- 29 Ekim 2017
- 2.374
- 2.080
- 133
- Konu Sahibi mavili_yeshll
-
- #6.801
amh tek başına bir anlam ifade etmediğinide söylüyorlar. ultrasondaki yumurtaların durumu ve hormonların iyi olması yeterli diyorlar. dr lerin yalancısıyımCanım beni yanlış anlama sakın da ben kendi başıma geleni anlatayım sana sen kendin karar ver yaptırıp yaptırmayacagina.benim folikul sayimda 4 5 di her iki tarafta da dediğin gibi doktor gerek duymadı o teste bende ne olduğunu bilmiyordum çok aklıma bile gelmedi.diger hormonlarimda gayet normal hiç bir sorun yok.doktor rahim filmi istedi onu çektirmek için başka bi hastaneye gttim orda Tesadüfen koridorda karşımıza çıkan üroloji doktoru bana en önemli şeyin erkeğin sperm testi ve kadının amh testi olduğunu önce onlara bakılması gerektiğini söyleyip amh istedi tesadüfen yani.sonuc bir cikdi.0.90 sok oldum yaşımda 30. 39 yaşında amh si daha yüksek insanlar da var 22 yaşında daha düşük olanlardadiycEm şu ki herşey normalde olsa Yasin gencde olsa ileride olsa bunun düşük çıkma ihtimali hep var.ki benim ailemde de erken menapoz falan da yok senin gibi.ihmal etme baktır aklında kalacağına bilmiş olursun.sonrasinda tekrar verdim ben 1.30 cikdi sonra doktor senin sayın iyi amh ile uyumsuz dedi ama sonuç daha yipratmicam kendimi tüp deneyecegim yoruldum artık bu süreçten gercekden.
Femara kullandım ve çatlatma iğnesiSen nasıl bir tedavi kullanmistin cnm
Femara kullan bı de o daha etkiliKlomen progestan filan kullanmistim 3 ayda hamile kalmıştım şimdi 7 8 aydır filan deniyoruz ama olmuyor
Canım adını kesseydin keşke.Kızlar bütün sonuçlarım normal çıkmış.. Ultrason da folikül sayımda (4-5tane) normal çıkmıştı. Amh a bakmamış ama gerek yok galiba dimi.. Aile de erken menopoz öyküsünü sordu.. Anam 55 şinde menopoza girdiği için gerek görmedi herhalde
Belki yükselir yaEvet canım malesef negatif 2 çıktı sonucum
ayy bitti cicim bitti işe bile döndüm negatife döndümm çok ağır geçirmedim ama şüküürKız sen nerelerdesin? İyileştin mi? Nasıl geçirdin covidi?
Bana pek öyle söylemediler şahsen.her doktor farklı bir şeyi savunuyor demekki.esimde de çok şükür hiç birşey çıkmadı benimde amh haricinde herseyim normal ama 2 seneden fazladır olmadı.o yüzden yipratmicam normal yolla artık kendimi olmuyor demekki doktorların bir bildiği varmış.gorecem tüpe baslayinca sorunu bakalım hayırlısı.yumurtlamam da da hiç bir sorun yok progesteron bakdilar 17 kusur cikdi mesela.ama doktorun yorumu şu oldu yumurtalarim var evet ama belki kalitesinde sorun vardır.bunuda ancak tüp de görürüz dedi.amh tek başına bir anlam ifade etmediğinide söylüyorlar. ultrasondaki yumurtaların durumu ve hormonların iyi olması yeterli diyorlar. dr lerin yalancısıyımbenimde değerler ve klinik muayene iyi olduğu için amh bakılmadı. ama semen analizi yaptırmak şart kadının iyi olması birşey ifade etmiyor tek başına.
Benim sonuçlarım da aynıı böyle şimdi karşılaştırdım. En normal hastamsın yani sana hastam bile diyemem demişti hahahahKızlar bütün sonuçlarım normal çıkmış.. Ultrason da folikül sayımda (4-5tane) normal çıkmıştı. Amh a bakmamış ama gerek yok galiba dimi.. Aile de erken menopoz öyküsünü sordu.. Anam 55 şinde menopoza girdiği için gerek görmedi herhalde
Allah yüzünüzü güldürsün. her dr farklı bir yol izliyor yada hepimizde bilmediğimiz farklı durumlar olabilir tabi biz biraz ezberden konuşuyoruz burada.Bana pek öyle söylemediler şahsen.her doktor farklı bir şeyi savunuyor demekki.esimde de çok şükür hiç birşey çıkmadı benimde amh haricinde herseyim normal ama 2 seneden fazladır olmadı.o yüzden yipratmicam normal yolla artık kendimi olmuyor demekki doktorların bir bildiği varmış.gorecem tüpe baslayinca sorunu bakalım hayırlısı.yumurtlamam da da hiç bir sorun yok progesteron bakdilar 17 kusur cikdi mesela.ama doktorun yorumu şu oldu yumurtalarim var evet ama belki kalitesinde sorun vardır.bunuda ancak tüp de görürüz dedi.
Öyle tabiki biz dediğin gibi ezbere oluyor biraz bana ilk tüp dediklerinde inanamadim herşey normalden neden aşılama değilde tüp direk falan.ama biraz kafayı toparlayıp mantıklı düşününce toparlaniyorsun.o yüzden herşey normalde olsa ben artık herkese önerim amh değerini muhakak herkes bilmeli.akilda kalacağına önlem olmuş olur.bana bunu 1 sene önce biri deseydi keşke diyorum şimdi ben.o yüzden dayanamıyorum böyle gorunce yazasim geliyor.dusuk çıkacak diye bişey yok zaten nadirdir benim gibi olan ama ihtimali kafadan atsınlar benim durumuma kimse düşmesin istiyorum o yüzden.Allah yüzünüzü güldürsün. her dr farklı bir yol izliyor yada hepimizde bilmediğimiz farklı durumlar olabilir tabi biz biraz ezberden konuşuyoruz burada.
Aşı olmuş muydun sen? İyi çok şükür canımayy bitti cicim bitti işe bile döndüm negatife döndümm çok ağır geçirmedim ama şüküür
Yok olmamıştım 14. haftadan sonra olacaktım kısmet olmadıAşı olmuş muydun sen? İyi çok şükür canım
benim doktorum muayenede altı ay sonra hsg çekeriz dedi. amh bakalımmı dedim gerek yok dedi. bende çıkarken ay sonra görüşürüz dedim, bence biz gebe olarak görüşeceğiz dedi çıkarken, o bile insana iyi geliyor. moral veriyor. ayrıca haklısınız ben hep diyorum evlenince herkes baktırsın herşeyine aslında ona göre erteler plan yapar. en büyük tecrübem bu oldu sanırım. tüp bebek ihtimali yüksekse boşuna aşılama süreci ve stresine girmemiş olursunuz. iyi yönden bakalım. gelsinler de tüp aşılama doğal gerçekten çok önemli değil. beni nasıl olacağından ziyade ya olmazsa düşüncesi mahvediyor. herşeyin hayırlısıÖyle tabiki biz dediğin gibi ezbere oluyor biraz bana ilk tüp dediklerinde inanamadim herşey normalden neden aşılama değilde tüp direk falan.ama biraz kafayı toparlayıp mantıklı düşününce toparlaniyorsun.o yüzden herşey normalde olsa ben artık herkese önerim amh değerini muhakak herkes bilmeli.akilda kalacağına önlem olmuş olur.bana bunu 1 sene önce biri deseydi keşke diyorum şimdi ben.o yüzden dayanamıyorum böyle gorunce yazasim geliyor.dusuk çıkacak diye bişey yok zaten nadirdir benim gibi olan ama ihtimali kafadan atsınlar benim durumuma kimse düşmesin istiyorum o yüzden.
Evet kesinlikle şimdiki aklım olsa çocuk düşünmesem bile keşke evlendigimde herşeye baktirsaydim da bilerek yola devam etseydim.2 senede öyle zaman kaybettim çünkü.kismet birazda kaderde varsa da önüne gecemiyoruz bı şekilde demekki.aynen bende öyle düşündüm o hormonları alacaksam en azından direk tüp için alacağım şansı daha yüksek.doktorda oyel dedi bana zaten mantıklı geldi.1.30 olanı gösterme kurulda o görünürse rapor çıkmaz dedi 0.90 olanı göstereceğim.hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.olmayacaj düşüncesine hiç girme canım olur Allah'ın izniyle 0.01 amh ile yada hiç spermin olmaması haliyle bile gebelikler elde ediliyor.o yüzden bu düşünceyi at kafandan hiç stres yapma bu konuda.benim doktorum muayenede altı ay sonra hsg çekeriz dedi. amh bakalımmı dedim gerek yok dedi. bende çıkarken ay sonra görüşürüz dedim, bence biz gebe olarak görüşeceğiz dedi çıkarken, o bile insana iyi geliyor. moral veriyor. ayrıca haklısınız ben hep diyorum evlenince herkes baktırsın herşeyine aslında ona göre erteler plan yapar. en büyük tecrübem bu oldu sanırım. tüp bebek ihtimali yüksekse boşuna aşılama süreci ve stresine girmemiş olursunuz. iyi yönden bakalım. gelsinler de tüp aşılama doğal gerçekten çok önemli değil. beni nasıl olacağından ziyade ya olmazsa düşüncesi mahvediyor. herşeyin hayırlısı
Yaa tabiki yine doktorlar da haklı 6 ay 1 sene en azından denenmeli detaylı tetkikler için bakdiginda yoksa hastaneler dolar taşarbenim doktorum muayenede altı ay sonra hsg çekeriz dedi. amh bakalımmı dedim gerek yok dedi. bende çıkarken ay sonra görüşürüz dedim, bence biz gebe olarak görüşeceğiz dedi çıkarken, o bile insana iyi geliyor. moral veriyor. ayrıca haklısınız ben hep diyorum evlenince herkes baktırsın herşeyine aslında ona göre erteler plan yapar. en büyük tecrübem bu oldu sanırım. tüp bebek ihtimali yüksekse boşuna aşılama süreci ve stresine girmemiş olursunuz. iyi yönden bakalım. gelsinler de tüp aşılama doğal gerçekten çok önemli değil. beni nasıl olacağından ziyade ya olmazsa düşüncesi mahvediyor. herşeyin hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?