affedemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayir asla. ve ailemde hicbir kadinin da bunu yasadigini bilmiyorum. belki de bu yuzden bunu atlatamiyorum. ama huzursuz bir evde buyudum, tartismalar vardi

Bana sorsaniz son zamanlarda ikinizde bunalima girmissiniz ve siz bu yüzden evde gördügünüz iletisim sekillerini kendi evliliginize yansitiyorsunuz. Bu mesela ebeveynlerde cocuklarina karsi da görünür. Ikinizi neler yipratti bilmiyorum, ama ikinizin de destege ihtiyaci var. Cocugunuz böyle bir ortamda büyümemeli. Siddet olayina gelince: adam size kagit firlatmis evet, ama sizde ona siddet uyguladiniz. Bunu kabul etmeden iyilesme de olmaz. Ikinizede gecmis olsun

hanimefendi tek bir kagit degil. 1 tomar kagit. 1 hafta gozumde kantoplanmasi ve goz altimdaki cizikle gezdim. illa bicaklanmam mi lazim siddet gormem icin? ya sunu yazsaniz anlarim adami delirtmissin ama yapmamaliydi bunu.
Araba sürerken adamın boynunu çizip kanatmışsın eee onu neydecüüük ?
Yooo adam atmış delirmiş çünkü :)
O kadar sayılan lafa tamam karıcım, emredersin karıcım mı demeliydi ?
Suratına atmış sus diye
Ama hasbel kader gözüne gelmiş olay bu.
Adamın amacı sana zarar vermek degilmiş, kendi de söylemiş.
Sen delirip adamın boynunu çizerken baya baya bilinçli çizmişsin işte.
Şiddet gören resmen adam yahu

Ölürmüş öyle deme :KK70:
Adama sinirden inme inecek o kısımı düşünemiyor.
Adam konuyu kapatmak istemiş işte, şu navigasyonu aç da gidelim demiş yani sus da gidelim işimize bakalım demektir bu. Daha ne desin? Kapatacağına başlamış çemkirmeye, adamı tebrik ediyorum sadece kağıtları fırlatmakla kalmış boğazını bilmem neresini çizip yırtan bir kadına iyi direnmiş. Cinnet geçirmemiş ben olsam cinnet geçirirdim.

Ya konu sahibi de psikolojik tedavi de alıp kendini düzeltecek ya da boşansınlar yazıktır o çocuğa. En azından bu agresyon ortamında büyümez.

Çok kötü ve kırıcı sözler duyduğunda birine elinde ki kağıtları fırlatmak onun bedenine direkt zarar verme amaçlı bir davranış değildir. Ama onun boynunu tırnaklamak direkt zarar vermek amaçlı uygulanmış bir şiddettir.
Her yaptığı hareketi kontrol altından tutmak, istediği olmayınca sürekli azarlamak hakaret etmek karşı tarafı öfkelendirir.
Sizin sürekli kurban psikolojisinde olup diğer taraftan karşı tarafa verdiğiniz zararın üstünü örtmeniz, problem çıkaran hareketlerinize değil de gelen tepkiye odaklanmanız fazlasıyla benmerkezci biri olduğunuzu gösteriyor.
Bunları sizi yıpratmak için değil, hatanızı görüp yaşadığınız problemlerden kurtulmanızı sağlayacak eleştiriler olarak görür ve yorumlarsanız ilişkinizi düzeltebilirsiniz.
Bakın burda anlaşılmayan bir nokta var. Ben haklıyım eşim haksız demiyorum hatta kendimi durduramadığımı, hıncımı alamadığımı biliyorum bunun için bireysel terapiye de başladım. Hatta olay şu o kağıt olayından sonra ben yine kendime yüklendim. Ne gurursuzun defol gitsene bu evlilikten diye. Sigara konusunu aşamıyorum çünkü eşimin oğluma kötü örnek olacağını, erkenden öleceğinden korkuyorum. Aslında tüm öfkelerim altında yoğun üzüntüler olduğunu görüyorum. Belki çocukluktan gelen hisler, travmalar bilmiyorum. Sadece çok çıkmazda hissediyorum :KK43:
Bakın burada kendime yüklendim derken bile kendinizi kayırıyorsunuz. Eşime bu kadar kırıcı ve öfkelendiren şeyleri söyledim onu zıvanadan çıkardım demek yerine yine aldığınız tepkiye odaklanıp kendinizi mağdur ama gurursuz görüyorsunuz.
Tam tersi olabilirdi, eşiniz sürekli bağıran olay çıkaran, sizi sigara içtiğiniz için sürekli eleştiren, arabada söylediğiniz sözleri size o söyleyen kişi; siz de artık delirdiğiniz de elindeki kağıtları fırlatan istemeden zarar veren olabilirdiniz. Olay böyle olsaydı da siz yine kendinizi haklı bulacaktınız. Çünkü asla kendinizi doğru şekilde sorgulamıyorsunuz. Kendi yaptıklarınıza neden böyle davrandığınız ile ilgili bahaneler üretebiliyorsunuz, nedenler bulabiliyorsunuz.
Ama aynı düşünce yapısını eşiniz için kullanmıyorsunuz. İnanın bu hiç adaletli değil.

Burada bana saldıran tüm yorumlara genel bir cevap olarak yazıyorum: BEN KENDİMİ HAKLI GÖRMÜYORUM, AMA YAŞADIĞIM OLAYDAKİ SON NOKTAYI NE YAPARSAM YAPAYIM HAK ETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. Şimdi buna göre cevap yazarsanız sevinirim
Kadına karşı şiddeti onaylamayacak bir dolu kadın yaşadığınız olayın şiddet amaçlı olmadığını sizin hatalı olduğunuzu yazmış. Ama siz inatla kendi yaptığınız tırmalama olayını kendini savunma, eşinizin attığı kağıtları şiddet olarak görüyorsunuz. Bu şekilde davranmaya devam eder, uyarıları kulak ardı ederseniz hiç bir şeyi düzeltemezsiniz. Başka başka olaylarla evliliği kendinize de eşinize de zindan etmeye devam edersiniz.

Adam konuyu kapatmak istemiş işte, şu navigasyonu aç da gidelim demiş yani sus da gidelim işimize bakalım demektir bu. Daha ne desin? Kapatacağına başlamış çemkirmeye, adamı tebrik ediyorum boğazını bilmem neresini çizip yırtan bir kadına iyi direnmiş. Cinnet geçirmemiş şükür.

Ya konu sahibi de psikolojik tedavi de alıp kendini düzeltecek ya da boşansınlar yazıktır o çocuğa. En azından bu agresyon ortamında büyümez.
Valla kocam ne bileyim benim bogazımı yüzükle çizse darbetmek maksadı ile gücüm yetmez ama o an koruma maksatlı ben de ona dalarım yani.
Adam hiç bir şey etmemiş.

Çok kötü ve kırıcı sözler duyduğunda birine elinde ki kağıtları fırlatmak onun bedenine direkt zarar verme amaçlı bir davranış değildir. Ama onun boynunu tırnaklamak direkt zarar vermek amaçlı uygulanmış bir şiddettir.
Her yaptığı hareketi kontrol altından tutmak, istediği olmayınca sürekli azarlamak hakaret etmek karşı tarafı öfkelendirir.
Sizin sürekli kurban psikolojisinde olup diğer taraftan karşı tarafa verdiğiniz zararın üstünü örtmeniz, problem çıkaran hareketlerinize değil de gelen tepkiye odaklanmanız fazlasıyla benmerkezci biri olduğunuzu gösteriyor.
Bunları sizi yıpratmak için değil, hatanızı görüp yaşadığınız problemlerden kurtulmanızı sağlayacak eleştiriler olarak görür ve yorumlarsanız ilişkinizi düzeltebilirsiniz.

Bakın burada kendime yüklendim derken bile kendinizi kayırıyorsunuz. Eşime bu kadar kırıcı ve öfkelendiren şeyleri söyledim onu zıvanadan çıkardım demek yerine yine aldığınız tepkiye odaklanıp kendinizi mağdur ama gurursuz görüyorsunuz.
Tam tersi olabilirdi, eşiniz sürekli bağıran olay çıkaran, sizi sigara içtiğiniz için sürekli eleştiren, arabada söylediğiniz sözleri size o söyleyen kişi; siz de artık delirdiğiniz de elindeki kağıtları fırlatan istemeden zarar veren olabilirdiniz. Olay böyle olsaydı da siz yine kendinizi haklı bulacaktınız. Çünkü asla kendinizi doğru şekilde sorgulamıyorsunuz. Kendi yaptıklarınıza neden böyle davrandığınız ile ilgili bahaneler üretebiliyorsunuz, nedenler bulabiliyorsunuz.
Ama aynı düşünce yapısını eşiniz için kullanmıyorsunuz. İnanın bu hiç adaletli değil.

Kadına karşı şiddeti onaylamayacak bir dolu kadın yaşadığınız olayın şiddet amaçlı olmadığını sizin hatalı olduğunuzu yazmış. Ama siz inatla kendi yaptığınız tırmalama olayını kendini savunma, eşinizin attığı kağıtları şiddet olarak görüyorsunuz. Bu şekilde davranmaya devam eder, uyarıları kulak ardı ederseniz hiç bir şeyi düzeltemezsiniz. Başka başka olaylarla evliliği kendinize de eşinize de zindan etmeye devam edersi

Valla kocam ne bileyim benim bogazımı yüzükle çizse darbetmek maksadı ile gücüm yetmez ama o an koruma maksatlı ben de ona dalarım yani.
Adam hiç bir şey etmemiş.
bu boynu yuzukle cizme olayi, gozum o hale geldikten sonra yaptigim bir seydi. olayi ilk baslatan, ilk fitili atan sizin icin onemli degil sanirim.

bu boynu yuzukle cizme olayi, gozum o hale geldikten sonra yaptigim bir seydi. olayi ilk baslatan, ilk fitili atan sizin icin onemli degil sanirim.
Adama laf saydırmış durmuşsunuz arabada :KK70:
Ay bayılazaaaam.
Yahu yol boyunca susmamışsın ki.
Adama ne biçim adamsın demişsin sabah uyanır uyanmaz.
O da sana sus artık aptal karı demiş.
Arabada habire söylemiş durmusşunuz.
Tamam tamam en masum sensin, eşinin de elleri kırılsın.
Hof ben gidiyorum.
Ama kocan seni boşamak isteseydi süt dökmüş kediye dönecegine yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Kadına karşı şiddeti onaylamayacak bir dolu kadın yaşadığınız olayın şiddet amaçlı olmadığını sizin hatalı olduğunuzu yazmış. Ama siz inatla kendi yaptığınız tırmalama olayını kendini savunma, eşinizin attığı kağıtları şiddet olarak görüyorsunuz. Bu şekilde davranmaya devam eder, uyarıları kulak ardı ederseniz hiç bir şeyi düzeltemezsiniz. Başka başka olaylarla evliliği kendinize de eşinize de zindan etmeye devam edersiniz.
yorumunuz icin cok tesekkur ederim. beni elestirdiginiz halde mantikla yaklasiminiz ve uslubunuz icin.. umarim diger arkadaslar da sorunumun benim elestirilmem degil, cirkin uslup oldugunu anlamis olurlar boylece. ruh hastasi sensin, hak etmissin demek yerine lutfen su yukardaki yorumun naifligine bakin.
sizin empati tavsiyenizi dikkate alacagim, haklisiniz

cok uzattim asil beni cok yipratan ve uzerinden 6 ay gecmis olmasina ragmen atlatamadigim konuya geleyim. ev kredisi basvurulari icin tum evraklari hazirladik ettik artik o gun avukata gidip imza islerini halledecegiz. esimin sigara bagimlisi oldugunu soylemistim. sabah gozumu acar acmaz o kokuyu almak beni delirtti ve bagirdim ya yeter ne bicim insansin sen diye o da iste yeni basladigi ilac etkisiyle sacma sapan konusuyor bana aptal kari sus artik dedi. ben delirdim nasil ofkelendim ama evden cikip gitmek zorundayiz.
Şunu suraya bırakıyorum.
İlacın etkisi ile madem sana sus aptal karı dedi.
Sen de sussaydın.
Yeter yani magduru oynadıgınız.

Yoo okudum onada cevap verdim. Hakaretlerinizle adamı deliye çevirmişsiniz ona rağmen sadece kağıtları fırlatmış, gözünüze gelmesini haklı çıkmak için kullanmışsınız.
Daha önce de yazdığım gibi sinirlenip kağıt fırlatmak bedene zarar amaçlı bir hareket değildir ama birinin boynunu tırnaklamak yada saldırmak şiddet/zarar verme amaçlı yapılan bir harekettir.

yorumunuz icin cok tesekkur ederim. beni elestirdiginiz halde mantikla yaklasiminiz ve uslubunuz icin.. umarim diger arkadaslar da sorunumun benim elestirilmem degil, cirkin uslup oldugunu anlamis olurlar boylece. ruh hastasi sensin, hak etmissin demek yerine lutfen su yukardaki yorumun naifligine bakin.
E bende aynisini soyledim size ilk yorumumda. Ben kendime kizdim, hakliyim demiyorum diyip duruyorsunuz. Kendiniz icin bahaneniz var. Konusup durdukca adam cildirmis, adaminda bahanesi var.

kilif bulmuyorum. oglum icin uzuldugumu, hatta hic zaman kaybetmeden bir uzmana basvurdugumuzu soyluyorum. hakliyim da demiyorum. ya o esnada cikip gidebilirdi 5 dakika disari cikip yuruyebilirdi. sinirlendigi birinin hala uzerine gelip elindekini yuzume firlatmasi gerekmezdi.
Siz de arabada çocuk var, bu kadar laf sayıp ortalığı germeyeyim. Evde akşam, çocuk yattıktan sonra sakince yaptığının hata olduğunu söyleyeyim diyebilirsiniz. Neden demediniz? Çünkü siz kendinize hakim olamıyorsunuz, hıncınızı bir türlü alamıyorsunuz di mi?

Peki o sizi affetti mi? Sürekli adamı tahrik etmişsiniz. Resmen uğraşmışsınız kavga çıksın diye. Oğlunuzun yanında sürdüren de sizsiniz. Ben olsam sizi affetmezdim.

Eşiniz size şiddet uygulamış gibi lanse ediyorsunuz ama gayet karşılıklı bir şiddet durumu var yaşanan. Eşiniz tek hatalı değil. Siz ona saldırdığınızda da kaza yapabilirdi mesela. Sırf gözünüze kağıt geldi diye bunu haklı çıkmak için kullanıyorsunuz. Karşınızda boğa var öfkeyle koşuyor siz kırmızı bayrak açmış sallıyorsunuz resmen. Adamı tahrik etmişsiniz, ağzınızın ayarı yok. Dahası arabada çocuğunuz var şoföre saldırıyorsunuz. Eşiniz bile isteye sizin gözünüze bir zarar vermemiş ki. Sanırım hayatınız toz pembe olsun istiyorsunuz ama yok öyle bir dünya. Yazdığınız problemler pandemiden dolayı sosyal hayatın sıfırlanması, kayınvalide sorunu, erken doğum vs herkesin başına gelen/gelebilecek durumlar. Sizin kendi başınıza terapi almanız gerektiğini düşünüyorum. Yazdığınız ama elimde değil, karakterim böyle dediğiniz şeylerin hepsi gayet elinizde olan şeyler.
Sizin ciddi bir tedaviye ihtiyacınız var.Bu sinirle yarın kendinize oğlunuza zarar verirsiniz.Allah eşinize kolaylık versin başka bir şey yazmayacağım.Yaptığınız her şeyin doğru ve haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz.Ama bence psikolojik olarak rahatsızsınız bunu unutmayın ve hemen tek tedaviye başlayın

1. öfke probleminiz var, çözmeniz lazım.
2. eşiniz o lafları nasıl affetti?
3. şöyle bi şey de var bence siz eşinizi sevmiyorsunuz anlattıklarınızdan çıkan bu cinsellik vs. affetmeyi bi yana bıraktım sevmediğiniz insanla ne işiniz var?

Gerçekten almanızı tavsiye ederim. Kağıt fırlatma olayında bile kendini haksız görüp özür dileyen adam "o sigarayı balkonda iç, kokusu midemi bulandırıyor sonrasında elini yüzünü yıka lütfen, kolonya sık ellerine vs. " deseniz inanın size saygı duyar ve yapar. Aynı evi, hayatı paylaştığınız insanı bu kadar kırarsanız bir süre sonra tahammülsüz biri olur. Mutsuz olduğu için evliliğinizle ilgili çabalamaz. Ya aynı ev içinde sizi görmezden gelip yaşamaya devam eder yada evliliği gözden çıkarır.
Madem terapi alıyorsunuz öfke kontrolü ve iletişimle ilgili konuların üzerinde durun.
Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz alacağınız tepkiyi, anlayışı tamamen tersine çevirebilir.

1. öfke probleminiz var, çözmeniz lazım.
2. eşiniz o lafları nasıl affetti?
3. şöyle bi şey de var bence siz eşinizi sevmiyorsunuz anlattıklarınızdan çıkan bu cinsellik vs. affetmeyi bi yana bıraktım sevmediğiniz insanla ne işiniz var?
hayir esimi seviyorum ama bu sevginin cok yiprandigini biliyorum. esiniz sizi nasil affetti sorularina cevap olarak soyleyecegim birkac sey var: esim benim aslinda cok iyi niyetli, ona cok deger veren bir insan oldugumu biliyor. en zor zamanlarimizda yanimizda ailemiz dahi yokken hep birbirimiz vardik, hep birbirimizi yureklendirdik. ama son yillarda yiprandik saniyorum. sevginin sekli degismis olabilir ama sevgimin bittigi asla dogru degil. olsa bu kadar beni yipratmazdi bu konu.

ben yetistirilme tarzimdan oturu biraz ofkeli, kizinca agzina geleni soyleyen bir yapidayim o bana gore daha sakin genel olarak
Bu da psikolojik şiddet.Bunu karşı tarafa yaparken onu sizi sürekli alttan almasını bekleyemezsiniz.Siz ağzınıza geleni söylerseniz eşinizde söylemeye başlar.Herkesin bir bam teli vardır.Siz sabırları baya zorluyor ve karşınızdakinden sonsuz iltimas bekliyorsunuz..Bakın tüm iyi niyetimle söylüyorum sizin tedavi olmanız lazım.

her seferinde şiddeti başlatan siz olmuşsunuz.
öfke kontrol probleminiz var belli ki destek almayı düşünmediniz mi hiç?
sigara kokusunu şiddet gösterip aptal karı şiddeti ile karşılık almışsınız.
arabadaki sözlü şiddetiniz kabul edilebilir değil. karşılığında şiddet görmüşsünüz. bir durayım ne oluyor demeden adamın boğazını çizmişsiniz hem adam araba kullanıyor hem çocuğunuz arabada.
buradan bakınca daha fazla şiddete maruz kalan eşiniz.
kağıtların gözünüze denk gelmesi sizi haklı yapmıyor tamamen eşinizin şanszlığı. sizde maşallah bunu iyi kullanmışsınız haksızken haklı çıkmak için.
Noktası virgülüne kadar katılıyorum 👏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X