Ağlayamıyorum bile...

senin için önemli olan eşin.o da sana ii davranıyormuş ezdirmiyormuş gerisi boş..kv mesafeni koy arama gitme konuşsun dursun kendi kendini yesin.boşver.ne takıyosun.herkes için canını sıkmaya değmez.o da seni üzemediğini anlayınca uğraşmaktan sıkılır.evinde bebğinle eşinle olan huzurunu huysuz bi kadın için bozma.herkesin bedduasıda tutmazzzz

Eşim eskiden lafını sakınmaz ağzının payını verirdi. Fakat bu hastalıklar cıkınca malesef birsey diyemiyor. Ailesinden diğer fertler kimse bana yan bile bakamaz. Zamanında ablası bana vurmaya kalktıgı icin ablasını tartaklamıstı. Ama annesi hasta ya akan sular duruyor ne düşüneceğimi bilmiyorum şimdilik tepkisiz bekliyorum fakat arar yada gittiğimizde bana saydırmaya kalkarsa bu sefer lafımı sakınmayacağım bende..

Bunların hepsini bende araştırdım haklısınız. Ancak şekerim cıktı cıktı dediği icin bu hastalıgını söyledim. Kadın aynı zamanda kalp ve diyaliz hastası. Eşimde nerden duymuşsa diyaliz hastaları cok yaşamıyormuş diye duymuş. Sürekli bir ayagı cukurda durumu oluyor yani..

dayım yıllardır diyaliz hastası ve yaşıyor çok şükür..kayınvaliden hastalığının altına sığınıyor gibi geldi bana..hasta olduğu için ses etmediğinizi herşeyini alttan aldığınızı ona yaklaşımızdan anlamıştır zaten ve bunuda kayınvalidecin lehine çevirmiş..
her ne olursa olsun sana tavsiyem zerre kadar kafana takma..hiç dert etme..boşverrrr..kocanla mutlu olmaya bak sen..
kendisi hasta olabilir ama sizide hasta etmeye bunalıma sokmaya hakkı varmı ? o yüzden çokta sessiz kalma kırmadan nazik bir dille söyle içindekini..sen düşüncelerini söylüyorsun diye ölecek deyil ya bu kadın..

öyle canım diyaliz hastaları çok yaşamıyor benim rahmetli kaynanamda diyalize giriyordu şeker tansiyon hepsi vardı
eşinle aran iyi ve seni savunuyor gerisini boşver kafana takma
kaynananla az görüş çok diyaloğa girme her söylediğini duyma boşver zor biliyorum ama eşinin hatrı için ve hasta olduğunu düşünerek sabırlı olmaya çalış

Ya ben bunu anlamıyorum bir türlü...Hastaysa napalım yani bir hastalığı olmayan kaç tane insan var bu dünyada? Hepimizin zaman zaman bazılarımızında kronik hastalıkları olabiliyor ki ben de onlardan biriyim mesela..Bu bana istediğimi söyleyip insanların hayatlarını zehir etme hakkı verir mi? Benim annem babam da hasta neden böyle saçma sapan şeyler yapmıyorlar ki yapsalar da ben sırf hasta oldukları için görmezden gelemem.
Bu dünyada sadece büyükler haketmez saygıyı yaşayan her canlı saygıyı hakeder, küçük çocuklar da buna dahil.Ben büyüğüm ben hastayım kimse bana laf söylemiyor istediğim psikopatlığı yapıyorum ooooh ne güzel hayat...
Sizi düşünen var mı peki? ya siz bu eziyetleri çekmekten, içinize atmaktan Allah korusun hasta olsanız o zaman ne olacak??
Yaşlıysan hastaysan hayata başka gözle bakarsın ömrüm ne kadar bilmiyorum huzurlu yaşayayım kimseye eziyet olmayayım mutlu olalım dersin.Kadın resmen hasta olduğu için ona kimsenin bir şey demediğini biliyor atıp tutuyor istediği gibi.
Ayrıca başınıza böyle bir şey gelirse acile o anda hemen gidilir doktor sizi yönlendirir testler için yaptırırsınız çok büyük bir sıkıntı çıkarsa hastaneye yatırırlar zaten.Aynı olay için zırt pırt acile gitmek nedir anlamadım demek isterdim ama ortada herşey.Gelin annesine götürdü benim oğlumu o asıl benim yanımda olmalı diye saçma sapan bahaneler..Resmen hastalığını kullanıyor kadın.Allah akıl fikir versin.Size de sabır...

Duygularıma tercüman oldunuz gerçekten. Hasta oluşunu bana ve eşime karşı öyle güzel kullanıyorki.. Kızlarının halılarını yıkarken cocuklarını bakarken hic hasta değil bbize gelince öldüm ölüyorum durumu oluyor hep.. Şimdilik beklemedeyim en ufak bir lafında veya bedduasında biliyorum ben yapacağımı..

Herşeyi hastalığına verip mazur görebilirsiniz ama bu denli bela okumasının mazereti olamaz...
Bir daha aynı şeyi yaptığında '' İşine yardım etmeyen, seni doktora götürmeyen kızlarına
varsa damatlarına da aynı şekilde bela okuyor musunuz çok merak ettim.'' deyin. İnsan olan
anlar mesajı. Hastaysa bile dikkat eder bundan sonra.

4 tane damadı var :) Onlar hepsi kayınvalidemi zamanında bozmus terslemis evlerine gittiğinde surat asmıslardır ama onlar krallar gibi karsılanır bende köle izaura :)

4 tane damadı var :) Onlar hepsi kayınvalidemi zamanında bozmus terslemis evlerine gittiğinde surat asmıslardır ama onlar krallar gibi karsılanır bende köle izaura :)

Demek ki cevap veren, tersleyen seviliyor :) Sen de ona göre davran o zaman.
Aynı konumda kızları da olabilir. Bela okumaya başladığında direkt söyle, sizin de
kızlarınız gelin oldu. Es kaza bir durum olduğunda onlara sürekli bela okunması
hoşunuza gider mi diye bir sor bakalım, ne diyecek?

Benim annemde seker hastası ama kimseyi kirmaz bazen sekeri 400 cikar sadece babama çatar bazende bana bence tamamen karakterle alakalı bu kadar ileri gidebilmesinintek sebebide senin sesini çıkarmaman bana kalırsa karşılık verdiginde esın annesinde yana olur gibime geliyor sen bu kadar sabırlı olmasaydın esinlede aran açılırdi gibime geldi allah böylelerini ıslah etsin

hAKSIZ YERE BİRİNE BEDDUA EDİYORSA KİŞİ O BEDDUA GELİR KENDİSİNİ BULUR TIPKI DANANIN KENDİSİNİ TEPMESİ GİBİ :)))) HA KİŞİ ANLAMAZ ONU O AYRI. SİZE TAVSİYEM BEDDUA ETMEYİN ALLAHA HAVALE EDİN.. birebir cevap vermeyin direk muhattabi olmayın eşiniz anlayışlı birine benziyor kendisi uyarsın. zira siz naparsanız yapın kötüsünüz zaten gözünde.

büyüklük sende kalsın gene ablacım, eşinin hatrına görmezden duymazdan gel mükafatını alırsın emin ol. La havle çek bol bol, ya hafız de, ya rauf de onun yüzüne karşı içinden söyle, Allah yardımcı olur sana emin ol. Sabret bu dünya geçici herkes hakettiğini yaşar, tercihlerle yaşar. O tercihini insanı kırmaktan yana kullanmış. Kalp kırmak kabe yıkmakla bir derler, aman sen nefsine uyma, şeytan seni dürter durur "sen niye ona laf söylemiyorsun ağzın yokmu dilin yokmu niye kendini ezdiriyosun" diye vesvese verir, aman diyim sakın nefsine şeytana uyma, herkes kendinden sorumlu kardeş, o öyle tavırları tercih etmiş, sen sana yakışanı tercih et, biliyorum zor, insan nefsine ağır geliyor ama doğru olanda bu. Allah yardımcın olsun.

ay güler misin ağlar mısın hiç güleceğim yoktu gözümde canlandı birden memesini çıkarıp göstermesi

herkes demiş zaten kocan iyi adam napsın anası işte gönlü razı olmuyor demek ki onu öyle bırakmaya. bedduası da döner kendini bulur merak etme, o konuyla ilgili bir laf var malum gökten kemik yağmasıyla ilgili duymazdan gelmişsin bunca zaman yine öyle yap kendini de kullandırmamaya bak. eşini de kendini de üzme değmez inan ki

Aglayamiyorum bile demissn.aglama zaten gul gec.ben okurken guldum sinirden.bu neyn mantigi ne bicm ni insan sok oldum.bnce aldrma.cocuguna esine hayatina bak.elden ayaktan dustumu bakarsn o kadar.gerisince muhattap olma derim.canini skmaya degmez.boyle seyleri de konusmayn esinle.evliliginz ypranir.bu bayram da bizim ailelermz arasnda ufak bi sorun oldu.aslnda sorun buyuk ama biz onu ufack biraktk kari koca :)) biraklm onlar cozsun dedik biz ypratmayalm iliskimizi dedik.konu kapandi gittiii..yoksa senin baban boyle yapmis bnm anam bunu demislere bi girersek ohoohooo..bazi konularn dibi yoktur.bu da oyleydi.hic ustunde durmadk.

Evet son durum babanneme danıştım napiyim diye..
Bana hasta oldugu icin bir kere ara hatırını sor resmi bir şekilde hala vır vır yapıyorsa eğer sende ona göre davranırsın dedi. Aramazsan haklıyken haksız durumuna düşersin hastaydım da aramadı olur dedi..

Aradım hicbirsey yokmus gibi konustu benimle ama ben gayet resmi konustum. Hal hatır sorup sağlık dileyip kapattım.
En iyisi çaktırmadan uzaklaşmak sanırım :)

şu gidecek kapı meselesine çok bozuldum
tecrübeyle sabittir, eğer yiyip yuttuğun lafların cevabını yeri gelince iade etmezsen geceleri uyuyamazsın, sürekli onunla konuşursun, rüyalarına girer, gitmek istemezsin, kin beslersin,,,
ama lafı yeri gelince yapıştırdın mı ne kin kalır, ne öfke, pamuk gibi olursun, onun için değil, kendin için zamanı gelince bu lafları tatlı tatlı yapıştır,,, değilse hasta olursun,
onun 4 kızı yani sizden hariç 4 kapısı var da ne oluyor,,,
etleri çürümüş, 10 saatlik yola rağmen sizin kapınızı çalmış,,,
tartışma ama lafını da esirgeme,

offf ALLAH yardımcın olsun canım ALLAH böyle kayınvaldelerin hepsini ıslah eylesin seni çok iyi anlıyorum !

Eşinizle ilgisi neyki bu olayın.Görüşmeyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…