- 30 Mayıs 2019
- 1.309
- 1.683
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
Normal hamileler daha rahat gibi geliyor bana .... aynı anda yakın arkadaşımla hamile kaldık dedim ya ; onda hiç bendeki vesveseler yok mesela çocuk düşecek birsey olacak yok anomali olacak filan umrunda degil ... bence biz zor süreçlerden geçtiğimiz için de biraz korkuyoruz bu da doğal bence .... ama hamilelik haftalarında ilerledikçe bu korkuları hep beraber aşacağımıza inanıyorum .... benim şimdi şimdi yürüyor olmama bakma ; 1,5 ay evden dışarı çıkamadımnormaldede ara ara oluyor bendede ama özellikle adet dönemimde fazlalaşıyor gibi geldi hala korkuyorum acaba adet i olcam diyenormal hamileler de aynı bizler gibimi acaba ben öyle yürümedim hiç cesaretim yok anca 15 mt gidip markete bakıp içine girmeye cesaret edemeyip döndün geçen gün
Bu aralar devamlı yorulacak birşeyler yaptıgım icin hergün ara ara oluyor diyebiliriz ama 1-2 hafta önce devamlıydı ; şiddeti artıp azalıyordu .... artık hiç Ağrı hissetmediğim zamanlar da oluyor .... gün içinde nadiren ara ara batma ve Ağrı şeklinde oluyor ama son 1 haftadır bariz şekilde azaldı .... sanki 2. Trimester daha rahat geçecek gibi ....Benim ağrılar tüm gün oluyor,yani tam ağrı da denmez,alt karnimda bir doluluk hissi,ara ara batma sürekli oluyor bana gün içinde,sizlerde sadece yorulunca mi oluyor
Ben belki de ağrıları ayırt edemiyorum,bağırsak hareketi,miğde ağrısı da olabilir benimki,malum miğdem hala kötü,ya bazen o batmalar olunca bebeğim içerde hareket mi ediyor diyorumBu aralar devamlı yorulacak birşeyler yaptıgım icin hergün ara ara oluyor diyebiliriz ama 1-2 hafta önce devamlıydı ; şiddeti artıp azalıyordu .... artık hiç Ağrı hissetmediğim zamanlar da oluyor .... gün içinde nadiren ara ara batma ve Ağrı şeklinde oluyor ama son 1 haftadır bariz şekilde azaldı .... sanki 2. Trimester daha rahat geçecek gibi ....
Nasılda denk gelmis
Tansiyon yüksekliği pıhtı oluşumu ve pıhtı atma riskini arttıran bir durum normalde özellikle yaşlılarda .... gebelikte de buna karşı veriliyordur diye düşündüm .... biraz dıdının dıdısı (yani tansiyon bile yok şu anda belki olmayacak-ama olma ihtimalini bu beta hcg yüzünden Biraz daha yüksek gördükleri için) ama koruma amaçlı mantıklı .... ben de hala clexane kullanıyorum ve büyük ihtimalle doğuma kadar da kullanırım .... benim bildiğim ekstra bir faydası yok ama bebek icin ekstra birsey var mıdır bilmem ... bence bu yüzdendir ; koruma amaçlıBen belki de ağrıları ayırt edemiyorum,bağırsak hareketi,miğde ağrısı da olabilir benimki,malum miğdem hala kötü,ya bazen o batmalar olunca bebeğim içerde hareket mi ediyor diyorumtabi bunu bu haftalarda hissetmek mümkün değil,ancak yirminci haftalara doğru hissederiz.
Sen de bir hekimsin,bir şey sorayım doktorum bana coraspirin başlattı, ikili testte HCG yüksekliğinden dolayı yirminci haftadan sonra olası tansiyon riski nedeniyle dedi ama ben aspirinin ne işe yarayacagini anlamadım,kanı sulandirmak dışında başka faydaları mi var?yani kan akışını falan mı hızlandırıyor?bu arada pıhtılaşma yok şükür
Allah korusun , erken haftalarda bu risk daha yüksek ilk trimester bitti bile, aklından geçirme öyle şeyleri ...Tarihlere baktım da, ilk doğuran ben olacakmışım gibi görünüyor. 20. haftaya kadar bilgi toplayıp sonrasında alışverişe girişmeyi planlıyorum. İkiz sayfalarını kurcalıyorum ama aldığım notları derleyip ara ara burda da paylaşırım, sonuçta ikiz olunca alınacaklar değişmiyor çarpı 2 oluyor
Okuyup işaretleyip geçiyorum şimdilik, bekle vaktin var diyorum. Biri ya da ikisi birden düşerse kaptırmayayım diyorum (Allah korusun). 16. hafta tamam diyeceğim, listeler listeler yazarım burada inşallah
Evet doktorumun yakın doktor arkadası hastanenin isminide verdi unuttum ben özel Bi hastaneydi koronavirüsü tespit edilmiş hayatını kaybetmiş bir kişi kesinlikle toplu alanlarda bulunma dedi bizimde buraya sürekli turist geliyor bu nedenle eşimin yanına inip biraz güneşlenip çıkıyorum korkudan dikkatli olmakta fayda varİzmir’de varmış derken ?
Yok öyle karamsar ya da endişeli değilim ama erkenden coşmak istemiyorum. Gerçi böyle diyorum ama bütün bebek sitelerini geziyorum burda ne varmış diyeAllah korusun , erken haftalarda bu risk daha yüksek ilk trimester bitti bile, aklından geçirme öyle şeyleri ...
Biz eşimle önceleri sadece araba için farklı bakıyorduk (ikiz arabası mantıklı gelmişti bana) ama digerleri için haklısın ...
İlk bende olabilirim tarihime bakma, benimde ikiz olduğu için doktora göre en geç 15 ağustos. Bu hafta cinsiyetleri belli olsun kendimi bi bebek mağazasına atıcam. Bir iki ufak bişey alayım evde görmek hoşuna gidiyor insanınTarihlere baktım da, ilk doğuran ben olacakmışım gibi görünüyor. 20. haftaya kadar bilgi toplayıp sonrasında alışverişe girişmeyi planlıyorum. İkiz sayfalarını kurcalıyorum ama aldığım notları derleyip ara ara burda da paylaşırım, sonuçta ikiz olunca alınacaklar değişmiyor çarpı 2 oluyor
Okuyup işaretleyip geçiyorum şimdilik, bekle vaktin var diyorum. Biri ya da ikisi birden düşerse kaptırmayayım diyorum (Allah korusun). 16. hafta tamam diyeceğim, listeler listeler yazarım burada inşallah
Bana doktorum herseyi yasakladı transferden sonra bir yattım 2.5 ay hep evdeydim sonra misafirliğe gidebilirsin 10 dk yürüyüş yapabilirsin dedi geçen günde günde 1 bardak çay artık serbest dedi dünyalar benim oldu birde Niğde gazoz ve kula soda herseyin markasınıda veriyor doktorumNormal hamileler daha rahat gibi geliyor bana .... aynı anda yakın arkadaşımla hamile kaldık dedim ya ; onda hiç bendeki vesveseler yok mesela çocuk düşecek birsey olacak yok anomali olacak filan umrunda degil ... bence biz zor süreçlerden geçtiğimiz için de biraz korkuyoruz bu da doğal bence .... ama hamilelik haftalarında ilerledikçe bu korkuları hep beraber aşacağımıza inanıyorum .... benim şimdi şimdi yürüyor olmama bakma ; 1,5 ay evden dışarı çıkamadımŞimdi de kilo sorunuyla boğusmaya başladığım ve şikayetlerim geçtiği icin yürüyebiliyorum (bendeki kilo sorunu:bu kadar erken haftada 1 kilo almak )
Evet onu fark ettim sonradan. İkiz olunca hep sürpriz. Benim doktor 38. hafta diye hesaplayıp gün verdi ama bana sanki 37de doğurucam gibi geliyor. Vakitli gelsinler daha erken olmasın da inşallahİlk bende olabilirim tarihime bakma, benimde ikiz olduğu için doktora göre en geç 15 ağustos. Bu hafta cinsiyetleri belli olsun kendimi bi bebek mağazasına atıcam. Bir iki ufak bişey alayım evde görmek hoşuna gidiyor insanın
Çay hiç içmiyor muydun? ben 4 5 bardak açık içiyorum bişey demedi. Gazozun içilebildiğine sevindim arada canım istiyordu, niğde gazoz alayımBana doktorum herseyi yasakladı transferden sonra bir yattım 2.5 ay hep evdeydim sonra misafirliğe gidebilirsin 10 dk yürüyüş yapabilirsin dedi geçen günde günde 1 bardak çay artık serbest dedi dünyalar benim oldu birde Niğde gazoz ve kula soda herseyin markasınıda veriyor doktorumneyse inşallah hep birlikte bu günlerimize gülüp geçip ne günlerdi be diyeceğiz bebelerimiz kollarımızda
Evet küvöz falan olmaz inşallah. doğuma kadar stresimiz bitmiyorEvet onu fark ettim sonradan. İkiz olunca hep sürpriz. Benim doktor 38. hafta diye hesaplayıp gün verdi ama bana sanki 37de doğurucam gibi geliyor. Vakitli gelsinler daha erken olmasın da inşallah