- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.247
Ee yumurta geçen hafta çatladıysaa bu hafta adet belirtisi için çok erken :) insallah bu değişiklikler bebektendirOvulasyon testi değil de klomen kullandım bu ay yumurta takibini doktorum yaptı. Geçen cuma çatlatma iğnesi oldum hafta sonunu değerlendirdik şimdi de duphastona başladım 3. gün bugün. Sizin olur inşallah bu ay
Ben de aldığım markayı hiiç sevmedimOvulasyon testini hem ben mi beceremedim başka bir şey mi vardı bilmiyorum 6 ay kullandım hiçbirinde olmadı küsüm onlara
Ay hadi inşallahEe yumurta geçen hafta çatladıysaa bu hafta adet belirtisi için çok erken :) insallah bu değişiklikler bebektendir
Aminnhepimizin olsun bu ay inşallah
Hangi marka aldınız? Ne zamandır istiyorsunuz daha önce düşük kimyasal falan yaşadınız mı? Bir de yaş kaç? Ay ne çok soru sordum kusura bakmayınBen de aldığım markayı hiiç sevmedimÇizgileri çok silik ☹ Umarım ben yakalarım piki
Ben daha yeni başladım, iki ay kullanırım muhtemelen sonra doktora
Doktorunuzun verdiği tedaviler dışında bir şeyler kullanıyor musunuz? :)Ay hadi inşallahben normalde yumurtlamadan 8 9 gün sonra adet oluyorum önceki aylarda belirtiler hep bu zamanlarda ortaya çıkıyordu. Inşallah ilaçlar luteal fazı biraz uzatır bari
Yok valla soğan kürü denedim olmadı. Testere dişli aslan pençesi incir kürü denedim olmadı ben de kendimi Türk hekimlerine emanet ettim kurbanlık dana gibi hissediyorum doktora her gittiğimdeDoktorunuzun verdiği tedaviler dışında bir şeyler kullanıyor musunuz? :)
Ay yok estafurullah :)Hangi marka aldınız? Ne zamandır istiyorsunuz daha önce düşük kimyasal falan yaşadınız mı? Bir de yaş kaç? Ay ne çok soru sordum kusura bakmayın
:) faydaları olmuştur mutlaka bünyenize. A aa niye? Hamile olmak üzere olan bir anne adayı gibi hissederek girinn motivasyonunuz yüksek olsunYok valla soğan kürü denedim olmadı. Testere dişli aslan pençesi incir kürü denedim olmadı ben de kendimi Türk hekimlerine emanet ettim kurbanlık dana gibi hissediyorum doktora her gittiğimde
Ben de 28 yaşındayım 16 aydır deniyoruz ama bizim ailede erken menapoz var. Bir teyzemin 7 yıl çocuğu olmadı diğer teyzemin hiç çocuğu yok evlat edindiler. Halam da ilk çocuğuna hamile kalabilmek için 8 yıl tedavi gördü. Ben genetik olarak doğal yolla hamile kalamayacağımı tahmin ediyordum ama doktorlar 1 yıl dolmadan gelmeyin diyorlar. Keşke 1 yıl doldu diye yalan söyleseymişim diyorum düşününce belki şimdi tüp bebeğe geçmiş olacaktık.Ay yok estafurullah :)
Biz bir süredir akışa bırakmıştık. Olursa seviniriz olmazsa böyle de iyiyiz diyorduk. Tam olarak ne kadar süredir korunmadığımızı bilemiyorum ama muhtemelen 4 ay olmuştur. Bebek planlamadığımız için de öyle gün belirleyip değerlendirme filan hiç bir şey yoktu :))
Ovulasyon testim miratech. Geçen ay gecikince hamileyim sandım. Hamile olmadığımı öğrenip üzülünce kesinlikle istediğimize emin olduk. İlk denememiz bu ay olacak böyle planlı olarak.
28 yaşındayım. Daha önce kimyasalım varsa da bilmiyorum çünkü hiç hcgme baktırmadım adet olmadan önce. Adetim de düzenlidir. Bakalım bizi neler bekliyor
Ben rutin olarak doktora gidiyorum zaten. Bir ay sonra rutin kontrol zamanım gelmiş olacak baktık olmuyor yardım edin doktorcumm derizBen de 28 yaşındayım 16 aydır deniyoruz ama bizim ailede erken menapoz var. Bir teyzemin 7 yıl çocuğu olmadı diğer teyzemin hiç çocuğu yok evlat edindiler. Halam da ilk çocuğuna hamile kalabilmek için 8 yıl tedavi gördü. Ben genetik olarak doğal yolla hamile kalamayacağımı tahmin ediyordum ama doktorlar 1 yıl dolmadan gelmeyin diyorlar. Keşke 1 yıl doldu diye yalan söyleseymişim diyorum düşününce belki şimdi tüp bebeğe geçmiş olacaktık.
Neyse demek istediğim ailede geç çocuk sahibi olmuş tedavi görmüş birileri varsa bence doğrudan doktora gidin. 1 yıl deneyin derlerse de 1 yıl oldu deyin bence yoksa bakmıyorlar. 40 yaşında menapoza girecek olsam neden ilk çocuğumu doğurmak için 39 yaşımı bekleyeyim ki...
Bir de ilaç başlayalım falan derse ilerde önce hsg isteyin boşuna zaman harcamamış olursunuz. Inşallah hiçbirine gerek kalmaz bir sonraki kontrole keseyi görmek için gidersinizBen rutin olarak doktora gidiyorum zaten. Bir ay sonra rutin kontrol zamanım gelmiş olacak baktık olmuyor yardım edin doktorcumm deriz
İnşallahhBir de ilaç başlayalım falan derse ilerde önce hsg isteyin boşuna zaman harcamamış olursunuz. Inşallah hiçbirine gerek kalmaz bir sonraki kontrole keseyi görmek için gidersiniz
Evet tüplerde sıkıntı varsa olmuyor malesefİnşallahh
Hsg ne için bakılıyor? Tüpler tıkalı diye mi?
Tüpler tıkalıysa yumurtlanmıyor da ama değil mi?Evet tüplerde sıkıntı varsa olmuyor malesef
Yumurtlama olur ama spermle buluşamaz. Buluşursa da dollendikten sonra tıkalı tüpten rahme ilerleyemez tüplere tutunur dış gebelik oluşur. Dış gebelik de aynı normal gebelik gibi adet gecikmesiyle anlaşılıyor ama beta hcg artışı çok az oluyor. Fark edilmezse tüpün alınmasına sebep olabiliyor.Tüpler tıkalıysa yumurtlanmıyor da ama değil mi?
Aman yarabbiiimYumurtlama olur ama spermle buluşamaz. Buluşursa da dollendikten sonra tıkalı tüpten rahme ilerleyemez tüplere tutunur dış gebelik oluşur. Dış gebelik de aynı normal gebelik gibi adet gecikmesiyle anlaşılıyor ama beta hcg artışı çok az oluyor. Fark edilmezse tüpün alınmasına sebep olabiliyor.
Benim ilk hamileliğim dış gebelikti ordan biliyorum. Çok şükür erken fark ettim igneyle gebeliği sonlandırdılar sonrasında normal adet görür gibi kanamam oldu bittiAman yarabbiiimAllah korusun çok korkunçmuş
Ayy Allah korumus. Çok sık yaşanan bir şey mi bu? Şimdi panik oldum. Hiç denemeden önce çektirse miydim ki?Benim ilk hamileliğim dış gebelikti ordan biliyorum. Çok şükür erken fark ettim igneyle gebeliği sonlandırdılar sonrasında normal adet görür gibi kanamam oldu bitti
Çok sık yaşandığına şahit olmadım hsg zaten öyle ciğer filmi gibi de değil normalde birkac kez klomen deneyip başarısız olunursa aşılamaya geçmeden önce çekiyorlar. Benim dış gebelik geçmişim olduğu için doktor tedaviye baslamadan hemen çekti. Panik yapmayın çok düşük bir ihtimal. Sadece biraz tedbirli davranmak lazım adetim 10 gün geçsin de öyle test yapayım demeyin mesela 2 3 gün geçildiğinde yapın negatif çıkmasına rağmen adet olmadıysanız doktora görünün. Olayın psikolojik boyutu daha çok yıpratıyor emin olun.Ayy Allah korumus. Çok sık yaşanan bir şey mi bu? Şimdi panik oldum. Hiç denemeden önce çektirse miydim ki?
Çok geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın, sağlıklı bir tosuncuğunuz olsun inşallah ❤Çok sık yaşandığına şahit olmadım hsg zaten öyle ciğer filmi gibi de değil normalde birkac kez klomen deneyip başarısız olunursa aşılamaya geçmeden önce çekiyorlar. Benim dış gebelik geçmişim olduğu için doktor tedaviye baslamadan hemen çekti. Panik yapmayın çok düşük bir ihtimal. Sadece biraz tedbirli davranmak lazım adetim 10 gün geçsin de öyle test yapayım demeyin mesela 2 3 gün geçildiğinde yapın negatif çıkmasına rağmen adet olmadıysanız doktora görünün. Olayın psikolojik boyutu daha çok yıpratıyor emin olun.