Ağlamaktan Gözlerim şişti :(

ben iphone a takıldım. telefonda kullandığımız özellik sayısı 5 i geçmezken 100 özellikli telefon neden isteriz? bir de parasızsak... diğer durumlar baştan kabullendiğin şeyler zaten, eşine şikayet etmeye hakkın yok bu saatten sonra. biraz sert oldu belki ama gerçek bunlar hayatım. tek çözümün var evi ayıramıyorsan bile keseyi ayırmak. onun için de biraz geç sanırım öyle düşünüyorsundur sen de zaten.

Bir konu açıyorsunuz arkasında durun bari,yorumlar geliyor sürekli ama konu sahibi yok..
ilgilenmek istemiyorsanız kapattırın konuyu..biz burada kendi kendimize yazıyor gibi oluyoruz.
Ne yaptın mesela,eşinle konuştunmu merak ettim ben.

maaşımı kayınpedere vermekmi???ben bunları okuyunca kendimden şüphe duymaya başladım.acaba benmi çok sabırsızım yanlışmı yapıyorum diye.sen bir ay boyunca çalış didin bütün maaşı kayınpedere ver.neden bu kadar içli dışlı yaşarız ki?kendine güvenmeyen insan evlenmesin.neden insanlar babalarına analarına güvenip evlenir hiç anlamam.bende kayınvalidemin yanındayım ama eşim yanımda değil.yani bir nevi mecburiyet.aksi olsa kabul edermiydim tabiki hayır...kayınpederinin eline ipleri böyle vermen çok yanlış.bi hesap varsa alıcak vericek varsa oturur bütçeni kocanla ayarlarsın.

yahu ben kocam benim özel harcamalarıma pek para vermiyor diye yakınıyordum,neler varmış meğer... (ben de çalışıyorum kocam da çalışıyor ama bu ara durumu iyi değil,evin masrafları dışında bişeye karışmıyor,ben de yapması gerek,bana da vermesi gerek diye hayıflanıyordum)
öyle şey olur mu yahu. bütün bir ay çalışı maaşımı kayınpederime vereceğim hee!!! saçmalığa bak...dünya iyisi de olsalar yapılacak şey değil bu.kendim içimden gelir,durumları yoktur diye verirsem veririm,yardım edersem ederim..ama maaşı ellerine vermekkk... çok büyük hata etmişsiniz...

konuyu baştan okursanız kız kendisi ipohone istememişki
eşi almak istemiş hatta kayınpeder ilk evlilik yıldönümünüz
güzel bir tlf al eşine demiş oğluna siz konu sahibinin lükse kaçtığını
falan ima etmişsiniz halbuki kız kaç defa açıklayarak yazdı tlf meselesini

Bwnce siz konuyu takip edemiyosunuz ben zaten eşimle konuştuğu yazmıştım ve kendisine kısa bi süre tanıdığımız acilen iş bulması gerektiği konuda.istemiyosanız takip etme zorunluluğunuz yok.kimse zorla tutmuyo sizi.

Ay sağol cnm yaaa( herkes benim istediğimi süşünüyo ama ben istemedim.zaten alınmıcakta... kesin konuştum istemiyorum şu durumda telefon diye

Takip ediyorum,en son 4 kasımda yazmışsınız,ondan sonra sayfalarca yorum gelmiş konunuza ama ilgilenmediniz.Bana göre saygısızlık bu.

Buradaki insanların çoğu söylediklerinde haklı olabilir..
..ama sen bu güne kadar hep ellerine verdiğin için maaşını, farklı bir davranışta bulunman "GELİN DEĞİŞTİ" düşmanlığına sebep olur.
Bundan sonrasınada bakarsak:

Ya aldığın zamları kenara koyucaksın, söylemeyeceksin.
Yada olaylar yatıştıktan sonra 100 tlni alıpta maaşını teslim edeceksin.
Sıkıntılı bi durum kolay değil.Zamları kenara yatırırsan eşini haberdar et.Gizli gizli bişey yapmanda hoş olmaz.

Sustukça insanın üstüne biner bu insanoğlu.Güzellikle tatlı dilinle başta eşini kendine çekerek, yanında tutarak tavırlarını belli etmeni öneririm.

Bu nedir Allah aşkına?Ekonomik özgğürlüğünüz var ama k.pederinizden harçlık alıyorsunuz ! üstelik 50 tl ye indirmiş,sonunda onu da kesmiş...Pesssssssssss diyorum.Tamam ailenin zor durumunda destek olmak güzel neticede aynı evde yaşıyorsunuz ama 50 tl harçlık almak sonra da onun kesilmesi...Peki eşinize sorun bakalım hiç mi vasıtaya binemeyeceksiniz,çok afedersiniz ped de mi alamayacak sınız?Bırakın kozmetik falanı ama bunlar en gerekli harcamalar.İşyerinde bir çay da mı içemeyecek mişsiniz?Kusura bakmayın arkadaşım babanız dahi olsa sizi böyle bir cenderenin içine sokmaya hakkı yok.Maaşınızın belli bir kısmıyla evin mutfak masrafına ya da ısınma,faturalar vs sine katılabilirsiniz çünkü onlar sizin de katıldığınız ortak harcamalar.Ama k.pederin,k.valdenin ya da görümcenin şahsi borçlarını ödemek zorunda değilsiniz.Size mi güvenip borç yapmışlar.O zaman sizi altın yumurtlayan tavuk olarak görüyorlar demektir.Kendinizi kullandırmayın arkadaşım,çalışıyor topluma giriyorsunuz,yemek paranızı,şahsi ihtiyaçlarınızı almak kazandığınız paradan harcamak en doğal hakkınız paranızın kontrolü ya sizde ya da eşinizde olsun.Ne demek k.pedere kartımı veriyorum ya?K.peder dışkapının mandalıdır eşiniz hayattayken ve başınızdayken.Lütfen eşinize de söyleyin bu kadar oynatmasın iplerini babasına.Resmen SÖMÜRÜLÜYORSUNUZ!!!K.pederinizin karşısına geçip kartınızı isteyin ve maaşınızdan belli bir miktar yardım edeceğinizi belirtin.Ha anlamıyorsa ya da kabul etmiyorsa maaş kartınızın kaybolduğunu söyleyip bankadan iptal ettirin ve yeni bir kart isteyin.HERKESE HAKETTİĞİ MUAMELE YAPILIR.Unutmayın taviz tavizi doğurur...

pardon ama çok saçma bi durum bu ne demek k.pedere para vermek kocanız pekalada idare edebilir paranızı kendi ayarlamanızı kendiniz yapmalısınız ama bunu baştan halledecektiniz. şimdi işleri değiştirmeye kalkarsanız kötü gelin olursunuz eminim ki...
ama siz ne yapın ne edin bu duruma bi son verin herkes kendi ekonomisini bilsin ona göre hareket etsin.
yrıca şunuda söylemeden edemicem sizi kırmak istemem belki bunu söylemek banada düşmez ama yinede söylemeden geçemicem madem çok sıkışıksınız iphone gibi pahalı bi telefonu almak sizi daha da zora sokabilir bence en gerekli harcamalarınızı ön planda tutmalısınız tabi bu benim nacizane fikrim.

Ne fark eder allah aşkına yorumum gene aynı. Neden o kadar pahalı bir telefon almak isteriz eşimize güzel ve daha hesaplı telefonlar varken. Düzelttim oldu mu şimdi? Ortada sonuçta zaruri olmayan bir harcama var ben ondan bahsediyorum.

Son düzenleme:
Kayınederin dengesizliği zaten ortada. Mesele burda çok içli dışlı olmak. Bugün telefon olayı olmasa yarın başka birşey olacak. Altın olayı vardı bir ara. İki kişilik çalışmak yerine fazladan başkaları için de çalışıyorsunuz. Bu batmıyor da 50 tl batıyorsa bu durum çok rahat kafaya takmadan halledilebilir. Ortada ana problem varken yandallara takılmak gibi birşey bu.

Çok zor bi durum gerçekten, kimsenin kesesi ayrı değil demişken Siz bu tutumu yapmaya hakkı olduğunu düşünür eşinizin babası..
İnsanlar genelde böyle değil midir zaten ?
Kırk yıl sırtınızda taşırsınız, ama bir kere bugün taşımıyım dersiniz ve o gün " en kötü olursunuz" .
Bu her türlü ilişkide geçerlidir..

Düzen bu şekilde kurulduğu için Sizin ailenizde, köklü değişikliler, hakların geri alınması için baya sancılı bir süreci göze almak zorundasınız.
Ki eşiniz bu duruma sıcak bakmıyor, cesaret edemiyor gibi bir değerlendirme yapabiliriz.
Bu durumda önce eşinize " iki kişilik yuva" kavramını aşılamasınız.
O muhattap olmalı ikinizi savunmalı, haklarınızı savunmalı babasına karşı..
Yoksa Sizin eşinizin babasıyla her şeyi göze alıp konuşmanız gerekir tek başınıza ama bu da çok yıpratır ve yalnız bırakır...
Allah yardımcınız olsun...

nasıl isterseniz ondan bahsedin yorumunuz konu sahibi istiyor sanki tlf nu
o şekilde yapmışsınız ben onu demek istemiştim

çok zor bir durum.insanın çalışası gelmez.karşılığında hiç birşey elde edemeden çalışmak nasıl bir duygudur tahmin edemiyorum

ya ne demek kayınpederden kendi alınterini harçlık olarak almak siz en başta ilk gün buna nasıl müsade ettiniz nasıl ha tamam onların evindesiniz belki ama eve biraz katkıda bulunun erzak yardımı falan yeterya siz kendiniz çalışıyosunuz sen kendin sen sen...
maden olan olmuş baştan yüz verip müsade etmişsin çıkış yolun yok madem ozaman sende maaşından istediğin kadar para kendine ayır gerisini eşine ver o versin babasına yada baba biz ayrı eve çıkcaz biraz kenara para atıp depozito biriktircez desin ya
yada sizde çıkın işten oturun hepberaber bekleyin eşiniz iş bulsun diye sonra gene başka bi iş bulursunuz
insan kendi alınterini nasıl bi başkasına verir sonrada simit marası versin diye bekler yapmayın bunu kendinize yapmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…