• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Otobüsle gitcem laf olur diyor eee diyorum kızın gelsin sicak çıkamam dedi kizi da diyorum arabanın anahtarını ver saklamış bnde yok baban götürmüştür diyor
Efe ye diyorum sen yanlış anladın diyor
O 7 çocuğu testle mi öğrenmiş hastane yüzü bile görmemiş maşallah belli oluyor dedim bnde ama işine geldiğinde bnden genç bilgili sayar kendini 🤣 efe ye anneme geccem diyorum orda yorulursun bosver uzak modunda çıldırtcaniz mi analı oğlanli beni dedim seninle ne konuştuk ne yapıyorsun dedim göreve cikcam konuşuruz dekis yalan kaçtı resmen 🤣 babasi gelince ona dicem o gelsin karısının kızının hakkından yoruldum ben bedensel değil ruhsal yoruldum kasiklarima falan agri girdi sinirden
Ovulasyon testin kaldıysa onunla yapsana gebelik varsa t çizgisi kopkoyu çıkıyor..

Medical park hastanesinde bi profa gittim kuzum. Daha önce başka doktorlara da gittim ama bu pcos birden çıkan bi şey değil bildiğim kadarıyla nasıl böyle bi anda dedi anlamadım. Pcos manzarası var dedi direk. Normal folbiol yazdı bana da yarım kullan dedi. Reglimde aşırı düzenlidir benim 2 döngü arası 28-29-30 en fazla. 🤷🏻‍♀️
Medicalde çok masraf çıkıyor mu kuzum? Pcosda zaten illa döngün düzensiz olacak diye birşey yok. Mesela benimde 29-38 gün arasında oluyor, yumurtlama görüyorum her ay ama bana da pcoya yatkınlık var dedi. Gebeliğe engel değil ya, Benim kuzenim Küçük yaşlardan beri pcoydu 3.denemesinde gebe kaldım

Izin alma değil zaten çarşı uzak ya otobüsle gitcem ya arabayla arabanın anahtarı yok hemen etraf beni gözetliyor sanki laf etmek için kendin gitme laf olur diyor evde kalmış kız sendromlu görümcemde sıcakta cikamazmis oyle böyle otobus saati de geçti onlarla uğraşcam diye araba anahtarını bulursam giderim zaten onu arıyorum 🤣🤣 bu arabayı ben aldım oğlun degil biliyon demi anahtarı elleme dedim bnde değil diyor yemin ediyorum diğer araba anahtarı da yok şaka gibi hangisini bulursam onunla gitcem artk
Sen aldıysan anahtar niye sende değil? Bilmiyorum senin ilişkilerin bi acayip 😃

Canım iki gün var Bat a. Kan için fırsatım yok bugün. Yarın gidicem eğer kırmızı gelmezse. Belki dediğin gibi kimyasal oluyor 😒😒

Benim kızım özel durumlu. Kardeşi olmasını çok istiyoruz da ondan ekstra üzülüyorum elimde değil 😔😔
Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin seninde kuzucum 🤲🤲
Canim benim inanıyorum kızına yoldas kardeşi gelicek müjdeyi ver ama bak.Ovulasyonla hamile kaldım ben pik olan iki günü değerlendirdim avakado yedim iki kez o ara o kadar

Her ay yumurtan çatlamıyo olabilir dedi. İlaçla halledicez onu falan dedi. Hayatımda hiç regl düzensizliği bile yaşamadım yaşasam olabilir dicem de aklım almadı gerçekten. Yumurta rezervin iyi dedi. Hastaneden çıktığımdan beri şaşkınım şu sonuçlar bi çıksın atıcam size de. Hsg yi de kendisi çekiyormuş çok ağrı olursa bırakıyorum dedi
Alla allaa HSG yi bence orada çektirmeyin bir görüntüleme merkezinde çektirin öyle dediyse tmm ağrılı oalcaktır. Benden demesi.

Ovulasyon testleri yapıyordunuz sanırım onlar size yumurtlama hakkında fikir veriyordur az buçuk.

D Dnzylkn canımm bunu söylemek bana düşmes ama sen bu kadar sıkıntının içinde gebeliği suan için bence kendine dert etme
Önce kendi düzenini kur sonra düşünürsün
Yoksa o kayınvalide görümce vs arasında hamileliğinde stresli geçer
Hep sana zarar bunlar

Sen aldıysan anahtar niye sende değil? Bilmiyorum senin ilişkilerin bi acayip 😃
Babasi kullanıyor canm bi arabayla biz geldik diğeri ile eşyalar köye geldik biz iste 1 haftadır burdayız sıcak olunca yaylaya çıktık snra babam yola gidince anahtar uçtu gitti bugün geliyor ama babam gelir hepsinin hakkından 🤣🤣

Canım 38 yaş. İkinci çocuk için Bir yıla yakındır uğraşıyoruz. Ovu takipli şubattan beri. Ama araya covit girdi şu bu off ne biliim. Eylüle kaldı umutlar 😔😔😔
Ben de 38 yaşındayım kuzum. Yapılacak herşeyi yaptık bekliyoruz olmadı artık eylül ekim tüp bebek yolculuğuna a başlarız. Ben 3 yıldır uğraşıyorum.

D Dnzylkn canımm bunu söylemek bana düşmes ama sen bu kadar sıkıntının içinde gebeliği suan için bence kendine dert etme
Önce kendi düzenini kur sonra düşünürsün
Yoksa o kayınvalide görümce vs arasında hamileliğinde stresli geçer
Hep sana zarar bunlar
Canm 2 ayım ben gideceğim burda olmayacagm görevden gelince götürecek beni

Medicalde çok masraf çıkıyor mu kuzum? Pcosda zaten illa döngün düzensiz olacak diye birşey yok. Mesela benimde 29-38 gün arasında oluyor, yumurtlama görüyorum her ay ama bana da pcoya yatkınlık var dedi. Gebeliğe engel değil ya, Benim kuzenim Küçük yaşlardan beri pcoydu 3.denemesinde gebe kaldım
Ben sağlık sigortası yaptırmıştım kuzum tüm testleri karşıladı. Hsg yi de karşılıyor mu bilmiyorum. Daha randevu almadım. Sende de birden çıktı dimi bu yatkınlık olayı. Ona da kafam takılıyor bir Allahın kulu da demedi yani o kadar doktora gittim.

Alla allaa HSG yi bence orada çektirmeyin bir görüntüleme merkezinde çektirin öyle dediyse tmm ağrılı oalcaktır. Benden demesi.

Ovulasyon testleri yapıyordunuz sanırım onlar size yumurtlama hakkında fikir veriyordur az buçuk.
1 kez yaptım canavar gibi bordo yumurtlama gördüm 😄 bi şey diyim mi heralde kafayı yicem doktorun söyledikleriyle benimki birbirinden çok farklı. hayır capcanlı muayene olmasam testin sonucuna göre söylese testler karıştı dicem 😂😂

Kızlar selam. 2 ay önce doktora gitmiştim hiçbir sorun yok 1 yıl dene gel demişti. Ama doktor çok ilgisiz gelmişti bana, folik asit bile vermedi siz düşünün. Benim de içim rahat etmedi bugün başka bir doktora geldim prof. 3 aydır korunmadığımızı söyledim. Muayene etti pcos manzarası var dedi. Ben şok. Evlenmeden önce ve sonra bir çok kez doktora gittim hiç böyle bi şey duymadım daha önce. Hormon testi istedi onları verdim. Hsg istedi, eşimden de spermiyogram ve başka testler istedi. Sanırım her şeyden emin olmak istiyor ama sizce de hsg için çok erken değil mi ? Biraz korkuyorum ondan :KK43: size danışmak istedim hala şoktayım bir anda pcos teşhisi konur mu?
Canım pkodan korkma yumurta takibi yaparak devam edebilirsin. Hsg içinde bence erken değil en azından sorun varsa düzeltilir boşuna uğraşmamış olursun. Benim doktorum da 3 ay duphaston kullanalım olmazsa hsg çekmeni istiyorum demişti. Hsgde çok şükür bişey çıkmayınca tedaviye başladık. Pko konusunda da spor ve yürüyüş yaparak dengeli beslenerek pkoyu baskılayabilirsin

Ben sağlık sigortası yaptırmıştım kuzum tüm testleri karşıladı. Hsg yi de karşılıyor mu bilmiyorum. Daha randevu almadım. Sende de birden çıktı dimi bu yatkınlık olayı. Ona da kafam takılıyor bir Allahın kulu da demedi yani o kadar doktora gittim.
Evet bende 8 ay boyunca 3 farklı doktora gittim, en son geçen ay gittiğim doktor pcoya yatkınlık var dedi bende şaşırdım, sonra burada okuduklarımla biraz kendi durumumu özdeşleştirince anladım tam pco değilim ama yatkınlığım var. Hemen diyetisyene başladım fazla kilom yok ama yine de sağlıklı beslenme ve vereceğim 4-5 kilo hem daha iyi hissettirecek hem de pcoya etkili olur diye. Ayrıca spor yapıyorum evde ve yürüyüş yapıyoruz eşimle akşamları.

ÖZel sağlık sadece doğumumu karşılamıyor 1 sene içinde gebe kalınırsa ben de bilmiyorum tüm tetkikleri karşıyorsa iyimiş

Görünüyor hemen kan testi yaptırın düşük çıkarsa sonuç korkmayın benim adete 4 gün kala 7 çıkmıştı ☺️
Ah çok sağolun ya 😍Ben yurtdışında yaşıyorum normalde kan falan baktıramam ama acil bi nedenle tr ye uçuyoruz bu akşam, kan takibi de yapabilicem bu vesileyle 🙏🏻

ÖZel sağlık sadece doğumumu karşılamıyor 1 sene içinde gebe kalınırsa ben de bilmiyorum tüm tetkikleri karşıyorsa iyimiş
Sigorta yaptırıp üzerine 1 kez adet görmen yeterli o zaman doğumu da karşılıyor canım bekleme süresi yok Anadolu sigorta Z zahrada cığım sağolsun bana da o söylemişti. Bugün tüm hormon testlerimi her şeyi karşıladı 😍

Back