- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.317
- 548
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Evet masaj cok iyi gelecektir.o zaman masaj da etkili olabilir bunu göz önüne alırsak
Aminnnn hepimizin evladıyla birlikte inşallah.. görünüm konusunda zamanla iyileşiyoruz canım ama psikolojini kendin ve bebeğin için olabildiğince güçlü tutman gerek. kp konusunda bende 5 senelik evliyim halen azarlandığımı biliyorum, küfürlerini.. 5 aydır ayrı eve çıktık halen çenesi kapanmadı. Eşin en çok destek görmen gereken dönemde seninle tartışabiliyorsa söylenecek pek söz yoktur. Çünkü senin psikolojini anlamaz. Bizde öyleydik. Üstüne bir de eşim tersler, konusmak istediğimde bunalır giderdi felan. Hiçbiri bebeğinden önemli değil canım. Can sıkıcı şeyler ama şimdi başka bir önceliğin var minicik hemde :) inşallah kolikte kısa sürer de huzura kavusursunuz:)Inşallah geçecek cnm. Benimde sayımda beyazlar çıkmış en az 20 tane vardır. Gobegimde duruyor öyle göz atlarim zaten mosmor. Bel boyun ağrısı dehşet var. Uykusuzluk halsizlik de cabasi . Bende kp den çok çektim 3 senelik evliyim babamdan görmediğim hakaretleri azarlamalari ondan gördüm halen de görüyorum. Onun yüzünden eşimle sürekli kavgaliyiz. Allah a havale ettim. Senin de bebeğim hayırlı olsun cnm Rabbim evlatlarını size bağışlasın:)
Bio gia aslında çok iyi bı ilaç benim oğluma büyük o iyi geliyodu onun haricinde saat yönünde karnına sürekli masaj yapın ayaklarını sıcak tutun bebeğin gazdan aglamaya basladiginda bacaklarini karnına doğru çekip geri çekin onun haricinde çok çok dayanilmaz şekilde agliyosa arabanız varsa arabayla dolastirin bebeği gerçekten gaz sancısı berbat bı illet kocaman insanlariz biz dayanamiyoruz bebek ne yapsınKızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
ayyy canım allah yardımcın olsun zor günler ama merak etme geçeçek 4 5 ay gibi inşallah.. kendine sürekli ne zaman susacak bu bebek deme bekleme bence psikolojik olarak iyi geliyordu bana ve neredeyse tüm anneler aynı sıkıntıları çekiyor unutma . benim oğluma da o ilaçları vermişlerdi biz de ters etki ettiği için hiç bi ilaç kullanmadım rezene kuru dut falan içiriyodum ama zaten kolik demişlerse yapacak bişey de pek yok bi süre sonra kendiliğinden geçecekKızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
ayyy canım allah yardımcın olsun zor günler ama merak etme geçeçek 4 5 ay gibi inşallah.. kendine sürekli ne zaman susacak bu bebek deme bekleme bence psikolojik olarak iyi geliyordu bana ve neredeyse tüm anneler aynı sıkıntıları çekiyor unutma . benim oğluma da o ilaçları vermişlerdi biz de ters etki ettiği için hiç bi ilaç kullanmadım rezene kuru dut falan içiriyodum ama zaten kolik demişlerse yapacak bişey de pek yok bi süre sonra kendiliğinden geçecekKızlar nolur bana akıl verin napayim. Bebeğim tam 1 aylık oldu ama aglamaalari bitmiyor. Az önce yine hastaneden geldik kolik bebek dedi doktor. Aşırı gazi var her emzirmeden sonra çıkarıyoruz ama nafile. 3 gündür emmeyi red ediyor emzirdigim zaman sancidan ağlıyor. Üstüne bu akşam kp ile tartıştık çok sorunlu bir adam Allah a havale ettim. Çocuk yerine koyar gibi azarladı beni. Eşimle tartıştık konuşmuyoruz onun yüzünden. Aşırı gerginim hastanede ağlıyorum gelen geçen bakıyordu bana çok utandım. Anason rezene kimyon hepsini içiyorum, yememe içmeme dikkat ediyorum ama yok nafile. Gazını bebeğim çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor, gecem gunduzum yok zaten. Hiçbir şekilde susmuyor aglayinca. Siz neler yaptınız nasıl atlattiniz? Lütfen tavsiye lere çok ihtiyacım var. Şimdiden chp yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. (Bu arada doktor bio gaiga ve zinco Damla vermişti onları kullanıyorum.)
Canım doktor kolik dedi. Ben daha önce koligin ne olduğunu bile bilmiyordum. Dediğin gibi de olabilir ama benim gittiğim 3 farklı doktor da kolik dedi.Kolik olduğuna eminmisiniz? Benim kızımda aynı şekildeydi. Ağlaması,gazı hiç bitmezdi. Tüm apartman kucağımızda onu susuturmaya çalışırdık. Bazen gecede 3 kere acile giderdik birşey oldu diye. Hep kolik geçecek diye geçiştirdiler.5 aylıkken doktor değiştirdik. Doktor ağlamasını,gazını,sancısını ve kusmasını normal bulmadı. gastroenterologa yönlendirdi ve kızımda süt alerjisi çıktı. Benim yediğim yoğurtlar,peynirler sütümden ona geçiyor korkunç sancılar yapıyormuş yavruma. Aylarca uyku nedir bilmemiştik hep beraber. Ben sıkı bir süt diyetine başlayınca yavrum düzelmişti. O kadar ay kolik diye boşu boşuna bekleyip acı çektirmişiz yavruma bilmeden. Bu ihtimalde aklınızda bulunsun bence. Mutlulukla büyütün yavrunuzu
+1Bu arada bir yerde okumuştum Afrika'da kolik bebek yokmuş.
Ordaki hanimlar bebeklerini sırtlarına bagliyorlarmis ve günlük hayatlarına öyle devam ediyorlarmış.Sallandıkca bebekte gaz kalmiyormus.Ne kadar doğrudur bilmiyorum paylaşmak istedim
En azından azalarak devam etmiş :)Bir süre geçmeyecek maalesef. Ve tecrübeme dayanarak söylüyorum bilimsel değil, ilk bebek kolikse diğerleri de kolik oluyor.
İlkinde 6-7 ikincide 5,üçüncüde 4 ay sürdü :)
Bulgur, süt ve süt ürünleri, baklagiller, bazı bitkiler sebzeler. Kesinlikle yemiceksin.
Elma yağıyla ayağının altına topuğundaki falan masaj yap iyi geliyor.
Bide damlaları ihmal etme, ağlaması kesilmeyecek ama katılarak ağlamasına engel olacaktır inşallah.
Hahhah aynen bitane daha olursa kırkıyla bir atlatırım diye düşünüyorumEn azından azalarak devam etmiş :)
Birde ilk bebek zor olunca ikinci farklı olur derler o da yalanmış:))
Canım zinco iyi geliyor gazını da çıkarıyor ama yine ağlaması var. Inan bana masaj da yapıyorum sıcak havlu da koyuyorum gazını da çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor. Tek dileğim geçmesi artık.zinco iyi gelir aslında. günde üç kez dört damla verin. onun harici benim çok uyguladığım bir yöntemdi. ağız mendillerini ütüyle ısıtıyordum karnına bebek yagıyla masaj yapıp onu koyardım. cok sıcak olupta yakmayacak şekilde. karın bölgesine koyarsanız rahatlatır. biliyorum zor bir durum. benim bebeğimde ilk bir ay yoktu. doktoruma demiştim cok mutluyum yok hiç ağlamıyor diye ben seni görürüm 40 gün sonra dedi. meğer adam haklıymıs. gece 10 da baslardı gece yarısı iki üçe kadar ağlardı. susmazdı. uyutamazdım. ama böyle yaptığım zamanlar daha rahat atlatırdık. midesini göğsününze gelecek şekilde koyun. sol tarafına aşağıdan yukarıya doğru sıvazlayın. yada bacağınıza yüzü koyun yatırın o şekilde deneyin. inan cok rahat atacaktır gazını. 4. ay civarı bütün bu şikayetler bir anda geçecek.
Canım zinco iyi geliyor gazını da çıkarıyor ama yine ağlaması var. Inan bana masaj da yapıyorum sıcak havlu da koyuyorum gazını da çıkarıyor ama yine durmadan ağlıyor. Tek dileğim geçmesi artık.zinco iyi gelir aslında. günde üç kez dört damla verin. onun harici benim çok uyguladığım bir yöntemdi. ağız mendillerini ütüyle ısıtıyordum karnına bebek yagıyla masaj yapıp onu koyardım. cok sıcak olupta yakmayacak şekilde. karın bölgesine koyarsanız rahatlatır. biliyorum zor bir durum. benim bebeğimde ilk bir ay yoktu. doktoruma demiştim cok mutluyum yok hiç ağlamıyor diye ben seni görürüm 40 gün sonra dedi. meğer adam haklıymıs. gece 10 da baslardı gece yarısı iki üçe kadar ağlardı. susmazdı. uyutamazdım. ama böyle yaptığım zamanlar daha rahat atlatırdık. midesini göğsününze gelecek şekilde koyun. sol tarafına aşağıdan yukarıya doğru sıvazlayın. yada bacağınıza yüzü koyun yatırın o şekilde deneyin. inan cok rahat atacaktır gazını. 4. ay civarı bütün bu şikayetler bir anda geçecek.
Lohusalik psikolojisi gerçekten çok farklı bide üstüne anlayissiz insanların gereksiz konuşmaları insanı daha da bunaltıyor. Allah yardımcınız olsun sizin de.Ben çok çektim lohusalıkta. Bunu kimse anlayış göstermedi. Kaynanam 40 gün basımda durmadı hep yukarda durdu. Annemi çağırdım oda eşimle kavga etti gelmiyor. Bende kavga ettim lohusalıkta. Mama veriyor sütüm varken. Benim çekmediğim kalmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?