affedemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayir esimi seviyorum ama bu sevginin cok yiprandigini biliyorum. esiniz sizi nasil affetti sorularina cevap olarak soyleyecegim birkac sey var: esim benim aslinda cok iyi niyetli, ona cok deger veren bir insan oldugumu biliyor. en zor zamanlarimizda yanimizda ailemiz dahi yokken hep birbirimiz vardik, hep birbirimizi yureklendirdik. ama son yillarda yiprandik saniyorum. sevginin sekli degismis olabilir ama sevgimin bittigi asla dogru degil. olsa bu kadar beni yipratmazdi bu konu.
birikmişlik var o zaman, ufak tefek şeyler ne kadar göz ardı edilse de çok kötü patlıyor bi yerden sonra en olmadık şeye cinnet geçiriliyor. sigaradan acayip dertlisiniz mesela ki bunu çok çok iyi anlıyorum aynı problem benim de başımda var haftada 10 paket sigara içer kocam ve gerçekten tahammülüm o kadar az ki o kokuya onun yarattığı ağız kokusuna üstüne sinen kokuya falan böyle yani cidden cinnet geçirilebilecek bi mevzu halini almış vaziyette :KK70:çare bulduk ufak tefek kurtulacağız umarım, bakalım... kendisini de söylene söylene illallah ettirdim nitekim :KK70:

arada aşk tazelemek gerekiyor sanırım, cinnetin kavgalarınn ardından bi reset atmak lazım madem sevgi var. onu da nasıl yaparsınız bilemem tabi :/

birikmişlik var o zaman, ufak tefek şeyler ne kadar göz ardı edilse de çok kötü patlıyor bi yerden sonra en olmadık şeye cinnet geçiriliyor. sigaradan acayip dertlisiniz mesela ki bunu çok çok iyi anlıyorum aynı problem benim de başımda var haftada 10 paket sigara içer kocam ve gerçekten tahammülüm o kadar az ki o kokuya onun yarattığı ağız kokusuna üstüne sinen kokuya falan böyle yani cidden cinnet geçirilebilecek bi mevzu halini almış vaziyette :KK70:çare bulduk ufak tefek kurtulacağız umarım, bakalım... kendisini de söylene söylene illallah ettirdim nitekim :KK70:

arada aşk tazelemek gerekiyor sanırım, cinnetin kavgalarınn ardından bi reset atmak lazım madem sevgi var. onu da nasıl yaparsınız bilemem tabi :/
evet bunu yasamayan bilmez yani o emzik gibi sigara icme tiryakiliginin rezilligini. en basitinden yolculuklar benim icin kabus neden adam sigara icemedi diye gergin. e yillardir benim de sabrim tasti. umarim siz de cozum bulursunuz eger bulursaniz bana da haber verin lutfen.

evet zaten bu konuyu acma sebebim o reset i nasil aticam, nerden baslayacagim, bu butun kavgalari, kirginliklari nasil ardimizda birakiriz sorusunun cevabini bulmak.

Sosyal medyada yazılanlara çok kulak asmayın, herkesin evliliği çok mükemmel eşleri dünyadaki en iyi eşler gibi burda boşan nutukları veriyor, her yazılan çizilene bakarsak evli çift kalmaz :stop:
Siz de eşinizin üzerine çok gitmişsiniz bunu kabul edin,
Affetmişsiniz, eş terapisine gidiyorsunuz, tekrar tekrar başa sarmayın,
Geçmişe bir sünger çekip önünüze bakın, aynı durumlar tekrar tekrar yaşanırsa o zaman bir yoluna bakarsınız.

Sosyal medyada yazılanlara çok kulak asmayın, herkesin evliliği çok mükemmel eşleri dünyadaki en iyi eşler gibi burda boşan nutukları veriyor, her yazılan çizilene bakarsak evli çift kalmaz :stop:
Siz de eşinizin üzerine çok gitmişsiniz bunu kabul edin,
Affetmişsiniz, eş terapisine gidiyorsunuz, tekrar tekrar başa sarmayın,
Geçmişe bir sünger çekip önünüze bakın, aynı durumlar tekrar tekrar yaşanırsa o zaman bir yoluna bakarsınız.
bugun aslinda beni tekrar tetikleyen sosyal medyada takip ettigim bir psikologun soru cevapta verdigi cevapti. bir kisi iliskisinde siddet gormus ve psikolog da demis ki siddetin asli affi olmaz, simdi ben de bu kafayla yetistim. iste kadin guclu olmali, kendi ayaklari uzerinde durmali vs. evet aslinda bu fikirler dogru ama hadi simdi benim durumumda cik isin icinden. burada yazan bircok kisiye gore hatta esim magdur ben degilim.
tesekkur ederim yorumunuz icin

bu boynu yuzukle cizme olayi, gozum o hale geldikten sonra yaptigim bir seydi. olayi ilk baslatan, ilk fitili atan sizin icin onemli degil sanirim.
Olayı siz başlatmışsınız:olamaz:
Ama boşa yazıyoruz çünkü siz bana şiddet uyguladıııı diyerek burada size hak verilecek sandınız. Şiddete uğrayan kocanız her anlamda.

Bakın burda anlaşılmayan bir nokta var. Ben haklıyım eşim haksız demiyorum hatta kendimi durduramadığımı, hıncımı alamadığımı biliyorum bunun için bireysel terapiye de başladım. Hatta olay şu o kağıt olayından sonra ben yine kendime yüklendim. Ne gurursuzun defol gitsene bu evlilikten diye. Sigara konusunu aşamıyorum çünkü eşimin oğluma kötü örnek olacağını, erkenden öleceğinden korkuyorum. Aslında tüm öfkelerim altında yoğun üzüntüler olduğunu görüyorum. Belki çocukluktan gelen hisler, travmalar bilmiyorum. Sadece çok çıkmazda hissediyorum :KK43:

yazınız o kadar çelişkili ki.
hem eşim haksız demiyorum diyorsunuz hemde kağıt olayını aşamıyorum diyorsunuz.
neden aşamıyorsunuz biliyormusunuz çünkü eşiniz iyi bir adam ve kendini suçlu hissettiği için bu konuda sürekli sizi alttan alıyor o yüzden aşamıyorsunuz. başlarım sana da kaprislerinede dese siz bir silkelenip kendinize gelirsiniz bence.

yorumunuz icin cok tesekkur ederim. beni elestirdiginiz halde mantikla yaklasiminiz ve uslubunuz icin.. umarim diger arkadaslar da sorunumun benim elestirilmem degil, cirkin uslup oldugunu anlamis olurlar boylece. ruh hastasi sensin, hak etmissin demek yerine lutfen su yukardaki yorumun naifligine bakin.
sizin empati tavsiyenizi dikkate alacagim, haklisiniz
Lütfen aynı nahifliği sizde eşinize gösterin yazık adama. Çirkin üslubun ne olduğunu biliyorsunuz yani bu da bir gelişme:super:

• Beğen
Reactions: Kuf
Ama boşa yazıyoruz çünkü siz bana şiddet uyguladıııı diyerek burada size hak verilecek sandınız. Şiddete uğrayan kocanız her an

Ama boşa yazıyoruz çünkü siz bana şiddet uyguladıııı diyerek burada size hak verilecek sandınız. Şiddete uğrayan kocanız her anlamda.
saka maka keske sizin gibi dusunsem. boylece de sen gurursuzsun, sen eziksin diye kendime yuklenmeyip onume bakabilirdim. keske hak ettim diyebilsem ama hala bunun hak edilecek bir tarafi olmadigini biliyorum. ben buraya bana hak verilsin diye yazmadim. asamadigim bu olaya benzer seyler, anlasmazlillar yasayanlar varsa belki gectikleri yollardan cikip bana fikir verirler diye yazdim. hatalarimin farkindayim ve bunlari basta oglum icin olmak uzere cozmeye calisiyorum

bugun aslinda beni tekrar tetikleyen sosyal medyada takip ettigim bir psikologun soru cevapta verdigi cevapti. bir kisi iliskisinde siddet gormus ve psikolog da demis ki siddetin asli affi olmaz, simdi ben de bu kafayla yetistim. iste kadin guclu olmali, kendi ayaklari uzerinde durmali vs. evet aslinda bu fikirler dogru ama hadi simdi benim durumumda cik isin icinden. burada yazan bircok kisiye gore hatta esim magdur ben degilim.

eşiniz sizi dövse karşılık vermez oturup güzelce dayağınızı mı yersiniz?
siz eşinize şiddet göstermişsiniz adamda sinirle bir karşılık vermiş.
hala kalkmış şiddetin affı olmaz diyorsunuz.
eşim bana şiddet gösterse bende karşılık veririm eşim tutup şiddetin affı olmaz kendimi çok gurursuz hissediyorum dese totomla gülerim
umarım anladınız şimdi.

Siz de arabada çocuk var, bu kadar laf sayıp ortalığı germeyeyim. Evde akşam, çocuk yattıktan sonra sakince yaptığının hata olduğunu söyleyeyim diyebilirsiniz. Neden demediniz? Çünkü siz kendinize hakim olamıyorsunuz, hıncınızı bir türlü alamıyorsunuz di mi?
Evet buradada alamadığı gibi. Hem hatalı olduğumu biliyorum yol gösterin deyip hem de eleştiriye gelemiyor çünkü eşi hep idare etmiş alttan almış alışmış.

Son düzenleme:
bu boynu yuzukle cizme olayi, gozum o hale geldikten sonra yaptigim bir seydi. olayi ilk baslatan, ilk fitili atan sizin icin onemli degil sanirim.

Evet keşke yaşanmasaydı;ama bu da sizin uyguladığınız psikolojik şiddetinize bir karşı şiddettir. Kocanız kağıtları DİREKT sizin gözünüzü çıkarmak, gözünüze zarar vermek için atmadı;fakat siz adama ARAÇTAYKEN DİREKT zarar vermek için boğazını yırtmışsınız. Bunca agresyon sırasında hiçkimse için değilse bile otizmli çocuğunuz için işi bu raddelere getirecek davranışlardan kaçınmanız gerekirdi. Karşı taraf şunu yapsaydı, karşı taraf çıkıp bir dolansaydı hep karşı taraftan beklemeyin, topu hep karşıya atmayın.

Benim eşim de çok sigara içiyor günde 1 1,5 paket, araçta ben de camımı açıp tolare ediyorum, evde içmesini istemiyorum. Ben normalde evimde balkon hariç kimseye içirtmem, bazen çok sinirliyken gözü hiçbir şey görmezken yakıyor art arda ağzımı açmıyorum. Ki bana karşı daima kıldan incedir, ses bile yükseltmez. Ama zaten bir şeylere köpürmüş, aşırı sinirli, belki bardağı taşıran son damla olurum diye susuyorum. Biraz sakinleşince gidip sırtını sıvazlıyorum, omzunu öpüyorum, hadi diyip hava alsın diye balkona çıkarıyorum, sarılıyorum. Sakinleşince o özür diliyor zaten kızdığım bir şey yaptığı için. Azarlayarak, emir vererek, onur kırıcı değil de olabildiğince kibar, anlayışlı ve hoşgörülü davranın. Tedavi görüyor sonuçta, siz de destek alın. Böyle ancak birbirinizi boğazlarsınız. Herkes elinden geleni yapmalı, özellikle siz öfke probleminiz konusunda yardım almalı, kendinizi törpülemelisiniz; sakin olmalısınız.

İlk olarak sakin olun, hatalı gördüğümüz taraflarınızı söyledik biraz irdeleyin ve oturup konuşun, hatalarınızı kabul edin, özür dileyin, kırıldığınız onun hatalı olduğunu düşündüğünüz noktaları belirtin. Birbirinizi AFFEDİN. Onunla beraber psikolojik destek almak istediğinizi söyleyin. Hassasiyetlerine olabildiğince dikkat etmesini rica edin. Terapiyle beraber her şey daha iyiye gidecektir. Cinsel olarak da yeni şeyler deneyin, beraber daha çok vakit geçirin. Cinsel hayatınız daha bağlı daha tutkulu olsa, belki de pek çok şey gözünüze gelmeyecek, tahammülünüz artacak. Bu konuya da eğilin.

saka maka keske sizin gibi dusunsem. boylece de sen gurursuzsun, sen eziksin diye kendime yuklenmeyip onume bakabilirdim. keske hak ettim diyebilsem ama hala bunun hak edilecek bir tarafi olmadigini biliyorum. ben buraya bana hak verilsin diye yazmadim. asamadigim bu olaya benzer seyler, anlasmazlillar yasayanlar varsa belki gectikleri yollardan cikip bana fikir verirler diye yazdim. hatalarimin farkindayim ve bunlari basta oglum icin olmak uzere cozmeye calisiyorum
Bizde diyoruz ki sizin bunca zaman eşinize yaşattığınız öfke patlamalarını da eşiniz haketmiyor. O da diyor mudur ne gurursuz adamım ya karım na hakaretler ediyor da hala evli kalabiliyorum diye? Bunu da sorun kendinize.

Bence eşiniz kağıtların size zarar vereceğini düşünemedi, o anki sinirle fırlattı, kağıt sonuçta ağır bir cisim değil, gözünüze denk gelip zarar vereceğini tahmin etmedi, sonrasında sizin yaptığınız şiddet değil mi peki, karşılıklı bir şeyler yaşanmış, siz de altta kalmamışsınız, o olaydan sonra tatlıya bağlandıysa boşyere geçmişi deşip üzmeyin kendinizi, siz sürekli bu olayı düşünüp öfkelenirseniz eşinize çocuğunuza da yansır,

eşiniz sizi dövse karşılık vermez oturup güzelce dayağınızı mı yersiniz?
siz eşinize şiddet göstermişsiniz adamda sinirle bir karşılık vermiş.
hala kalkmış şiddetin affı olmaz diyorsunuz.
eşim bana şiddet gösterse bende karşılık veririm eşim tutup şiddetin affı olmaz kendimi çok gurursuz hissediyorum dese totomla gülerim
umarım anladınız şimdi.
yahu ilk kagitlari firlatip gozume zarar vererek siddeti o gosterdi ben onun uzerine yuzugumle boynunu cizdim. sizin icin oncesi sonrasinin onemi yok mu? ben o esnada canimin acisi ile karsilik vermis olabilir miyim? yanlis mi okuyorsunuz yoksa dogru okudugunuz halde suclamaya mi calisiyorsunuz anlamadim

Sorun sizde .. Sizin bireysel tedavi almanız lazım. Eşiniz çok sabırlı adammış belli. Sizin bu tutumlarınız da onu böyle sıkıntıya sokmuş. Öfke kontrolünüz yok. Anlayış desen o da yok. Kurgu desen mevcut. Kin desen var. Kesinlikle tedavilik.

Bizde diyoruz ki sizin bunca zaman eşinize yaşattığınız öfke patlamalarını da eşiniz haketmiyor. O da diyor mudur ne gurursuz adamım ya karım na hakaretler ediyor da hala evli kalabiliyorum diye? Bunu da sorun kendinize.
evet dogru diyordur belki. diyorum ya onu da elbette tetikleyen seyler oldu ama neden hakaretle karsilik vermedi, neden eline geceni firlatti ya daha agir bir sonucu olsaydi benim atlatamadigim nokta da bu.

yahu ilk kagitlari firlatip gozume zarar vererek siddeti o gosterdi ben onun uzerine yuzugumle boynunu cizdim. sizin icin oncesi sonrasinin onemi yok mu? ben o esnada canimin acisi ile karsilik vermis olabilir miyim? yanlis mi okuyorsunuz yoksa dogru okudugunuz halde suclamaya mi calisiyorsunuz anlamadim

hepimiz doğru okuyoruz.
sizin anlamadığınız şiddetin sadece fiziksel olmadığı.
sigara mevzusundan itibaren adama şiddet gösterdiğinizi anlayıp kabul ederseniz hepimizin ne demeye çalıştığını anlayacaksınız.
biri size sözlü yada fiziksel şiddet gösterdiğinde tepki verirsiniz sizde gösterdiğiniz şiddete tepki almışsınız.
o kağıt fırlattı ben boynunu çizdim ilk o başlattı diye inanmak sadece kendinizi kandırmak çünkü şiddeti başlatan ilk sizsiniz.

Eşinizin aslında ne kadar düzgün bir insan olduğunu kendi ağzınızla baya anlatmışsınız.
Evliliğiniz gayet güzel gidebilecekken sizin fevriliğiniz çıkmaza sokmuş.
Sohbetiniz güzel,iyi bir baba,karşılıklı fikirlerinize önem veriyorsunuz,iyi bir iş,okumuş olmanız,mal sahibi olmanız için çaba,eski konuları sürekli yüzüne vurmanıza rağmen 13 yıl Evliliği sürdürmesi(ki bu yaptığınızı çekmek çok zor karşı taraf için). Siz ise bi dönem depresif hal aldığında hiç destek olmamışsınız. Cinsel hayatınızı bitirmişsiniz. Arabada yaptığınızda hiç doğru değil kavgayı bu denli alevlendirmeniz bir kazaya sebep olabilirdi. Kendinizde törpülemeniz gereken şeyleri törpüledikten sonra sorununuzun kalacağını düşünmüyorum. Sigara içmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Sorumluluklarını yerine getiriyorsa sigaraya zaman harcarken birşeyleri ihmal etmiyorsa evin içinde içmiyorsa bence karışmayın koca adam yani içmek istiyor demekki içsin.

Siz de psikolojik şiddet uygulamissiniz ilk başta. Adama neler demişsiniz. Madem kendinizden bu kadar eminsiniz ayrılın.

Adam kafa göz dalmamis ki, elindeki kağıtları yüzünüze firlatmis o da gözünüze gelmiş.

Adam size ZARAR VERMEK ICIN YAPMAMIS, Size zarar vermek istese pataklardi. Ne siddeti yahu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X