ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

takip ettim canım seni e.._y.. olarak açık açık yazmayayım da :)
Yeni takibe başladın dimi canım.Sanırım tahmin ettiğim kişisin.Çok teşekkürler beni takip ettiğin için.:KK36:

diyet yapıyorum ama tariflere bakmaktan alıkoyamadım kendimi :KK70:
çok güzel şeyler var elinize sağlık.
tüm sayflara tek tek bakmaya çalışıyorum ama kete tarifiniz var mı ?
Hoşgeldin canım.:KK36:Kahrolsun diyetler diyorum.:63:Neyse ben motivasyonunu düşürmeyeyim.Çok bakma bari.:KK48: Kete değil de Sivas Çöreği var.Yumuşacık çok güzel oluyor.Kete gibi o da.Kete yapmak şart oldu sanırım.:KK53:

Sivas çöreğinin linki.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/adra-nin-tarif-defteri.878668/page-212
Eline sağlık çok severim.
Teşekkür ederim canım.:KK36:

Yeni takibe başladın dimi canım.Sanırım tahmin ettiğim kişisin.Çok teşekkürler beni takip ettiğin için.:KK36:

Hoşgeldin canım.:KK36:Kahrolsun diyetler diyorum.:63:Neyse ben motivasyonunu düşürmeyeyim.Çok bakma bari.:KK48: Kete değil de Sivas Çöreği var.Yumuşacık çok güzel oluyor.Kete gibi o da.Kete yapmak şart oldu sanırım.:KK53:

Sivas çöreğinin linki.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/adra-nin-tarif-defteri.878668/page-212

yorumu yazdığım zaman takibe başladm cnm :)

Sivas çöreğinin linki.

Bugün ne vardı menüde.Hint dizilerine devam mı.:halay::spor:

yorumu yazdığım zaman takibe başladm cnm :)
:KK200:

Bugün ne vardı menüde.Hint dizilerine devam mı.:halay::spor:
Bugün mantı vardı.Ama hazır.:KK53: Hint dizilerinden Madhubala'yı netten izliyorum ama duraklama dönemine girdim.İlerlemiyor bir türlü.:KK53:Aman onlar da sıktı.Bizim diziler daha kaliteli.Evlilik törenleri,dini törenler dışında bir şey yok.Hiç gelişemediler dizi konusunda.Aşk var işte o seyrettiriyor.Yeni dizi başladı.Bodrum'lu.Adı aklıma gelmedi.:KK48:Timuçin Esen oynuyor.Onu sevdim onu seyredeceğim.Derken fragmanı çıktı.Bodrum Masalı'ymış.

:KK200:

Bugün mantı vardı.Ama hazır.:KK53: Hint dizilerinden Madhubala'yı netten izliyorum ama duraklama dönemine girdim.İlerlemiyor bir türlü.:KK53:Aman onlar da sıktı.Bizim diziler daha kaliteli.Evlilik törenleri,dini törenler dışında bir şey yok.Hiç gelişemediler dizi konusunda.Aşk var işte o seyrettiriyor.Yeni dizi başladı.Bodrum'lu.Adı aklıma gelmedi.:KK48:Timuçin Esen oynuyor.Onu sevdim onu seyredeceğim.
Yeni bir dizi başlamış deli divane diye kanal7 de biraz baktım ama sarmadı:halay:bodrum masalı yarım yamalak izledim kimlerin çift olacağı belli ben de seviyor sevmiyora bakıyorum kore yapımı atv de çıkıyor güzel bir dizi.

Madhubalaya ilk bölümlerinde baktım küçük kızın kafasında elma vurmuştu babası sonra bakmadım.Babasıda nasıldı tuhafttı hele babaannesi.

Şevval Sam da yaşlanmış yahu.:KK14: Botox mu yaptırmış nedir bir değişik geldi gözüme.:KK53:

Yeni bir dizi başlamış deli divane diye kanal7 de biraz baktım ama sarmadı:halay:bodrum masalı yarım yamalak izledim kimlerin çift olacağı belli ben de seviyor sevmiyora bakıyorum kore yapımı atv de çıkıyor güzel bir dizi.

Madhubalaya ilk bölümlerinde baktım küçük kızın kafasında elma vurmuştu babası sonra bakmadım.Babasıda nasıldı tuhafttı hele babaannesi.
Deli Divane güzel değil sevmedim.Madhubala'ya ben de gıcık oluyordum dur şu sahneye bakayım az şuna da bakayım derken bakmışım seyrediyorum.:-)Yarıdan başladım izlemeye ilk bölümler sarmadı.Aşk başlayınca ben de o bölümlerden başladım.:-)O baba öldü dizide:)Aslında ben yazın pek dizi izlemem.Yaz dizilerini hiç seyretmedim.Bir Bodrum Masalı'nın tekrarı vardı izledim beğendim.Ona devam ederim.

Deli Divane güzel değil sevmedim.Madhubala'ya ben de gıcık oluyordum dur şu sahneye bakayım az şuna da bakayım derken bakmışım seyrediyorum.:-)Yarıdan başladım izlemeye ilk bölümler sarmadı.Aşk başlayınca ben de o bölümlerden başladım.:-)O baba öldü dizide:)Aslında ben yazın pek dizi izlemem.Yaz dizilerini hiç seyretmedim.Bir Bodrum Masalı'nın tekrarı vardı izledim beğendim.Ona devam ederim.
Kim öldürdü kadın hamileydi o kız büyüdü konusunu biliyorum sonra biriyle evlendi vs.

Kim öldürdü kadın hamileydi o kız büyüdü konusunu biliyorum sonra biriyle evlendi vs.
Karısı öldürdü.Yıllar sonra kızını buldu öldürecekti ama kadın adamı öldürdü.Kız zorla evlilik yaptı,aşık oldu falan.Başrolde adam biraz enteresan bir tip.Ama yakışıklı.:KK48:

Menüde ısırgan yemeği de vardı.Ben sevemedim ama.:KK12:

Bahçede bir tane incir ağacı var.Maşallah verdikçe veriyor.Çok bereketli incir ağaçları.İncire para vermiyoruz çok şükür.Yakın olsak siz de bol bol faydalanırdınız.:KK51:

gX5mzR.jpg

Bahçede bir tane incir ağacı var.Maşallah verdikçe veriyor.Çok bereketli incir ağaçları.İncire para vermiyoruz çok şükür.Yakın olsak siz de bol bol faydalanırdınız.:KK51:

gX5mzR.jpg
Afiyet olsun.Müstakil eviniz galiba.

Ev yapımı tereyağ.Yoğurdun kaymaklarını dondurucuda biriktiriyoruz.Çıkarıp çözdürüp robota koyup ılık su ekleyip iyice çeviriyoruz.Kaymaklar üste çıkıyor.Süzgeçle alıp afiyetle yiyoruz.

0yqO9R.jpg

Son düzenleme:
Ev yapımı tereyağ.Yoğurdun kaymaklarını dondurucuda biriktiriyoruz.Çıkarıp çözdürüp robota koyup ılık su ekleyip iyice çeviriyoruz.Kaymakları üste çıkıyor.Süzgeçle alıp afiyetle yiyoruz.

0yqO9R.jpg
Kaç hafta biriktirdin haftalık kaç kg sütten yoğurdun yada sütün kaymağını atanlar bile duydum sevmedikleri için.

Bunu da bugün yaptım.Kırmızı biber turşusu.Meze de olur.15-20 gün sonra olacak.Nasıl olacağını bilmediğim için tarif vermiyorum.Güzel olursa veririm.Ne gıcık birşeymiş közlenen biberi temizlemek.Çok yapanlar nasıl yapıyor acaba.:confused:

nE7XLM.jpg

Son düzenleme:
Kaç hafta biriktirdin haftalık kaç kg sütten yoğurdun yada sütün kaymağını atanlar bile duydum sevmedikleri için.
Genelde annem yapar bu işleri.Bir ay ya da bir buçuk aylık yoğurdun kaymağı.Her hafta beş kilo alırsan bu sürede böyle iki kase tereyağ çıkıyor.Sütün ve yoğurdun kaymağını atanlar kafayı yemiş.Çok faydalı ve doğal birşey niye atılsın.Çok bulunca işte ne yapacağını şaşırıyor insan.:KK14:

Sivas çöreğinin linki.

evet aynen onu görmüştüm ben de , oradan kete aklıma geldi :KK70:
teşekkür ederim bunu deneyeceğim kesin , kendim yemeyecek olsamda ucundan bakarım artık :)
takipteyim:KK200:

X