sıkıntı yok 😬

İstanbul’da olanlar için ; e-bebek açık , bugün 3. Defa niyetlenmiştim gitmek icin , o yüzden gitmeden yazmadım , en sonunda gidebildik 🤣 anneme şart koşmuştum birsey almak yok bu seferlik sadece keşif için gidiyoruz diye ama yine de annem uğur olsun diye 1-2 şey aldı torununa ... bir tane de cam biberon var resimde olmayan :) yalnız ne cok çeşit ne cok detay var :KK43: beceremeyeceğim bu işi hakkıyla yapamayacağım diye korkuyorum :KK43: bir daha dersimi çalışıp gideceğim ... bu seferlik bunları aldık ... ayranımız yok içmeye 🤣 su fetal DNA da haftaya çıksın sanırım herseyi toptan alacağım 😬

Eklentiler

• F3FEABB5-14DC-4A9F-B369-5272521D340B.jpeg
    F3FEABB5-14DC-4A9F-B369-5272521D340B.jpeg
    103,4 KB · Görüntüleme: 56
İstanbul’da olanlar için ; e-bebek açık , bugün 3. Defa niyetlenmiştim gitmek icin , o yüzden gitmeden yazmadım , en sonunda gidebildik 🤣 anneme şart koşmuştum birsey almak yok bu seferlik sadece keşif için gidiyoruz diye ama yine de annem uğur olsun diye 1-2 şey aldı torununa ... bir tane de cam biberon var resimde olmayan :) yalnız ne cok çeşit ne cok detay var :KK43: beceremeyeceğim bu işi hakkıyla yapamayacağım diye korkuyorum :KK43: bir daha dersimi çalışıp gideceğim ... bu seferlik bunları aldık ... ayranımız yok içmeye 🤣 su fetal DNA da haftaya çıksın sanırım herseyi toptan alacağım 😬
Yaaa çok güzeller. Tam bi İstanbul beyefendisi olacak inşallah:) güle güle giysin paşa

Balıklı tuluma bayıldım 😍 benim eşim mümkün değil mağaza dolaştırmıyor... netten alıyorum ne alıyorsam. Valla biz beşiğe varana kadar aldık hatta kurduk ettik odası hazır gibi nerdeyse. Bi posta h&m den almıştım kıyafet... Çok tezcanlıyım ya almadan içim rahat etmiyor. Daha da sürüyle şey var alınacak... alınıyor bi şekilde yaa sağlıkla gelsinler de valla şu an manevi açıdan onarmaya çalışıyorum kendimi :))

Kızlar iyi haberler almak çok güzel 😄 hepimiz adına çok mutlu oluyorum. Bebek cicileri de çok tatlı 💜
Ben de bugün tetanoz iğnesi vuruldum, bir sonraki doz için de 1 ay sonra gel, dedi hemşire. Bedava kan hapı ve multivitamin verdi (devlet veriyormuş). Sağlık Ocağı boştu sadece ben vardım 👍🏼

X