Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Harika haber 🥰 maşallah size. Aynen öyle nerelerden nereye kadar geldik. Sahi biz Kalp atışını beklemiyo muyduk Ya 😂
Keseydi, kalpti, büyüdümü devam diye diye yolu yarıladık maşallah hepimiz bide doğurdunmu bizden iyisi olmaz 😂😂

Ya ne mutlu size, bende ayrıntılıda cinsiyetleri farklı çıkar mı diye merak ediyorum. Bu zamana kadar 2 ayrı doktor kız dedi bakalım sürpriz çıkar mı 😄
İnş sizde hayırlı haberlerle gelirsiniz cimcimelerle 😍 Sanmıyorum aslında bizim erkek en baştan beri doktora pipisini her seferinde gösterdi saklayamıyolar ki😂 diğeri hep pozisyon uygun olmuyordu sırtı dönük oturuyordu bize en son Buda erkek görür gibiyim demişti yinede kesin demesede biz oğluşlar geliyo diyorduk. Ayrıntılıda doktor amcası biraz rahatsız ettirdi Öyle kız olduğunu öğrendik. 😍 alıştırmıştık kendimizi iki erkeğe hem şaşırdık hemde çok mutlu olduk 😍😍

ne güzel haberler ya şükür🥰🤩şu mübarek günlerde Allahım inşallah sağsağlim kucaklarımıza Alalım evlatlarımızı🥰pozitifti keseydi kalp atısıydı cinsiyetiydi 2lisiydi 4 lüsüydü derken onun minnoş tekmeleriyle uyanmaya başladık bile çok şükür bin şükür🥰❤️🥰

ne güzel haberler ya şükür🥰🤩şu mübarek günlerde Allahım inşallah sağsağlim kucaklarımıza Alalım evlatlarımızı🥰pozitifti keseydi kalp atısıydı cinsiyetiydi 2lisiydi 4 lüsüydü derken onun minnoş tekmeleriyle uyanmaya başladık bile çok şükür bin şükür🥰🥰
Amin inşallah

IMG_20200429_122153.jpg kızlar bugün bunları aldım☺️netten de alışveriş yapmıştım ama onlar daha gelmedi

Kızlar selam, ellerde ayaklarda şişkinlik hissediyor musunuz? Yoksa ben mi erken şiştim 😒 turşuyla aram bozuldu haliyle ☺️

Beni bugün sağlık ocağından aradılar, aşı için çağırdılar yarın gideceğim inşallah. Tek tek alıyoruz hastaları dikkatliyiz korkmanıza gerek yok, dediler. Bir de kilomu sordu hemşire 76 olmuşum. “Ooo çok kilo almışsın biraz yavaş ilerle en son şubatta 69 muşsun, asıl kilo son üç ayda alınacak” dedi. Moralim bozuldu ya. Öyle deli gibi abur cubur da yemiyorum. Hareketsizlikten herhalde.

Kilo almıcam diye bir çabaya giremem valla, doktorum sorun değil senin başlangıçta kilon yoktu alabilirsin, dedi. 😃 bir de kilo almayayım diye uğraşan diyet yapmaya çalışan hamilelerin bebeklerinde obez riski oluyormuş diye bir yazı okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum tabii.

Kimseyi korkutmak istemem ama alınan kilolar da Allah korusun şeker tansiyin gibi hastalıkları tetikleyebilir o nedenle hamilelikte çok dikkar etmek lazım,tabi bu diyet yapilacak anlamına gelmiyor,ki zaten diyet yapılmaz.Ben 68 ile hamileliğe başladım en son 77.8 dim,ve malesef tansiyon degerleirm sınırda çıkıyor,bu da risk,tabi herkeste olacak diye bir kaide yok ama bazılarında cikabiliyor,bir haftalik sağlıklı beslenme sonucu şuan 76 kiloyum,porsiyon miktarına bakmaksizin doyana kadar yiyorum ama zararlı şeylerin tamamını hayatımdan çıkardım,hamur isi,ekmek,şeker bunları da minimuma indirdim,şükür şişliklerin indi,reflum geçti çok daha iyi oldum,inşallah doğuma kadar bu şekilde beslenmeyi dusunuyorum

Kimseyi korkutmak istemem ama alınan kilolar da Allah korusun şeker tansiyin gibi hastalıkları tetikleyebilir o nedenle hamilelikte çok dikkar etmek lazım,tabi bu diyet yapilacak anlamına gelmiyor,ki zaten diyet yapılmaz.Ben 68 ile hamileliğe başladım en son 77.8 dim,ve malesef tansiyon degerleirm sınırda çıkıyor,bu da risk,tabi herkeste olacak diye bir kaide yok ama bazılarında cikabiliyor,bir haftalik sağlıklı beslenme sonucu şuan 76 kiloyum,porsiyon miktarına bakmaksizin doyana kadar yiyorum ama zararlı şeylerin tamamını hayatımdan çıkardım,hamur isi,ekmek,şeker bunları da minimuma indirdim,şükür şişliklerin indi,reflum geçti çok daha iyi oldum,inşallah doğuma kadar bu şekilde beslenmeyi dusunuyorum
Canım çok doğru diyosun, ben zaten kendi adıma söyliyim hiç pis boğazlık yapmıyorum. Abur cubur asla yok, tatlıyla aram hamile kaldığım an bitti zaten. meyve,sebze, et ağırlıklı besleniyorum, pilavı abarttım ondan oldu. Bir de sabah kahvaltısında ve akşam yemeğinde patlayana kadar yedim hep. Sonra da reflü oldu. Tansiyonum ise genelde düşüyor benim. Ben de porsiyonlarımı azaltıyorum artık. Sık ve az az yemek en güzeli.
Biraz da vitamin ilaçları kilo yapıyor. Şimdi de ferro sanol a başladık. Bu da kilo yapan bir hap.

İki ayrı vitamin hapı bir demir hapı içiyorum evden çıkamıyorum bir buçuk aydır belki iki üç kez çıktım sürekli yat kalk uyu ye iç modundayım, uykularım düzensizleşti sabah gün ışıdığında uyuyorum akşam üzeri kalkıyorum. İkiz gebelik malum acıkınca çok yemesemde canımın istediğini de abartmadan duramıyorum. Ekmek pilav ve kızartma çok tükettim bende sanırım ucu kaçtı.. aksine suda içemiyorum. Ellerim şişince korktum şimdi iki gündür üç lt su ve düzenli besleniyorum. Yarın kontrolüm doktorum yine kızacak çünkü geçen ay üç kilo almıştım bu ayda üç kilo almışım☹️

Canım çok doğru diyosun, ben zaten kendi adıma söyliyim hiç pis boğazlık yapmıyorum. Abur cubur asla yok, tatlıyla aram hamile kaldığım an bitti zaten. meyve,sebze, et ağırlıklı besleniyorum, pilavı abarttım ondan oldu. Bir de sabah kahvaltısında ve akşam yemeğinde patlayana kadar yedim hep. Sonra da reflü oldu. Tansiyonum ise genelde düşüyor benim. Ben de porsiyonlarımı azaltıyorum artık. Sık ve az az yemek en güzeli.
Biraz da vitamin ilaçları kilo yapıyor. Şimdi de ferro sanol a başladık. Bu da kilo yapan bir hap.
Ben seni kast etmedim canım,genel bir bilgi paylaşmak istedim senin yazının ustune denk geldi😀 hani faydalı şeylerle kilo almanın pek zararı yoktur çok haklısın ama işte çokta kilo almamak laizm onu diyorum,gerçekten hamilelik çok başka bir şeymiş ben de hiç tansiyon yoktu mesela daha önce,ama kilo aldıkça ve dikkat etmeyince çıktı,kiminde şeker çıkabiliyor hani benim başıma geldi kimsenin başına gelsin istemiyorum,hepimiz sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah 🤲🤰😍

Teyzeleri bugün kızımızı görmeye gittik. Çok şükür iyiymiş her şey:nazar: Rahatladım biraz. Bir tek yüzünü göremedik. Doktor o kadar uğraştı bir eğdi kafayı kaldırmadı😄 Biraz yürüyün sonra bakalım dedi. Bu sefer iki ayağınıda tutmuş yüzüne kaldırdı. İnatçı olacak galiba diyor doktor. İçinden dedim anasının kızı😂 Bu arada 2 kilo almışım. Hep senin yüzünden diyorum eşime. Normalde evde tekken ayarlıyordum ben bir şekilde yediklerimi. Bu yasaklar yüzünden eşimde evde kalınca biraz abarttık. Hiç boş durmuyor ağzı beni de yoldan çıkarıyor😉

Kızlar bu sabah ani başlayan sancılarla hastaneye yattım. Rahim ağzında kısalma vardı sonra geçti gibi oldu ama müşahade altındayım bu gece. Erken doğum riski oluşmuş. Yarın durumuna göre dikilecek. bana dua edin Çok ihtiyacımız var 🙏
nino5585 nino5585 geçmiş olsun :KK43: insallah bu geceyi kazasız belasız atlatırsın , sonra da güzelce evine gidip dinlenirsin ama Doğuma kadar cok dikkat etmen lazım ... yardıma gelecek birileri var mı ? Dün yorulmuş muydun , ekstra birsey yapmış mıydın ? Bu durum neden oluyor tam bilmiyorum ....

Ben de dün gece yine vesveseli bir akşam geçirip 3.30da uyuyabildim ... tek başına ultrason sadece %30 down sendromunu ekarte ettiriyor diye bazı makaleler okudum , biliyorsunuz içerideki düşük nedeniyle diğer hiçbir testi yaptıramamıştım embriyom da PGTsizdi... detaylıya cok güveniyordum ama böyle birsey okuyunca da cok stres oldum ... bugün apar topar bir laboratuvarı ikna ettim(onların da çoğu yapmıyordu vanishing twins nedeniyle) ve kan verdim fetal DNA için ... haftaya Cuma çıkacakmış ... insallah sıkıntısız çıkar ...

Kızlar bu sabah ani başlayan sancılarla hastaneye yattım. Rahim ağzında kısalma vardı sonra geçti gibi oldu ama müşahade altındayım bu gece. Erken doğum riski oluşmuş. Yarın durumuna göre dikilecek. bana dua edin Çok ihtiyacımız var 🙏
Canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah 🙏🏼 Her şey yolunda gidecek sağlıkla bebeğine kavuşacaksın inşallah 💕

Çok geçmiş olsun canım,eve geçince bol bol dinlen

Geçmiş olsun inşallah düzelir. Bol bol dinlen gerekirse doğuma kadar. Rabbim sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

Kızlarrr benim başıma ne geldi anlatayım sizinde aklınızda bulunsun korkmayın. Anneme iftara gidecektim birkaç gündür ellerim şişti diye her zaman ki gibi internetten araştırmaya başladım, sizlerde de ödem şikayeti olmayınca iyice telaşlandım. Neyse evden çıktık eşimle bi eczanede tansiyonuma baktırayım dedim. Gittim ve kaynar sular döküldü ölçen kişi de çok yüksek tansiyonunuz sakin olun ama 16/11 dedi. Büyük bir telaşla arabada hem eşime anlatıyorum hem doktora ulaşmaya çalışıyorum. Beni hemen hastaneye çağırdı gebelik zehirlenmesi değildir inşallah tahlillerin yapılsın belki yatış yapılır dedi. Yol boyunca hüngür hüngür ağladım tabii. Hastanede ölçtüklerinde 14/8 çıktı ultrasonda gayet hareketli iki bebek gördük çok şükür doktor sedyede tekrar ölçtü 13 lere inmişti. Velhasıl internette asla hiçbir şeyi araştırmayın ve ödeminize oluşmamasına dikkat edin. Birde tansiyon aleti edinin. Bu arada ikiside erkek dedi bu defa kız değilmiş diğeri bu gecenin ikinci sürprizi o oldu ☺️

X