ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

KREMALI POĞAÇA

MALZEMELER

1 paket krema (200 ml)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2 silme çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İÇİNE

Yarım kalıp peynir

ÜZERİNE

1 yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI

Krema,sıvıyağ,yumurta akı,kabartma tozu ve tuz karıştırılır.Un eklenip yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan küçük bezeler yapılıp elle açılır ve içine peynir koyulup kapatılıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Çatalla üzerlerinden hafif geçilir.Susam serpilip 200 derece fırında pişirilir.

Eki Görüntüle 2185933
Bu poğaça dan hep yapıyorum.Ben ununu 3 bardak koyuyorum.Gerçekten çok güzel bir tarif.Hem çok pratik hem de çok lezzetli.Tam bir kurtarıcı tarif yani.

Nefis bir hint yemeği.İçindeki malzemelere bakıp yiyemem demeyin.Ben de öyle dedim ama baya güzel oluyor.Menemene benziyor biraz.Sahur için güzel olur.

MALAİ PANEER

MALZEMELER

4 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı kaymak (Süt kaymağı kullandım.)
2 kibrit kutusu peynir
1 çay bardağı süt (En küçük çay bardağı)
2 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz

YAPILIŞI

Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan sotelenir.Kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates,pulbiber,karabiber ve tuz eklenip biraz pişirilir.Kaymak ve peynir eklenir ve peynirler ezilmeden çok az çevrilir.Süt eklenir ve az çevrildikten sonra üzerine bir kapak kapatılıp süt çektirilir.Üzerine maydanoz serpilip afiyetle yenir.

Eki Görüntüle 2154890
Kaymağı birde pilâvlarda dene canım harika oluyor yiyenler bu tereyağı nasil lezzetli diyor öyle saniyorlar

Bu poğaça dan hep yapıyorum.Ben ununu 3 bardak koyuyorum.Gerçekten çok güzel bir tarif.Hem çok pratik hem de çok lezzetli.Tam bir kurtarıcı tarif yani.
Evet harika bir tarif.Çok da pratik.Bana 3 bardak un az geldi.Ama bardaktan bardağa da fark edebilir.

Pilavda kaymağı hiç denemedim.En kısa zamanda deneyeceğim.Teşekkür ederim fikir için. :KK28:
Ben kahvaltıda artarsa buzluğa kaldırırım neye ihtiyac olursa tereyağı yerine kullanırım. Yaptiklariniz çok lezzetli duruyor bu arada ellerinize saglik

FRAMBUAZLI ÇİZKEK

ALT TABANI

2 paket yulaflı burçak bisküvi
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı fındık

KREMASI

400 gr.labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 kutu krema (200 ml.)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası .

ÜZERİNE

Hazır frambuaz sos

YAPILIŞI

Tereyağ eritilip soğutulur.Bisküviler rondoda un haline gelene kadar çekilip tereyağıyla ve fındıkla karıştırılır.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip sıkıştırılır.Büsküviler döşenir ve bardakla veya kaşıkla iyice bastırılır.Pişerken kenarlarının yanmaması için kalıbın kenarları aluminyum folyoyla kaplanır.Bisküvili karışım buzdolabında biraz bekletilir.

Şeker ve labne peyniri mikserle bir kaç dakika çırpılır.Krema eklenip çırpmaya devam edilir.Yumurtalar tek tek eklenip çırpılır.En son nişasta eklenip çırpılır.Bisküvilerin üzerine bu karışım dökülüp içindeki kabarcıkların çıkması için masaya birkaç defa vurulur.150 derece fırına koyulur.Kekin yanına fırına dayanıklı bir kab içinde su koyulur.Mümkünse kapak açılmadan üzeri beyaza yakın kızarmadan pişirilir.Fırının kapağı hafif aralanıp iki üç saat fırının içinde soğutulur.Üzerine frambuaz sos dökülüp bir gece dolapta bekletilir.Ertesi gün kalıptan çıkarılıp istenilen şekilde süslenip servis edilir.

36810378_527519031011360_5772111711368642560_n.jpg

36688514_194618927882940_700779615773261824_n.jpg

Ben kahvaltıda artarsa buzluğa kaldırırım neye ihtiyac olursa tereyağı yerine kullanırım. Yaptiklariniz çok lezzetli duruyor bu arada ellerinize saglik
Çok güzel değerlenmiş oluyor.Çünkü kaymağın son kullanım tarifi çok fazla olmuyor.Bu arada çok teşekkür ederim.:KK36:

ACILI EZME

MALZEMELER

1 adet büyük domates
1 küçük salatalık
1 küçük soğan
2 adet yeşil biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Tuz

YAPILIŞI

Domatesin ve salatalığın kabukları soyulur.Domates,salatalık,soğan,biber,sarımsak ve maydanoz mümkün olduğunca küçük küp küp doğranır.Baharatları,yağı,nar ekşisi,limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.

35001680_614317295610829_7512088218079068160_n.jpg

KOLAY KREM KARAMEL

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
2 paket vanilya
Fındık (Üzerine)

KARAMEL SOS İÇİN

1 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Karamel sos için yapışmayan bir tavaya şeker koyulur.Biraz kısık ateşte tahta kaşıkla az karıştırılarak yakmadan eritilir.Çok çabuk donduğu için hiç bekletmeden birer yemek kaşığı kaselerin dibine paylaştırılır.

Nişasta elenir.Süt,şeker,nişasta,yumurta ve vanilya tencereye koyulup çırpma teliyle iyice karıştırılır.Ocağa koyulup devamlı karıştırılarak pişirilir.Sıcakken donan karamelin üzerine dökülüp bir gece dolapta soğutulur.Kaseden kolay çıkması için kenarları bıçakla döndürülüp tabağa ters çevrilir.Üzerine fındık serpilip servis edilir.

35618181_152832648922579_2719071343294283776_n.jpg

ACILI EZME

MALZEMELER

1 adet büyük domates
1 küçük salatalık
1 küçük soğan
2 adet yeşil biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Tuz

YAPILIŞI

Domatesin ve salatalığın kabukları soyulur.Domates,salatalık,soğan,biber,sarımsak ve maydanoz mümkün olduğunca küçük küp küp doğranır.Baharatları,yağı,nar ekşisi,limonu ve tuzu eklenip karıştırılır.

Eki Görüntüle 2186112
Adra bu konservelik olurmu .Denedin mi .Kaynatip kapasak tutarmi.

Adra bu konservelik olurmu .Denedin mi .Kaynatip kapasak tutarmi.
Yok bu olmaz.Salatalık var içinde.:KK22:Ezme tarifi başka oluyor ama ben hiç denemedim.Kırmızı biberi közlüyorlar.Domates,yeşil biber ve sarımsakla robottan geçirip pişiriyorlar.En son maydanoz,tuz,sirke ve sıvıyağ ekleyip sıcakken kapatıyorlar.Bu şekilde oluyor.:KK66:

Yok bu olmaz.Salatalık var içinde.:KK22:Ezme tarifi başka oluyor ama ben hiç denemedim.Kırmızı biberi közlüyorlar.Domates,yeşil biber ve sarımsakla robottan geçirip pişiriyorlar.En son maydanoz,tuz,sirke ve sıvıyağ ekleyip sıcakken kapatıyorlar.Bu şekilde oluyor.:KK66:
Salatalik tursusunu sicak suyla yapjyor ablam konserve gibi .Citir citir oluyor ama .

Közlenmiş patlıcanda koyuyorlar içine,birde havuç koyuyorlarmış havuçu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama tadı güzel oluyor .

Közlenmiş patlıcanda koyuyorlar içine,birde havuç koyuyorlarmış havuçu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama tadı güzel oluyor .
Evet patlıcan ve havuç koyan da var.Güzel olur bence.Herkes damak zevkine göre ekleme yapıyor.

X