Ağlayıp ağlayıp susmayan bebek üstüne kv kp :((

Inşallah 6 gün sonra düzelir sizin de :) gerçekten çok zor dediğiniz gibi insan galiba alışıyor. Kolik albümünü dün akşam indirdim telefona biraz sakinleşti cidden ama sonrası yine aynı. Eşim kucağına alıp arabadaymis gibi titresimli sallayıp durdurmaya çalışıyor aglayinca.

Zaten onun yanında uyuyorum cnm. 2 yaşında bi oğlum daha var o da babasıyla uyuyor. Geceleri Anne2 diye sayik libor beni yanında istiyor ama ben diğeriyle uğraşıyorum çok zor bir durum yaşamayan bilmez.

Buyuyup agirlasinca o da cok zor oluyo. Valla beninki de bi gun aspiratore susuyo ertesi gun susmuyo. Bi standardi da yok

Benim kızım kolik değildi ama kolik bebek gibi akşam huzursuzluğu vardı 18:00 de kurulu saat gibi başlardı ağlamaya 23:00 e kadar bazen 02:00yi bulurdu.
Bizi fön makinesi sakinleştiriyordu.
Ve kucağımda gaz çıkarma pozisyonunda uyurdu 3- 4 saat yatağına koymazdım.
O zamanlar deneyimsizlik alışmasın diye sallamadım emzik vermedim şimdi ki aklım olsa hepsini yapardım. Çünkü kolik bebeği sakinleştiren şeyler.
Birde evde pusetle dolaştırma iyi gelirdi.
Salınım hareketi gaz çıkarmalarını kolaylaştırdığı iyi geliyor.
Birde canım uygulama var white noises diye orada kalp atım sesi falan var o da sakinleştiriyordu

Ister ilk ister ikinci..
Annelik zor canim. Ve inan iki cocugum var bi ucuncusu de olsa ben yine kucagima aldigimda acemi olurum.
Oncelikle sabirli ol. Kv ve kp yanimdan uzaklastir. Anneni cagir bi sure destek olacak gibiyse.
Bebek daha yeni dogdu dunyaya alisacak zaman ver ona
Kolik zordur bilirim. Bu senin beslenmen ile de alakalidir. Gaz yapan besinleri asla tuketme. Arastir netten. Ve her yemegine mutlaka bol kimyon at. Rezene ve anason cayini duzenli ic. Bu sutunu de arttirir gazi da yok eder. Bebegine masaj yap. Doktor kizimin bacaklarini karnina bastirarak bi guzel cikartmisti gazini agzim acik kalmisti :) banyodan sonra ellerini isit ve yag ile karnina masaj yap kuzunun. Mumkun mertebe her gun banyo yaptir rahatlar kuzucuk. Bio gaia ise yarayanilir ama dedigim gibi stres de sutunu gazli hale sokabilir. Oncelikle stres unsurlarini kaldir ortadan.
Saglicakla.

Bu arada ben benim oglana mozart dinletiodum uyuyordu tavsiye ederim piyano sesi rahatlatiyordu. Hatta esim "bu ne be?" diyordu cenaze muzigi gibi )( ama oglusumun hosuna gidiyordu. Ancak favorimiz Beethoven_moonlight sonata'ydı. Dinletin cok sevecek eminim.

mrhb.benim bebeğim de kolik ti 4 ay sürdü götürmediğim doktor kalmadı bu süreç içerisinde anne sütünden oldu bende kv.kp.vardı psikolji darma duman ve sonun da bir doktoroun bebeğin süt ürünlerine alerjisi olduğunu buna uygun mama verdi 4.ayda ağlama tık kesildi tabi düzeldimi yok halan öyle hiperaktif bir çocuk hiç uyumuyor rabbim sabrını veriyor sabredin ama sizdede laktoz alerjisi olabilir üstünde durun rabbim yardımcınız olsun bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

mrhb.benim bebeğim de kolik ti 4 ay sürdü götürmediğim doktor kalmadı bu süreç içerisinde anne sütünden oldu bende kv.kp.vardı psikolji darma duman ve sonun da bir doktoroun bebeğin süt ürünlerine alerjisi olduğunu buna uygun mama verdi 4.ayda ağlama tık kesildi tabi düzeldimi yok halan öyle hiperaktif bir çocuk hiç uyumuyor rabbim sabrını veriyor sabredin ama sizdede laktoz alerjisi olabilir üstünde durun rabbim yardımcınız olsun bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Kızımın koliği 5 ay sürdü bir çare bulamamıştık her türlü gaz damlasını denedik her tavsiyeyi uyguladık en sonunda sab simplex kullanmaya başladık tavsiye üzerine Ya o iyi geldi Ya da koliği geçti bilmiyorum siz de deneyin isterseniz sab simplex i çok kişi tavsiye ediyor

Bol bol masaj yap karnına sırtına emzik de tutturmaya çalış gereksiz gazlı gıdalardan uzak dur kendini de fazla zorlama emmiyosa ver mamayı gereksiz konuşan insanlardan mumkunse uzak ol olur böyle şeyler esin de harbi m*l bebek ve annesigil yüzünden senle ne diye tartışıyor sanki sen çok istiyosun zir zir ağlamasıni moralini yüksek tut iki çocuğum var bende herşeyi yaşadım evimde bile kalamadim çocukların ağlaması milletin dirdiri da cabasi ama güçlü bi şekilde çıktım bu vaziyetten sen sakin ol ki bebek de sakin olsun üzme kendini hersey yol alır

Bu arada ben bi çay kaşığı kimyon yarım çay bardağı sıcak suya karıştırıp azar azar veriyordum iyi geldi yani zinco filan hikaye zeytinyağı ni hiç eksik etmedim hergün bi çay kaşığı sabahları verdim faydasınıda gördüm

Kolik bebek... Oyh...

Aklıma gelenleri, denediklerimizi sıralayayım belki faydası dokunur sizinkine de.

1)Sab simplex vb. damla kullandık, işe yaramadı / Az zeytinyağı-su-kimyon karışımı içirdik birer çay kaşığı düzenli, tam çare olmasa da bir miktar faydasını gördük.

2) Çarşafta salladık, titreşimli bebek ürünleri kullandık, eski tip beşik vb. işe yaramadı / Kirişlere salıncak kurduk boydan boya, uyku sorununu büyük ölçüde çözdük. (8 ay boyunca zorladı, yılmayın)

3) Kucakta gezdirdik, bebek arabasında gezdirdik işe yaramadı / Arabada gece gezmelerine çıkardık, anlık sakinleşirdi.

4) Netten beyaz gürültü içeren sesleri açtık aspiratör, yağmur sesi vb... Hiçbir kayıt ses işe yaramadı / Direkt fön makinesini açtım uzun bir süre işe yaradı, sustu. (4 ay bu şekilde uykuya daldı güçlükle)

5) Zeytinyağı, tatlı elma yağı ile masaj yaptık, karnına, ayaklarına sürdük vb. işe yaramadı / Bacaklarını karnına çektirererek nazik hareketler yaptırdık, bebek jimnastiği tadında, bu biraz iyi geldi.

6) Emzirme süresince yediklerime-içtiklerime dikkat ettim, artık faydası oldu mu bilmiyorum.

Vs vs...

Çekeceksiniz bir süre mecbur, başka çare yok.
Tüm bu süreci kucak kucağa geçirmek durumunda kalacağınız için, biraz yapışık bir çocuk olma ihtimali de doğacak, sabır diyorum; bir sling edinin en azından kollarınızı dinlendirebilirsiniz, zamanla geçecek. Sabır ve bol şans diliyorum. Mümkün olduğunca kendinizi eve kapatmayın, insanlarla diyalogda olun ve gerekirse yardım alın. Psikolojik olarak sağlam durmanız gerekiyor, kendinizi lütfen ihmal etmeyin.

Şu psikolojide biliyorum zor olacak ama, kimsenin lafını da sallamamaya çalışın.

Kızlar cvp yazan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Beni büyük ölçüde aydinlattiniz. Tüm yazılanları okudum dikkate alıyorum. Gazi azaldı diyebilirim 2 gündür ama bu kez dün geceden beri emmeyi red ediyor. Ağzına koyunca göğsümü ağlıyor krize giriyor durmadan ağlıyor mecburen kucağa alıyorum. Göğüslerinde taş gibi oldu süt birikiyor boşa akıyor. Hiç almıyor göğsümü ne olacak böyle kızlar kafayı yiyecem

Biberon a sagabilirsin öyle dene manuel pompa ya da elektrikli al dene

Gaz icin denemedigim damla kalmamisti ki sab simplexi buldum. Ayrica doktorlarimiz sanirim anlatmaya usendikleri icin kolik ve gazi ayni kefeye koyuyorlar valla anlamiyorum. Kolik bebek dunyaya uyum konusinda sorum yasayan bebektir onu rahatlatacak tek sey beyaz gurultu ve sallanmaktir. Gaz ocin de damlalari kullanin en az gunde 3 kere l love you msji yapin. Yotube da videolari var

İlk etap kendini üşütme özellikle ayaklarını sütüne geçer gaz olur
Gaz yapacak yiyecekler yeme
Elma yağı var aktarlar da bebegin ayaklarınin altına sür
Her banyodan sonra masaj yap ayaklarını karnına hafif çektir
Birde sitresi gündelik hayatında yeri olmasın mümkünse sen gerildikce bebek de geriliyor huzursuz oluyor ondan da aglayabilir
Emzirdikden sonra yan yatış dahasonra
Yüzüstü şeklinde yatırın sırtını sivazlayin
Ek de gaz için yastık önerdim faydası olur

Eklentiler

• images (10).jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…