Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya çok değişik oldum. Midem bulandı, başım döndü, gözlerim karardı. Hüngürtüyle ağladım. Gerçekten patlama noktası gibi birşey oldu. Böylelikle 8.ayımıza da veda etmiş oldum

Çok dolmuşum demek ki, o nasıl bi ağlamaydı anlatamam. Bu ay çok pozitif yaklaşmıştım herşeye, demek ki olmayınca olmuyor. Çok üzüldüm ama elden de birşey gelmiyor.
İlk ovulasyonla denediğimde bende kesin olur kesin tutar ya diye diye kendimi pozitife hazırlamıştım kan sonucu 1.20 çıkınca o gün öyle çok ağlamıştım ki kafamı kaldıramıyordum. Vaktini bekliyor..
yazdığım bir kesit; Rabbim bilir. Hep dilediğim gibi içime anne olma isteğini düşür dediğim gibi.. düşürdü.. onuda içime ne zaman düşüreceğini bilir.. ne zaman iki nefes alacağımı bilir. Ne zaman iki kalp taşıyacığımı bilir.. ne zaman anne olacağımı bilir. Yeter ki olsun yeter ki yokluğuyla sınamasın yeter ki aratmasın. Kapı kapı dolaştırmasın.. beklerim.. bekleyeceğim.. sağlıklı olalım bir olalım yeter ki..

Çok dolmuşum demek ki, o nasıl bi ağlamaydı anlatamam. Bu ay çok pozitif yaklaşmıştım herşeye, demek ki olmayınca olmuyor. Çok üzüldüm ama elden de birşey gelmiyor.
Gerçekten bir patlama noktası var ve o patlamaya insan kendisi bile şaşırıyor. Üzülme desek de boş hepimiz üzülüyoruz. Birçok kişinin üzerine düşünmeye bile fırsatı olmadan aldığı haberi biz kendimizi parçalayarak almaya çalışıyoruz. Ama işte bu noktada nasip, imtihan ve hayırlı zaman giriyor devreye. İnşallah biz de bu duyguyu tadacağız. 2. Bebişi bekleyen anneler bana alınmasın sakın ama ben en çok bizim gibi evlat duygusunu tatmak için çabalayan hiç anne olmamış kadınlara dua ediyorum. Umarım daha fazla hasret kalmadan gelir bebişler naçizane tavsiye olarak da hsg çekilmende fayda var canım. Bir sorun varsa orada görmüş olursun tedavi olunur. Küçük yapışıklık varsa belki o engelliyordur. Sen daha iyi bilirsin yine de. Ama yumurta varsa umut da var

Ya çok değişik oldum. Midem bulandı, başım döndü, gözlerim karardı. Hüngürtüyle ağladım. Gerçekten patlama noktası gibi birşey oldu. Böylelikle 8.ayımıza da veda etmiş oldum
Geçen hafta ben de öyle bir patlama noktası yaşadım, çok ağladım ilk defa. Şimdi iyiyim, zaten şu yeşeren umutlar olmasa...

Ne güzel yazmışsın Allah kucağını kucagimizi boş bırakmasın

Ya ben sana kıyamam.. keşke elimden bi şey gelse senin için ve yapsam diyorum. Of off üzülme desem de ağlama desem de boş biliyorum.. ama geleceği zamanı biliyor buna inanıyorum sadece. Umudunu hiç kaybetme, kafamdan attım rahatladım o zaman oldu diyenlere de inanmıyorum her an aklımdaydı. Bunun akıldan çıkması gibi bi şeyi düşünemiyorum bile. keşke istanbulda olsan birlikte benim doktoruma giderdik çok da güzel rahatlatırdı seni Hemen ama hemen detaylı muayeneni ol ve yeni aya çiçek gibi başla

Larissa çok güzel yürekli bir insansın burdan hissedebiliyorum Rabbim mucizeni sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah

Birçok kişinin üzerine düşünmeye bile fırsatı olmadan aldığı haberi biz kendimizi parçalayarak almaya çalışıyoruz.
En çokta bu üzüyor biliyor musun? Çoğu insan çabalamadan elde ederken ben neden bu kadar yıpranıyorum. Zaman geçtikçe telaşın artıyor.
Eşim normalde erkek doktora gitmeme olumlu yaklaşmıyordu, özelde kadın bir doktora gitmiştim daha önce o da 1 sene dene öyle gel demişti. Eşim bugün ki halimi görünce istediğin doktora gidebilirsin dedi. Bende araştırmıştım aklımda bir doktor var. Ona gidicem, İnşallah Rabbim izin verir, o da vesile olur. Çok üzülüyorum artık.

Bende inanmıyorum öyle diyenlere, özellikle zaman geçtikçe düşünmemek, takmamak elde değil. Her an aklımda artık düşünmenin yanında telaş ve endişe başladı. Bugün çok büyük bir çöküntü yaşadım. Evlilik yıldönümümüzdü üstelik.
Detaylı kontrole gidicem 1-2 gün sonra

Benim ablamd aynı şekilde.. Sahip çıkan olmayınca işte… sende tutunacak dal aramışssın ve belki de çocuklar üzerinden olan bu imtihan seni bağladı herşey.. Sende bekle bakalım 3. Hangi süpriz ile gelecek

Kuzum çok fazla öncelediğimiz için olmuyor.. Merkeze aldığımız için… Bence sen kendine iş bakmalısın… İngilizcen var çok rahat online iş bulabilirsin.. Yaşadığın şeyler çok ağır ve küçük şehird yaşadığın için kısır döngü içinde gibisin..

7 eylülde de bu yıkımı ben yaşayacağım

Bence de öyle yap.. Güzel bi doktora git.. Doktorun morali sana bakışı çok önemli… Ben bilerek devlete gittim.. Kendime özel doktor da ayarlamıştım. Ama gittiğim hastane kadın doğum du.. Oradaki bütün doktorlar bence bizi çok iyi anlıyordu. İlk doktor sadece soru sordu herşey normal telaş yapılacak birşey yok ama detaylı inceleyelim gene de dedi hormonları girdi sisteme ultrason için yönelendirdi. Ultrason gittiğim doktor ile hemşire çok ilgilendiler. Sistemde adım çıkmadı olsun muayne edelim sorun çıkarsa sistem girişi için uğraşırız dedi. İnanmazsın 10 dk ultrason inceledi. Tek tek defalarca yumurtaları saydı hemşire not aldı. Sonra 1 sene olmadığını öğrenince gene de gelin süreci anlatayım dedi. Kağıda yazdı… Ama kapıda beklerken yanımda duran 3-4 tane kadın vardı. Biri tüp bebek için onay almyaa çalışıyor öbürü ilaca rağmen yumurta görünmüyor diğeri kv ile yaşıyor baskı altında…Hepsi gerçekten sorunu olanlardı onların yanında kapris yapıyorum gibi geldi.
Ayşe duman ile de görüşmüştüm telefonda o kadar beni anlamadığını anladım ki hemen kafamdan sildim. Şimdi başka bir doktor ayarladım o kadında çok sevecen bizi anlıyor.. Bize böyle birşey lazım

L Larissa kuzu sen yumurtlama masajı galan var ya onları yaptın mı? Ben geçen ay yapmıştım sanki çatlama o yüzden çabuk oldu gibime geliyor Bir de karar bu sefer minnikkurabiye yazan sayfadan ovulasyon testleri alacağım.. Bakalım biri biz gözetleyince nasıl olacak

Beni çok güzel özetlemişsin. Hiçbirşey istediğim gibi gitmiyor ve sürekli bir kısır döngü...
Ne iş, ne çocuk, ne istediğim diğer şeyleri dön dolaş gel aynı yere.... Bundan ibaret...
Sıkıldım, bunaldım, üzüldüm hem de çok.

Haha bir de tatil rezervasyonu yaptırmıştık.. şimdi Baktım yumurtlama dönemine denk geliyor bakarsınız tutar

Ben devlette 2 doktora gittim, içeriye 3-4 kişi beraber alıyorlar. Hiçbir özelin yok, içerideki herkes duyuyor. Acele ettiriyorlar, soracağın soruyu bile 2 arada 1 derede soruyorsun. Hiç memnun kalmadım, özelde ki doktor daha ilgiliydi fakat üzücü olan nokta onun da 1 sene dene ppmazsa bakalım demesiydi. Bu bulduğum doktor bence çok daha iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…