Adıma gelen icra belgesi

Kardeşimin arkadaşının amcası avukat
Gerçekten mi o kadae mutsuzum ki dünden beri ne haldeyim bilmiyorum eşimede mahcup oldum 9 bin lira ne demek

ilamsız takip mi kambiyo mu senet mi varmış öyle bir borç olsa bile zamanaşımı süresine dikkat edin epey olmuş çünkü norcun nevine göre zaman aşımı süresi dolmuş olabilir
2010 senesinde açılmış dosya daha nerden ne aldık annem mi aldı naptı anlamadık oda yok öyle bişey almadım ben diyor.
Ben zaten daha küçüğüm o zamanlar bilemedim bugün dilekçe gönderdim benim olmadığına dair kabul etmedim.

Gerçekten sistememi yansam napsam bilemedim. Usülsüzlük var açıklık var kanunlarda ve kimse bişey yapmıyor. İsteyen istediğine borç çıkartıyor icraya verebiliyor.

Int sitesi degil orasi yanlisiniz var. evkur gibi magaza zinciri.

Bilmiyorum orasını ama bizim başımıza da her gün YÖN KARGO LOJİSTİK... (devamı da var ticari ünvanlarının unuttum) isimli firma tarafından mağdur edilen bir kaç kişi geliyordu maalesef.

Bugün konunuzu okudum ve hemen yön Avmyi aradım, annemin 2 3 yıl icra bir borcu vardı, icralık olmuştuk ama bitirmiştik. Bitirdiğime dair kanırta almıştım yine de teyit ettim. Ne bileyim korktum. Şikayet var da senetleri vermediklerine, daha sonra yeniden işleme koyulduklarına dair bir sürü şikayet var. Annenizin elinde makbuz vs varsa kanıtlaması kolay ama diğer türlü ne olur bilemiyorum. Meblağ ne kadar?

Hayır yön avm bir senetli alışveriş mağazası.

9 bin diyebiliriz. Annemin elinde hiçbirşey yok ve öyle bir yerden alışveriş yaptığını bile bilmiyor. Yapmadım diyor ki bende hiç öyle bir avm duymadım. Ne yapıldı nasıl oldu bilmiyorum. Borcu reddettim bakalım tekrar uğraşmak zorunda kalmam ama borç annemde gözüküyor. Devam ediyor

Anneniz itiraz etsin borca.
Ve bağlı olduğu yön avmsine giderek ne aldığınızı sorun. Belki anneniz aldı ama hatırlamıyor. Eğer yıllar önce yapılan borçsa belki daha azdır ama üstüne faiz gelmiştir. Gidip anaparasını vs öğrenmeye çalışın derim. Belki yardımcı olacak birşeyler çıkar.

Konudan bağımsız -ek bilgi- olarak yazmak istedim. Takibe itiraz edilip takibin durdurulması sağlanırsa, alacaklının itirazın iptali için dava açma hakkı vardır. Bu dava sonucunda alacaklı haklı çıkarsa borçlunun vekalet ücreti, dava masrafları gibi kalemleri de ödemesi gerekir. Hatta karşı taraf takibe haksız yere itiraz edildiğini öne sürerek icra inkar tazminatı da isteyebilir.

Yani haksız yere bir takibe itiraz halinde, borç, işleyen faiz, yargılama gideri, dava vekalet ücreti, icra inkar tazminatı gibi çok sayıda kalemin ödenmesi gündeme gelebilir.

Yine ek bir bilgi daha hakkınızda haklı ve hukuka uygun bir takip varsa, tebliğden itibaren 7 gün içinde ödemeniz halinde icra vekalet ücretinin tamamını değil 3/4ünü ödeyebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…