• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bence gayet guzel buyumusler daha 8. Gunun cunku. Kimisinde daha hizli buyur kimisinde daha yavas ama en azindan buyume var☺️ Bendede 9. Gunumde 19 ve 20 mmdi yumurtalarim 10. Gunude catlatmistik
Canım ovu testinde 9. günümde pik görüyordum bakalım yarin yapicam . Bana okadar femera kullanmama göre küçük geldi sanki 😒 bilemedim .ilkdefa takip yaptırıyorum

Canım benim de sana bi sorum olucak yumurta takibi için her gittiğinde ayrı muayene mi açtırıyorsun yoksa bunun farklı bi prosedürü mü var? Benim sağlık sigortam var ama her gidişte açıyorsak oho yandık gider bütün muayene haklarım :KK43:
15gun ıcınde gıttıgınız 2. Muayene kontrol nıtelıgındedır ücret talep edılmez

Canım gittiğim hastane 10 gün kontrol olayı var yani ben adetim ikinci günü gittim birde bugün sekizinci günümde bugün ödeme yapmadım ama salı günü yapicam mesela .
Yani bı muayene bir kontrol oldu şuan
15gun ıcınde gıttıgınız 2. Muayene kontrol nıtelıgındedır ücret talep edılmez
çarşamba günü gidicem 8. Günüm olucak sonra 10 gün içinde gitsem yumurtlamayı yakalar heralde öyleyse. Ama bi daha gitsem muayene açıcak yani dimi onu demek istemiştim aslında 10 gün içinde kontrol olduğunu biliyorum 🙈

L Larissa canım sende mi de takibine basladin . Pko falan var mı sende ilaç verdi mi .
Canım ben normal kontrol diye gittim 2 ay önce gittiğim doktor her şey normal demişti ama folik bile vermeden muayeneyi bitirmişti. Hala da gebelik oluşmayınca annemin doktoruna randevu bulamadım başka bi doktora gittim. Hayatımda ilk kez pco manzarası var cümlesini duydum :) test falan istedi onları verdim, bi de hsg eşimden de sperm ve kan testi de isteyince bi anda şüphelendim para için mi diye.. o yüzden çarşamba güvendiğim doktora gidip sürece öyle bakıcam. Diğer doktor her ay yumurta büyütüp çatlatamıyo olabilirsin ilaçla halledicez vs gibi şeyler söylemişti.

Canım ben normal kontrol diye gittim 2 ay önce gittiğim doktor her şey normal demişti ama folik bile vermeden muayeneyi bitirmişti. Hala da gebelik oluşmayınca annemin doktoruna randevu bulamadım başka bi doktora gittim. Hayatımda ilk kez pco manzarası var cümlesini duydum :) test falan istedi onları verdim, bi de hsg eşimden de sperm ve kan testi de isteyince bi anda şüphelendim para için mi diye.. o yüzden çarşamba güvendiğim doktora gidip sürece öyle bakıcam. Diğer doktor her ay yumurta büyütüp çatlatamıyo olabilirsin ilaçla halledicez vs gibi şeyler söylemişti.
Bence bunları yaptır çünkü baştan bir sorun varsa öğrenmiş ve tedavisine başlamış olursun.

Canım bence testleri yaptır . Hep diyorum kafan rahat olsun en azından sorun yok veya var bilirsin .
Yumurta çatlaması adet olamassin diye biliyorum .
Bende acaba yumurta istenen boyuta mi gelemiyor acaba diye düşünüyorum .yani istenen kadar buyumuyor ama çatlıyor

Canım bence testleri yaptır . Hep diyorum kafan rahat olsun en azından sorun yok veya var bilirsin .
Yumurta çatlaması adet olamassin diye biliyorum .
Bende acaba yumurta istenen boyuta mi gelemiyor acaba diye düşünüyorum .yani istenen kadar buyumuyor ama çatlıyor
Ben de öyle düşünüyordum ama oluyormuş burda birisi bana çok güzel açıkladı. Rahim duvarı kalınlaşıyormuş yine de yumurtlama olmasa da. Çarşamba günü hsg için görüşücem bakalım eğer o da yaptır derse yaptırırım ama bilmiyorum ben en azından 6 ay deneme taraftarıydım. O test beni çok strese sokuyor.

Ben de öyle düşünüyordum ama oluyormuş burda birisi bana çok güzel açıkladı. Rahim duvarı kalınlaşıyormuş yine de yumurtlama olmasa da. Çarşamba günü hsg için görüşücem bakalım eğer o da yaptır derse yaptırırım ama bilmiyorum ben en azından 6 ay deneme taraftarıydım. O test beni çok strese sokuyor.
Yok canım biraz pahalı ama istanbuldaysan sanomed de yaptır . Aletleri yeni ve filmi çekenler çok iyi ilgili

S shtc kaç yumurtan gelişmişti senin canım?
Saat 22:30 ilişki saatim ama saatlerdir kıvranıyorum yaa çatlama oldu heralde, onun sancısı. Hiç böyle ağrım olmamıştı. Sende durumlar nasıl?

Back