• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağrısız doğum(epidural) hayatını kararttı

O zaman doktorunu iyice araştır , ben canımı özel hastaneye kolay,kolay güvenmem , çoğunluk sorumsuz , epey kötü şeyler duydum yakınlarımdan yada komşularımdan
Neden öyle dedin şimdi ki? Yarıyıl tatilinde özelde bademcik ameliyatı olmaya karar verdim. Devletten şaşmazdım ama yarıyıl tatiline denk gelmesi mümkün değil ameliyatın devlette olursa.. Korktum şimdi..

O zaman doktorunu iyice araştır , ben canımı özel hastaneye kolay,kolay güvenmem , çoğunluk sorumsuz , epey kötü şeyler duydum yakınlarımdan yada komşularımdan
Ben de her zaman devlet hastanelerinin deneyim olarak daha iyi olduğunu savunurum ama mecburiyetten böyle olacak artık, inşallah sorunsuz atlatırım.

Herkes normal doğurmak ister demişsiniz Mecburi sezeryan olanları Korkutmayalım diyorsunuzda korkan da mecburi olacakta genel anestezi ile olsun Allah aşkına.epidural nedir? keyfi spinalı epidurali seciyorlar resmen isterken hiç okuyorlar mı nedir bu arkadaş diye ! ne demek lazım bilemiyorum. İlla bebeginizi görmek istiyorsanız bence normal doğuma cesaretli olsunlar biraz he yok normalden de korkuyorsanız, sartsa sezeryan genel anesteziyle olun. Sizin kendinizi tehlikeye atmanız o bebegi annesiz bırakmanız demek. Ben cevremde de yasadım böyle olay ve asla epidural sezeryan istemiyorum yaşamasaydımda bilinç edinmeden seçmezdim asla . Allahım inşallah normal doğumu mümkün değilse de genel anestezi ile sezeryani nasip etsin. Birisi de diş apsesi tedavisinde bile risk var böyle haberleri sevmiyorum diyor. Diş apsesi, doğuran kadınlara oranla yüzde kaçını oluşturuyor ve yüzde kaçlık riski var acaba da söylüyorsunuz. Her kadın en az 1 kere doğuruyor ve ülkemizde yüzde kaç bu lanet riski ameliyatı seçerek doğum yapıyor da siz apse vb risklerle denk tutuyorsunuz. Sizin gibi düşünenler oldukça böyle bir toplumda yaşadığıma utanıyorum. Eskiden sezeryan yoktu evet ölen bebekler de vardı e hadi sezeryan geldi belki benimde imkanım olmayacak normale herhangi sebepten bu benim epidurali seçmem anlamına gelmiyor genel anestezi dururken ben bebegimi sağlıklı kucagıma alıp emziremedikten büyütemedikten sonra, o an doğumunu görmem hiç birşey ifade etmez. Biz o bebekleri fedakarlık yapmak için Allahın emaneti ile gücü ile dünyaya getiriyoruz. Bir sn kendi menfaatimi düşünüp görmek için sonrasında bedelini yaşayamam !

ne oluyor ya sana anlamadim ben. gayet bilincli bir sekilde okudum imzaladim. Herseyin yan etkisi oldugu gibi bunun da var. Isteyen istedigi uyuturulma bicimini de secer.ben böyle yaptim isteyen de yapabilir burada birbirimize fikir alip veriyoruz sonucta. Ne bu celallenme falan. 13 yasindaki ergen gibi birden cosmalar.Senin derdin ne anlamadim. Bizim gibi düsünenler oldukca toplumdan utanacagina git kendinden utan. Bu nasil bir ifade bicimidir, bi nasil tasarcasina ünlem isareti koyma istegidir anlamadim.

Back