Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar günaydın eşimin teyzesi vefat etmiş allah rahmet eylesin dün akşam okumaya gelenlere ikramlık yaptım 3 çeşit çok ayakta kaldım galiba belim resmen kopuyor

başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin, evet biraz fazla kalınca belden vuruyor başlarda korkuyordum ama alıştım artık dinlenince geçiyor çok şükür..

Sevgili arkadaşlarım malum sabah çıkarken acele şekilde yazdım.Şimdi size başıma gelenleri anlatacağım...
Ben rastgale devlet hastanesinden randevu alıp gittim.Fakat gebeliğimin başında evimin yakınında olan bu devlet hastanesine kayıt açtırmıştım.Belli bir haftaya kadar kayıt açtırmayınca öyle elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidemiyormuşuz devlet hastanelerine...
Neyse hekimin dediği ilk şey sen bu zamana kadar nerdeydin oldu.Ben de takibimi özel hastanede yaptırdığımı ücreti fazla olan testler için devlet hastanesini tercih ettiğimi belirttim.
Yaklaşık 22 haftalık oldu ve ayrıntılı ultrason için geldiğimi söyledim.Bir de son günlerde usg cihazının tutulduğu yerlerde sancı şeklinde ağrım olduğunu,bu ağrıların sürekli değil fakat kısa kısa olduğunu belirttim.İç çamaşırımda akıntı şeklinde değil de bildiğimiz musluktan akan su gibi ıslak olduğunu söyledim.Neyse herhangi bir yorum yapmadan muayeneye geçtik.Muayene sırasında oğlumun kalp atışlarını dinletti.Aminos sıvısının yeterli olduğunu söyledi.Herhangi bir açılma yok dedi ve elime ultrason kağıdını verip ultrasondan gün almam gerektiğini belirtti.Ultrasonda çalışan arkadaşımın sayesinde hemen muayeneye alındım.Radyoloğun baktığı incelemede bebeğin gayet iyi olduğunu herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söyledi.
Sonuç kağıdıma geldiğimde:TETKİK ADI:OBSTETRİK US
Bebeğin haftasıyla uyumlu
Amniyon sıvısı yeterli
Plesenta korpus arka duvar yerleşimli grade 1
Prezentasyon makat
Fetal anomali olarak ise Gros fetal anomali saptanmadığı yazıyor.
Bu sonuç kağıdını alır almaz tekrar doktorun yanına çıktım.Sonuçlar gayet iyi dedi.Peki iç çamaşırımdaki sıvı ne olabilir dediğimde diğer odaya geçelim alttan muayene edeyim birde dedi.Ben kabul etmedim.Vajinadan muayene olacaksam da gebeliğimi takip eden doktor muayene etsin dedim.
Peki sancılarımın sebebi nedir hocam dediğimde o sancıların kramp şeklinde mi dedi
Hayır dedim
Hani böyle bacağına kramp girer ya o şekilde mi dedi
Hayır dedim
Hani bazen bir şey saplanmış gibi olur sanki kramp girer gibi dedi öyle mi dedi
Artık beni anlamadığını düşünüp madem bu kadar ısrar oldu öyledir evet tam tarif ettiğiniz gibi dedim.
Tamam o zaman öyleyse magnezyum eksikliği var ilaç veriyim geçer dedi :) Verdiği e-reçeteyi almadım bile :)))
Ben gelecek hafta özel hastanedeki kontrole gideceğim.Muhtemelen bu ayrıntılı ultrason kağıdı kendi doktorumu tatmin etmeyecek.Sanırım ayrıntılının da çeşitleri oluyor.Benim sizler gibi iç organlarını orasını burasını görme şansım olmadı.Sanırım bana yapılan çok basit bir şeydi.Haftaya gittiğimde artık doya doya görür cdsini bile alırım.
Birde tek temennim Allah özele gidemeyip de devletteki kötü doktorların çilesini çekmek zorunda olan bütün hamile kaderdaş arkadaşlarıma yardım etsin.Birdaha mı tövbe :)

canım sevindim sonuçlarıın iyi çıkmasına darısı başımıza artık:) bu devlet hastanelerine sağlam giren hasta çıkıyor zaten.. Allah düşürmesin ama yokluğunu da aratmasın diyelim..

Başınınz sağolsun canım..Dikkat et sen kendine ayakta fazla kalma

başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin, evet biraz fazla kalınca belden vuruyor başlarda korkuyordum ama alıştım artık dinlenince geçiyor çok şükür..

sağolun kızlar rabbim bizlere ve bebeklerimize uzun sağlıklı ömürler nasip etsin bu arada ben pıtpıtları biraz daha belirgin hissetmeye başladım 2 gündür dışarıdan anlaşılacak kadar değil ama içerde bayağı bir belli yani kuzucummmmmmmmm çok seviyo annesi onu yaaaaaaaa:KK16:

canım başınız sağolsun Allah rahmet eylesin bizi zaten bu aralar herşey yoruyor dikkat et kendnine ayakta çok kalma

selam arkadaslar umarim hepiniz iyisinizdir bebekler nasil bakalim kipirtilar basladi sonunda.benim internetimde sorun oldugu icin uzun zamandir giremiiyorum.neyse biz iyiyiyiz oglum olacak insaalah ...hepininize iyi gunler

selam kızlar çiçek demeti canım başınız sağolsun evet kızlar gelelim bana güne güzel başlasamda susn çok kotüyüm dr a gittik bebişim ii maşallah 340 gr olmuş ama benim tnsiyonum 150 90 çıktı kardıyolojiye gitmem gerekmiş tabi kilomda var şu ana kadar 5 kilo aldım ve zaten şişmandım :KK43::KK43::KK43: buna zaten canım sıkıldı sonrada kocam olacak duygusuz beni sinir etti sinirden ağladım adamın umrunda bile olmadı o sinirle evin işlerine bir giriştim perde taktım mutfak dolaplarını düzenledim nevresimleri değiştirdim vs vs normalde düşük tehlikesi geçirdiğim için kendimi yormuyordum aamnapim sinirimi bişilerle çıkarmam lazımdı noluyo diye sormuyo bizimki napıosun bile demdedi kaç ssat sonra beni sandalyenin üstünde görünce inip dinlenmeliymişim ne işim varmış sandaly etepesinde yok efendim bişi olursa dilinden kurtulamazmışım sanki sadece onun çocuğu dedim o benim içimde senden daha fazla önemsiyor ve düşünüyorum bu sözlerimi beynine sok beni ve bebğimi üzme bu erkekler bazen ne kadar dengesiz olabiliyorlar yaaaaaa daha yazıcamda sinirliyim halaaaa:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

selam kızlar çiçek demeti canım başınız sağolsun evet kızlar gelelim bana güne güzel başlasamda susn çok kotüyüm dr a gittik bebişim ii maşallah 340 gr olmuş ama benim tnsiyonum 150 90 çıktı kardıyolojiye gitmem gerekmiş tabi kilomda var şu ana kadar 5 kilo aldım ve zaten şişmandım :KK43::KK43::KK43: buna zaten canım sıkıldı sonrada kocam olacak duygusuz beni sinir etti sinirden ağladım adamın umrunda bile olmadı o sinirle evin işlerine bir giriştim perde taktım mutfak dolaplarını düzenledim nevresimleri değiştirdim vs vs normalde düşük tehlikesi geçirdiğim için kendimi yormuyordum aamnapim sinirimi bişilerle çıkarmam lazımdı noluyo diye sormuyo bizimki napıosun bile demdedi kaç ssat sonra beni sandalyenin üstünde görünce inip dinlenmeliymişim ne işim varmış sandaly etepesinde yok efendim bişi olursa dilinden kurtulamazmışım sanki sadece onun çocuğu dedim o benim içimde senden daha fazla önemsiyor ve düşünüyorum bu sözlerimi beynine sok beni ve bebğimi üzme bu erkekler bazen ne kadar dengesiz olabiliyorlar yaaaaaa daha yazıcamda sinirliyim halaaaa:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

canım çok saol dostlar saolsun bebişin iyiymiş bak çok yorma kendini stres olma hamur işlerinden ve tuzdan sakın kendini suyu bol iç ve limon ye yükseldiği zaman tansiyon özellikle stresle yükseliyor bakma sen eşine size bişey olsun ister mi erkeklerin sadece bazı zamanlar dakikası dakikasını tutmuyor düzelir

canım bnm ya:KK43: evet biz daha da hassaslaşırken onlarda tabi hiçbi his yok bebeğe dair vurdumduymaz oluyorlar:KK43: takma kafana canım bugünlerde geçicek sonuçta.. kendini de yorma bebişinide.. yan gel yat ya bak keyfine boşver

canım çok saol dostlar saolsun bebişin iyiymiş bak çok yorma kendini stres olma hamur işlerinden ve tuzdan sakın kendini suyu bol iç ve limon ye yükseldiği zaman tansiyon özellikle stresle yükseliyor bakma sen eşine size bişey olsun ister mi erkeklerin sadece bazı zamanlar dakikası dakikasını tutmuyor düzelir

canım bnm ya:KK43: evet biz daha da hassaslaşırken onlarda tabi hiçbi his yok bebeğe dair vurdumduymaz oluyorlar:KK43: takma kafana canım bugünlerde geçicek sonuçta.. kendini de yorma bebişinide.. yan gel yat ya bak keyfine boşver

sağolun kızlar ya erkekler odun gerçekten dediğiniz gibi bebişim benimle olduğundan anlayamıyo özür dilesin öpsün barışalım bu kadar basit yaaa tansiyon olyınıda kafama çok taktım galiba preeklemsi olmasından korkuyorummm

sağolun kızlar ya erkekler odun gerçekten dediğiniz gibi bebişim benimle olduğundan anlayamıyo özür dilesin öpsün barışalım bu kadar basit yaaa tansiyon olyınıda kafama çok taktım galiba preeklemsi olmasından korkuyorummm

sen tansiyon olayını ihmal etme yinede canım benim. eşlerden ziyade bizde bu aralar ruh hali olarak daha hassasız bende sabah eşime kızıyorum herşeyi dökmüşsün diye akşama doğru ben seni çok seviyorum deyip durduk yere sarılıp ağlıyordum. adam Allahım sen nelere kadirsin aşkım noooldu bende seni seviyorum dur ağlama diyor eli ayağına dolaştı. kendine bebişe zarar gelir çıkma öyle sandalye tepelerine düşersin birşey olur.:KK50:

bugün ben de yürüyüş yaptım.hava çok güzeldi.temiz hava iyi geldi.pazartesi detaylı ultrasonaum var.inşallah hepinizinkiler de benimki de güzel geçer.

selam arkadaslar umarim hepiniz iyisinizdir bebekler nasil bakalim kipirtilar basladi sonunda.benim internetimde sorun oldugu icin uzun zamandir giremiiyorum.neyse biz iyiyiyiz oglum olacak insaalah ...hepininize iyi gunler

İsim düşündün mü canım :)

Canım üzme kendini ve bebeğini. Ayrıca yapacağın herhangi bir yanlış bebeğine ve sana zarar verecektir. Bunlar geçici durumlar bazen anlayışsızlaşabiliyorlar. bence sen iş yapma böyle durumlarda yalnız başına çık 1 saat falan yürü. Hem bu seni sakinleştirirde..

Kız ismine karar veremediniz mi daha :)

Bugun ogleden beri dr. dr geziyorum kizlar...Bana %90 kiz demislerdi yaa..İcim icimi yiyordu hayir benim erkegim olacak diye .. Bugun ogleden sonra bir suru dr.a gittim.Ve hepsi de %100 ERKEK dedi.. Plesenta ile karismistir dediler..Masallah bizim pasa acmis bacaklarini oohhh elimde bi suru resmivar..Simdi icim rahat etti..Minigim erkekmisss :)
Simdi tek dusundugum haber verdigimiz herkese yok erkek mis dr yanlis gormus demek..Bu beni cok dusunduruyo..Bide esim okadar sevindiki.. Ne guzel kizvermeyecegiz, ilerde kiz (gelin )alacagiz diyo..Adamin dert ettigiseye bak ..

Birde birsey daha diyecegimm.Gittigim her dr.da her ultrasonda farkli cikiyo kilolar..Buda benim aklimi karistirdii :KK43:

ERkegim olacak diye cok mutluyum ama dr.uma da cok kiziyorum simdi:KK43:

kızlar.nerede.yaşıyosunuz.ben.tokatlıyım.ama.eskişehirde.yaşıyoruz

Ben hic yasamadigim bir sehir olan, Adanaliyim ama 4 yildir ist.da yasiyorum cnmm.Benim baba polis olunca sehir sehir gezdik surekli..Aslina bakarsaniz, cocukluktan kalma bir sehirde 5 yildan fazlasi sıkıyo beni..Az kaldi burdan da sıkılmaya basladimm...

Kizlar dün doktorda bebegimin agirligini söylediler.. 352 gr.. (21.'ci haftadayim)

Sizinkiler ne kadar oldu? :44:

Ben bugun 3 dr.a gittim 3 unde de farkli cikti agirliklarr :KK43: Bence cok guvenmemelii.Zaten dogum yaklastigi zamanlarda da dr. lar ultrason ile gercegin +-500 gr oynayabilecegini soyluyorlar..Yani simdilik haftan ile uyumluysa , onu dikkate al derim cnm ben..

X