Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

geçmiş olsun goks sen normalde de yeme zaten poğaça börek canımız istiyor ama doktor en son gittiğimde ekmek poğaça börek tatlı sadece tadımlık hatta hiç yemesen daha iyi bebeğe bir faydası yok demişti kilo onun dediği kadar aldım diye aferin aldık bebişimizle. birde hamur işleri mideyi çok yoruyor zaten sende önceden de varmış hamilelikte azıcık bir ihmale bakıyor ağrılar benim en son şişkinlik olduğunda anladım o mide ağrısının nasıl olduğunu Allah yardımcın olsun

ah o poğaçalar:KK37: son zamanlarda sadece peynirli poğaça yiyebiliyordum poğaça = 1 ayda 3 kilo

şuan is nefretim yemek yemeye başladım şükür

gökçe inşallah canını sıkacak bişey yoktur.herkesin ayrı ayrı sıkıntıları var
bende de zaten reflü ve mide yanması vardı bikaç haftadır tavan yaptı.
ne yesem midem ekşiyor
hele de poğaça,börek mahvediyor beni,

Canım beni de mahvediyor. Sanırm içindeki mayadan mıdır nedir? Hamileliğimden beri hiç yemedim bende...

geçmiş olsun goks sen normalde de yeme zaten poğaça börek canımız istiyor ama doktor en son gittiğimde ekmek poğaça börek tatlı sadece tadımlık hatta hiç yemesen daha iyi bebeğe bir faydası yok demişti kilo onun dediği kadar aldım diye aferin aldık bebişimizle. birde hamur işleri mideyi çok yoruyor zaten sende önceden de varmış hamilelikte azıcık bir ihmale bakıyor ağrılar benim en son şişkinlik olduğunda anladım o mide ağrısının nasıl olduğunu Allah yardımcın olsun

Sağol cnm teşekkür ederim.
Kaç kilo alarak aferin aldın..tabi bide kaç haftada aldın kilocuklarını.

arkadaşlar ikiz hamileyim.ilk gittiğim doktor ikiz oldukları için hiç bir test yapılmıyor dedi.
sonra sitede de gördümki en azından ikili test yaptırmış bayanların çoğu.
geçen hafta daha güven veren bir doktora gittim.dr bey de ikili test yapılabilirdi dedi.
22. hafta gibi iyi bi perinatoloğa git ayrıntılı ultrason yaptır dedi.
prof. buldum asistanıyla görüştüm.18. haftada yapılıyor dedi.
perinatoloğa gidip detaylı ultrasona girecek ya da giden arkadaşlar hangi haftadayapacaksınız /yaptınız bu işi?
lütfen bilgi............................

arkadaşlar ikiz hamileyim.ilk gittiğim doktor ikiz oldukları için hiç bir test yapılmıyor dedi.
geçen hafta daha güven veren bir doktora gittim.dr bey de ikili test yapılabilirdi dedi.
perinatoloğa gidip detaylı ultrasona girecek ya da giden arkadaşlar hangi haftadayapacaksınız /yaptınız bu işi?

Merhaba canım. Valla benim doktorum 19. hafta ile 22. hafta arası yapılıyor dedi. Benimde Mart 15 de randevum var. O zamanda tam 19+1 oluyorum. Ama ilk gittiğin doktorum hiç bir test yapılmıyor ikizlerde demesi ilginç yani. Hiç anlamıyorum bu doktorları bazen.

Merhaba canım. Valla benim doktorum 19. hafta ile 22. hafta arası yapılıyor dedi. Benimde Mart 15 de randevum var. O zamanda tam 19+1 oluyorum. Ama ilk gittiğin doktorum hiç bir test yapılmıyor ikizlerde demesi ilginç yani. Hiç anlamıyorum bu doktorları bazen.

ikili ve üçlü test yaptırdın mı? dr beni gıcık etti yaaaaaa...
aptal herif bilmiyosan bilmiyorum de.ben araştırırdım.
çok canım sıkıldı bu test işine

canım ayrıntılı ultrason 20 ile 24 haftalar arası yapılıyor bana 23. haftaya gün verdiler 17 nisan yani aynı gün şeker yüklemeside yapılacak

Canım aslında doğru demiş.İkiz gebeliklerde yapılan testlerin doğruluğu tartışılır bu yüzden ikili üçlü ve dörtlüyü bize pek uygun görmüyorlar. Çün kü sonuçları tek gebeliğe göre hesaplanıyor bunların. Ama yine de benim doktorum yaptırmıştı. Sonuçlar iyi olduğu içinde iki doktorda üçlü ve dörtlü gereksiz dedi. Benim detaylı ultrasonum 20. haftada yapılacak canım.

canım o illet bende de var konuşurken bile yetmiyor sanki nefesim anlam veremedim bende daha çok karnımız bile çıkmadı ama içerinin durumunu bilemiyoruz tabi :) baskı yapıyor olabilir diyaframa

kızlar günaydın oy oy yeni listeler yapılmış ekleyelim o zaman

çiçekdemeti 29 13/08/2013 tahminen kız isim eylül:KK49: ilk

Ooo cnm seninde 13.Ağustos hemde kız :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: Bana benzerse yandınnn...Üzerine gitme sakın kendi haline bırak bebişini:KK1: Kendine güveni tam ama sıkıntılı bir kızın olacakkk:KK39:

19+4 yani bu cumartesi ayrıntılıya çağırdı doktorum cnm...Sanırım 19_23 haftalar arası yapılıyor...Bu arada tetanoz aşınıda unutma 20. haftaya girdiğinde yapılıyor,sağlık ocağında aile hekiminle görüş...

Sağol cnm teşekkür ederim.
Kaç kilo alarak aferin aldın..tabi bide kaç haftada aldın kilocuklarını.

boyum 164 46 kiloyla hamile kaldım şimdi 47 kiloyum doktor zayıf olduğum için daha çok alırsın diyordu öyle olmadı. ilk ay çok kötü iştahsızlık vardı bende sadece meyve suyu ve kivi yiyebiliyordum diğer hiç birşey yiyemiyordum. o bir buçuk ay gram oynamadı yemek yiyemediğimden hatta yüzüm gözüm çöktü nasıl kötü oldum bulantı tiksinme yoktu ama işte canım hiç birşey istemiyordu[/SIZE]:KK50::KK50::KK50:yeni yeni yemek yemeye başladım şükür. her gören ilk ay ayyy ne kötü olmuşsun sen falan derdi sararmışsın falan ne moralim bozulurdu kimse bilmiyor ki yemek yiyemiyorum millet çıldırttı beni o aralar :KK1:doktorum bu gittiğimde baktı herşey iyi sende 15 haftada 1 kilo aldın hemde kıyafetle ölçtük aferin dedi:KK1:o iştahsızlık olduğu zamanlar kilo verdim mi onu bilmiyorum işte tartı yoktu o aralar bizde eğer verdiysem daha fazla almışımdır diyorum. şimdi tartı aldık eve gidip gelip üstüne çıkıyorum

Son düzenleme:
kızlarrrr meraba hepinize.. öncelikle sağlık sorunu olanlara çok geçmiş olsun bayadır yoktum okumaya çalıştım sayfaları ama hızlı hızlı geçmek zorunda kaldım çok fazla biriktiği için:) buarada benim miniş bacaklarını açmadığı için kız olabilir demişti doktor.15 gün sonra gel demişti ama ben ankaradan ailem geldi diye hemde bir muayene parası ile 2 kez gideyim diye dayanamadım 10 gün sonra gittim. 10 günde bir doluyor muayene süresi. ablamla birlikte gittik bu kez doktora. ilk tepki doktordan; aaaaaaa ben seni daha yeni görmüştüm... oysaki 5 gün sonrasına çağırmıştı zaten:KK70: bu gittiğimde iki bacağıda açıktı ve arada bir çıkıntı vardı. pipisi:26: ablam ve ben görür görmez aaaaa erkek dedik. doktor hemen çıkıntısı var evet erkeğe benziyor dedi ve iki üç gün sonra gel kesinleştirelim dedi. benim içime kurt düştü oysaki çok net görmüştüm ablamda kızıyor bana sırf para almak için yapııyo diye.. buarada 3lü test yapmıycakmış 2li güzel çıktığı için..

Kızlar ne varki her gün her saniye her daim yeni bir sorun çıkmasın. Büyük tuvaletimi yapmamış olmama rağmen makatımdan bir parça ve kan geldi. Bende basur da yok. Zaten gebeliğin başından beri bırakın kabızlık çekmeyi içtiğim ilaç yüzünden sürekli ishal gibiyim. Bana yine hastane yolları gözüktü. Nefret ettim artık her daim bir şikayetim olmasından. Ağrım yok sızım yok tam tadını çıkaracağım zaman hep bir aksilik çıkıyor. Dua edin ne olur kötü birşey çıkmasın.

Offf cnm ya nedir bu başına gelenlerrr...İshal olduğunuda söyleseydin dr.a tam tersi olması gerekmiyormu...
Etmezmiyiz dualarımız seninle inşalah birşey çıkmaz ve normaldir bu kan...aynı burundan bu zamanlarda gelmesi gibi...
Kendine dikkat et cnm....

ben hamilelik başından beri bulantı yaşayan biri olarak bıkmış durumdayım 1 2 haftadır iyiydim dün gece başladım ilk defa bu ilaca sanki bugün hafiften hissettiriyor yine bulantı psikolojik mi acaba korkuyorum yine o günlere döneceğim diye:KK43:

canım demir ilacı bulantı yapabilir aç karnına alıyorsan ve bulantı yaşadıysan tok karnına almayı dene :KK34: bir de bulantıların yeni geçiyorsa bir anda kesilmez ara ara devam edebilir zaten belki ilaçla ilgisi bile yoktur :KK34: bi süre sabret istersen :KK34:
ben ferrosanol diye bişi içiyorum ben de yok öyle bir sorun çok şükür senin ki de geçer inşallah :KK34:

Ya kızlar bu annem ve anneannem beni öldürecek. Canım inanılmaz çilek istedi kocamda almış sağolsun tam yıkadım yiyeceğim annem aradı konuşuyoruz dedim böyle böyle bana aynen tepki şu. Kızım çok dikkatli ye, hiç biryerine bulaştırma, çilekli ellerinle hiç biryere dokunma. Neden anne bebekte leke olurmuş. Nar içinde aynı şeyi demişlerdi. Ya dedim tüm isteğim kursağımda kaldı. İnanmıyorum ama insan etkide kalıyor. Ya olursa öyle bir şey etkisi :)))) Şimdi yesemmi yemesemmi kararsız kaldı. Yoktur dimi öyle bişi :))))))))))))

banada söylüyorlar canım doğru galiba:) ama yerken biryerine dokunmayacakmışsın ellerini yıkadınmı bişey yokmuş korkma:KK1: benide çilek nar ve ciğer konusunda çok uyardılar ciğer zaten sevmem ama çilek yedim dikkatli bir şekilde ellerimide yıkadım sonra

ya onu bizimkiler de hep söyler ben ed dikkat etmeye çalışıyorum ama unutursam diye yemeye başlarken aklımda diyorum ozaman da olur muş mesela kötü bişi gördün tv de falan hemen aklımda dicekmişsin :KK34:

kızlarrrr meraba hepinize.. öncelikle sağlık sorunu olanlara çok geçmiş olsun bayadır yoktum okumaya çalıştım sayfaları ama hızlı hızlı geçmek zorunda kaldım çok fazla biriktiği için:) buarada benim miniş bacaklarını açmadığı için kız olabilir demişti doktor.15 gün sonra gel demişti ama ben ankaradan ailem geldi diye hemde bir muayene parası ile 2 kez gideyim diye dayanamadım 10 gün sonra gittim. 10 günde bir doluyor muayene süresi. ablamla birlikte gittik bu kez doktora. ilk tepki doktordan; aaaaaaa ben seni daha yeni görmüştüm... oysaki 5 gün sonrasına çağırmıştı zaten:KK70: bu gittiğimde iki bacağıda açıktı ve arada bir çıkıntı vardı. pipisi:26: ablam ve ben görür görmez aaaaa erkek dedik. doktor hemen çıkıntısı var evet erkeğe benziyor dedi ve iki üç gün sonra gel kesinleştirelim dedi. benim içime kurt düştü oysaki çok net görmüştüm ablamda kızıyor bana sırf para almak için yapııyo diye.. buarada 3lü test yapmıycakmış 2li güzel çıktığı için..

Canımmmmmmmm aileni buldun bizi unuttun sennn:KK52::KK52::KK52: İyi olundaaa...
Ben sana birşey söyleyeceğim...Öyle hissediyorum kiiii tabikidee eli ayağı düzgün sağlıklı bir bebek olsun daaa...Sanki erkek istiyorsun sennn:KK55::KK55::KK55: Allah gönlüne göre versin canımmm...Diğer topiklerde de 12-13.haftalarda kız yada erkeğe denilen bebekler 16-20 de tam tersi çıkıyorrr valla...Benimde 13 de erkeğe benziyor demişti geçen sefer açmadı bacakları...Bakalım cumartesi kesin öğreniriz cinsiyetiniii...Sağlıklı sıhhatli doğsunlar hepsiiiiiiiii inşallah...Kendine iyi bak ve ailene sevgiler selamlarrrrr:KK42:

Canımmmmmmmm aileni buldun bizi unuttun sennn:KK52::KK52::KK52: İyi olundaaa...
Ben sana birşey söyleyeceğim...Öyle hissediyorum kiiii tabikidee eli ayağı düzgün sağlıklı bir bebek olsun daaa...Sanki erkek istiyorsun sennn:KK55::KK55::KK55: Allah gönlüne göre versin canımmm...Diğer topiklerde de 12-13.haftalarda kız yada erkeğe denilen bebekler 16-20 de tam tersi çıkıyorrr valla...Benimde 13 de erkeğe benziyor demişti geçen sefer açmadı bacakları...Bakalım cumartesi kesin öğreniriz cinsiyetiniii...Sağlıklı sıhhatli doğsunlar hepsiiiiiiiii inşallah...Kendine iyi bak ve ailene sevgiler selamlarrrrr:KK42:

gittiler bile ya 2 gün durdular topu topu:KK43: aaah cansın ah.. benimki tüp bebek olduğu için şuan karnımda olması sağlıklı olması en güzel mutluluk, hep, ya hiç olmasaydı diye düşünüyorumm.. sanırım bu yüzden cinsiyet konusunda çok takılmadım ama benim taklıdığım 10 gün önce kız demişti şimdi ise erkek. hayır yani kesin birşey bilsem bende minişime birşeyler hazırlamak istiyorum acelemin sebebi bu:KK49: Amin Allah hepimizin minişlerine sağlık versin inşallah.. sende bu haftasonu öğreniyorsun demek:) hadi bakalım hayırlısı Allah kalbine göre versin inşallah..

gökçe buarada çok geçmiş olsun sanada inşallah önemli bir şey yoktur:KK43: dualarım seninle inşallah geçer bir an önce..

gittiler bile ya 2 gün durdular topu topu:KK43: aaah cansın ah.. benimki tüp bebek olduğu için şuan karnımda olması sağlıklı olması en güzel mutluluk, hep, ya hiç olmasaydı diye düşünüyorumm.. sanırım bu yüzden cinsiyet konusunda çok takılmadım ama benim taklıdığım 10 gün önce kız demişti şimdi ise erkek. hayır yani kesin birşey bilsem bende minişime birşeyler hazırlamak istiyorum acelemin sebebi bu:KK49: Amin Allah hepimizin minişlerine sağlık versin inşallah.. sende bu haftasonu öğreniyorsun demek:) hadi bakalım hayırlısı Allah kalbine göre versin inşallah..

Allah kavuştursun canımmm :KK43: Tabiki sağlıklı ve karnımızda olması en önemlisiii ama her gönülde yatar yahu :))
Bende tam bir kız bebek manyağıyım ama kanamam bir başladı başlarda ne kızı ne erkeği dedim kendi kendimeee sağlıklı sıhhatli olsun da ne olursa olsunnn...Ama insan biraz düzeliyor yine dalıyor hayallereee..Kiiii bunu ilk kez yazıyorum ben bu bebeği 17 yıldır bekliyorum:nazar::KK16:İşte geldi hayırlısıylaaa:KK16:

Allah kavuştursun canımmm :KK43: Tabiki sağlıklı ve karnımızda olması en önemlisiii ama her gönülde yatar yahu :))
Bende tam bir kız bebek manyağıyım ama kanamam bir başladı başlarda ne kızı ne erkeği dedim kendi kendimeee sağlıklı sıhhatli olsun da ne olursa olsunnn...Ama insan biraz düzeliyor yine dalıyor hayallereee..Kiiii bunu ilk kez yazıyorum ben bu bebeği 17 yıldır bekliyorum:nazar::KK16:İşte geldi hayırlısıylaaa:KK16:

ooy kıyamam canım benim ya, ben 3,5 yılda çatladım sen okadar nasıl dayandın be anam.. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. kız olursa ne düşünüyorsun isim? ben kız olursa ecrin istiyorum, ilk kız olabilir demişti ya erkek ismi düşünmedim bile hiç:) bu hafta içi başka bir dr.a gidiceğim. net birşeyler söylesin artık ya:18:

X