Ağlamaktan Gözlerim şişti :(

Allah kolaylık versin sana ne diyeyim ama kendini ezdirtmeye alışmışsın kardeşim yaa yazık günah sana da Allah yüzüne gülerde kurtulursun o evden bir an önce inş....

en büyük hata sizde kusura bakmayın..ipleri ellerine vermişsiniz..okuyunca çok sinirlendim,onların yaptığı ayıp,sizinkide vur kafasına el ekmeğini oluyor..en kibar biçimde böyle söyleyebilirim..hem çalış hem paranı alsınlar..üstelik eşinde değil kayınpederin..çoğu insan eşine bile vermiyor kuruş kuruşuna ona ne oluyor siz bu hakkı ona neden verdiniz..hata en başta!! onlarda bunu tepe tepe kullanıyor işte..daha çok ağlarsınız.

her insan farklı yapıda sonuçta,
Luckyciğim sen ise bambaşka bi yapıdasın..
ben bu kadar sabır kimsede görmedm..
yaşadığın zorluklardan sonra, evlendikten sonra ki sıkıntılar
sana sıkıntı gibi gelmemiş..
inan bana iyi niyetinden şüphem yok,
ama sana yapılanlar belli
kendini kullandırma..
bak bir arkadaş ne güzel yazmış
sen kendini düşünmezsen seni kimse düşünmez..
çekinme onlardan,
hakkın olanı istiyorsun sen, kimse bişey diyemez sana- dedirtmee !!!
yaşadıklarından sonra daha güçlü olman gerekirdi diye düşündüm aslında..
hayatını mahfetme., bak dün akşam güzel bi adım attın devamını getir..
duruşunla, konuşmanla herşeyinle ne kadar güçlü olduğunu ve kararlı olduğunu göster..
insanların sana davranışları bile değişecek göreceksin..
kendine güven..
bu kadar şeye dayanabildiğine göre güçlü olduğuna inan...
ben yapabileceğine inanıyorum

eşin seni durmadan sindiriyor konuşturmuyor çünkü gözün açılsın istemiyor sen aç gözünü kocan da ailesi de seni sömürüyor sen çık bakalım işte o kocan seni hala el üstünde tutuyor görünecek mi sen resmen onlara bakmak için evlenmişsin yazık etme kendine...800 lira için o kadar yol çekiyosun emek veriyosun haftalık sana 50 lirayı zor veriyorlar..yazık çok yazık..uyan artık güzelim çıkar sesini gerekirse dön baba evine burdan daha kötü olmaz en azından orda da çalışrısın ana babana verirsin gerekirse paranı ama o zaman zor gelmezz bu sana..

yani güzelim arkadaşlara katılıyorum elbette borç varsa destek olunur ama sana harçlık vercek kadar da değil yani.kendi paranın hesabını kendin yap.ilk zaman belki kızarlar ederler boşver kızsınlar madem muhtaçlar sana.kendi çocuklarının sana bakması gerekirken sen ona bide ailesine bakıosun bide senin parandan sana sormadan sadaka verir gibi para veriyorlar.gözünü aç yedirme paranı kimseye

herşeyin bi dozu var.. iyi niyetin de.. sendeki iyi niyetin dozu çok fazla sana zarar verecek Boyutta iyi niyetlisin.. Burda deseydin ki 800 lira para alıyorum ama hiç Bir masrafa karısmıyorum paramı kendim harcıyorum o zaman da tepki gösterilirdi sana.. ama sen o çizgiyi tutturamamişsin taBiki iyi niyetli olacaksın evin masraflarına yardım edeceksin ama Bütün maaşini da ellerine vermeyeceksin. o kırılmasın Bu kırılmasın diye diye olan sana oluyor.. kırılırlarsa kırılsınlar.. sadece Bir faturayı öderim diyecektin ya da pazar alişverişini yaparım diyecektin ama Bunları Bile kayınBaBanın eline para vermeden kendin yapacaktın, paranın sahiBi sensin, Ben ilerde aldiğim parayı eşimin Bile eline vermem gene evimiz için harcarız ama Bende kalır, Ben yaparım ödeme yapılacaksa neden illa Bir erkeğe veriyorum ki.. neyse inşallah hersey yoluna girer.. ama çook kötü aliştirmişsin.. nasıl düzelecek Bilemedim..

canım bak iyilikten maraz doğar diye bir laf var .sen baba evinde fiziksel şiddet görmüşsün burda da psikolojik şiddet görüyorsun.işe öncelikle kocanla konuşmakla başla .ona deki" ben seninle her türlü sıkıntıya katlanırım ama seninle başbaşa sırtsırta verirsek"yani bir nevi onu yüreklendir.Birlikte bir ev tutup geçinebileceğinizi o da bir işe girerse ona her türlü destek olabileceğini ama böyle aynı evde hiçbir şekilde bir çekirdek aile olamıyacağınızı dahası bir bebek sahibi olsanız ona hakkını verecek bir ebeveyn olamıycağınızı anlat.sen yaparsın aşkım ben sana güveniyorum çok iyi bir aile reisi ilerdede çok iyi bir baba olursun filan diye gaz ver .Biran önce minicik bir ev tutun iki kanepe bir tv gerekirse eşyayı ikinci el bile alırsınız.dünya malı deilmi nolcak.ilerde durum düzelince en iyilerini alırsınız.sağlık en büyük servet gençsiniz sağlıklısınız herşeyin üstesinden gelirsiniz.baba evindeki sıkıntıları unut güçlü ol kendine güven .ya iyi gelin olup hayatını heba edeceksin ya da silkelenip kendine gelecek kocanı da bir işe girmeye ikna edeceksin.

cnm ayrı eve çıkamayız çünkü eşim çalışmıyo.eşimin bi iş bulmasını bekliyorum ve maaşınıda bankaya atıp peşinat biriktirmeyi düşünüyoruz

Maaşının kayınpederinde ne işi var yahuu? O mu alınteri döküyor sabahtan akşama sen mi?

Eşin ne zamandır işsiz? Çalışmaya niyeti var mı? Yoksa biraz tembel, hazır yemeğe alışkın mı?

öyle şey olur mu yaa!! şuan sen bir evi geçindiriyosun..
ve senin kazandığın parada nası böyle söz sahibi oluyolar yaa şaşırdım doğrusu..
Allah yardımcın olsun arkadaşım..ama bu böyle yürümez kii..bir evin yükü senin omuzlarında..

Son düzenleme:

arkadaş zaten üzgün...biraz sert olmadı mı?

Konuyu bir kaç gün önce okumuştum,yazmaya vaktim olmamıştı.
Aklımdaydı şimdi buldum tekrar,direkt sormak istiyorum konu sahibine,
Gerçekmisin sen?
Bu kadar iyi niyet,bu kadar sabır,bu kadar tahammül ve çelik gibi sağlam sinirler gerçek olamaz.
Lütfen bir an önce bu gidişe bir dur de!
Yaşın daha çok küçük anlamazsın da bi 10 yıl sonra çok üzülürsün geçen yıllarına.
En verimli yıllarımı nasıl harcamışım diye inan daha çok ağlarsın o zaman.
Sen bütün bir ay çalış didin,üstüne senin emeğine,alın terine el konulsun.
Eşinin bile maaşını alması tuhaf karşılanacak bir durumken,
kayınpederinin bunu yapması beni hayrete düşürdü.
Diğer konularınada baktım,
Nerden tutsan elinde kalacak bir aile,
Kusura bakma ama aile için çok iyimser düşünemiyorum.
Eşin için inan tek kelime etmiycem çünkü;
Evliliğinizi doğru düzgün yaşayamamışsınız.
Belki ailesinden ayrı bir evde,ayrı bir düzende
çok daha başka bi adam olucak,
sorumluluklarını bilen,ayrı bir aile olduğunu anlayan,
aile reisi gibi davranmayı öğrenmiş bir eş olucak.
Ama ben eşinin şu an ki durumunu tamamen ailesine veriyorum.
Ailesi senin çalışıyor olmanı çok güzel kullanıyor.
Eğer bir parça iyi niyet olsaydı,senin maaşına dokunmazlar,çocuklarına çalışması konusunda
yoğun baskı yaparlardı.Ama görüyorum ki sende buna pek gönüllü değilsin.
Ablası git çalış dedi diye bozulmandan belli.
Diycekler tabi,lütfen desinlerde zaten.
Senin maaşına el koymasını biliyorlar ya biraz da evlatlarının parasını yesinler,
En kısa sürede eşin iş bumalı ve kendi düzeninizi kurmak için bir adım atmalısınız.
Bu arada şunu demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın;
insanların evinde yaşayın,hiç birşeye karışmadan geçinip gidin değil savunduğum.
Tabi ki katkın olucak o eve,ama o katkının neye ne kadar olucağına sen karar vericeksin.
Böyle bir düzende ya faturaları ödersin,ya mutfak masrafını
ama herşeyi üstlenmen çok sinir bozucu.
Neyse çok uzattım ama umarım biraz kesinleşmiştir düşüncelerin de bir an önce bu durumdan çıkarsın.
Şansın açık olsun.

E$in neden çali$miyor?
Sen çali$irken o ne yapiyor merak ettim. Biran önce bir i$ bulup kendi evinize geçin.

Kayinpederin evini merak etmeyin o kendine ait maa$la geçinir olmadi kizi (görümceniz) çali$ir 2maa$la çok güzel ya$arlar.

ILERDE BEBEK ISTEDIGINIZDE...
Sevip begendiginiz mobilyayi bebeginize alamayacaginizi, o pahali sana $u bebek kiyafetlerini alalim,... gibi $eylerle gelceklerini unutmayin.

Hangi $ehirde ya$iyorsunuz nerelisiniz buarada?

tatlım çok zor bir durum hakikaten! dileğim bir an önce ev alabilmeniz .... sabır diliyorum..

tatlım nreli olduğunu bnde merak ettim.Belki de ben izmir'liyim bana garip geldi.Biz de evimize katkıda bulunuruz ama özel harcamaların için 50 lira az değil mi?tatlım gün gelir sutyen,ruj alman gerekir kayınbabana nasıl söyleyeceksin bunu

gerçekten ağlamaktan gözlerin şişilecek bir dertmiş. koca görümce kaynata hepsi birden sana yüklenmiş sömürüyorlar. ooh sen de sessiz sakin. bu sessizliğinle o verdikleri 50 tl ye şükret. bir dişini göstersen ne kayınpeder parana el koyar ne de kocan işsiz durmaz canım. şimdi onlar açısından herşey yolunda..

çokyüz vermişsiniz ne 100 öel tl veriyor 50sini kesiyor ne olurya kimin parasını kimden kesiyor okurken sinirlendim valla nasıl iştir bu hadi tamam keseniz bir bu kadarda laçkalaşma olurmu.

yaa birşey merak ettim
evde neden tek çalışan sen ve kayınpederin?? o da işten çıkarılcakmış zaten
görümcen neden bıraktı işi?? peki görümcende aldığı parayı babasına mı veriyordu??
eşin neden çalışmıyor?? çalışmadığı halde sana iphone u nasıl alıyor ???
bende eşimde çalışıyoruz 1,5 yıllık evliyiz daha iphone değil... adam akıllı telefon alamadık kendimize düşün
üstelik ikimizde çalışıyoruz...
1.sen maaşını kayınpederine vermicen (gerekirse sert bi şekilde çıkış)
2.kocanı sıkıştırcan iş bulma işini hızlandırcak
3.iphone hayalini bi kenara bırakcan elindeki telefonla yetinmeyi bilecen

çok haklısın canım aynen katılıyorum...sen çalışıyosun evdeki herkez yiyo olmazki...ben olsam kimse çalışmıyo bi benmi çalışıp onlara bakıcam çıkarım bende işten elbet sonra çalışırlar...

durumunuza gerçekten çok üzüldüm,çok ezdirmişsiniz kendinizi.eşiniz ve ailesi bir olmuş resmen sizi sömürüyorlar.eşinizin de işine geliyor bu durum belli yoksa karısı çalışıcak kendi, yan gelip yatıcak.kolay kolay hiçbir erkek böyle bir durumu içine sindiremez kabullenemez.
eşiniz gerçek anlamda çalışmak isteseydi mutlaka bir iş bulup çalışırdı.hergün gazetelerde internette binlerce ilan görüyoruz.eşiniz ya iş seçtiği için iş bulamıyor,yada çalışmak istemediği için.
bu duruma lütfen bi dur deyin.hayat böyle geçmez.

böyle bir durum evlenmeden öncede mevcutmuydu eşinin calışmaması .nasıl bişey ya kk da okuduklarım benı o kadar çok şaşırtıyor ki kayınpederine nasıl veriyorsun .ben böyle seyleri okudukça ayrıl diye yorum yapıyorum çünkü bu noktada bir çözüm bulamıyorum konu sahipleri üzülüp sinirleniyorlar.ama eşin anladığım kadarıyla sadece işsiz kötü biri gibi durmuyor o yüzden kayınpederinden ayrıl dicem.yanı mümkün olduğunca uzaklaşın onlardan ayrı bir eve cıkın.eşin iş bulana kadar tek maasla bir süre ıkı kısı ıdare edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…